App és akkom a portfoliom 90 szazaléka...magyarban....tegnalp elszedtem egy dugozo pakkját. ...ma higitootam a masterem meg 2-3'mast vettem kis penzert...jozanodom...asszony lefekudt...hmmm....van egybkis jagerem de meleg..gondolkodom....reggel azt mondts nem vagyok normalis....erre már kb 10 éve nem reagalok...este meg papa vlltam.😇
Az elmúlt félévben a záróban a párszáz db-os kötések 90%-aszerintem az enyém volt. Sajnos csak olyankor érek rá vásárolni.;) Egyébként ha egy olyan üres cég mint a nutex tud majdnem duplázni 2 nap alatt, akkor itt nincs kérdés szerintem.
A pénz a türelmetlen emberektől a türelmesek felé áramlik! Megtanultam. Tavaly a BET-el sokat buktam. Ha kivártam volna és most adtam volna nem 30% buktával zárok hanem kb. +80%-al.
...amit leirtak azt megvalositjak biztosan...hogy hogy az mas kerdés...lehet ugy is hogy mi jopar honapig meg se erezzuk...na de erre nem is gondolok..brrr...
Alvás elott sok víz....meg éjjel is...mondjuk ha forog az ágý ugy nehéz...ilyen azert ritkán fordul elo...most vigyagnom kell mert mindenki hozza a fozeteit a hegyrol...na ott lehet fejfájás...de már tudom kiét lehet nagyobb s kiet kisebb mennyiségben..
az jó hír, ha valaki 250 Ft-os részvényenkénti áron több Mrd Ft-ot betesz ide tőkeemelésként, a kérdés a tőkeemelés mértéke a mostani részvénydarabszámhoz képest - ugyanis minél nagyobb arányú a tőkeemelés mértéke a mostani rv darabszámhoz képest, annál nagyobb lesz az egy részvényre jutó részvényesi érték csökkenése - ezt úgy lehet kikorrigálni, hogy a mostani 260-270 körüli értéken, megvásárolsz annyi plusz részvényt, hogy olyan mértékben legyen több részvényed, mint amilyen arányban a mostani teljes részvénydarabszám nő (kvázi Te is részt veszel ilyen módon a tőkeemelésben, persze nem veszel részt, csak ugyanúgy jársz kb)
miért írom mindezt - azért, mert szerintem a részvény jóval többet ér a jelenlegi árfolyamnál, ha nem érne többet, akkor nem akarna senki készpénzes/apportos tőkeemelést csinálni 250 Ft-os áron, hiszen akkor az nem érné meg - ha a cég nem érne többet jelentősen 250 Ft-nál, akkor mindenképpen hitelből finanszíroznának mindenfajta új beruházást - de mivel felmerül a tőkeemelés is, ezért azt kell feltételeznünk, hogy mások szerint is többet ér jelentősen
mivel a piacon nem tudnak értelmes mennyiséget már összeszedni, ezért tudják a zárt körű tőkeemelést alkalmazni, amivel szintén nőni fog a tulajdoni arányuk és meglehetősen olcsón
ha most lenne egy tökös ellenséges befektetői csoport, akkor megpróbálna mindent összeszedni a piacon, de itt a mostani rendszerben nincsenek ellenséges befektetői csoportok, csak haverság van :-)
összességében a hír nagyon pozitív - viszont szerintem most érdemes igazán kapaszkodni, mert lehetnek viharos/szeles idők :-)
a tőkeemelés árfolyama szerintem korrekt, hiszen ezek tőzsdei átlagárak, ennyiért bárki tudott venni és eladni az elmúlt időszakban - hígulni viszont azért fogunk, mert a papír ennél jóval többet ér - viszont senki nem tiltja meg, hogy vegyél még ezen az áron a piacon
Hát...ebbol a kozlemenybol csak az jott le...hogy: 1.a szeremi 50 ban ami már tulajdon, van bérlo ..nem ures...gondolom a berlesen kivul a neo takaritja, karbantartja....nem ures, igy termel. 2.zartkoru tokeemelésnél johet kivulállo is, akit elfogadnak, vele megeggyeznek...ezert targyalnak. Ez a 250 forint az honnan jön??lehet vmirol lemaradtam...
"Az alaptőke-emelés során kibocsátandó új
részvények kibocsátási értékét az
Igazgatótanács az alábbi két érték közüli
magasabb értékben határozza meg: az
alaptőke-emelésről szóló igazgatótanácsi
határozat meghozatalának napját megelőző • száznyolcvan nap forgalommal
súlyozott tőzsdei átlagára, vagy
• háromszázhatvan nap forgalommal
súlyozott tőzsdei átlagára."
Illetőleg a saját tőke értéke a másik kritérium. S azért ne feledjük ez a minimum érték a tőkeemelésre. Ennél lehet magasabb is de egyenlőre még itt sem tart senki
Egyébként a mostani kereskedés és a könyv kisértetiesen hasonlít az 1 évvel ezelőttihez. Ledugózva , ha esetleg belevesznek egyből nyomják is le 270-260 -as sávba.
Manipulált az egész, ez a holdról is látszik. Ebben van felelősségük. Na de ki tudja, lehet valaki még pár százezer darabbal beletenyerel az árfolyamba.
Akko fórum