Nem kötekedés képen, de a közelében sem jársz. Már a megszerzett cégek is agyon voltak terhelve hitellel. Nézd meg őket....anno ezeket le is írtuk (legalább is az ökölszámokat).
Peti84 2021. 02. 23. 09:58Előzmény: #454 beluga#457Izzadtak volna Székelyék keményen, mint pár AW kgy-n. Meg lehet részletesebb számokat is kellett volna mutatniuk. Itt valamikor elhangzott hogy korrekt ár a 18,5 milliárd, mert azon a környéken vette meg a Wing. Egy frászt a Wing 2019--ben ahogy tegnap is írtam 16,5 milla eur hitelt vett fel a 49%-ra ami mostani árfolyamon ha a 100%-ot nézem 12 milliárd (most beleköthetsz hogy az egy 2019-es állapot, így van, mert ezt látom, de a 20-as évet ahol mindenki home officeben tolja a facility cégnek nem lesz +50% felértékelődése). Nem véletlenül ült be az IT az OTP-s kötődésű szaki, ezt úgy átnézték mint a huzat, hogy mehet-e ennek a kócerájnak ekkora hitel vagy sem. Na most lehet minuszolni (lelki nyugalmamat nem zavarja). 4 3 Válasz erre Peti84 2021. 02. 23. 09:51Előzmény: #455 beluga#456Annyiszor elmondtuk már, hogy nézd meg a hiteleket a cégeken (Neo, Elitur, Akko, ebből aminek van értelmes tevékenysége az mennyit is termel és mennyit is kell majd hitelre visszafizetnie, a mostani állapotban). A Neo jó cég (ezt mondtam csak azóta kissé finoman fogalmazva le lett terhelve, amikor ezt mondtam akkor 5 milliárddal volt terhelve csak, most meg a 3 cégen van 23 milliárd kb, pontosabban a részvényesek cégén) és amit termel az Csányinak törlesztheti be, Veres meg nagyon szép kesst kap, a részvényesek meg majd néznek, hogy szép cég jó cég a Neo csak éppen nem nekünk dolgozik hanem Csányinak. Ezt már másképpen nem akarom leírni, mert ha akarod érted ha nem nekem tök mindegy.
Ezt kötve hiszem. De ha így van, akkor annak van nyoma valhol, akár be is dobhatod ide.....mert a cég erről nem nyilatkozik, opten alapján, amit Én látok ott meg bőven rajta van a hitel. (okoska).
okoska, akkor nézd meg optenben hogy 2021.02.26-án a cég jegyzett tőkéje megváltozott, ez valószínűleg egy tőkeemelés következménye. miért emeltek tőkét szerinted? Múltkor is okoskodtál, erre igazam lett hogy jó számai lettek a NEO-nak, nehogy igazam legyen hogy az Elitur tehermentes....
Valakivel keversz okoska. Soha nem mondtam azt, (ahogy a
belinkelt hozzászólásomba is írtam), hogy a Neo nem jó cég (az a minimum, hogy
hagyják termelni, különben Csányi papa is morci lesz). Csak minden agyon van
terhelve. . Elhiszem, hogy van részvényed és szerelmes vagy a cégbe, de ez nem a
részvényeseknek dolgozik, hanem ahogy korábban is írtam megy hitel
törlesztésere. Ha nincsen új sztori ez megdöglött és ahogyan többen is
írtuk a jelenlegi árfolyam 13-15 évre előre szaladt. . Ez a hitel nincsen visszafizetve:
A Kibocsátó ezúton
tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a közvetett tulajdonában lévő,
Elitur Invest Zrt. (1124 Budapest, Lejtő u. 17. A. ép.) 2019. szeptember 20-án
7 éves futamidejű hitelszerződést írt alá az OTP Bank Nyrt-vel (1051 Budapest,
Nádor u. 16.) 16.500.000,- eurónak megfelelő forint összegben. . Hosszú lejáratú kötelezettségek sorban szerepel ez a több mit
5 milliárdos tétel.
Vicces vagy. . Igen volt az Eliturban tőkeemelés,
100.000ft-val emelték fel a jegyzett tőkéjét (OKOSKA): 11 A cég jegyzett
tőkéje
Összesen: 5 000 000 HUF Változás időpontja (törlés): 2021.02.26. Bejegyzés kelte: 2018.09.17. Törlés kelte: 2021.03.03. Hatályos: 2018.09.17. - 2021.02.26.
. Összesen: 5 100 000 HUF Változás időpontja: 2021.02.26. Bejegyzés kelte: 2021.03.03. Hatályos: 2021.02.26. - ...
. 10. A részvények száma és névértéke 10/2. Részvényfajta:
Törzsrészvény Darabszám Névérték Pénznem
51 100000 HUF
Megnevezés: Elitur Invest törzsrészvény.
A változás időpontja: 2021/02/26
Bejegyzés kelte: 2021/03/03 Közzétéve: 2021/03/06
Hatályos: 2021/02/26 ...
Készült: 2021/04/04 05:46:42. A szolgáltatott adatok a
kibocsátás időpontjában megegyeznek a cégnyilvántartó rendszer adataival.
Microsec zrt.
Igen, bár csak Veresen múlik, hogy mekkora szeletet ad a Neonak a Wing ingtalnok üzemeltetéséből/takarításából stb. Melót elszipkázni nem akarhat különben a hitel miatt bajok lesznek. Én anno 13 évre becsültem, de az általad meghatározott 15 év is korrekt lehet. Biztosan csinálnak majd pár hónap múlva valami sztorit, kell a speki tőke nekik...Nem akarja elszipkázni, a Neonak minimum ezen a szintet kell hogy ketyegjen, .Valóban über kockázat van.
amíg nincs kölemény az osztalék vágásról addig lehet 10.8 vagy 43.8 de lehet nulla forint is ha az akko nyrt eredménytartalékába megy a teljes osztalék mert nem az van a közleményben hogy a részvények után fizet osztalékot hanem az akko nyrt-nek fizeti ki a 360 milliot ki azaz a tisztség viselök hatasköre hogy ezt kifizetik-e a reszvenyek utan ez megint ilyen több értelmü közlemény ezért nem tépik
Persze hogy két értelmű (több). Számoljál 0 ft-val. Oszti itt az nyrt-ben nem igazán valószínű. Mellesleg a Neon vannak A és B részvények. A "B" az osztalékelsőbbségű rv., csak érdekességként írom.
nulla lesz mert ezt megtartja az nyrt a növekedesi tervekhez azaz megy csányinak Az elnök hozzátette, hogy az Akkonak további jelentős növekedési tervei vannak, így jelenleg is vizsgálja újabb akvizíciók lehetőségét, melyek finanszírozásához jó alapot biztosít a Neo által fizetendő osztalék.
ahogy vártuk: 430nál fordul lefele, jövö heti kgyig azt hittem emelik feljebb es ott kezdenek önteni - itt vannak elsöbbsegi reszvenyek amugy ennél az nyert-nél? mert az is bekavarhat
köszönm közben meg is találtam és nem lesz itt osztalék kifizetés: -Az Igazgatótanács elnöke javasolja, hogy az Igazgatótanács 2020. évre vonatkozóan a Covid-19
járványhelyzet okozta gazdasági bizonytalanság elleni tartalékképzés és a Csoport növekedési stratégiájának
megvalósítása érdekében akként döntsön, hogy a Társaság osztalékot ebben az évben nem fizet. Az
osztalékként kifizetésre nem kerülő eredmény az eredménytartalékba kerüljön átsorolásra.
A fentiek alapján az Igazgatótanács elnöke kéri az Igazgatótanács tisztelt tagjait a mellékelt határozati javaslat
elfogadására. Bejött kollega nulla forintos osztalék tippje: megy minden az eredmény tartalekba akar van akkoban elsőbbségi részvény akár nincs
Hát, miután Prutkay azt nyilatkozta (és erről sajtóközleményt is kiadtak), hogy nem lesz osztalék, talán nem volt olyan nehéz tippel eltalálni a 0 ft-os osztalékot. :)
Ez így van. Ebben az Nyrt-ben nagyon sokára lesz osztalék, ha valaha lesz is. Nem azért jött tőzsdére hogy nekünk adjanak pénzt. Hatalmas játékot nyomtak le maguknak. Ügyesen csinálják, a saját szemszögükből. A kicsik meg mint mindig legyenek csak észnél.
Ha hitelből vették meg a Neo-t, nem feltétlenül elvárható, hogy legyen osztalék, amíg nem törlesztik. Véleményem szerint lesz még más dobásuk is, idővel kiderül...
Abszolút így igaz, jó megközelítés! Talán az OTT1-ben lehetne beszállót keresni egy jelentős zuhanás után, de ehhez változás kell a cégben, a könyvvizsgáló nemrég mondta fel a szerződést, Gyapjas volt a Keg auditora is, nyilatkozott több éve az ügyben. 'Az OTT 50Ft körül de szép vétel lenne!
Bevallom őszintén, hogy fogalmam sincs. Szerintem előbb találják meg a Watergate-ügy hiányzó 10 percét, mint hogy kiderülne, hogy honnan volt az a 6 yard. :D
Várom 380 nal ma már nem megy nekik felfele!heten jon a kicsi Akko be a tarisznyamba! Az elsőbbségi rv hol veheto mennyivel drágább mint a sajatmarkas sima Akko rv? Köszi!
Akko fórum