"Kulonben lehet hogy csak en tevedtem ekkorat de tartani akartam a telekomot mert azt hittem a dec 31 fordulo szamit osztalekfizetesnel. Hat most megneztem hogy majus.
Micsoda szivas adom is el amint lehet :)"
Pm
:o)
A kellemes percekért "cserébe" kívánom, hogy nyereséggel tudd eladni ezt a meglehetősen trükkös "szajrét". ;o) :o)
Törölt felhasználó2008. 11. 18. 21:57
"dehogy, a dow bizonytalanítgatott....Jól érzem én aztat longot"
Buddha
Már meg is indult!
+7,3 %, a nap nyertese ...! :)
Tényleg ... Mennyi pénz kellene kb. (ha valaki "belelát" a dolgokba), monjuk egy 5.000 Ft-os részvényárfolyamhoz?
Lehet, hogy "minimális" összeg is elég lenne ...
karlo6
ez még egyszer ide kívánkozik:
"Minden csoda 3 napig tart.
OTI 3 nap alatt 30%-ot esett.
USA lekamuzta a zárót, szokásos átlátszó manipula.
Szvsz gap up, ha japók is leveszik mi a szitu illetve koriznak a mai -10%-ról.
Ma túllihegtük az esést, ezért észak."
harlem
2008.okt.08.
Lecsukom szemeim, látom a jövőt ...
Lepihen a medve, jönnek a bikák ...
Indulnak újra az autógyárak, kipihenve, átgondolva a jövőt, de már csak napelemmel szerelik az autókat ...
Mercedes gyártja Magyarországon az új technológiájú autóit ...
Ehhez gyártja egy világhírű cég a napelemeket ...
Közelebb megyek, megnézem a napelemeket ...
Gyönyörűek, soha még a legmerészebb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen hatásfokot el tudnak érni ilyen kis cellákkal ...
Rajtuk a cég emblémája: "Genesis" ...
Veszek én is egy ilyen autót, hogy gyermekeink, unokáink egy tisztább, biztonságosabb jövőben élhessenek ...
Van rá lehetőségem bőven, én is a Genesisbe fektettem a pénzemet hajdanán ...
karlo6
És ahogy Fretek mondaná egy kis egészséges önkritika erősíti és fejleszti a jellemet és a szellemet. :o) :o) :o)
Egyébként a határidős elszámolás minden hónap 3. péntekén van, nyilván lejárattól függően. /A negyedéves a féléves és az év végi kifutások az „érdekesebbek”./ Pl. félévkor június 3. pénteke, év végi lejáratkor, mint a BUX0812-nél meg december hónap 3. pénteke.
Tehát idén a BUX0812 december 19.-én fog kifutni.
A BUX0912 jövőre meg dec 18.-án. Csak a naptárat kell nézni hozzá.
Ha Te nem zársz közvetlen akkor az elszámoló áron kerül zárásra a long-od, vagy a short-od.
:o) - Így visszaemlékezvén - Az év végi elszámoló árral kapcsolatban pedig Tbarna volt oly kedves és okított ki minket 3 éve a következőképp, miután az 5. vagy 6. verziójú „zöldség” után már valószínűleg kezdtük próbára tenni a türelmét :o) :o) :o), tehát:
„Az elszámoló ár a 9-9:50-ig lezajlott forgalom átlaga. Kis finomságok vannak benne a maximumokat és minimumokat nem számítják.”
"kiadják a céláraikat, mivelhogy 10ezer volt nemrég, ezért most legalább 8ezret megér...ugye Erzsi? Na, mondj már valamit te is, hisz beszőkültek a bojlerek!!! Most mondta be a Jakupcsek Gabi! Vagy szerinted ÁVH még ebben a hónapban? Ja nem ÁVH, ATH..."
"a kaosz elmelet szerint nem
ott igenis ugy gondoljak hogy a komplex rendszerek csak a kaoszelmelettel magyarazhatoak
mar regota tanulmanyozom ezt es nagyon szeretek vele foglalkozni a kaoszelmelet a tudomany minden agara kiterjed igy egy kicsit a kozgazdasagtanra tehat a tozsdere is
erre azt mondja hogy mindenben a vilagon ismetlodo patternek vannak csak ennek a helyes lepteket kell megtalalni
tehat ez azt jelenti hogy pl a mai otp arfolyam egy az egyben megtalalhato valahol a multban valamilyen leptekben
csak azt nem tudod hogy havi napi vagy masodperces grafikon toredeken kell megtalalnod
kicsit hasonlo a matematikaban alkalmazott mandelbrot abrakhoz mindegyik tartalmazza egyben onmagat is
eleg bonyolult de a lenyeg hogy vannak akik azt gondoljak letezik egy univerzalis allando ami egy aranyszam es ha ez az aranyszam megvan akkor ezek a leptekek es osszefuggesek konnyen megallapithatoak
na ekkor vege a tozsdezesnek
persze ha en rajonnek soha nem arulnam el pont ezert
szerintem elobb utobb nem is igen fogjak 'felfedezni' :)"
"Száradjon le a kezem, ha mégegyszer tdt-hez nyúlok.
40K bukó. Nesze neked lokális alj meg 5K célár.
A TA-hoz semmit nem értek, de exelben is tudok ilyen grafikont rajzolni.
3 napig ülök, hogy szvsz esik. Erre emelkedik. Nem baj hülye vagyok és kezdő. Itt mindenki jobban tudja. Beleveszek hálistennek DT-t. Tovább esik . TDT.
"hat mar mondtam
a ket unnep kozottre
mert a felhuzas varatlan lesz es akkor mar nem tudsz venni
ha meg nemlsz felhuzas nem mindegy mennyiert vesszuk?
ha lesz efelhuzas akkor nem 50 ft-ot huznak rajta tehat mindegy hogy 2930-ert vagy 50-ert veszem
ilyenkor mikor esely van emelkedesre azert veszem hogy a 3340-es atlagarat lecsokkentsem
olyan 3200 +/- 20-30 ft-igy szoktam lenyomni
ha bejon kidobom az egeszet
ha nem jon be csak azt dobom ki amit most vettem ennyi
"valami eszes emberke venni akart piaci áron... csakhát az árjegyző ma lelépett igy keményen melléfogott... gratula annak aki 1400-ért eladta:)) Petya 78"
Ez szervesen idetartozik:
"Soronkívüli tájékoztatás
Alulírott Erste Befektetési Zrt. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: III/75.005-19/2002, tőzsdetagság: BÉT, Deutsche Börse AG) az alábbi soron kívüli tájékoztatást teszi közzé.
Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Befektetőket, hogy az Erste Group AG a közeljövőben kezdeményezni fogja az Erste WTI Olaj Certifikát (EBWTIOIL, ISIN: AT0000A089N8) kivezetését a Budapesti Értéktőzsdéről.
Ennek érdekében csak vételi árat jegyez az Árjegyző mindaddig, amíg nyitott állomány van a nevezett termékben, azaz a Befektetők el tudják adni értékpapírjaikat az Árjegyzőnek.
2009. január 20-tól új olaj index certifikát bevezetését kéri a Kibocsátó (Erste Group AG) a Budapesti Értéktőzsdén.
Így múlik el a világ dicsősége: csődben a Nortel
2009.01.14 15:21
A tegnapi 20% feletti esése után most nyitás előtti kereskedésben csaknem 60%-ot esett a kanadai Nortel részvénye, ugyanis egyre erősebbek azok a híresztelések, melyek szerint a vállalat csődvédelemhez folyamodik.
Amennyiben igaz a hír, akkor a Nortel nagyjából az első igazán globális mamutcég (persze a pénzügyi szektor szereplőit leszámítva) amelyik csődbe megy.
15:21 - Megérkezett a megerősítés is, a Nortel Európában, Kanadában és az USA-ban is beadta csődvédelmi kérelmét. A részvények kereskedését a New York-i tőzsde parkettjén felfüggesztették.
December elején a Wall Street Journal már megszellőztette, hogy a Nortel folyamatosan konzultál csődjogászokkal arra az esetre, ha a társaságnál zajló reorganizáció sikertelen lenne és a cég részvényei zuhantak is folyamatosan.
Most úgy tűnik, hogy a jóslatok bebizinyosodnak, ugyanis a világ különböző országainak sajtótermékeiből csak úgy záporoznak az értesülések, melyek szerint a cég a mai napon csődöt jelent. A piac hisz a pletykáknak, hisz a tegnapi közel 24%-os leértékelődés után a Nortel részvényei most nyitás előtti kereskedésben további 60%-ot zuhantak, EZ PEDIG AZT JELENTI, HOGY 0.13 DOLLÁRON FOROGNAK.
Mint ismeretes, a távközlési berendezéseket, eszközöket gyártó Nortel egykor a kanadai vállalati kultúra büszkesége volt, a társaságot a világ legnagyobbjai közé sorolták. Most azonban, hogy a megrendelések a gazdasági összeomlás miatt drasztikusan visszaestek, valószínűleg nem tudja kifizetni a hitelei után azt a 107 millió dolláros kamatkötelezettséget, ami holnap esedékes.
A Nortel név szinte egyidős magával a telefonnal, 2000-ben, a technológiai buborék tetején a cég 366 milliárd kanadai dolláros piaci kapitalizációjával az ország legnagyobb vállalata volt, 95 ezer embert foglalkoztatott összesen.
Az árbevételt tekintve a vállalat még mindig Észak-Amerika egyik legnagyobb távközlési eszközgyártója, de a tegnapi záróárral számolva kapitalizációja már csak 192 millió dollár volt, alkalmazottainak száma pedig 26,000. A cég már jó ideje próbálkozik a reorganizációval, szeptemberben több divízióját is eladásra kínálta fel, de nem járt sikerrel.
A cégnek mintegy 4.5 milliárd USA dollárnyi hitele van, a fő hitelezője a JP Morgan, a Citigroup és a Royal Bank of Canada.
Látom, arcban nem szenvedsz hiányt.:) Az 1800 Ft-os OTP-záróárat is ugyanígy bemondtad 2008-ra, aztán semmi nem lett belőle, szóval kicsivel több szerénységet kérnénk, robbaj elvtárs.
Most lebeszélsz holnap meg a fejed vered a falba hogy nem vettél.
Törölt felhasználó2009. 02. 06. 17:15
Na ha már így szétoffoltuk a 0912-es topikot berakom ide. Ennyi hülyeséget is csak "mi" bírtunk összehozni..:))
------------------------------------------------------------------------------ ----
OTP topik olyan mint egy bukméker iroda...:)
TrogerBroker
99,9 százalékuk állandóan longolja és minden este azon imádkozik, hogy dow plusszban zárjon.)
kezdofiucska
Ez jó...Jó ötletem támadt egy új vállalkozáshoz...
Tőzsdetemplomot építtetek, ott majd imádkozhatnak reggeltől estig..:D Freskók helyett dow meg bux chartok fognak lógni a falon. A Papnak meghívjuk Sorost..:D
TrogerBroker
Sanyi bá meg szedi a misepénzt, vesz belőle saját részvényt, támasztja az otp-t.)
kezdofiucska
:D Ez jóó..:D
Matgabot meg felfogadjuk útálatosképnek..:)
Úgy is azt hajtogatja egy éve hogy miatta van a válság..:D
TrogerBroker
hehe
lehet shortolt.)
840 pontos kt....
hát, túl optimista
kezdofiucska
mekkora poén lenne...USA -ban még nincs ilyen ? ott minden őrültséget megcsinálnak ha pénzt látnak benne :-))
És Soros lenne a pap..
szónokolni elhívnák Warren Buffet -et..
A freskón Gordon Gecco lenne :D
meg lenne gyóntatószék is ?
BudFox
és oyanokat gyónnál meg h sunyiban a melletted ülő papírjával shortoltál a tudta nélkül:D
szbence
Ha Sorosnak gyónnia kéne tőzsdeügyben ott őszülne meg a gyóntató..:)
TrogerBroker
gyónás :
Bocsás meg brókerem...de hamis indikatív adatokat mondtam egy longos testvéremnek :-))))
Bocsáss meg uram hogy a TA be nem tartva nem zártam a shortjaimat..
Bocsáss meg uram hogy záró szakaszban lenyomtam a záró árat.. :DDD
BudFox
Ezeket komolyan mondom összegyüjtöm..:D
Megy mind a topikozó utolsó hozzászólása topikba...
Ennyi hüleséget is csak mi bírunk összehozni...
Mi Obamánk, ki vagy a Wall Streeten
hangoztassék el a te neved,
jöjjön el a te csomagod
legyen meg a te fekete-bankod,
Miként a Fehér házban, úgy a tőzsdén is
mindennapi ezresünket add meg nekünk ma,
és bocsásd meg felelőtlen hitelkihelyezéseinket,
de ne végy minket a kísértésbe
és szabadíts meg a shortosoktól
Ámen ! :D
TrogerBroker
-----------------------------------------------------------------------------
Kész teljesen....
"Mi Obamánk, ki vagy a Wall Streeten
hangoztassék el a te neved,
jöjjön el a te csomagod
legyen meg a te fekete-bankod,
Miként a Fehér házban, úgy a tőzsdén is
mindennapi ezresünket add meg nekünk ma,
és bocsásd meg felelőtlen hitelkihelyezéseinket,
de ne végy minket a kísértésbe
és szabadíts meg a shortosoktól "
:DDDD
És kérek engedélyt, hogy kitehessem én is az enyémre.
mekkora gyurcsány ez a herceg láttam berakott párszor, pedig nem gondolom,hogy bonyolult lett volna amit írtam, igyekeztem populáris maradni de a srác egyszerű mint a faszeg..
a sortot-kijavítottam shortra de azt már kihagyta... vicces fiú...
a topicozó utolsó hozzászólásai: