Topikgazda: allergia 2008. 10. 21. 17:44

Orbán: Gyurcsány miatt esik a forint, miniszterelnök-csere oldaná meg a válságot  

Ugrás a cikkhez
Több mint egy órán át tárgyalt ma a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezetőivel ma Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, amelyet követően azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi kormányfővel, illetve a kisebbségi kormánnyal szembeni bizalmatlanság a forint esésének oka, és meglátása szerint a miniszterelnök-csere oldhatná meg a forintválságot.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=4&i=104704
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 10. 22. 10:37
Előzmény: #79  TrendMan
#80
Az is megnyugtató, hogy eközben a köztársasági elnök Sólyom László odafigyel a szürke gémek vonulására, és az egészből aktuálisan emeli ki a részleteket.

"Miután megalakult a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., minden arról tanúskodik, hogy a kincstári vagyon "olyan szemlélet uralma alá kerül, ahol a gazdasági érdekek lesznek a döntőek" - jelentette ki. Mint mondta, mindent meg kell tennie, hogy ne hagyja érvényesülni a tisztán gazdasági szempontokat, ahol más fontosabb, TERMÉSZETVÉDELMI szempontok vannak.
Sólyom László kedden kora reggel, a Hortobágyi Nemzeti Parkban tett látogatás utolsó napján, a baktalórántházi erdőrezervátumban tett túrát. A Nyírség erdői közül ez az utolsó, amelyben viszonylag összefüggő homoki gyertyános-tölgyes állományt találunk."

Más országban ilyenkor mit csinál egy köztársasági elnök?
TrendMan 2008. 10. 22. 10:16
Előzmény: #78  Törölt felhasználó
#79
Ez nem elvárás, hanem egy szomorú tapasztalat.
Törölt felhasználó 2008. 10. 22. 10:03
Előzmény: #77  TrendMan
#78
Ez az elvárásod teljesül!
TrendMan 2008. 10. 22. 09:38
Előzmény: #76  Törölt felhasználó
#77
Látszat produktumot.
Törölt felhasználó 2008. 10. 22. 09:26
Előzmény: #75  TrendMan
#76
Na ja, de ha az OGY sem műxik jól, akkor mit várhattunk egy markettying sótól (ncs)?
TrendMan 2008. 10. 22. 09:06
Előzmény: #74  Törölt felhasználó
#75
Na ja, de az országgyűlés sem működik jól.
Egymás megfúrása ott is sokkal fontosabb, mintsem a közös előrejutás.
Törölt felhasználó 2008. 10. 22. 08:29
Előzmény: #66  Törölt felhasználó
#74
"...kormánynak pedig azokban a dolgokban , ahol egyetértés volt , azonnal intézkedéseket hozni! Valószinűleg eredményesebb lenne az ország szempontjából, ha nem 3-4 intézkedéstől várnánk a csodát, hanem sokkal több, de kisebb eredményt-de azonnalit- hozó lépéssel egészitenék ki."

Erre nem az Országgyűlés lenne való és a kormány hivatott?
A nemzeti csúcs 5-5 perce csak marketingre jó!
Törölt felhasználó 2008. 10. 22. 08:26
Előzmény: #72  Törölt felhasználó
#73
Mi vezetett ide?
Megyo és elqro gazdaságpolitikája. Utóbbi annyira vak, hogy 3 hete még oktatta az ami bankokat, hogy bezzeg nálunk mennyivel tökéletesebb minden, s úgy nyújtotta be a költségvetést, mint se lát se hall dömötör. Na meg persze ki tudja mit hazudoznak megint össze a költségvetési adatokról (1 év múlva talán kiderülnek a valós számok). Mert elqro és bandája így szokta, így tudja.
Futás az IMF- hez, meg putykohoz. Ennek a faszkalapnak a hazudozáson kívül máshoz tényleg nincs esze? Nem véletlenül csukatta be a Lipótot!!!
Törölt felhasználó 2008. 10. 22. 08:15
#72
Szivesen olvasok a Fórumon olyan higgadt véleményeket, mint amit TrendMan jelenit meg. Azt hiszem, egy olyan ránkszakadt válság közepette, mint ami mára kialakult, a jóléti társadalom épitési koncepcióját kissé jegelni kell, lehetőleg annyit megőrizni belőle, amennyit csak lehet, de módositani kell a szabadpiac mindent megoldó tézisén is, feladva azt az évtizedek óta hangoztatott nézetet, mely szerint az állam rossz gazda, a magánszféra viszont jó. Csak utalnék arra, hogy fejlett országok nagy léptékben államositanak, befektetnek és beleszólást követelnek pénzintézetekben.Az államigazgatás leépitését gyorsitott ütemben én se tartom jónak, de sokkal nagyobb teret kell adni a fölösleges bürokrácia kiiktatásának, sokkal több ügyintézést kellene a számitógépes kommunikáció sikjára terelni. Azt viszont megléphető dolognak tartom, hogy az önkormányzati képviselők tiszteletdiját jó alaposan megfaragják, vagy az igazi kistelepülések polgármesterei ne főállásúak legyenek. Gondnak tartom azt is, hogy segélyeken élő embercsoportok nincsenek anyagilag késztetve arra, hogy munkát keresve mozduljanak, egyszerűbb a kapuban várni a pénzespostást a segéllyel!
Törölt felhasználó 2008. 10. 22. 08:09
Előzmény: #70  Törölt felhasználó
#71
Demján Sándor és bankár társai nem vállalkozók, hanem oligarchák, akár El Qró.
Értékteremtő vállalkozást most nem tudsz kezdeni, vagy növelni, mert nem éri meg, mert a befektetett pénzed és munkád gyümölcsét elviszi az elvonás, az adó.
Most miért kell várni fél évet, vagy kettőt, hogy ez megváltozzon? Amennyiben a helyzet így marad, hónapok múlva még lejjebb leszünk ,ez nyilvánvaló és nem a patás ördög riogatása. Nem volt elég az elmúlt 6 év, még mindig bedőltök El Qrónak és társainak?
Törölt felhasználó 2008. 10. 22. 07:56
Előzmény: #69  TrendMan
#70
A gyologáldozat mindig csak trükk!
TrendMan 2008. 10. 22. 07:47
#69
Na ja, de vezéráldozat, vagy gyalogáldozat ?
Törölt felhasználó 2008. 10. 22. 07:44
Előzmény: #67  TrendMan
#68
Áldozatra lenne most leginkább szükségünk!!!
TrendMan 2008. 10. 22. 07:38
Előzmény: #64  Törölt felhasználó
#67
Kola47-nek igaza van abban, hogy összefogásra van szükség.
Máskor is, most meg különösen.

Viszont úgy tűnik még soha nem kellett egy szűkülő munkaerőpiacon állást találnia és ő sem gondolta végig mivel jár az állam további leépítése.

Döntsük el, hogy szabad piaci liberalizmust, vagy jóléti társadalmat akarunk építeni.
Ha az elöbbit, akkor engedélyezzük a fegyvervásárlást mindenkinek és viseljük a következményeit.
Ha az utóbbit, akkor meg örüljünk, hogy nincsen tévé minden börtöncellában - ahogy az a skandináv államokban szokás.

Az államaparátus hatékonyságát persze lehet és kell javítani.
De ehhez megint csak összefogás, gondolkodás, értelem szükséges.

Félő, ha megint csak létszámot csökkentünk, az állam és az önkormányzatok a maradék feladataikat is még rosszabb hatékonysággal végzik majd.

Törölt felhasználó 2008. 10. 22. 07:37
#66
Racionál szokása szerint ismét csak beszél, de nem mond semmit. Nem vagy te is politikus? A helyzetről alkotott véleményem pedig igencsak messze áll Gy.F ajnározásától! A napokban láttam pl. egy interjút az egyik-nem kifejezetten szoclib hangvételű- TV műsorban, és a fénykorában sűrűn vörös-és zöldbárózó Torgyán József tudod, miről beszélt? Hogy vissza kellene állitani a közveszélyes munkakerülés kategóriáját! Ezt ő forszirozta, mintegy Saulusból Paulussá válva,holott az Ő áldásos tevékenysége, a Magyar Föld szavakban oly hatásos védelme vezetett el pl. oda- ha már a feleségemet is voltál ordenáré módon belekeverni vitánkba- hogy nejem szülőfalujába, ahol jól müködő tsz adott több száz embernek megélhetést, ma a határ fele zsebszerződéssel regnáló osztráké/ a földeket a földvédő kis gazda kisgazdáktól vette,/rajta kivül még van 3 gazdálkodó, az egész faluban összesen 2 portán tartanak még tehenet. Néhány évtizede a háztáji gazdaságokból felvásárolták a tejet- ez is kiegészitő megélhetés volt- ma természetesen mindez nincs, mint ahogy tejipar se igen, hozzuk a melaninos tejporral készült kinai, thaiföldi bébitápszereket,csokikat száztonnaszám, az áruházláncok tele dél.afrikai,chilei borokkal/csak tudnám miért kell mindez az Unióban/ magyar viszonosság semmi, az ország importja magas, de belföldi termelés egyre csökkenő-csoda-e, ha mindez rásegit a világgazdasági válság minket is érintő hatásaira?A Nemzeti Csúcsnak ilyen és hasonló kérdések felvetésével kellett volna foglalkozni, a kormánynak pedig azokban a dolgokban , ahol egyetértés volt , azonnal intézkedéseket hozni! Valószinűleg eredményesebb lenne az ország szempontjából, ha nem 3-4 intézkedéstől várnánk a csodát, hanem sokkal több, de kisebb eredményt-de azonnalit- hozó lépéssel egészitenék ki.
csibe74
csibe74 2008. 10. 22. 07:34
Előzmény: #64  Törölt felhasználó
#65
Csere OK. De ki lenne jó miniszterelnöknek? Normális ember nem vállalja el sajna..
Azt nem lehetne külföldről, mint a foci válogatottnak? :)
Törölt felhasználó 2008. 10. 22. 07:11
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
#64
Törölt felhasználó 2008. 10. 22. 07:06
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
#63
kola47 felesége holnaptól saját maga vágja a haját a fodrász helyett, és így növeli a családi kasszát, így több ideje marad El Qró seggnyalására is.
Törölt felhasználó 2008. 10. 22. 06:58
#62
Attól még, hogy Racionál irracionális, nem mondott egy sztereotipián kivül semmit. De hát nála a racionalitás egyenlő a lózungolással-ezt megszokhattuk.
Törölt felhasználó 2008. 10. 22. 06:47
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
#61
Szerény véleményem az, hogy koala47 kijelentése egy orbitális marhaság,de ezt már megszokhattuk tőle.

Topik gazda

allergia
5 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek