Topikgazda: Törölt felhasználó 2008. 12. 17. 17:23

Orbán mégis beintett Gyurcsánynak  

Ugrás a cikkhez
Mégsem megy el a január elejére Gyurcsány Ferenc meghívására szervezett találkozóra Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, holott ma kora délután még azt mondta, hogy feltételekkel, de belemenne a találkozóba. Az újabb fejleményt Szijjártó Péter Fidesz-frakcióvezető jelentette be a párt délutáni sajtótájékoztatóján.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=107673
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
hill 2008. 12. 18. 18:08
Előzmény: #158  Törölt felhasználó
#160
Most szavakon próbáltok megint vitatkozni , és nem a lényegről. gondoljátok nem tudom kik vettek részt a politikában 90-től? Többségben egyetlen periódusban volt a Fidesz ez idő alatt, ezért mint már mondtam az Antal időszakot nem igazán kellene ide venni. Keressétek a kákán is a csomót.
Pártotok úgy sem csinál semmit , csak az időt húzza a pitiáner banda. Még egy plussz havi fizuért.
Törölt felhasználó 2008. 12. 18. 18:06
Előzmény: #105  Törölt felhasználó
#159
Szerintem sem komoly. Bárki van hatalmon, bárki bármilyen gazdaságpolitikát kíván folytatni az átalakítások költségeit mindenféleképp az "emberekfizetikmeg!!!!"
Ha másképp nem, a kisebb béremeléssel, a munkanélküliség növekedésével, a magasabb rezsiköltségekkel... etcetera
Törölt felhasználó 2008. 12. 18. 17:49
Előzmény: #153  Törölt felhasználó
#158
"A politikai látványpékség egy újabb fejezete, hogy Gyurcsány Ferenc találkozóra hívta Orbán Viktort - mondta az InfoRádiónak Fűrész Gábor politikai kommunikációs szakértő. Hozzátette: ha egy pillanatra hátrább lépünk és végiggondoljuk, mennyi realitása van egy elfogadott költségvetés után olyan változtatásokról tárgyalni, amik egy új költségvetést igényelnének, rájövünk, hogy kommunikációs trükk volt a miniszterelnök lépése."

Meg lehet persze úgy is értelmezni, hogy a Fidesz nem volt - talán nem is lehetett - partner a költségvetés elfogadása kapcsán egy nagyobb volumenű, elsősorban a szociális és nyugdíjrendszer átalakítását célzó és ebből esetleg komolyabb költségvetési megtakarítást eredményező átalakítás megszavazásában. Így Gyurcsány arra gondolt, hogy a költségvetés lezárultával hátha mégis partner lesz a Fidesz ilyen kérdések megvitatásában. Nem állítom, hogy Gyurcsány részéről nem lett volna benne PR fogás is, de nem kizárólag volt az, mint azt az ellenzék beállítani igyekszik.
Sajnos, - ahogy korábban is már többször írtam - Orbán "neazemberekkelfizettessékmeg" Viktor képtelen kilépni a maga rajzolta körből, amibe a válság egyedüli megoldásaként megjelenő (megszorítások nélküli) adócsökkentés ígérete révén zárta be magát. Pedig rajta és vargamisi exközgazdászon kívül senki sem támogatta az adócsökkentés tervét még azokban a körökben sem, ahonnan Viktor ecsénk a szellemi táplálékát nyeri.
Ettől kezdve valóban kár párbeszédet folytatnia, mert az csak a vakok és süketek párbeszéde lenne.
Törölt felhasználó 2008. 12. 18. 17:37
Előzmény: #154  Törölt felhasználó
#157
Tegyél még néhány kísérletet a megmagyarázására. Az neked jól megy. Hátha most is sikerül.
Törölt felhasználó 2008. 12. 18. 17:26
Előzmény: #155  hill
#156
Nézd Hill, semmi közöm a Konkival való vitádhoz, de az tény, hogy faszságot írtál. Erre lehet azt válaszolni, hogy bocsi, hülyeséget írtam, meg lehet személyeskedni és sértegetni és hőbörögni. Jellem kérdése. Te megmutattad, melyik vagy, ennyi. Köszönjük:)
hill 2008. 12. 18. 17:20
Előzmény: #154  Törölt felhasználó
#155
"Egyszerű kommunikációs trükk volt, hogy"
Konki te is ezt alkalmazod , racionális lényegre törő legyél mondtam már . Hiába, liberális vagy , ez neked nem megy
Mszp nek sem
Törölt felhasználó 2008. 12. 18. 16:54
Előzmény: #127  hill
#154
"Ebből a 19 évből négy évet volt a Fidesz- gyakorlatilag a többiben Mszp"
hill

"Szerintem 90-94-ben nem Fidesz kormány volt !!!! Sosem állítottam nagyfejű hogy Mszp lett volna akkor, miért próbálod ezt nekem tulajdonítani"
hill

Hát ennyit a hill-féle állításokról...
Törölt felhasználó 2008. 12. 18. 15:22
Előzmény: #145  Törölt felhasználó
#153
"Egyszerű kommunikációs trükk volt, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő találkozóra hívta Orbán Viktort az InfoRádió által megkérdezett szakértők szerint.
A Fidesz vezetője visszautasította a meghívást.

link

A politikai látványpékség egy újabb fejezete, hogy Gyurcsány Ferenc találkozóra hívta Orbán Viktort - mondta az InfoRádiónak Fűrész Gábor politikai kommunikációs szakértő. Hozzátette: ha egy pillanatra hátrább lépünk és végiggondoljuk, mennyi realitása van egy elfogadott költségvetés után olyan változtatásokról tárgyalni, amik egy új költségvetést igényelnének, rájövünk, hogy kommunikációs trükk volt a miniszterelnök lépése.

Fűrész Gábor kifejtette: Gyurcsány Ferenc most próbálja meg az őszödi beszéddel és azt követő időszakban tönkrezúzott hitelességét helyreállítani, hogy jövő tavasszal meg tudja őrizni pártelnöki pozícióját, és esetleg egy, a gazdasági válság számlájára írt, vesztes 2010-es választás után is ebből a pozícióból vehessen részt a napi pártpolitikában.

Leszögezte: az ellenzék kényszerhelyzetben volt, csak két rossz közül tudott választani. Ha elmegy a találkozóra, akkor utána azt mondhatja a kormányfő, Orbán Viktor is csak azt tudja javasolni, amit ők, vagy használhatatlan ötletei vannak, ezért a jelenlegi kormány az egyedüli választás. Ha nem mennek el, akkor pedig mondhatja, hogy a Fidesz megakadályozza a válságból való kilábalást, mivel nem működik együtt senkivel. Aztán erre építheti a negatív kampányt.

A szakértő rámutatott: nincs jó válasz egy ilyen szituációban. A meglepettség abból fakad, hogy a miniszterelnök szokatlan eszközökhöz folyamodott, hirtelen, mintha valami történt volna, fölhívta Orbán Viktort. Ilyenkor persze mindenkinek időre volna szüksége, hogy végiggondolja, mit miként döntsön. Az InfoRádiónak adott interjújában Orbán Viktor egyszerűen csak nyitva hagyta a lehetőséget a találkozásra - vélekedett Fűrész Gábor, utalva arra, hogy a pártelnök délben még nem határolódott el az ötlettől, néhány óra múlva azonban Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő bejelentette: a Orbán Viktor nem megy el a találkozóra."
Törölt felhasználó 2008. 12. 18. 14:51
Előzmény: #151  Törölt felhasználó
#152
Hali!

Mire gondolsz konkrétan?
Semmire vagy mindenre?

Az MSZP-SZDSZ 6 évét pedig nem én elemeztem, hanem az eustat és a portfolió!

Persze a tanácsok is jók, de a tények többet érnek!
Törölt felhasználó 2008. 12. 18. 14:36
Előzmény: #147  Törölt felhasználó
#151
Hali!

Olvass közgazdasági szemlés cikkeket, talán megérted a gazdaságot belőle.
Legalább is egy részét. ami talán ahhoz elég lesz, hogy ne mondj ekkora szamárságokat!
Bízom benned!!!
Törölt felhasználó 2008. 12. 18. 14:29
Előzmény: #148  Törölt felhasználó
#150
Mi a bajod a 147-es hozzászólásommal?

Nem tudod már megint érdemben igazolni állításaidat, illetve nincs egyetlen érved sem az MSZP-SZDSZ 2003-2007 között időszaka mellett?
Azért ez nem lep meg!

Az viszon kecsegtet, hogy az MSZP-SZDSZ kormányok munkájával elégedetlen vagy (#144).
Viszont, ha valóban ennyire szereted az MSZP-t akkor ezt az energiát, amit velem vitatkozva töltesz el, adhatnád a Pártnak is, hátha tanulnak Tőled valamit!
Lenne miből meríteniük!
Törölt felhasználó 2008. 12. 18. 14:23
Előzmény: #146  Törölt felhasználó
#149
Csendes, Te meg értelmezz!

Nem tudod értelmezni ezt a mondatomat?!
Ezzel nem azt írtam, hogy azt montad, hogy nem kellett volna elmennie OV-nak GYF-hez (márcsak azért sem, mert éppen itt támadható OV és védhető GYF), hanem azt, hogy nem a költségvetés a kulcsa a jelenlegi válság megoldásának!

Emlékezz, ha már gondolkodni nem tudsz!

"(#59) Re: Elképzelés nélküli kormányzás
előzmény (#54: csendes) | válasz erre | Ma, 08:48
Csendes!
Ha van benned szándék és logika az MSZP megérétésre, akkor legyél szíves segíteni kérdésem megválaszolásában:
"Miért nem a Parlamentben terjesztik elő az "országmentő ötleteiket", ha egyáltalán bármilyen ötletük is van még, ami jó a gazdaságunk számára?""

"(#65) Re: Elképzelés nélküli kormányzás
előzmény (#59: anarch) | válasz erre | Ma, 09:03
Anarch!
Megtették a parlamentben és azt el is fogadták: költségvetés a "neve"!"

Törölt felhasználó 2008. 12. 18. 14:18
Előzmény: #147  Törölt felhasználó
#148
Anarch!

Bocsi, de előző hsz.-ed után nics miről beszélnünk!

Üdv!
Törölt felhasználó 2008. 12. 18. 14:14
Előzmény: #144  Törölt felhasználó
#147
"László Csaba nevű pénzügyi zseniről van -elég határozott - véleményem! Nem tartom semmire. (egyéni vélemény, elfogadni nem kell, de ez nem zavar!) "

Nekem meg arról a kormányról, aki őt megválasztotta pénzügyminiszternek!
(Bár szerintem, ha hibás ő is, de az MSZP-SZDSZ kormány a fő felelős a 2003-2007 közötti vitathattlan hanyatlásért.)
De szívesen olvasom azt az adatsort, ami megcáfolja ezt a eustat hírt a 5 éven át tartó hanyatlásunkról az MSZP-SZDSZ kormányok jóvoltából: link

De szívesen veszem, ha vannak Neked tetsző számadatok, örüljünk együtt. Olyan nem lehet, hogy 5-6 év alatt egy jó dolog sm történik! (Vagy mégis?)

S természetesen azt is örömmel fogadom, ha akár a elsődleges egyenleggel, áht hiánnyal vagy az államadósággal kapcsolatban olyan összefüggést találsz, ami pozitívabb képben tüntetheti fel az MSZP-SZDSZ kormányokat, mint amilyenben a FIDESZ-t!
Törölt felhasználó 2008. 12. 18. 14:11
Előzmény: #145  Törölt felhasználó
#146
Anarch!
Te még önmagad is felülmúlod!!!
" (Bár én, szemben csendessel, nem gondolom, hogy az elfogadott költségvetés után ne lenne értelme még nagyobb dolgokon 2/3-os szinten gondolkodni (önkormányzati refomrm, valódi egészségügyi reform, 200 fős Parlament, választási rendszer aktualizálása, illetve a két forduló visszavezetése, ha egy jelölt sem éri el z 50%-ot, stb...).
Hol mondtam én, hogy nem kellett volna elmennie és tárgyalnia O.V.-nek????

Emberke!
Te már azt sem tudod, mit írsz!
Térj már magadhoz!!
Olvass vissza!!!
Törölt felhasználó 2008. 12. 18. 14:05
Előzmény: #142  Törölt felhasználó
#145
Valóban, a múlt elmúlt.
De ha megfeledkezünk arról, amit a múltban tapasztaltunk, akkor előre sem tudunk tekinteni!

2003-2007, amikor az EU felzárkózásunk visszaesésbe csapott át, mindenképpen azt jelzi, hogy az az út, amire 2002-ben léptünk súlyosan hibás.
Vissza kell térni a 2002 előtti szemlélethez.

s közben ne álmodozzunk harmadik útról, ami nem realitás. A jelenlegi körülmények között kell megtalálni a megfelelő utat, ha az amin éppen járunk mindenki (kivéve a csendes típusuakat!) által láthatóan nagyon rossz irányba (fizetésképtelenség szélére kerültünk 2008-ra, ahonnan indul a 3 Köztársaság 1990-ben) vitt és visz minket.

Ilyen környezetben egy erős, 2/3-os kormányra lenne szükség, nem egy 50% alatti, közpénzből taktikázóra.
Azaz az új választás megoldás lehet a jelen helyzetre és akkor megmutathatja majd az MSZP-SZDSZ is, hogy leül ellenzékből a kormánnyal, ha az felajánlja neki a lehtőséget, persze még időben, nem a döntések után. (Bár én, szemben csendessel, nem gondolom, hogy az elfogadott költségvetés után ne lenne értelme még nagyobb dolgokon 2/3-os szinten gondolkodni (önkormányzati refomrm, valódi egészségügyi reform, 200 fős Parlament, választási rendszer aktualizálása, illetve a két forduló visszavezetése, ha egy jelölt sem éri el z 50%-ot, stb...).

(Az anrch még régi előfizetéses nick, ami a tőzsdés gépemen futott (néhány kivétellel), ezért lett a lett, amivel lehetett szembeszállni a tények helyett csak érzelmekkel érvelőkkel. Azt viszon "beárulta" valaki, amikor GYF szóhasználatával nemhazánkat jelzőztem... Ezért lett az új fid_el. De annak a jelszavát csak a gép ismerte és elfeledte nyáron, ezért vettem elő a mostanit, mivel, hogy már nem használom a másik gépen a portfoliot... Változik az idő!)
Törölt felhasználó 2008. 12. 18. 13:58
Előzmény: #141  Törölt felhasználó
#144
Anarch!

Az a baj a statisztikával, hogy kellő számmal és adattal, valami és az ellenkezője is bizonyítható!

Nyilván ,mindenki a neki tetsző adatokat szedi össze! (érthető módon) :-)

László Csaba nevű pénzügyi zseniről van -elég határozott - véleményem! Nem tartom semmire. (egyéni vélemény, elfogadni nem kell, de ez nem zavar!)

Ha arra vagy kíváncsi, hogy elégedett vagyok-e a kormány munkájával: NEM!
Ha az érdekel, hogy Orbánt miért nem, azért, mert még Gy.F.-nél is rosszabb! (helyzet au, László Cs.-nél)
Törölt felhasználó 2008. 12. 18. 13:52
Előzmény: #142  Törölt felhasználó
#143
Kényszeresen írogatod a múltat immár 3 bizonyított nickkel (ki tudja még mennyivel). És méghogy Konki a bértopicoló... (én eddig nem hittem abban, hogy ilyen van, de a te eseted elgondolkoztató)
Törölt felhasználó 2008. 12. 18. 13:50
Előzmény: #141  Törölt felhasználó
#142
Anarch, Let, FideL, én csak azt nem értem, hogy miért kell a 2003-2007, pontosabban a 2001-2006-os elkúrásokról beszélni? Ez a múlt. Tény. Egy rakás szar döntés született, miközben semmit nem léptünk előre abban, amiben viszont kellett volna. De ezt nem vitatja senki épeszű itt. A kérdés nem ez. A tőzsdén is látom a múltat, ott van a charton. A kérdés az, hogy mit tegyünk.
Törölt felhasználó 2008. 12. 18. 13:44
Előzmény: #137  Törölt felhasználó
#141
A kérdés ugyan egyszerű volt és a 2003-2007-es időszakra vonatkozott, de nem lep meg, hogy kerülöd. Te ilyen vagy!

Szóval:
Nézd meg a grafikont: link
Láthatod, hogy a felzárkózás megtorpanása, azaz a lemaradás 2003-ban kezdődött.

A teljes cikk: link

Ne feledd azt sem, hogy 2001, még az akkor kis világgazdasági megtorpanás ellenére is, pozitív elsődleges egyenlegű volt. Azóta nem volt még ilyen év!
2002-ben valóban mindenki oszogatott, ész nélkül.
A Fidesz szétosztotta a GDP 5%-át, majd az MSZP további bő 4%-ot. Így olyan rossz év lett ez, mint a 2006-os, amikor az MSZP egyedül osztogatta szét ezt a pénzmennyiséget.
A nagyobb baj viszont, hogy az MSZP-SZDSZ kormány alatt 6 éven át 5% körüli volt a hiány.
És mégis lemaradtunk!

ÁHT mutatók 1995-2006:
link

Emlékezzünk együtt, László Csabával!
" A gazdasági növekedés idei 4,5 százalékos üteme 2006-ra 5-5,5 százalékosra gyorsul, miközben az államháztartás hiánya 2006-ra 2 százalékosra csökken az idei 5,5-6 százalékról - ismertette pénteken a kormány által elfogadott gazdaságpolitikai stratégiát László Csaba pénzügyminiszter. A kabinet tervei szerint az infláció 4 év múlva 2 százalékos lesz."
link

CSENDES, de mi is a véleményed a 2003-2007-es kormányzati teljesítményről?

Topik gazda

porti
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek