Topikgazda: matgab 2004. 05. 14. 09:12

80 milliós végkielégítéssel távozhat Szász Károly?  

Ugrás a cikkhez
80 millió forintos végkielégítéssel távozik Szász Károly, PSZÁF elnöke- értesült a Magyar Hírlap. A hírt a felügyelet nem erősített meg.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=41142
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 10. 17. 08:19
Törölt hozzászólás
#20
Törölt felhasználó 2004. 05. 17. 07:16
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
#19
kedves Alain!
Nézd meg kinek az érdeke! A Szász veretés nem az eltusolók érdeke volt, tehát nem az érintettek verették meg
(a vizsgálatot akkor már amúgy sem lehetett leállítani, mivel a hírek szerint már csak a pecsét hiányzott róla).
Nem mondtam, hogy a PSZÁF a FŐ bűnös, csak azt, hogy egy nagy 0. Piszlicsálé ügyekkel foglalkozik általában, miközben befektetőket szabadon vernek át olyan módszerekkel amely másutt már rég tiltott.
Törölt felhasználó 2004. 05. 16. 13:06
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
#18
kedves Kanyisz,
Miért is verték meg szászt? mert beletenyerelt valamibe, akkor meg igenis ő indította el a lavinát, amit a politikusok így próbáltak megállítani.
A szövetkezeteket nem vizsgálhatta volna, mert semmilyen bizonyítéka (bíróság előtt is védhető) nem lehetett szerintem arra, hogy betétgyűjtések folytak. Tudomásom szerint mégis lépett a PM felé, de korábban többet nem tehetett.
Nem a PSZÁF a fő bűnös, hanem azok, akik a bukott embereket is újra és újra felemelik, akik a bűnözőknek a felmentést megadják, nem a PSZÁF a bíróság vagy a politikai lapok osztója.
Sajnos most is és korábban is a politika túlságosan is beleszólt abszolult szakmai kérdésekbe. Hihetetlen dolgokat képesek nyilatkozni (balost és jobbost egyaránt, most vagy évekkel korábban) elszomorító...
jancsika 2004. 05. 15. 12:12
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
#17
Laurionnak maximálisan igaza van. Szász Karcsi akár 10 MRD-ot is kaphatna az nem állami pénz. Pl ha nem kapna akkor még nem lenne olcsóbb a bankszámlavezetés vagy az utalás költsége.
Maga az összeg persze ettől még elképesztő, az én cégemnél ennyit biztosan nem fizetnék ki, persze lehet, hogy jobb tulaj vagyok mint a magyar állam...
szandokan 2004. 05. 15. 00:52
#16
1 éves fizetésének megfelelő végkielégítéssel távozik Szász. Ez nem mondható kirívóan magasnak.
Az összeg azért magas, mert magas volt a fizetése, kb. 7 M havonta, akkor ezt kéne inkább megreklamálni, ha sok a 80 MFt.
Azokkal viszont nem értek egyet, akik azt mondják, hogy ez nem az adófizetők pénzéből megy.
Attól, hogy a Felügyelet bevételei nem folynak át az állami költségvetésen, attól ezeket még állami bevételeknek kell minősíteni, mivel ezeket a bevételeket törvényekben és más jogszabályokban határozzák meg, és egyoldalúan, ellenszolgáltatás nélkül kell fizetni.
Nagyjából ez az adó - vám, illeték - definíciója is, nem?
Nem tökmindegy, hogy hívják és hova folyik be - közvetlenül a PM-hez, vagy egy másik állami szervhez? Lehet hívni illetéknek, járuléknak, adónak, vámnak,dézsmának, tizednek, nem mindegy? Mindegyik államilag elrendelt, kötelezően, ellenszolgáltatás nélkül fizetendő, magyarul adó.
Törölt felhasználó 2004. 05. 14. 21:13
#15
1. A szocik már a K&H ügy elõtt megkezdték a Szász elleni hadmûveletet, tehát nem ezért távolították el.
2. A K&H ügyet nem Szász robbantotta ki, hanem azok akik megverették Szászt (bár lehet, hogy azt is Szásznak hívják)
3. A szövetkezeteket a PÁSZF vizsgálhatta volna, mivel jogosítványai nem csak szervezetekhez, hanem tevékenységekhez is kapcsolódnak.
4. A PÁSzF pocsék, Szász elõtt is az volt (és valószinüleg utána is az marad). Ez abból látszik, hogy a tõzsdén mindenütt a világon vannak csalások, nálunk is. Másutt ezért egyeseket elkapnak és lecsücsültetnek (persze a többség megússza, de legalább van kockázat), a mieink szabadon garázdálkodhatnak, 0 kockázattal.
matgab 2004. 05. 14. 18:02
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
#14
Azért kiváncsi lennék, végülis mennyi az annyi...
Törölt felhasználó 2004. 05. 14. 15:13
Előzmény: #12  Mendieta
#13
Na,kiderült az igazság: már megint egy hazug hir egy hazug újságból....
Mendieta 2004. 05. 14. 14:47
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
#12
Ja-ja, egyszerűsítsünk le mindent, akkor legalább nem kell gondolkodni...
Törölt felhasználó 2004. 05. 14. 11:54
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
#11
Egyet felejtetek el!
Az Orbán kormány idején Szász elődjét is eltávolították (igaz, hogy hamar lemondott, nem cirkuszolt mint Szász).
A botrányos lopás, pedig az Orbán kormány idején kezdődött.
Úgy hogy hunyó itt mindenki, egyik 19 a másik.....
Törölt felhasználó 2004. 05. 14. 11:46
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#10
Háhá Alain, épp Rád gondoltam, telepatizálgatunk kérem? :) na gyorsan el is olvasom, mit írtál. :))
Törölt felhasználó 2004. 05. 14. 11:44
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
#9
Dymo!
Van szerencsém nagyon közeli tudni, hogy az ingatlanszövetkezete k miatt hány és hány levelet írtak a Felügyelettől a PM-nek, hogy nincs hatáskörük de gáz lesz, kéne valamit csinálni!
Nem talált nyitott fülekre.
A K&H botrányt pedig történetesen a Felügyelet tárta fel, amiatt lemondani nem kell.
Ráadásul semi garancia nincs rá, hogy a grémium nagyobb szakmai hozzáértésről tesz majd tanúbizonyságot, mint Szász, sőt... (senki nem akarja vállalni, azért annyira nem jó hely az).
Részemről Alainnal értek egyet, aki kezdettől következetesen védte azt az álláspontot, hogy lehet hogy több ügyben is hibázott a PSZÁF, pl Brau, de ennek ellenére összességében igenis jó munkát végeztek Szász vezetése alatt, viszont semmi garancia nincs rá, hogy az utód vezetésével legalább ilyen jól fog működni a Felügyelet, és az elmozdításának ez a módja igen csúnya és igencsak alkotmányellenes-gya nús.
Törölt felhasználó 2004. 05. 14. 11:41
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#8
A PSZÁF NEM az adófizetők pénzével gazdálkodik, ezt felejtsétek már el.
Ha határozott idejű szerződése volt, akkor elvileg jogos is lehet az összeg.
Ami a függetlenség sérülését firtatják, nekik is igazuk van.
De még mielőtt részlehajlósággal vádolna bárki is: ha valóban a teljesítményével volt komoly gond, akkor viszont nem jogos. Egy biztos, nem "fegyelmivel" távolították el, hanem politikai indokokkal, amúgy a K&H ügyet pont a PSZÁF robbantotta ki, de ott aztán igazán érintett a politika, nem csoda, hogy a darászfészekbe nyúlás miatt mennie kell. Hogy közben pl. a Brau ügyben elítélhető döntéseket hozott a PSZÁF? Igen, vétett komoly hibákat is, de ezt nem rótták a szemére. Hozzáteszem: sajnos.
A szövetkezetekkel kapcsolatosan pedig bármivel is vádolni a PSZÁF-ot vagy tipikus tájékozatlanságot vagy tudatos populista ellenkampányt jelent.
Törölt felhasználó 2004. 05. 14. 11:35
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#7
Száasz végkielégítése gondolom a PSZÁF büdzséjéből megy, ami ugye nem állami pénz.
Törölt felhasználó 2004. 05. 14. 11:15
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#6
Szvsz egyszerű a magyarázat. Túl sokat tud mindkét oldal ügyeiről ezért be kell tömni a száját. Ha egyik párt sem fog tiltakozni a végkielégítés ellen, akkor igazam van. :-)
Törölt felhasználó 2004. 05. 14. 10:28
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#5
Bár a jobb oldalhoz állok közelebb, de ez a végkielégités egyik oldalon sem lehet igazságos. Ha ezt egy magáncég ajda,oké. De ha a mi adófizetők zsebéből teszik ezt,akkor az már vérlázitó. A szememben az a politikai oldal (mindegy melyik) nagyot fog alkotni,aki törvénybe iktatja, hogy egy állami cégnél-intézménynél sem lehet 5 millió Ft-nál nagyobb végkielégitést adni. Lépje már meg valaki, mert ezek miatt adósságot felhalmozni nem ésszerü dolog.....
Törölt felhasználó 2004. 05. 14. 10:27
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
Ebbe ne menjünk bele. Szerintem mindentől teljesen függetlenül, (zárjuk ki egy pillanatra a politikát) egy több milliárdos balhé kirobbanása után az lett volna a minimum, hogy az ilyen esetek elkerülése érdekében létrehozott, ezért fenntartott intézmény elnöke levonja a következtetéseket, és önként lemond. Nem vádolok senkit semmivel, nem mondom, hogy közvetlenül vagy közvetve a PSZÁF vezetője felelős a K&H buliért, de mégis, normális helyeken ez így működne. (szerintem)
Törölt felhasználó 2004. 05. 14. 10:05
Előzmény: #2  matgab
#3
A végkielégítés nagysága nem nagyon zaklat fel, ilyen minden kormány alatt előfordult és elő is fog fordulni. A legtöbb esetről meg úgy sem tudunk. Annál inkább zavar az, hogy le lehet léptetni csak úgy egyszerűen egy Pszáf elnököt. Függetlenség...
matgab 2004. 05. 14. 09:28
Előzmény: #1  portfolio
#2
Már vártam... miért is távolítják el rendkivüli felmondással?? Mert nem végezte jól a munkáját? Akkor nem járna... Vagy amolyan fogd a pénzt is fuss, de legfőképpen tartsd a pofád? Sajnos inkább ez a valószínű! Egy újabb be nem tartott szoci ígéret? "Mostantól nme lesznek rendkivüli méretű végkielégítések állami pénzekből". Vagy talán ez nem is minősül már nekik rendkivülinek? Valóban ahhoz képest, amennyit Kulcsár (büntetlenül) ellopott a részükre, az valóban nem olyan sok.
Gondolataim ismét csak fellángolnak, működhet-e igazságos állam, ahol nincs felelősségrevonás, nincs megfelelő független, "külső" vizsgálóhatóság, amelynek megállapításai következményekkel járnának! Hova jut ez az ország? Oda ahová való: egy kis lemorzsolódás mellett úgyanígy folytatja életét, egy nagy adag csődtömeg, amiben néhány kiskirály császárnak érzi magát. Sokan nem halnak éhen, csak kilátástalanul dolgoznak életük végéig, majd síránkoznak életük végén, mert a nyugdíjukból nem jönnek ki, tartalékuk meg nincs, élni meg nem éltek. matgab

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek