Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Researcher
Researcher 2021. 03. 13. 09:55
Előzmény: #101178  pancserlama.
#101180
Igen , erről van szó ! 
pancserlama.
pancserlama. 2021. 03. 13. 09:47
Előzmény: #101175  csongor64
#101179
“Az emberek lelkében nőnek és nehezednek s várják a szüretet a harag gyümölcsei.”
pancserlama.
pancserlama. 2021. 03. 13. 09:46
Előzmény: #101176  Researcher
#101178
Beérik a 10 Mrd s rekonstrukció 
Mondhatni érik a gyümölcs !
A Rába jó
pancserlama.
pancserlama. 2021. 03. 13. 09:38
Előzmény: #101176  Researcher
#101177
Ámen
Researcher
Researcher 2021. 03. 13. 09:32
#101176
Ha a covid alatt ennyi megrendelesük van , mennyi lesz a covid után ? Nem kevés az is biztos ! Másrészről a telek eladása ha nem lesz kifizetve osztalékként , akkor is jó hekyre fog kerülni ....adós.rendezés , fejlesztésekre , új projectekre , egyéb más célpontok felvásárlására. Ez tovább fogja a közel névértéken forgó papírunk cégünk értékét növelni .
csongor64 2021. 03. 13. 09:16
Előzmény: #101173  pancserlama.
#101175
jól mondod,mint egy köpönyegforgató spekuláns a hozzászólásaid alapján.ez itt a gyarló tőzsde valóvilága,és ha bukod a pénzt mehetsz fohászkodni,de akár nyerőd is lehet ha a nagyok engedik.legyen a kedved szerint mondjuk tőzsdetemplom rábásoknak
pancserlama.
pancserlama. 2021. 03. 13. 08:53
#101174
“Ez a részvényesek által támogatott módon és terjedelemben történhet. A tranzakció a lezárás után további eredmény- és készpénztöbbletet biztosít a vállalatnak”
Ez jelentheti azt, hogy bekerül a “könyvbe a telek” ?
+500 Rendkívüli EPS 
(Ha ezt Watson is megérte volna ?!)
pancserlama.
pancserlama. 2021. 03. 13. 08:31
Előzmény: #101165  csongor64
#101173
"HIÁBA PÉNZ, HATALOM, TUDÁS,EZT TE NEM ÉRTHETED JÚDÁS. EZ VALAMI MÁS."
pancserlama.
pancserlama. 2021. 03. 13. 08:05
#101172
Üzenet a részvényeseknek ?.
 https://www.vg.hu/vallalatok/vallalati-hirek/megtelt-a-raba-rendelesi-konyve-a-nyarig-erosen-indul-az-ev-2-3614356/
.Olvassunk a sorok közt !
Mostanában ütős nyilatkozatok ,hírek ,pletykák.
Kis elemzés :
Pintér nyilatkozataiban megszaporodtak a tőzsdei jelenlét fő tossága a telekkel kapcsolatos nyilatkozatok.
A polgármester Orbán kritikával vélhetően Városrét rehabilitációra nyomás gyakorlás akar lenni. ?
Mikor kapom már a Szijjártó által ígért támogatást ?”...Stb
“”Pintér István kitért a Rába ingatlaneladására is. Hangsúlyozta, hogy előreláthatóan még az idei rendes közgyűlés előtt végrehajthatják a tavaly indított ingatlanértékesítést.
.
Ez a részvényesek által támogatott módon és terjedelemben történhet. A tranzakció a lezárás után további eredmény- és készpénztöbbletet biztosít a vállalatnak”
10 éves kálváriát követően egyetértés a részvényesek és a  menedzsment közt !
Béla és Era a viking lány 
pancserlama.
pancserlama. 2021. 03. 13. 07:47
Előzmény: #101166  Törölt felhasználó
#101171
Üdv kiszpajtász !))
Researcher
Researcher 2021. 03. 12. 22:35
#101170
PRÉMIUM KATEGÓRIA Rohamot indítottak a gyártó megrendelői a mezőgazdasági szegmensbenMegtelt a Rába rendelési könyve a nyárig, erősen indul az év2021. 03. 12. 11:30  Czwick Dávid  Vállalati Hírek | VállalatokMár tavaly karácsonykor érzékelhető volt a Rábánál bizonyos rendelések megugrása, ami az idén tovább folytatódik a cég vezérigazgatója, Pintér István szerint. Arra is pontos választ adott egy interjúban, hogy mikor zárulhat a vállalat tavaly indított ingatlanértékesítése.HIRDETÉSHegymenetbe kapcsolhat a Rába Járműipari Holding Nyrt. a cég vezérigazgatója szerint: a negyedik negyedéves rekordperiódust követően az idei első három hónapban tovább erősödhet a gyártó forgalma. A cégvezető a Rába Magazin márciusi számában úgy fogalmazott, hogy viszonylag rövid idő, négy-öt hét alatt olyan mértékű rendelésözön zúdult a vállalatra – részben előrejelzés, részben tényleges rendelés formájában –, hogy rendkívül erős első negyedévvel számolnak.A vezérigazgató kiemelte azt is, hogy masszív fellendülést látnak a haszongépjármű-pia­con, ezen belül a mezőgazdasági szegmensben sziklafalmászáshoz hasonlította a cég előtt álló időszakot, mivel néhány hónap alatt szinte megtöbbszöröződtek az igények ezen a területen.A cég erőforrásainak optimális felhasználására törekszünk, emellett az első fél évre már nem fogadunk be új, projekt jellegű megrendeléseket, hiszen megtelt a rendelési könyvünk– jelentette ki.Fotó: Krizsán Csaba / MTIPintér István kitért a Rába ingatlaneladására is. Hangsúlyozta, hogy előreláthatóan még az idei rendes közgyűlés előtt végrehajthatják a tavaly indított ingatlanértékesítést.Ez a részvényesek által támogatott módon és terjedelemben történhet. A tranzakció a lezárás után további eredmény- és készpénztöbbletet biztosít a vállalatnak– jegyezte meg. A koronavírus-járvány ügyviteli tapasztalataival kapcsolatban elmondta, hogy igyekeztek értékesíteni a készleteiket, és minden egyes beérkező igényt kielégíteni, hiszen nem engedhették meg maguknak, hogy a vevők bármi miatt elégedetlenek legyenek.A Rába Nyrt. a negyedik negyedévében 1,038 milliárd forint adózott eredményt ért el, hatszor annyit, mint egy évvel korábban, éves szinten azonban 1,1 milliárd forintot meghaladó adózott veszteséget szenvedett el, míg 2019-ben még 571 millió forintos adózott eredményről adhatott hírt. A társaság a beszámolójában kiemelte: üzemi eredménye a negyedik negyedévben 674,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, és 1,105 milliárd forintra nőtt. Ez a legjobb teljesítmény a vállalat tőzsdei bevezetése óta, így a társaság kedvező előjelekkel készült erre az évre, amikor alapításának 125. évfordulóját ünnepli.A Rába papírjai­nak ára tegnap kora délután mintegy 4,5 millió forintos, elenyésző forgalom mellett 0,8 százalékkal, 1260 forintra erősödött, ám az elmúlt egy hétben még így is 0,8 százalékos mínuszban van a kurzus. A részvény tulajdonosainak január elejétől számítva 16 százalékos értékvesztést kellett elkönyvelniük.
csa-csi
csa-csi 2021. 03. 12. 22:24
Előzmény: #101162  Törölt felhasználó
#101168
Üdítő egy emberi hangot hallani  itt....   :)
csongor64 2021. 03. 12. 21:03
Előzmény: #101166  Törölt felhasználó
#101167
Nem.
Törölt felhasználó 2021. 03. 12. 20:50
Előzmény: #101165  csongor64
#101166
72 évesen azért még nem öreg az ember, ugye? 😀😀😀
csongor64 2021. 03. 12. 20:48
Előzmény: #101164  Törölt felhasználó
#101165
Bakker te ezt a tőzsdén hírdeted?ébresztő öreg eltévedtél
Törölt felhasználó 2021. 03. 12. 20:36
Előzmény: #101163  csongor64
#101164
Elég nagy baj ez gyermekem, ajánlom a bibliát számodra, mint kötelező olvasnivalót. A szeretetet és az egészséget nem tudod pénzért megvenni, a pénzt nem tudod a sírba se elvinni magaddal. Úgy távozol a földről, ahogyan érkeztél, csak az emlékekkel leszel több. Ezért hát tégy inkább az emberiségért minél többet! 😀😀😀
csongor64 2021. 03. 12. 19:24
Előzmény: #101162  Törölt felhasználó
#101163
Szimpatikus de valótlan önámítás,mert a pénzt itt mindenki mindennél jobban szereti és ettől működik a tőzsde és az élet is
Törölt felhasználó 2021. 03. 12. 19:11
Előzmény: #101157  pomperj
#101162
A tőzsdén higgadt fejjel, nyugodtan kell döntéseket hozni, ha pszichésen nem vagyunk rendben, akkor érdemes hanyagolni egy időre a kereskedést. A sértődöttség, a harag, mások lenézése, hibáztatása nem jó tanácsadó. Ez csak pénz, nem ez a lényeg az életben. Legyen egészség és szeretet! Nyugodj meg pajtás! 😀😀😀
csongor64 2021. 03. 12. 19:07
Előzmény: #101160  pancserlama.
#101161
Attól hogy a konnektorba hugyozott a polgi biztosan nem.szerződéstől elállás nem politikai kategória, meg aztán nem hülyék ott pesten

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek