Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
zborde
zborde 2005. 09. 23. 11:00
#2120
"Már csak egy hetük maradt a Rába kisrészvényeseinek, hogy jelentkezzenek az Előkészítő Bizottság által kezdeményezett akcióra.

A Rába Rt kisrészvényeseinek kezdeményezése a következőképpen indult:

A Rába Rt kisrészvényesei közül többen elhatározták, hogy a Rába Járműipari Holding Rt jobb működésének érdekében és a kisrészvényesek érdekeinek hatékonyabb védelméért összefognak.

A kisbefektetők szándékai szerint már a következő közgyűlésen maguk közül olyan képviselőt választanak, aki a kisrészvényesek érdekeit képviselni tudja az igazgatótanácsban.

Ahhoz, hogy súlyuk minél nagyobb legyen, kérnek minden Rába Rt kisrészvényest, hogy a regisztráció céljából a 96/618-568 telefonon szeptember 30-ig jelentkezzen, amennyiben ezekkel a célokkal egyetért. - közölte az Előkészítő Bizottság szeptember hónap elején."


Olvastátok?
Törölt felhasználó 2005. 09. 22. 19:35
Előzmény: #2118  Törölt felhasználó
#2119
Ha a Kirk Kerkorian kollega ilyen elannal veszi az autos papirokat, akkor nekem is lehet par ezer rabam.
Törölt felhasználó 2005. 09. 22. 15:59
Előzmény: #2117  Törölt felhasználó
#2118
Melyik irányba várod a viharos elmozdulást???
Törölt felhasználó 2005. 09. 22. 14:23
Előzmény: #2116  Törölt felhasználó
#2117
Vihar elötti csend.

p.lama
Törölt felhasználó 2005. 09. 19. 23:18
#2116
.......sajnos ez a helyzet.......!?
link
Törölt felhasználó 2005. 09. 18. 16:42
Előzmény: #2114  spade
#2115
Nem a szavad nem számít, hanem a kötekedősdid. Erre legyintettem rezignált-ból már-már mosolygósba hajló beletörődéssel...

Amúgy oké, egyetértünk, az első beírásomnak is a spex volt a lényege, mégha picit pontatlan is lett. Jól is fogalmaztál, hogy "azt a látszatot kelti...". Ezek szerint azért mégiscsak értetted, de azért köszi, hogy felhívtad a figyelmemet, hogy akár érthetted volna rosszul is:)
spade 2005. 09. 18. 16:18
Előzmény: #2113  Törölt felhasználó
#2114
penznyelo,
Miazhogy a' csak spade az ??? :) AZ én szavam már nem is számit ? :)
AZ h ne spexen keressen az rendben van, de általános baklövés hogy rosszabb üzemi eredmény mellett jelentkező fedezeti nyereséget spexnek veszik, holott a fedezés lényege hogy vagy az üzemi eredménynél jelentkezik a nyereség a másik soron veszteség és forditva, és akkor lelkendeznek vagy siránkoznak pedig a helyzet ugyanaz, mert ez a fedezés lényege....
Törölt felhasználó 2005. 09. 18. 16:01
Előzmény: #2112  spade
#2113
A legnagyobb bealázás, ha valakit leelemzőznek, na ezt most keményen megkaptam:) Amúgy már megijedtem, hogy bazira mellélőttem, de ahogy megláttam a végén a nicket, egyből megnyugodtam, á' csak spade az...
A Vagyon és Pénzgyár dumámat fenntartom, ne a $ spexen akarjanak nyereséget termelni. Az hogy fedez, az persze, hogy oké, épeszű ember nem vitatja, sőt, az a gáz, ha nem tennék, de a Rábánál ez az egyszer kitalálom, hogy még kell fedezni, majd kitalálom, hogy túl vagyunk fedezve, csökkentünk, szóval ez arra utal, hogy Győrben játszanak is a fiúk a $-al, és ez szvsz gáz, én tulajdonképpen erről írtam (mint korábban már márskor is).
spade 2005. 09. 18. 13:18
Előzmény: #2109  Törölt felhasználó
#2112
penznyelo,

Azért ez csalódáskeltő amit irsz :), mert azt a látszatot kelti mintha nem tudnád, hogy bár az üzemi szinten veszteséges, de ha fedezett akkor elvileg a fedezásen elért nyereség az üzemi tevékenységhez tartozik. és e kettő eredőjét kell vizsgálni a tevékenység megitélésekor..még ha számvitelileg máshová is kell elkönyvelni....egyébként már elnézést de a portfolio meg egy-két elemző szokott ekkora baromságokat irni a gyorsjelentések elemzésekor....:)
Törölt felhasználó 2005. 09. 17. 23:08
Előzmény: #2110  Törölt felhasználó
#2111
penznyelo,
en arra varok, hogy megtörténjen az áttörés a cég gazdálkodásában (növekvő árbevétel, növekvő nettó profit üzemi eredményből).
Az árbevétel már nő, de ami ezután jön az nagyon gáz (átértékel, átszervez, leír, rendkívüli egyszeri tétel stb) Azon sem lepődnék meg ha benyögnék, hogy az orkok miatt nem megy a biznisz!:).
Hülyeséget félre, ha elkezd nőni akkor kell megvenni, mert akkor más is fogja venni (alap stb) akinek fél-egy év múlva el lehett majd jó drágán adni, addig pedig csak a speki adjak veszik 50 Ft +/- eredménnyel::(
Törölt felhasználó 2005. 09. 16. 21:05
Előzmény: #2109  Törölt felhasználó
#2110
De a felvetés olyan értelemben jó, hogy kiváncsi vagyok, mit lesz az éves beszámolóban majd üzemi és pénzügyi sorokon, amikor ebben az évben megállt a $ esés. A fedezeten nem lesznek milliárdos nyerői. A nagy kérdés: megy-e nekik a gépgyártás. Aztán ugyanez mégjobb kérdés, hogy emelkedő $-nál mi lesz. Ott aztán igencsak ügyesen kell majd gépgyártani, hogy ebből jusson majd a fedezeti bukókra is... Ha meg akkor majd nem fedeznek? Hát igen. Akkor meg át is nevezhetik magukat pl. Rába Vagyon és Pénzgyár $ Fund-nak...
Törölt felhasználó 2005. 09. 16. 20:52
Előzmény: #2108  Törölt felhasználó
#2109
Giccs, a Rábáról nem fog kiderülni, hogy az alján fedeztek, ugyanis csak azért nem veszteséges az utóbbi 1-2 évben, holott üzemi szinten régóta az, mert eddig szénné nyerték magukat a dollárshortokon. És kb. egy éve, amikor kiderült, túl is vannak fedezve, elkezdtek csökkenteni ezen. Tehát a fiúk elég ügyesen spexeltek a $-al (eddig), kárhogy gépgyártani nem tudnak nyereségesen...
Törölt felhasználó 2005. 09. 16. 20:22
#2108
Nehogy kiderüljön, USD 220-nál, hogy a cég sikeresen és teljesen lefedezte a dollárkitettségét az alján. Ez lepne meg a legkevésbé!
A richter egis linamarnak is volt jelentős dollárkitettsége mégesem tojtak be hanem komoly növekedést mutattak fel.
Ellenpélda Rába, NABI, Globus = megakaka.
Mi lesz ezekkel a papperekkel ha mondjuk el kezd esni a piac, mert egy vb győztes környezetben egy dekát se emelkedtek ez pedig gáz nagy gáz!
zborde
zborde 2005. 09. 16. 17:01
#2107
No comment
Törölt felhasználó 2005. 09. 16. 12:57
Előzmény: #2105  Törölt felhasználó
#2106
hali
Törölt felhasználó 2005. 09. 16. 09:41
Előzmény: #2104  Monster
#2105
Bobolcsai bácsi szerint remegő kezű spekuláns az -

1akinek nincsenek koncepciói - csak vágyai,
2aki mindent elhisz - és nem gondolkodik,
3aki vitatkozik a piaccal - és nem figyeli azt
4és nem tud számolni.
Monster 2005. 09. 15. 22:30
Előzmény: #2103  Törölt felhasználó
#2104
Alap felállás, hogy remegő kezű csak speki lehet, befektető nem:)
Alap dolog sztem az ilyen forgalmú papíroknál, hogy csak a spekik mozgatják, leginkább remegő kezűek...
Azt el kell ismerni, hogy nem minden eladó remegő kezű, van aki csak a többiek gyors meggazdagodási vágyára játszik, és ő szépen keres is (minthogy ő indítja meg az emelkedést), és miután kirakta eladásra a csomagját, némiképp megnyomja az árat, a többség meg azt látva, hogy esetleg mégsem keresnek sok pénzt az adott részvényen hamar, mindjárt remegő kezűvé válnak, és elindul az örvény, amivel a remegő kezűek visszaverik saját részvényeik árát a kiindulási pontra.
Én legalábbis ezt figyeltem meg:)
Törölt felhasználó 2005. 09. 15. 20:54
Előzmény: #2100  mogul
#2103
mindig azt hívják remegökezünek az "okosok" (akik persze nem adják el részvényeiket kis nyeröben... majd eladják esetleg bukóban), akik nem ragadnak be, vagy nem ragaszkodnak mindenáron a pozihoz, vagy is a remegökezü általában az okos, a ledegradáló pedig ellenkezöje. Úgyhogy ne szívd mellre!
üdv
Törölt felhasználó 2005. 09. 15. 20:31
Előzmény: #2101  Törölt felhasználó
#2102
Dana Corp. (DCN) is among the morning's biggest percentage decliners on lowered 2005 guidance and a restatement of its second-quarter results. The stock is now down $2.70, or 22%. (TradingMarkets)
Törölt felhasználó 2005. 09. 15. 19:53
Előzmény: #2100  mogul
#2101
Az a remegu kezu akinek 14,50 ft-nel nagyobb tartozasa van a brokere fele. Sokan elfelejtik, hogy 1000 reszveny esesben is 1000 reszveny, meg emelkedesben is 1000 reszveny... :-) Ez a titok. Arp, oreg haverja ebbe oszult bele! :-)

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek