Régóta ezt mondom, sokan csak dobálóznak a számokkal. Rövid távon ez a kötelező vételi megtéveszti azt, akit meg lehet, páran rárepültek és próbálnak még halászni a zavarosban. Ezt a cég részéről se lehetne jobban kommunikálni, aki akarja megérti, elég részletesek a tájékoztatók. Ki adná 266 alatt, mikor a piacon magasabb áron forog? Tőkemelés is lesz, ha az igazgatótanács így dönt. Valamiért pénzügyi átütemezés is történt (gondolom valamire kell...). Szuper, hogy ezt az 1 millió darab részvényt nem ide öntötték be (nem hiába, nem 266-ot ér és van aki növelné a részesedését, de mivel törvényi korlátot lép, a többi részvényre is kellett ajánlatot tenni. De egy olyan részvényt, ami többször annyit ér, mint amilyen értéken forog, senki se fog eladni. Főleg úgy, hogy kb. max 5-6 millió van tényleges kisbefektetőnél). Az intézményiek meg alapból nem adják. Jópár több százalékos van, akiket nem látsz a BÉT honlapján, mert 5 % alatt vannak.
Azt mondta Marika, hogy 500k részvénye volt régen, de most csak 140k...ez a 140 milla akár még lehetne is 500k papper 280-as átlaggal...fura,hogy pont 280 jön ki...ott nagy vételek voltak
Köszi! Bár cégtáram nekem is van. Csak azt nem értem, hogy került ide ;) Amúgy kicsit lehet többet tudok ezen a téren is, csak a szálakat akarom összekötni. Csinos számmal nyomulnak ők is ;)
Emőri és a Lehn Consulting amúgy együtt voltak tulajdonostársak az Appeninnben, innen a Mészáros-féle Konzum megjelenése után szálltak ki és fektettek az Alterába. A sztori innentől egyre izgalmasabb – megjelent a színen ugyanis egy újabb magyar milliárdos: a Wallis-tulajdonos Veres Tibor. A ma délutáni bejelentés lényege ugyanis, hogy az eddigi nagytulajdonos Lehn Consulting tőzsdén kívüli tranzakció keretében 803 370 darab Altera törzsrészvényt adott el a Wallis Asset Management Zrt.-nek, utóbbi Veres Tibor érdekeltsége. Ez azt jelenti, hogy az Alterában – nyilvános vételi ajánlat és apporttal történő tőkeemelés útján – történő befolyásszerzéssel tőzsdére lép a Wallis Csoport gépjármű kereskedelmi és szolgáltatói tevékenységét ellátó, közel 70 milliárd forint éves árbevételű vállalatcsoportja. A tranzakciósorozat keretében elsőként a Wallis Asset Management (Wallis) és a vele összehangoltan eljáró személyek vételi ajánlatot tettek az Altera részvényeire, majd apporttal történő tőkeemelés útján az Altera tulajdonába kerül a jelenleg a Wallis és a menedzsment tulajdonában álló négy vállalat – értesítette a részletekről szerkesztőségünket a társaság.Ezt követően az Altera a gépjármű szektorban történő befektetésekre és további dinamikus növekedésre fókuszál. Célja, hogy magyarországi és kelet-közép európai régiós pozícióját tovább erősítse, piaci részesedését növelje, és az ehhez szükséges finanszírozási forrásokhoz a tőzsdei jelenlét segítségével még előnyösebben hozzáférjen. forrás: Forbes 2018. április 26.
Igen, látom a vezetőség összetételében is megy a csere-bere berkeken belül. Már látom, azért nem kell kiszorítás, mert nem nagyon van kit kiszorítani. Nagyot fog ez szólni, ha már a terv végéhez közeledünk.
Ha a nyilatkozatokat és a sajtóban megjelenteket nézem, valamint a BÉT honlapján közölteket (tárgyalások, Wing akár jelentősen tőkét emelne, ha lenne rá igény, pénzügyek átütemezése), nekem ez rajzolódik ki.
Ez sem igaz így ebben a formában, mert Veres és pár hozzá köthető cég már 3 évvel ezelőtt bent volt részvényesként! Szerintem anno terveztek valamit, amit a COVID megtorpedózott és ezért nem lépték meg, de egy prémium kategóriás részvény komoly érték, ezért más tervet pakoltak mögé. Közben elszállt az infláció, kamatok stb. - az elmúlt 3-4 évben azért nem volt rózsás annak a helyzete aki pénzügyi tervet akart készíteni akár forrásbevonással, akár anélkül!
Szerintem akkor még az volt a fontos Veresnek, hogy Ádámosival lestoppolja a Plotinust, hogy később majd Veres behozhassa a cégeit. Ennyi év után már aktuális is lett.
Szerintem egy ideig ezt a 300-320-as szintet természetes ellenállásként egy ideig fel fogják használni gyűjtésre. Úgy gondolom, hogy ez legalább a kötelező vételi ajánlat végéig eltart. Utána viszont ugorhat 400-420-ra.
Akko fórum