"A világ vezető döntéshozói olyan globális erőfeszítéseket látnak szükségesnek, melyek azt a célt szolgálják, hogy az amerikai gazdaság gyengülése az egész világot érintő katasztrófához vezessen"
"Hát erre a befhiteles spekire igencsak ráfaragtam. Most szórtam ki 813-on, mielõtt elkezdett volna ketyegni a kamat. Legalább zúgna be a nap végére 800 alá, hogy ne az alján szórjam ki.
Szédületes, hogy lemegy az ár 810-re, erre valaki 818-ig megveszi a könyvet..."
mint mondtam, undorodom tőle, kis férfiatlan idegbeteg p....cs., megtestesít mindemt, ami undorító egy férfiban, és ISMERETLEN nőket sérteget, a rendkívül undorító izomzatával és fejével...
vmi hasonlóra emlékszem én is anno; matáv volt az első papírom, otp bróker cég alkalmazottjának ajánlására 1100 ft-nál, hogy "lesz ez még 1500 középtávon..." megéltem vele az 560-as szintet, és picivel 800 felett adtam el......
azóta magam döntök......
Nem a medve éber, hanem a hiéna shortosok nyomnak le mindent, lelkiismeretfurdalás nélkül. Ez a legnagyobb szemétség a tözsdén, eladni valamit, ami nincs is...
Tuti hogy rövidesen 10 k lesz az OTI. Annál feljebb jövőre, szerintem 12 k. Az Mtelekom az osztalék miatt hamarabb talpra áll, de előtte el kell adni, mert osztalék után leereszt. Kiterveztem. Az Mtel osztalék előtt elad, OTI vesz belőle. Aztán OTI fel, Mtel le, megint csere.
"Dehogy lesz.
Pletykára venni.
gyj február végén.
Addig elökerül a profit."
Öt azaz öt perccel később:
"Még csak pletyka szinten mennek az információk. Semmi konkrétum. Addig ki kell használni az egymásnak ellentmondó elemzésekböl adódó nagy-nagy lehetöségeket.
Ahogy mondod long/short."
"Na ez az!
1 euro alá nem akar menni.
Nem olyan rossz ez, mint amilyennek beállítják.
Kereskednek a papírral úgy, mint a többivel.
A végén csattan az ostor."
Nem folytatom. Olvassátok végig a topikot.
NAGYON TANULSÁGOS !!!!!
Egy bizonyos topikban írtam, emlékszem a Graphisoft 6000-es bevezetésére pld.
Nem csak arra jó, hogy lássátok, két irány van a tőzsdén. Nem csak arra jó, hogy lássátok, tök megalapozatlanul , "divatba", beszédtémába hozva, felpiárkodva egy papírt mit meg lehet tenni.
Tudom, most is sokan készülnek belevenni, hiszen már elfeleződött.
50 % -nál KEVESEBB az esélye, hogy valaki eltalálja az alját.
Egy papírt akkor kell venni, ha a nagy pénz is veszi. Azért, mert olcsó, meg ne vegyétek. Csak ha húzzák. Tökmindegy milyen árfolyamon. De akkor keresni fogtok, mert annál több lesz a vége. Ha csak adják, nem szabad belevenni, a 250 fele 125. annak a fele 62,5. Annak a fele ...st.b.....
"Egy papírt akkor kell venni, ha a nagy pénz is veszi."
Ennek az észleléséhez tudtok tanácsokat adni? Mert nem tűnik evidensnek az ide-oda rángatós, önkötésekkel tarkított adatokból, ábrákból. Vagy elég figyelni, mikor jönnek az eladási ajánlások? :)
CMOTDilbert a kérdésed jogos, ez egy sarkalatos pontja a béten való tőzsdézésnek.
Szívesen segítenék, mint ahogy bárkinek, de ennek észlelése nem túl egzakt dolog, instrumentumonként más és más, ezen kívül bizonyos dolgokat már (akár egyszerű akár nem ) nem szívesen magyarázom el, kicsit az ingyenebéd kategóriája lenne.
14 éve figyelem a bétet, van, amit nem lehet elmagyarázni egykönnyen. De ha ennyi ideje figyeled magad is, nem lesz kérdés ez már.
Kicsit konkrétabban: mit láttál? Milyen következtetést vontál le?
Nem haragszom ám senkire, ha nem adja ki a módszerét, csak akkor minek olyan tanácsot adni, amit nem tudunk felhasználni? - feltéve, hogy nem fizetnek érte. :) Vegyetek olcsón, adjatok drágán! :)
a topicozó utolsó hozzászólásai: