Topikgazda: Törölt felhasználó 2008. 10. 29. 16:00

Éves szinten 12.5 milliárd forint az IMF-hitel rendelkezésre állási díja  

Ugrás a cikkhez
Ha igénybe vesszük a hitelt, akkor azért 5-6 százalékos kamatot kell fizetnünk és 3-5 év alatt kell visszafizetnünk. Ez az 5-6 százalékos kamat a fele annak, mint az állampapírok hozama, tehát jó feltételekkel juthatunk forráshoz - írja az Index. Az IMF figyeli, hogy elég szigorú-e a magyar költségvetés, melyből két évig évi 12,5 milliárd forintot arra költünk, hogy a nemzetközi szervezetek készenlétben tartsák a hitelkeretet.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=105133
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
BudFox
BudFox 2008. 10. 31. 19:17
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
#46
hát még jó hogy lehet :-))

de csak 4 szeres áttéttel tudom elfogadni, mert 4 emeletes a legnagyobb álványunk :DDD
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 22:25
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
#45
"Jó, hogy még így sem veszettük el a hitelképességünket, mint ahogyan 1989-re elvesztettük azt."
ne kavarjuk, azért vesztettük el,hogy jelképes áron meginduljon a privatizáció, eladták a nemzeti vagyon és a föld nagy részét.

kissherceg 2008. 10. 30. 22:10
Törölt hozzászólás
#44
prfecó 2008. 10. 30. 21:52
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
#43
nyított short állománnyal ( Dow és Bux)lakodalmi tortát rendelhetek a cukrászdából hozomra ??? :-))
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 21:09
Előzmény: #41  BudFox
#42
tőkeáttétellel lehet nálad tortát rendelni?
BudFox
BudFox 2008. 10. 30. 20:56
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
#41
akiben nem bízok annak egy fillért sem adokkölcsön..korábban akinek adtam sosem akarták visszafizetni.....a tortákat is előre kifizettetem...amelyik extra kategória :DDD
BudFox
BudFox 2008. 10. 30. 20:55
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
#40
Köszi..ezekszerint kb..216 -os dollár árfolyammal számolva 73 milliárd dollár az adósságunk. plusz ez az IMF hitel..amennyit lehívunk belőle..

ha mindet akkor lesz 98 milliárd dollár...bődületes..

Mondjuk Warren Buffet, meg a Bill Gates ketten ki tudnák fizetni..ide kellene hívni őket, és cserébe ők lennének a királyok...nem is lenne rossz..de hát ki akarna idejönni ebbe a sz@rkupacba ? :-)))
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 17:58
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
#39
Mellesleg itt olvasható:
link
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 17:56
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
#38
Na mire kell? Hadd tudjuk mi is.
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 16:52
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
#37
Most hallgattam Varga Misikét, aki már is mondja, hogy mire KELL ELKÖLTENI a hitelt!
Eszem áll meg!
És ez az egyik ész.....

Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 16:51
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
#36
Rossz, hogy 2008-ra ugyanolyan nehéz helyzetbe jutott az ország, ahol 1989-ben volt.

Jó, hogy még így sem veszettük el a hitelképességünket, mint ahogyan 1989-re elvesztettük azt.
(Avagy szerencsére csak a kormány szavának hitele veszett eddig oda!)

Kaptunk hitelkeretet, amivel kihúzhatjuk 2010-ig.

Nagy hiba lenne, ha emellet sem sikerülne lenyomni a jegybanki alapkamatot 6%-ra, ezáltal megtakarítva a költségvetésnek évi 600 milliárd Ft-ot!

Ha a kormányt ezügyben minősíteni lehet majd, az nem 2008-ban, hanem 2009-ben lesz!
(Olyan ez, mintha valaki kérne és kapna egy hitelkártyát - ha jól használja azt, akkor ügyes volt, dícsérhető, ha rosszul használja azt és értelmetlenül pazarol, akkor inkább ne kapott volna hitelkártyát!!!)
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 16:51
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
#35
Ha elqró "beindul" mi történhet 2009-ben?
Taxisblokádból már volt egy. A rebiszeseknek nem csökkentheti a reálbérét!
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 16:45
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
#34
a bank sem ad csak úgy hitelt, függetlenül attól, hogy papír készül róla... mert nem akar azzal foglalkozni, hogy "fizess már, wazz"
olyannak ad, aki vissza tudja fizetni

ez máris felveti azt, amit már sokan hangoztatnak: az IMF átalakításokhoz köti a segítséget (hiszen csak úgy vagyunk "hitelképesek", ha rendbe tesszük a büdzsét)

persze ez sajna még csak wishful thinking...

de ha van esze a nagyoknak, akkor szigorú tanárbácsisra veszik a figurát (ráadásul nem sok sikert tud felmutatni az IMF eddig, szóval ez a reputációját is növelhetné, mármint ha az általuk diktált intézkedések bejönnek)

én itt egy win-win-win szitut látok, amiben az IMF (és az EU meg a többi), a kurmány és HT a magyar nép is nyerne

már csak az a baj, hogy túl logikus, túl nemes dolog ez így együtt :) a történelem nem nagyon "tolerálja" az ilyet :( az emberi faj története balfaxságok sorozata :) amiben nem a "jó" dolog nyer, hanem az álnokság, ostobaság, stb.
na ez a baj... biztos lesz vki, aki megfúrja az egészet ill. vkik... és még csak nem is a fityisz, mert ott is vannak azért értelmesek. inkább a szocik meg a fityisz hülyéi közösen... és itt a bibi, hogy ilyen barmokat juttattunk a parlamentbe meg egyéb kulcshelyekre... ha a média olyan hangot üt meg, hogy "ejj, nézzük el ennek a béna fletónak az eddigi tohonyaságot... azt, hogy hazudott, nem is, de legalább ezt, és most aztán lehet seperni, de rendesen", akkor a baromarcúak, akik mindenütt ott vannak, sem mennek majd szembe ezzel... de ha a média vulgáris-populista lesz (és sajnos az a feladata), akkor megint lesz majd 2 oldal, akik nem tudnak megegyezni semmiben, és mindenki hajtaja a magáét...
ceterum censeo: ez a kilábalási kísérlet jó teszt lesz az országnak, jó indikátor a jövőre nézve
ha megbukunk, akkor irány a Balkán...
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 16:26
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
#33
Akaratlanul is Gy.F. sikerét ismerted el!
Köszi! :-)
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 16:22
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
#32
kampányszöveg:

ba...átok meg, fájni fog :)

-legalábbis erre lenne szükség... talán még tolerálható is lenne, ha hiteles embereket "raknak" mögé

El Quró ezt k..ta el, 2006-ban menni kellett volna előre, mint a gép... "lefejezni" a fél MSZ(M)P-t, xarrá zsarolni őket a titkosszolgálati módszerekkel begyűjtött anyaggal, hogy minden megszorítást, reformot megszavazzanak, mint a gép... úgy kellett volna gondolkodni, hidegen és józanul, érzelemmentesen, mint egy gép... kivágni a sok büdős munkakerülőt a segélylistáról, mint a gép... lemetszeni az önkormányzati, korrupciós, stb. csökevényeket, mint a gép... xarni a népszerűtlenségre, mint a xarógép :)

most megkapta a 2. esélyt rá. Mázlista disznó. Reméljük, meghallgatja majd az elemzőket is:

"Török Gábor hangsúlyozta: fordulat történt a magyar politikában, és szinte biztos, hogy nem lehet már úgy beszélni a politikáról, ahogy eddig, ám azt pontosan még nem lehet tudni, mit is eredményez ez a változás. A politológus szerint a válság újra rajzolhatja a magyar politikai térképet, és meg kell, hogy változtassa a pártok stratégiáját.

A válság megadta a lehetőséget a szocialistáknak, hogy megnyerjék az MDF vagy az SZDSZ támogatását, ugyanis a két ellenzéki párt mondanivalója közel áll ahhoz, amiről a kormány beszél, bármennyire is szeretnének ettől elkülönülni - fejtette ki Török Gábor. "

Hajrá, elemzők!

Szóval Gyurcihoz remélhetőleg eljut majd: vagy adja át a helyet mondjuk Bokrosnak, vagy vezényelje le korrektül az átalakításokat. Véget ért a töketlenkedés ideje. Lépni kell - MOST. Btw. még Hitlernek is volt annyi esze, hogy jól tudjon időzíteni politikailag. A SZU-t a nyugati sikereken felbuzdulva támadta meg (persze hadászati szempontból baromság volt, előbb GB-t kellett volna lenyomni), mert akkor elfogadható volt a népnek egy keleti offenzíva. Ha Gyurci ezt a lehetőséget is elk..ja, javasolni kell a magyar történelem legbalf..abb vezetője címre :) Ha él vele, és jól lavíroz, még megmentheti a sárból a becsületét - nekem ez a véleményem, és remélem, sok "monnyonle" is csatlakozik. Ideje lenne a jövőbe tekinteni, és nem azon sziszegni, hogy ez a töketlen Fletó mit barmolt el, és végképp nem okoskodni, hogy az IMF zsidó hiéna, meg iylenek. Az EU és az IMF STABIL GAZDASÁGOT akar ide is, mert manapság az az igazi "gyarmat", ami szépen csillog. Ha nem modernizálódik az ország, másodrendű (vagy épp 3. rendű) EU polgárok leszünk, de ha pöpecek leszünk, akkor az az EU-nak is jobb, ez olyan, mint a pánszlávizmus volt anno... Valóban van "nemzetköziesedés" a világban, egyféle "fukuyama-izmus" :) a másféle értékrendet képviselők "ellenében". Pl. a ruszkik geopolitikailag sok tekintetben szövetségesek, de nem épp megbízhatóak :) a "nyugati mintájú civilizáció" túlélési esélyei nagy mértékben nőnek a terjeszkedéssel, ami korábban szinte kizárólag "amerikanizációt" jelentett, de ma már szerencsére ennél jóval árnyaltabb a kép. Szóval örüljünk neki, hogy része lehetünk az integrációnak, sőt integRÁCIÓnak :) I. István nem volt hülyegyerek, sem Deák Ferenc. Mehetünk szembe is a világgal meg mehetünk vele együtt is. Svájci v. skandináv típusú demokrácia lenne a cél, de az még messze van... A potenciál különben óriási, persze lehet csak elfogult vagyok :) Ha nem lett volna ilyen balfék módon elk..va a módszerváltás, most minden köcsög politikusnak elég volna %-ban keveset lopnia, és abból is jól meglenne :) Különben nem igaz, hogy a vezetés mindig a legbalf..abb variációt választja, mert az emberek gondolkodása ilyen, ezt csak "leképezi" a politika. Nem vagyunk sajna elég érettek erre a demokráciára, és "outsourcingolni" kellene a vezetést :) vagy diktálják Brüsszelből, vagy "kölcsönözzünk" politikusokat mondjuk Dániából vagy Svájcból :)
Persze Bokros et al is legyenek a tűz közelében :)
nehogy átessünk a ló túloldalára :)
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 15:52
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
#31
Azért ez gondolom nem úgy zajlott, hogy:

IMF: - Figyeljetek, vissza fogjátok ti fizetni ezt a sok pénzt kamatostul mindenstül?
GYF: - Persze, visszafizetjük!
IMF: - Akkor jó, tessék, itt van. Papírt ne is írjunk róla, hiszek neked! :)
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 15:46
Előzmény: #28  BudFox
#30
Te szoktál olyan embernek kölcsönt adni, akinek nem hiszel a szavában?
Mert én egy fillért sem, nemhogy 25 milliárdot!
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 15:41
Előzmény: #28  BudFox
#29
2008.09.30 15 979,7 Mrd Ft
link
Ez sok tételből áll különböző kamatterhekkel, csak becsülni lehet a kamatteher összegét, kb 1200mrd Ft évente!
Elemzők szerint, most sem biztosak az összegek, mert hazudnak.
Várható, hogy az első negyedévben az IMF hitelnek kb. a fele felhasználásra kerül, persze nem gazdaság élénkítésre, hogy mire azt senki sem tudja még, elkúrót kivéve.
(forrás info rádió és hír Tv)
Elqúró most naponta 12-szer nyiltakozza, hogy ezzel nem növekszik M.o. kamatterhe.
Elqró már csupán az elqrófanok fényében tündököl, de egyre kevesebb a kollaboráns körölötte, Conqui-t sem bírják már sokáig megfizetni.
Egyébként egyre jobban terjed és dagad a Jobbik pártja, annak ellenére, hogy az egész média úgy eldugja mint Napoleont az angolok Szent Ilonára.
BudFox
BudFox 2008. 10. 30. 14:55
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
#28
no kicsit utánanéztem addig..

az lehet hogy tavaly még 70 milliárd dollár volt az adósságunk ?
most ezt megfejleljük 25 milliárddal ? erre nem kellene büszkék lennünk....

én vállalkozó vagyok..és arra törekszem hogy a hiteleket minél előbb visszafizessem..nem arra hogy nyakig üljek az adósságokban..akkor miért kellene örülnünk...eladósodunk. :-(((
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 14:53
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#27
"más: ha El Quró azt mondja: 2+2=4, az hazugság? :)"

nem hazugság, de már senki nem hiszi el neki :-))
BudFox
BudFox 2008. 10. 30. 14:46
Előzmény: #25  BudFox
#26
bocs..lefagyott a fórum..és háromszor küldte el..
BudFox
BudFox 2008. 10. 30. 14:46
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#25
Azt mondjátok meg nekem csak hogy ma pontosan mennyi az ország adósság állománya ? hány milliárd dollár ? vagy Forint ?

fillérre pontosan :-))
BudFox
BudFox 2008. 10. 30. 14:38
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#24
Azt mondjátok meg nekem csak hogy ma pontosan mennyi az ország adósság állománya ? hány milliárd dollár ? vagy Forint ?

fillérre pontosan :-))
BudFox
BudFox 2008. 10. 30. 14:37
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#23
Azt mondjátok meg nekem csak hogy ma pontosan mennyi az ország adósság állománya ? hány milliárd dollár ? vagy Forint ?

fillérre pontosan :-))
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 13:20
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
#22
Jól "leminősítetted" őket bértopikolóból :) Ha szidják kicsit El Qurót, még 1x leminősíted? :) Akkor jön a liberós kategória, vagy mi? :) a végén még megkapják az AAA besorolást :)

más: ha El Quró azt mondja: 2+2=4, az hazugság? :)
Törölt felhasználó 2008. 10. 30. 12:51
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
#21
Ha mond valami baromságot ez az idióta, majd kivágja belőle magát frappánsan, mint a múltkor, amikor azt mondta korábbi kijelentésével kapcsolatban:
"Ezt mondtam volna? Nem emlékszem."
És ezzel el is van intézve részéről minden.
Így jár minden ország, ahogy mi is jártunk, ha vezetője a világ leghazugabb miniszterelnöke cím tulajdonosa.
Most meg országmegmentő "zsenit" csinált magából. Ha nem tette volna tönkre, nem kellene mit megmenteni, és akkor nem kellene ez a cirkusz.

Topik gazda

JasonVorhees
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek