Ez az a fajta papír, amit nem kell folyton nézegetni, meg idegeskedni rajta. Nem napizóknak való! 🙂 Tavaly ugyanezt csinálta.😁 Annyira unalmas volt benne ücsörögni, mert semmi sem történt egy fél évig. Aztán szépen meghálálta a kitartást! 😁 Hatalmasat ment! Kiugró hozamot csinált. Ha jól emlékszem majdnem duplázódott az ár! Úgyhogy 10-20 vagy akár 100 forint ekkora nagyságrendnél nem oszt szoroz! 😁 Venni kell, beleülni, tartani, ráfelejteni, aztán besöpörni a hozamot. Az egyik legstabilabb papír a BÉT-en.
Szerintem a 3000 már régen rossz lenne! Én erősen bízom az alábbi lábaiban: 1) Hazai állami megrendelések, mindenféle ID, útlevél, választócédulák, stb. 2) Utazni vágyó afrikai polgárok széles tömegei, akik mind magyar gyártású útlevél után sóvárognak. 3) Amerikai üzlet, akármi legyen is az majd. Szarkazmust félretéve, én tényleg bízom a Nyomdában, de azért kissé aggódom is. Mindig az Orell Füssli lebeg előttem mint hasonlítási alap (svájci kb. hasonló spéci nyomda állami bankjegymegrendelésekkel stb.) - majdnem egy évtized óta folyamatosan csorog lefele lassan. Nem örülnék, ha a Nyomda is ebbe az irányba mozogna. Én már 3900 alatt valszeg el fogok kezdeni pánikolni.
Ez a másik nagy reménysége a hazai elemzőknek. ANY és Richter. Kb erre tett nagy emelkedést a legtöbb szakértő. Pont a kettő gyengélkedik sőt esik. Idestova április óta oldalazva mozog egy vízszintes sávban a Nyomda. Azért ez már sok.
Törölt felhasználó2024. 12. 17. 01:56
Ez a másik nagy reménysége a hazai elemzőknek. ANY és Richter. Kb erre tett nagy emelkedést a legtöbb szakértő. Pont a kettő gyengélkedik sőt esik. Idestova április óta oldalazva mozog egy vízszintes sávban a Nyomda. Azért ez már sok.
Laposodik a csökkenés ? Hát kurvára nem! MA 500Ft-t esett. Ahogy megmondtam.... Csak soha nem hisztek nekem. 4100->3860 ---> 2700 majd csak figyeljétek!
Igaz, némi csorgás még van, de a meredeksége már lecsökkent. Én az általad megjelölt tartománynál számottevően magasabban, már jelenlegi szint körül tervezek bővíteni. 3800 alatt erre kevés esélyed lesz.
400 ft osztalék várható ( 480-500-ból kb ennyit fizethet ki a cég - korábbi év tapasztalata alapján ) ezzel 7 hónap alatt 9,5% hozam ( 400/4210 ) érhető el ( éves szinten 16% ) - jelentés óta 4500-ról megy le most 4200 körül van eltelik még két hónap, kijön februárban az éves jelentés, bejelenti a 400 Ft-ot és majd vesznek a befektetők 4.700-on vagy 5.000 ft-on én inkább most bővítek folyamatosan
minden nap végén valaki akinek nem számít, hogy mennyiért adja betesz eladásra 350-450 darabot 17 óra után, amivel lenyomja az árat, holott nap közben magasabban simán eladhatná
A 3800 nem kizárt (vennék ott én is, ha lenyomják addig), a 2600-ra normális ügymenetben azért nem vennék mérget. Aki most vásárol, a tavaszi-nyári időszakban jó eséllyel jelentős pluszban lesz majd.
Na az lenne még valami ha 4300 on zárnánk! Megy a tömés mégis,mert aki bevásárolt 4500 ig,az nem tudja adni. Szép játék, inkább ez legyen mint forintozgatni!
Egyelőre épp úgy lehet 4500 felett a nap végére, mint 4300 alatt, semmi nem dőlt el (és nem raus ráolvasása fogja valamelyik irányba megindítani) Legjobb 5 vételi ajánlat
Folosleges szemelyeskedned. De tenyleg. Olvasni tudsz… ilyet minek mondasz? Ki mond ilyet egyaltalan? Tudod, a célár egy értékkalkulacio. Kis tulzassal kb beírják a gépbe a valtozokat es kijon valami ami az ő modelluk alapjan a ceg erteket kepviseli, ezeket meg szubjektív dolgokkal finomítjak es kijon az eredmeny. Ez semmire sem garancia. Van olyan hogy bejon es olyan is higy nem. meg akkor is ha nem tortenik valami hajmereszto dolog. Raadasul a tozsde nem mindig racionalis. Persze lehet itt vaganykodni meg, oktondi módon felkerdezni, de ha csak mondatokat írsz le impulzívan az kulonosebben nem erdekes, azon kívül higy vicces elképzelni milyen tudatállapotban lehetsz. Mellesleg figyelemremelto higy szerinted a 300 Ft arkulonbseg egy ilyen illikvid papírnál annyira számottevő, hogy sértően kevesled és funkcionalis analfabétasággal vádolsz.
Eddig azért jól tudta kombinálni a magas osztalékot a folyamatos növekedéssel, bár mindig voltak időszakok, amikor visszanézett néhány százat. Én ma veszek/visszaveszek, az se baj, ha még lejjebb megy, lesz ez jóval feljebb is húzva jövőre.
Szecasztok! en regota a concorde ajanlasa alapjan vettem a reszvenyt. de finoman szolva sem rózsás a mostani osszegzesuk az arfolyamhoz viszonyítva. Igazabol valljuk be tul van most arazva a reszveny. Es a jelentesből is inkabb a negatív kockazatok a kiemelendőek. Orulhetunk a nagy osztaleknak, de arfolyambot 4000 korulire realis varni. Persze legyen nagyobb de 4000 folott inkabb a FOMO diktal mint barmi realitas. Lehet itt 5000et meg egyebeket beböfögni de lassuk be a fák nem nőnek az egig. Ha most 5 evig 4000 korul mozog egyreszt mar annak is orulni kene masreszt meg mit gondolunk? Ez nem egy növekedesi reszveny buybackkel vagy egy pNERsely irrealis árazással(még). Ettol fuggetlenul nekem egyelőre hold.
Állami Nyomda