Topiknyitó: Törölt felhasználó 2008. 11. 02. 10:45

Gyurcsány beismerte, államcsőd szélén az ország  

2008-11-02 10:12

Gyurcsány beismerte, államcsőd szélén az ország



Államcsőd szélére sodródott az ország - ismerte el a miniszterelnök egy vasárnapi lapinterjúban - ezért kellett a Nemzetközi Valutaalap segítségét kérni.







Gyurcsány Ferenc szerint ugyanakkor nem ő és kormánya felelős a kialakult helyzetért. Úgy vélte: a válság kétharmada külső körülmények következménye, egyharmada belső okokra vezethető vissza, a belső ok ugyanakkor szerint nem kizárólag őt és kabinetjét jelenti.



A kormányfő a belső okok közé sorolta a polgári kormány 2000-2001-es otthontámogatási politikáját, és azt, hogy a reformpolitika 2006 és 2008 között megakadt, de szerinte a fő felelősség ezért az ellenzéké – nyilatkozta a Vasárnapi Híreknek.



(hírTV)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 11. 02. 21:55
Előzmény: #59  csibe74
#60
csibe nem szimpatizálok a munkáspártal....
jobulást!
csibe74
csibe74 2008. 11. 02. 21:46
#59
Én nem vagyok egyik párttal se szimpatizáns, de az tény, hogy szerintem a Fidesz alatt indult meg 'full tőkével' az osztogatás, kontrollálatlan módon. Ezért nem is értem, hogy miért veszítették el a választásokat. Persze Viki se értette. Megyó, meg a Feri utána meg már nem merték leállítani az osztogatást. Már itt a vége felé visszább vettek pl. lakáshitel adókedvezmény stb.

Viki még államosítani is akart, nehogy a kapitalista tőke megvegye az országot. Az államosítás a kommunista szokás nem?
Szvzs emiatt is volt rossz a tőzsde a fidesz ére alatt...

Szerintem Bokros csinálta jól, igaz nem sokáig. Természetesen népszerű sem volt.
Pl. a szaros 2.000 Ft-os tandíj ellen miért kellett annyira felháborodni? Egy este többet bulizik el a sok egyetemista. Őt kellett volna megtartani szvsz és már régen Euronk lehetne.

Nem is tudom kire kellene szavazni 2010? Nem lehetne ide is külföldit hívni mint a foci válogatottba? :)

Izom, Te Munkáspárttal szimpatizálsz?

tokos. 2008. 11. 02. 21:39
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#58
Amúgy kérdés, mi lett volna ha... Ha államcsőd lett volna.

Neki is menni kellett volna? Megint csak a saját hatalmát mentette???
Törölt felhasználó 2008. 11. 02. 21:27
Előzmény: #56  Törölt felhasználó
#57
Konki konki....

"A te és hozzád hasonló jobboldali bérfirkász "

macilaci kit kábítasz megint? :)

követlezetesen nagyon kevesen olvasnak fórumokat , vagyis rendszeresen, és alaposan

azért létezhetsz, mert ezekből van nagyon kevés, és a zöm nem tudja ki is vagy valójában : egy fizetett bértollnok

ez különösen tetszett :

"Ha elég sokan vagyunk és elégszer elmondjuk, akár a hazugság is igazsággá válhat, nem igaz? "

úgy kb mésfél éve összefoglaltam módszereiteket, aranyos volt ahogy lereagáltátok : te pld. akkor a hülyét játszottad, mint aki egy szót sem ért abból amit írtam, akkora marhaság....

most meg nini....itt olvasom.... :)
csak épp fordítva

hogy miért fordítva? mert egy ehhez hasonló módszeretek ez is : fogj mindent amit csinálsz a másikra, mintha ő tenné, és nem te
Törölt felhasználó 2008. 11. 02. 21:15
Előzmény: #53  Törölt felhasználó
#56
Te izom!

Nekem úgy tűnik, hogy az izom az agyad helyén van, nem a tested más részén.

A te és hozzád hasonló jobboldali bérfirkász kedvenc sztereotipiáit folyton ismételve felsorolni, miközben semmi konkrét bizonyítékot nem tesztek mellé, ehhez haver egy csepp ész sem kell.
Én is tudok bárkiről állítani olyat, amit nem szükséges bizonyítanom, ha ehhez kellő emocionális hátterem van sok hasonló begyöpösödött agyú "forradalmár" személyében. Ha elég sokan vagyunk és elégszer elmondjuk, akár a hazugság is igazsággá válhat, nem igaz?

Szeretném egyszer látni, hogy speciel elolvasod pl. a 2007. évi költségvetést (Magyar Közlöny) majd az elmúlt évre vonatkozó zárszámadást (megtalálod a PM honlapján) és több napos összevetést és elemzést követően kimutatod, hogy itt és itt bizony nem stimmelnek a tervezet és végrehajtott költségvetés számai, ergo a különbözetet a kormány?? lenyúlta.
Akkor legalább tisztelettel fogok nézni rád, mert időt és energiát áldoztál egy tétel bizonyítására. De addig, amíg ez csak azért evidens számodra, mert lila köd mögül szemléled a kormány tevékenységét és el sem tudod képzelni, hogy a milliárdok máshogy is szét tudnak folyni, nemcsak lenyúlás következtében, addig nincs miről beszélni.
Törölt felhasználó 2008. 11. 02. 20:21
#55
Biztosan rosszul emlékszem.
De
2002- ben Megyó (saját bevallása szerint) azzal nyert választást, hogy most, már minden rendben, s osszunk a nyugdíjasoknak, osszunk a közszolgáknak (mindenféle átalakítás- teljeítmény követelmény nélkül), meg építsünk bármi áron bármit, mindegy csak kibaszott sokba kerüljön.
Ez sikerült, de nagyon, Megyó ment, Fletó jött.
Ekkor további össze- vissza igéretek- programok, törvénybe foglalt, aztán laszart adócsökkentés.
Aztán elkutruk, stb. stb.
Szeptember elején beindultunk kampány, fidesz riogat, aztán pénzügyi problémán nem fulladtak a Lajtába. Beindultunk kampány törölve, vészhelyzet, másfél hónap alatt 3. költségvetés, összeborulás. Most meg kiderült, hogy majdnem államcsőd volt!!! Nem hallotam ezt a nemzeti csúcson!

MÁR MGINT ÁTBASZOTT MINDEKIT EZ AZ ŐSTEHETSÉG!!!

De mire is boruljunk össze? Ja, hogy Qro Fletónak igaza van! Mibe is volt ennek bármiben is igaza? Az elbaszásban!

Mert mikor mond ilyeneket egy kormányfő? Ha elment az esze? Vagy mikor is? Vagy miért volt a nemzeti csúcs, államcsőd???
Törölt felhasználó 2008. 11. 02. 20:15
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
#54
POdgornijj a nagy zseni : ((bighfater ghihir
Törölt felhasználó 2008. 11. 02. 19:38
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
#53
ne rontsd el ilyen részletkérdéssel a mulatságukat. hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
Törölt felhasználó 2008. 11. 02. 19:22
#52
2008. november 02:... Gyurcsány Ferenc .. Élénken vitatta a Fidesz elnökének ama véleményét, hogy a Valutaalaphoz fordulni szégyenszámba megy: az alternatíva lett volna a szégyen.
link

Megint nem bontotta ki teljesen az igazságot, mert nem az elnök, hanem az alelnök mondta, és nem egészen úgy, ahogy azt GyF prezentálta:

2008. október 30., 15:40: Pokorni aláhúzta, hogy az IMF-hitel nagysága, és maga az a tény, hogy a valutaalaphoz fordultunk, arra utal, hogy jóval nagyobb a baj az államháztartás finanszírozásában, mint amennyire ezt bevallották. Hozzátette: ennek csak egy magyarázata lehet, mégpedig az, hogy a kormány egy küszöbönálló államcsődöt kívánt elkerülni ezzel a "kétségbeesett és valóban szégyenteljes" lépéssel. Miközben Európa több országa képes arra, hogy a válságban gazdasága élénkítése érdekében kamatot csökkentsen, Magyarország kamatot emel. Az állam és a kormány a saját gyengesége miatt önmagával foglalkozik, és tovább rontja a magyar gazdaság állapotát. Ez nem siker, ez szégyen..
link
Törölt felhasználó 2008. 11. 02. 18:25
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
#51
IZOMMAN EZ TI BAJOTK, HA VALAKI ELLENTMOnd AZ coclib:
EGY LÓFAuSZtOT. kÖZGAZDÁSZ , AKINEK VAN IFÓJA. nADEMAJD JöN A MESSIÁS AKI FÉL ÉV ALATT A BÉKE SEGGGÉNÉL LESZ, MERT ua.BA A KÖRNYZETBE KERÜL.
Mibe: nem meri megnyesni a szoc kiadáésokat, nyögdíjakat stb. ezért HITEL vesz fel hátha túlél 4 évet !!!! hehehhahaha
Törölt felhasználó 2008. 11. 02. 18:02
Előzmény: #48  Törölt felhasználó
#50
nagyon nem vagyok biztos abban, hogy barmilyen tudatos tamadas lett volna. sokkal inkabb ugy erzem, egyszeruen csak a befektetok menteni probaltak a tulajdonukat. a utem meg azert lehetett ilyen tempos, mert valszeg raneztek nehany szamra, ami az orszagot jellemezte.
es lassuk be.. nem tevedtek nagyot, amikor 0ra irtak...ok max. csak bearaztak a csodot, mint ahogy mi is egy cegnel..
Törölt felhasználó 2008. 11. 02. 17:56
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
#49
beindult a propaganda
tiszetelegjuk a hosok elott!
hol tartanank nelkuluk?!

Törölt felhasználó 2008. 11. 02. 17:54
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
#48
én baromi kiváncsi lennék arra , hogy ki akarja tönkretenni ezt az országot.. Nekem volna egy tippem .. Amenyiben kormányváltás lett volna , van egy olyan spurim, hogy seperc alatt akkor sem támadták volna a forintot.. Mivel meglebbentették a több mint 20 milkás IMF meg eu hitel lehetőségét a támadás alábbhagyott.. Na vajon miért ? Mert ugyebár a pénz elköltése után már baszhatja az aki kormányt akar váltani - neki is meg kell harcolni a visszafizetéssel utána és évente ami nem kis összeg . Azon az oldalon is vannak komcsi nagytőkések / pl. echo tvs tulaj , meg a nem jegyzettek /
Államcsőd -- lószar .. Gy csak azért hajaz most utólag erre , mert így is nővelheti mégjobban az ázsióját - mint a haza megmentője . Ha 30 -40% lenne az infl. 300 Ft/euró ,akkor ezzel a 260 Ft/euró most 20 -25% nak kellene lennie. Gennyes dolgok ezek , semmi köze ezeknek a történéseknek , beszólásoknak semmilyen válsághoz . Politikai játékok gazdasági szósszal , a félelemre apellálva , azt meglovagolva - mindkét oldal részéről. .
Törölt felhasználó 2008. 11. 02. 15:47
Előzmény: #46  Monster
#47
Az arcát figyeld ! mindent elárul!

link
Monster 2008. 11. 02. 15:15
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
#46
Én nem sértődöm meg, ne aggódj :)
Viszont nem is vagyok hajlandó feltúrni a netet bizonyítékokért, mert teljesen felesleges erőfeszítés lenne.
Meggyőzhető vagyok bármiről, mert nem "oldal" függő vagyok, hanem egyszerűen azt veszem figyelembe, hogy kiből nézek ki némi reformot, hogy ezt a szemétdombot rendbe tegye.
Már többször mondtam, hogy az egész bandát (kormánypártokat+ellenzéket) dunába kéne lövetni, és importálni a politikusokat szlovéniából, ahol megmutatták, hogy tudják az utat.
A mi pártjainkat tekintve:
Oviékból abszolút nem nézem ezt ki, legalábbis mindent megtesznek, hogy az ellenkezőjéről győzzenek meg (demagógia felsőfokon, mindegy mi az ábra, azt mondják, amit az emberek hallani akarnak szerintük), a szocik megint csak nem nagyon akarták (féltik a segélyezett és nyugdíjas szavazataikat), az szdsz már a ló túloldalán van (ők legalább kicsit hajtották a szocikat, de ha minden vágyuk megvalósul, akkor az már anarchia), az mdf meg mindent elkövet, hogy úgy manőverezzen, hogy bejusson a köv. parlamentbe is, ezzel együtt még ők a legszimpatikusabbak számomra (talán csak azért, mert partvonalon kívül vannak, ezért bármit mondhatnak, vesztenivalójuk nincs).

Részemről ennyi, mindenki osszon be engem arra az oldalra, ahová tetszik, a továbbiakban ismét kerülni fogom a politikai topikokat.
pampa 2008. 11. 02. 15:13
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
#45
Azért az is érdekes,hogy az Orbán kormány után amikor valami gond került napvilágra a kormány mindíg az elmult 4 évre mutogatott vissza... Most pedig már az elmult 6,5 év előttre mutatnak vissza.
Tehát a MSZP-SZDSZ koalíció teljesen jól kormányzott csak volt az a fránya 4 év még az Orbán kormányzott és sajna az akkora csapás volt az országra nézve,hogy hiába a gondos szakszerű vezetés csak nem bírta az ország kiheverni az akkor összeszedett ütéseket.

Valami hasonló piár megy most. A baráti média segítségével ezt a gombócot szertnék most lenyomni az emberek torkán.

Biztosan lesznek sokan akik még beveszik...
Törölt felhasználó 2008. 11. 02. 14:42
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
#44
A tények ugyanis önmagukért beszélnek...
Tudom tudom nehéz vitatkozni vele.....
ilyenkor jön hogy orbán a kolompos orbán meg stb... a nagyszerü "ész" éveitek amibe láthatoan belepusztul az ország mert egy "csepp" eszetek sincs..... bocs tudom ez durva volt.... ! na jobb lesz itt abbahagyni mert tiltás lesz belöle :D
Törölt felhasználó 2008. 11. 02. 14:40
Előzmény: #42  Monster
#43
nem kaptam választ.... reálisan válaszolni kell tudni... vagy nem... nem tudtok szoval nekem van igazam.... mert én reálisan felvázoltam a helyzetet és nem tudjátok megcáfolni !
TESSÉK MEGCÁFOLNI A 3 KÉRDÉSEM ÉS NYERTETEK DE NEM MEGY ! ugy látom....
Nekem nem fidesz kell lehet felölem szakérdöi kormány is... Bárki jobb mint ez a fleto.... a milliárdos slepjével...
Monster 2008. 11. 02. 14:33
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
#42
Egészen addig, amíg ti csak viktorékban látjátok a messiást, és bárki, aki mást mond, az ballig bérfirkász :)
Törölt felhasználó 2008. 11. 02. 14:16
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
#41
Van még egy nagyon fontos egyérlemü krédésem ami fontos
3.
A fidesz az elmult 6 évben hány napot kormányzott??? TUDOMÁSOM SZERINT EGYET SEM!
az mszp-szdsz kormányzott !
innentöl kezdve nem értem mi az hogy a fidesz a felelös mikor NEM VEZETTÉK AZ ORSZÁGOT 1 NAPIG SEM!
már tele van a hocipöm azzal hogy mindig ezt szajkozzák a balibesek hogy mert a fidesz... MEDDIG LEHET EZT MÉG HAJTOGATNI?? 20 év mulva is ezt fogjátok mondani??

Topik gazda

porti
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek