Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
eredmeny 2021. 04. 08. 11:14
#101617
Nos persze igazad lehet abban hogy a RÁBA jó, s ennek is nagyrészt köszönhető a masszivabb árfolyam.Sok-sok szempontot lehet figyelni, de az árfolyam stb. azt mutatja hogy a RÁBA kedvező fordulatot vett...!!!( ( ez a kisrészvényesek szempontjából is mérvadó))Az eddig vezető út hosszú bukdácsolos volt, pedig valójában a kisrészvényesek -- szinte kivétel nélkül -- okos és megfogadható észrevétellel, kritikával illették a vezetőség munkáját,( okos kérdések, felvetések amik tényleg az adott témában voltak relevánsak stb.) ami sokszor nem talált nyitott fülekre.Ha fordulat tartós lesz akkor azt hamarosan tudni fogjuk, bár a management részvényesekkel kapcsolatos kommunikációja még most sem üti meg a mércét!!!A markáns ( nem langyvizü, gyermeteg lépések , pl. telekeladás stb.)lépések kora reméljük eljő, és magasabb fordulat mellett ez mindenki hasznára válik majd!
pancserlama.
pancserlama. 2021. 04. 08. 10:38
Előzmény: #101615  eredmeny
#101616

Ok. Egy kicsit futtassuk meg a menedzsmentet.
Pintér bizonyos szempontból jók kavart jól igazgatta a céget.
nem feltételezném hogy hanyagok voltak valójában viharos környezetben sza@ból kellett várat építeniük.
Ami részvényesi oldalról  kritikáét érdemel az a kommunikáció, vélhetően a cég építésre való koncentrálás izgalma csendes visszafogott mondhatni óvatossá tette őket.
Nem mertek előre ígérni hisz bizonytalanok voltak a kimenetben .....
Persze a telek tüske a részvényesek szemében és kicsit itt billeg is a tisztesség és a komunikálás is.
Elvégre azért volt egy befektetővel szerződésük ami bedőlt.
Viszont most már az önbizalom megjöhet a vagány, csibész döntések terhét a CsabaM fijug átveszik.
Nagy remények elé néz a cég és a részvény is.
A Rába jó
eredmeny 2021. 04. 08. 10:15
#101615
Láma túl jól ismeri a volt RÁBÁS vezetői/ managamenti mentalitást és abból indul ki hogy csak estefelé lesznek publikus adatok, nos én azt mondom délután szerintem már lehet valami.Persze 😉 az ördög a részletekben rejlik, a management ( a fő tulaj érdekeit/ előre meghatározott lépéseit követve) ma lényegében igazgatósági és fb ülés keretében vitatja meg a tavalyi év Rába s gazdasági üzleti vagyoni stb dolgait.Mivel-- a részvényesek sem-- így újságírok sem lehetnek jelen // nem biztos hogy így van/ lesz,?!//, így valószínű elektronikus csatornán keresztül kapnak anyagot.Ahol komolyabb jogi szakemberek ültek a cégvezetésben ( BÉT es cég!) és elkötelezettek a törvényességnek és meg akarnak felelni a részvényesek érdekeinek okosabban hívták össze a kgyt., számítva arra is hogy tán nyitás várható.stb.stb
pancserlama.
pancserlama. 2021. 04. 08. 08:31
Előzmény: #101613  Researcher
#101614

10
De este a kantinban teszik közzé.
Era a harcos
Researcher
Researcher 2021. 04. 08. 07:32
#101613
Kgy mikor kezdődik Srácok ? Lusta vagyok rákeresni. 😀
Researcher
Researcher 2021. 04. 08. 07:29
Előzmény: #101610  pancserlama.
#101612
Eladó mindig van . Csak azt nem értem,  hogy miért pakolják fel szinte 5 forintonként , és miért nem ad oda egy 1200 db os pakkot 5 forinttal lejjebb lévő Vevőnek. Ne azon a 6 ezer Ft múljon az eladásom. Azért mert ezek 80 % -a kamu eladás . Mentális nyomás a többiekre. Ennyi ! Ha kiállna pár száz db maradna ott mint komoly eladó. Már párszor kipróbáltam belekaptam és vagy kiállt vagy feljebb tette , ami azon a szinten maradt az vagy nulla vagy pár db volt . Ez egy régi bevált trükk a részükről. Ettől keményebb az iceberg kereskedés. 
dönci88
dönci88 2021. 04. 08. 07:17
Előzmény: #101610  pancserlama.
#101611
Biztos h van az is, de nem ennyi... Láma ha én eladni akarok akkor nem rakom be az egész pakkot(max ha rally van) és mindig akkor amikor emelkedne, figyeld meg ezek az eladók mind el fognak tűnni ha fel akarják engedni majd...és ott lesz a kevés közkéznek jelentősége ( lásd Ehep) mert nem lesz eladó csak magasabb áron, és ezért van realitása annak, h nagyon hamar akár 70-80%-ot is emelkedhet. Ettől függetlenül azt nem értem, h ilyen kilátásokkal miért nem veszik a kisbüfik, mondjuk 1400 alatt...én tegnap is vettem még, lejjebb már nem nagyon fog menni... 
pancserlama.
pancserlama. 2021. 04. 08. 07:06
Előzmény: #101609  Researcher
#101610
Az nem lehet hogy simán csak az van, hogy itt már vannak eladók ?
Researcher
Researcher 2021. 04. 07. 21:36
Előzmény: #101608  Lastdeposit
#101609
Persze bármi lehet . Igen , láttam hogy elkezdték felpufizni . Meglátjuk ! 
Lastdeposit
Lastdeposit 2021. 04. 07. 21:17
Előzmény: #101607  Researcher
#101608
Ma volt a leglátványosabb nap az utóbbi időben. Szàmoltam. Volt, hogy beraktak 30k db eladót 1450-ig. Visszaverték a kitörési kísérletet is, sokadszorra. Kíváncsian várom, meddig tart a pufiháború. Tippem szerint vagy telek ügylet bejelentése után és/vagy kgy. után, de legkésőbb május 19 jelentés után el fogják engedni. 
Researcher
Researcher 2021. 04. 07. 18:06
#101607
Én nem várok senkit a cégbe , mint befektető . Véleményem szerint MNV lemegy arra a szintre , hogy még többségi tulaj maradjon , a többi megy a közkéznek , és esetleg egy 200-300K nem tartok kizártnak , hogy sr. lesz . Korábban bennem is megfordult , hogy ki jöhet és vásárolja be magát de már több okból elvetettem. Ez a cég stratégiai szempontból kell az államnak , de a közkéznek is növekednie kell a likviditás és az árfolyam miatt ! A cég jó és jó úton járnak , rengeteg lehetőség van benne ! Hajrá Rába ! 
pancserlama.
pancserlama. 2021. 04. 07. 17:46
Előzmény: #101604  warlock
#101606
Én CsabaM voksolnék, esetleg takarékos vida vonal
Mondhatni úgy is TVV
dönci88
dönci88 2021. 04. 07. 14:54
Előzmény: #101604  warlock
#101605
Félre ne értsétek, nyilván örülnék neki, mint mindennek ami pozitív a cégre nézve. Meglátjuk...
warlock
warlock 2021. 04. 07. 14:45
Előzmény: #101603  dönci88
#101604
Csányi viszont lassan szinte megkerülhetetlen a hazai agrárszektorban, ahonnan elvileg igencsak megugrott a megrendelések száma az első negyedévben a Rába felé. Ez se lenne rossz irány azért. Bill Gates se véletlenül lett az USA legnagyobb temőföldtulajdonosa mint magánszemély az utóbbi időkben. Mindenesetre érdekes.
dönci88
dönci88 2021. 04. 07. 14:32
Előzmény: #101602  csongor64
#101603
Csányi a Rábát??? Hát ennek kb annyi a valószínűsége, mint, h ma 1800-on zárunk...
csongor64 2021. 04. 07. 14:09
Előzmény: #101600  Researcher
#101602
És OTP ből kiszálló Csányi lesz a vevő valszeg .csak figyeljétek. Ki más áldozna lóvét az árfolyam visszatartásával?
dönci88
dönci88 2021. 04. 07. 13:37
Előzmény: #101600  Researcher
#101601
Én is töretlenül bízok benne! 

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek