Jól megszívtam, hogy nem adtam el mindet 8000 felett. Már több mint 2 évnyi biztos osztalékot buktam rajta. Csak tudnám, hogy megy-e feljebb még az idén!
Nem a mikulás ralit kell várni, hanem azt amit a választásokkor realizálódik. Ami azt jelenti, hogy 27-ben is szép osztit kapunk a 26-os év után. Ha meg fejlesztenek, nyerik a megbízásokat, annak örülni kell. Teszik a dolgukat, nyugis kiszámítható osztalékpapír. Ha spekizni akarsz, akkor vannak jobb célpontok, mint a nyomda.
Itt nem lesz idén Mikulás rally a ANy ban!. Napok óta alaposan köröz a 7000 körül, szerintem végül alá fog esni... aztán megy ameddig megy ÉN eladtam fenn 8000 körül és még nem érzem, hogy vissza kellene vennem Ricsi izgat csak még várok....
Egyébként sokat mászkáltam a Graphisoft Parkban. Egy időben régészeti feltárást is végeztek, tele volt a terület kiásott, csontvázas sírgödrökkel. Muris volt. Nagy baj nekik, hogy az egykori gázgyári talajszennyezést valakinek rendbe kéne tennie, és elképzelni is nehéz, mekkora munka és főleg mekkora pénz az, ha egyszer majd valaki úgy érzi, hogy neki kellene állnia.
volt nekem egy kis ideig, asszem 12.40-ért vettem, aztán pár cent haszonnal el is adtam hamarosan. nem az az igazán száguldós részvény. amúgy a bojár gábort meg a fiát, a bojár ábelt is tisztelem meg kedvelem.
Mikor összeállítok egy portfólliót én azt is értékelem egy részvény mennyire stabil, ütésálló .. Mikor Amerika beszakadt az OTP megnyekkent a Zwack meg se rezzent a nyomda alig esett … Hm.. Tehát mikor visszapattant az eladott nyomdáért lehetett OTPt venni . Kicsit pörgött a pénz majd még több nyomdát visszavenni rajta . Pl..
Csak nem biztos hogy ez így is fog alakulni .. Bárhol beüthet valami hír . Ha a MOLnál összejön ami a hírekben van a finomító meg a Lukoil kutak egy része … vagy adott esetben jövő májusi expon kap a nyomda egy újabb afrikai megrendelést , vagy feléled az amcsi leány közben meg beüthet egy bankválság az USAban …👀
Hát de ha elosztod ezeket rendre a jelenlegi árfolyamukkal, akkor látod, hogy melyiknél gyön ki a legnagyobb hányados. Oszt csak a profit számít, nemde. Akár monnyuk a hányadosok szerint csökkenő sorba állítod, és a keretből az elsőre költesz ötven százalékot, a másodikra harmincat, a legkisebbre tizenötöt, öt százalékot meg félreteszel petty cash gyanánt. Csak ötlet példa képpen.
OTP-nek egy béke jól jönne, a bankadókat el kéne törölni az extraadókat kiterjeszteni azokra a szektorokra amelyek nem járulnak hozzá a gazdaság és társadalom növekedéséhez.
Az OTP kérdéses meddig megy, nekem abból van a legtöbb talán 35k meglesz a hó végére. A kérdés mi hajtja mitől lesz több a profit, ami szomorú h nőtt a bankadó miközben más szektorok mint gyorséttermek alig adóznak, a bankszektor hozzájárul a gazdasági növekedéshez a hitelezés miatt. A biztosítókat kéne még jobban adóztatni, emellett a banki tranzakciós adót eltörölni a készpénzt ki kell szorítani a nagybani piacra.
Ez reális hiszen a Deutsche Telekom hozzáállása most már korrekt! A Richter esetén a fő gond az h el kéne kezdeni saját részvényeket venni hiszen olcsó és így részvényesi értéket teremtenének, Orbán Gábor alapkezelő volt neki ezt tudnia kéne mégse csinálja.
A Richter is lehet 1-2 éven belül 13e, minél alacsonyabb az árfolyam annál nagyobb a jövőben várható hozam, erről a szintről ki tud törni, nem 12 felett kell venni Richtert Emellett nem értem az összehasonlítást hiszen méretre a Richter jóval nagyobb Dorogon Debrecenben is van üzem a 10.ker Gyömrői út mellett.
A világ 4. legnagyobb cége volt a Citigroup és az Enron és az árfolyamuk eltűnt a süllyesztőben. Tehát vedd meg és tartsd de ne az egyedi részvényt. Az ANY sem él örökké egyszer megy a süllyesztőbe!
És Stumpfnak mire van befolyása tudom ki ő. Stumpf az új Elon Musk v mit képzelsz bele vele kapcsolatban? Nem egy innovatív ember csak egy pártkatona díszpinty. Azt hiszed h az ANY nem tud esni, nézz rá az Intel és az Enron árfolyamára. Hamis próféta vagy Barátom!
Stumpf hozza a döntéseket? Stumpf ért ehhez az iparhoz és ha pénzt kapott azért h reklámként ezt tegye? Stumpf fogja ellenőrizni Erdőst és Zsambokit komolyan ezt hiszed? Stumpf évente 2-szer benéz aztán szevasz, Zsámboki irányít ott mindent napi szinten. Anno a közgyűlésen lehetett látni a társaságot, Sárközy sokkal korrektebb mint Stumpf.
És Stumpf ott kicsoda? Sárközi Tamás helyére jött aki vállalati és társasági jogot dolgozott ki anno. Ha Sárközy Tamás nem megy el közel 90 évesen akkor még ő lenne, dehát sajnos már nem él, anno ő volt az FB elnöke.
Az ANY pakkomat akkor vidd el 10e árfolyamon úgyis 30e-t ér igaz???? Vedd az osztalék miatt aztán téged úgysem érdekel ha bezuhan mert ostoba módon a múltat látod a jövőbe. Eladom neked vedd csak meg bátran!
Állandóan hülyeségeket irkálsz miközben semmit se tudsz. Az ANY nem fog sokat nyerni, elég sok adót fizet majd kitalálnak nekik is vmi különadót Erdős ugyanis baloldali.
Jó asszony, van értelme az egyedi részvénynek tessék má mondani??? Nem jobb ha az indexek atsulyozasa alapján közelítjük meg a témát????? Okosabb a marika mint a piac????
P/E alapon az sem éri meg ahogy az ANY sem! A Richterben van potenciál az biztos, viszont kevés infot ad ki a titkos fejlesztések miatt. Ami biztos h a Richter fejlesztő mérnökei sok részvényt kapnak amit tartanak és nyilván marika mint hozzá nem értő fogalma sincs milyen úton jár a cég mert egy későn ébredő balek!
A papír már erősen túlárazott be van árazva több évnyi virágzás miközben van konkurencia. Mért nem akkor vettétek amikor 1000-3000 között volt 2016 körül??? Akkor nem kellett most meg mikor már alig van tér felfelé rajongtok érte? Ez nagyon ostoba szintre vall!
Amég Trump van , addig még egyszerűbb dolga van Jászainak . Mert egy új elnöknél szerintem mehet a 4 IG a levesbe ha addig nincsenek konkrét szerződések . De egy biztos mindenképpen jó lenne a választásokig szetződni..
Ott az volt az alapvető probléma , hogy nem tudták magukban feldolgozni ; hogy korrekció lesz . Ünnepeltek ész nélkül s vártàk hogy egész évben emelkedni fog .. Azt megértem , hogy Farkasfu chartjáv al nem foglalkoztak . Pedig beírta százszor 4500 felett már ajándék minden . De ugye nem mindenkit érdekel a TA . Azt már nehezebben értem , hogy nem tűnt fel nekik , hogy az árfolyam elérte a csúcsát . Napokig toporgott egy helyben.. Itt már gondolkodóba estem és angolosan távoztam belőle . Jól is tettem. .. persze lehetett úgyis indokolni a korrekciót , hogy a piac előre beárazta azt is ami még mégsem történt aztán a jelentésre felébredtek … Illetve az átsúlyozások sem emelik szerintem az árfolyamot .. .. Egyik elvtárs beírta a korrekció nem ilyen ahogy a 4 IG mozgott . Ezzel sem tudok egyetérteni mert már megtapasztaltam a korrekció bármikor jöhet a “ semmiből”. Pl nyitó a is letehették volna 1000 ponttal .. Visszatérve a kérdésre persze veszegessed sávosan .. De számolj rá , hogy még mehet lejjebb . Szóval ha 4500 ön vettél akkor 4000 , 3600 Kb hasonlóan vegyél bele . 4 IGnél 200 Ft-onként nem sok értelme van venni . Mert egy normálisabb napi mozgásnál többet mozog az árfolyam .
neresek majd mennek jövöre ürben-meg a marsra.orbán elnökkel-meg a biorobot emberiséggel.világdiktaturával-és nem lesz semmink és boldogok leszünk-aztán sátánfajzatokat visszaviszik a pokolba-meg aki nem valo ide a földre azoknak is pápá van.
Szögezzük le Nem ahhoz kell a tudás , hogy emelkedés közben írjuk tele a topikot; hanem ahhoz , hogy hogy tudunk egy korrekciót kezelni. Annak jeleit felismerni .
Ha minden tranzakciónál gavallér vagy és benne hagysz 0,5-1%-ot, akkor elég sokat veszítesz 1 év alatt. Szerintem. Te lehet, hogy nem figyelsz erre, de én igen, próbálok. Daytrade esetén sem figyeled a 0,5 százalékokat? A Rába esetén szépen lehetett ezzel játszani. Beszálltál, mert volt az eladási és vételi között durván 1% különbség, volt hype, vettél és 3 perc múlva már ki is ugrottál. Puff, fél százalék már be is jött. Ha években gondolkozol, akkor nyilván nem számít a 0,5%. Ha rövid távban, akkor szerintem igen. De én a Rába papírban egy órát sem akartam ülni, mert ha beszakad a hype vonat, akkor merül, mint a nyeletlen fejsze. Köszönöm, hogy úriember voltál és nem húztad fel az árfolyamot előlem, egy úr vagy. De van némi kétségem, hogy rajtad múlt-e ez a dolog...
Röhögök mikor 7060 -ért sok de 7020 tuti megér. Végül is 40 Ft - , Ilyenkor szoktam gondolkodni nem nem egyszerűbb megtanulni tőzsdéző mint 20 Ft-on bohóckodni. Úriemberek voltunk nem húztuk fel előle ..👀
Állami Nyomda