Sztori bármikor lehet (itt is másban is), de itt idénre a hitel lehetett a lényeg (Veresnek), ahogy haladunk az év vége felé egyre inkább ezt gondolom.......
Valószínűleg igazad van. Én azt figyeltem a napi mozgásokból hogy inkább el akarnak adni (nagyobb tulajdonosok?) de ügyesen tartják karban az árfolyamot gyenge vételi könyv mellett (szintén ők, vagy hozzájuk közel állók?), hogy ne essen az ár. Ezért, illetve a sok szkeptikus (de értelmes) posztoló miatt döntöttem az eladás mellett, kicsit túl korán, egy napot még várhattam volna, mivel így minimális pénzt kerestem csak. Láttam a papírban lehetőséget, valószínűleg tévedtem. Marad a Rába, illetve az Opus, ha leesik 220 környékére, onnan visszapattanáson lehet valamennyit keresni, talán...
Én alapból hitel ellenes vagyok. Az egész életemet úgy építem fel hogy hitelem ne legyen, akkor sem ha gyakorlatilag "ingyen" hitel van. (Nem hiszek az ingyen hitelben, mert akkor azt ajándéknak hívnák. Minden hitelt vissza kell fizetni....ez egy nézet Én ezen nem fogok változtatni). De ilyen feltétellel ahogy Veres egyik zsebéből a másikba rakta át a céget (úgy hogy más az irányításba továbbra sem szólhat bele), és le lett terhelve és előre megkapta (nem tudom pontosan, régen néztem kb. 15 év profitjá) az mesteri volt.
Szia. Így van. Fel nem megyünk akkor megyünk lefelé. Nincs semmi vételi oldal. Ma volt egy Day trading ennyi. Csorog majd tovább .....Nekem marad a MOL, Richter, OTP. Néha AW. Sok nyerőt
Nekem úgy tűnik, hogy ebben a 420 körüli +40/-40 ft sávban oldalaz már 2 éve. Mivel nincs hír, se pletyka egyelőre, nincs miért emelkednie; mivel magas P/BV áron forog ezért viszont ezen a szinten a legtöbb befektetőnek az átláthatatlansága miatt kockázatos, így célszerű a karbantartóknak itt tartani, ha azt akarják, hogy ebben a már hosszúra nyúlt átmeneti fázisban elkerüljék a papírt.
Pedig az ingatlanfejlesztő cégeknél elég gyakori, hogy elég magas hitelhányaduk van. Sőt inkább az a ritka, ha egyáltalán nincs hitele egy ingatlanfejlesztő cégnek. A Wingnek is saját tőke-arányosan kb. ekkora hitele van. Ha pedig Veres nem akart egyelőre tőkét emelni, csak hitelre vehette meg az Akko a NEO-t, még mindig jobb, ha van egy komoly leányvállalata az Akko-nak így is, hogy gyakorlatilag a hiteltörlesztésre elmegy a nyeresége, mint ha 3 budai villából meg egy zalaegerszegi raktárból állna az egész. Legalábbis az imázs szempontjából. :D
Persze, hogy az ingatlanos cegek tele vannak hitellel, hiszen a hitelezo alapbol nem hulye. Jelen esetben szerintem abban egyet ertunk, hogy Veres a Neo-t egyik zsebbol a masikba rakta (ezt regen tobbszor kitargyaltuk). Ez lett leterhelve, de a felvett hitelt valojaban nem forgatja vissza a reszvenyeseknek. (Csak ugy tesz mint ha.....). Na es ez itt a bokkeno. A hitel torlesztese viszont mar a reszvenyesek profitjabol megy. O meg koszoni akar azt a pár milliardot el is bulikazhatja (senki sem tudja valojaban mire ment el, a latszat a Neo megvetele, de hat azt tisztaztuk hogy egyik zseb stb.....). Na amig nincsen uj sztori belengetes ez ugy kuka ahogy van.
Szerintem nem tömnek itt senkit - a kötések túlnyomó része önkötés... Aki akart, az már bevásárolt és ugyanúgy tartja a pakkját, mint a "karbantartó" osztály az árfolyamot. Itt várni kell és ha eljön az idő tartani - persze sokan akkor akarnak majd vásárolni, de akkor már csak magasabb áron lesz eladó.
Szia. Várjuk ki a végét. Világvége hangulat kezd most igazán kialakulni. Infláció, Covid, Energia, stb stb . Lásd BUX. Ezt is bedarálja majd idő kérdése....
A tőzsdén semmire nincs biztosíték, ebben igazad van. Akik benne ülnek lassan 2-3 éve, azoknak is van egy elképzelésük, hogy mit várnak a cégtől, meg azoknak is, akik látva a nagy pangást, nem vesznek belőle. Valakinek igaza lesz a végén :)
Úgy értettem, hogy sportfogadás jelleggel az átkötésre/kitörés elmaradásra fogadni. Kb. mint amit a brókerek nagy része játszott az EUR/CHF kereszttel, mielőtt lebegővé tették az árfolyamot a Svájci Jegybanknál.
Akko fórum