Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
HoStrucc
HoStrucc 2020. 05. 28. 17:55
Előzmény: #95276  balentum
#95280
Várható volt. :) 
balentum
balentum 2020. 05. 28. 17:54
Előzmény: #95277  Wisy
#95279
Pontosan leírtad, hogy hogyan deríthető ki a részvénykönyvből, hogy ki vagyok.
Pontosan ezért nem járok, nem fogok járni közgyűlésre. Mivel támogatnám az ügyet???
Én a fórumra beírt kérdéseket 10 nappal ezelőtt elküldtem a cég kommunikációjával foglalkozó emberének.
Választ ugyan még nem kaptam, de még kaphatok.
Te hol voltál akkor, amikor kértem a kérdéseket??
Wisy 2020. 05. 28. 17:52
#95278
Első körben arra jó, hogy lássák az igyekezetet: Rendes Közgyűlés megtartása, majd pár rendkívüli, ha más nem, kellemetlen lesz számukra. sajtónyilvánosság + kevésbé néznek hülyének. Ha év végéig ezzel nem érünk el semmit, akkor PTK, BTK. Közgazdász (vagyonértékelő is) és jogász vagyok, ha működik a "közgyűléses" együttműködés, akkor év végén a pertársaság is működni fog. Tekintsük főpróbának. Vállalom a képviselet, ha megvan az 1%. Remélem később kapok mástól is segítséget. 
Wisy 2020. 05. 28. 17:48
#95277
Balentum, könnyen kideríthető, hogy ki vagy a részvénykönyv pedig mindent elmond utána, bárki belenézhet a helyszínen. Ha a darabszámod titokzatossága fontosabb, mint az értéke, akkor megérdemled a "szerencsétlen kisbüfi" státuszt. Ha nem segítesz elérni az 1%-ot, mégis mivel támogatnád az ügyet? A csokit szeretem minden fajtában és mennyiségben, ha tényleg támogatni akarsz :)
balentum
balentum 2020. 05. 28. 17:44
Előzmény: #95272  HoStrucc
#95276
Itt vagyok figyelek, de a birtokolt részvényeim számát nem szeretném nyilvánosságra hozni.
egyébként mindenben támogatom a kezdeményezést, de csak inkognitó alatt.
Törölt felhasználó 2020. 05. 28. 17:39
Előzmény: #95274  Wisy
#95275
Mondták már, hogy jár a közgyűlésre egy fickó, aki hozzám hasonlókat szokott mondani, de valakivel összekeversz. ;) Ettől függetlenül szívesen adok a részvényeimmel súlyt a kérdéseknek, de sajnos a lebonyolítást nem tudom jelenleg felvállalni. Egyébként szerintem ez viszonylag céltalan próbálkozás, maximum az elégedetlenség kifejezésére szolgálhat, amit nyilvánvalóan le sem pottyantanak. Bírósági kereset, sajtónyilvánosság, büntető feljelentés vagy politikai lobbi. Ezek a kulcsszavak.
Wisy 2020. 05. 28. 17:31
#95274
Rába alapszabály:
"15.2. A Felügyelő Bizottság, a Könyvvizsgáló, valamint a Cégbíróság a Ptk-ban meghatározott esetekben, valamint a Társaság alaptőkéjének legalább 1 (egy) %-át képviselő részvényesek az ok és a cél írásbeli megjelölésével, részvényesi mivoltuk igazolása mellett rendkívüli közgyűlés összehívását kérhetik. Az Igazgatóság a közgyűlési hirdetményt és adott esetben a meghívót az ilyen kérés kézhezvételétől számított 30 napon belül köteles közzétenni, illetve megküldeni." Amint egyszer összeszedtük, - úgy tűnik Pancserláma sajnos nem áll mellénk - utána folyamatos nyomást gyakorolhatunk rájuk. Először az éves rendes közgyűlést hívjuk össze, utána pedig rendkívülit, ha kell. Mindössze 1 rohadt %-ra van szükségünk (134735 wcpapír :) ). Ha ennyit sem tudunk össszeszedni, abszolút megérdemeljük ezt az árfolyamot. Aki a whisky00@freemail.hu-ra ír üzenetet felveszem vele a kapcsolatot, mint valós személy. :) Együtt kell működnünk. Én hajlandó vagyok bővíteni is egy "keveset" ha hiányzik pár ezer darab. üdv.
csongor64 2020. 05. 28. 16:42
Előzmény: #95271  Wisy
#95273
Ok én partner vagyok , hajrá
HoStrucc
HoStrucc 2020. 05. 28. 16:21
Előzmény: #95271  Wisy
#95272
Balit ki ne hagyjátok! :))))
Wisy 2020. 05. 28. 16:19
#95271
Generali is lapít, kicsit azért fájó, hogy kicsi vagyok 10000 darabbal, hogy nekem is valami kedvező kis ajánlatot tegyenek :) :)  HAHÓ itt vagyok :) Ha kell megduplázom a pakkomat, de cserébe kérnék egy ajándék Rába traktort, mert az enyém lerobbant :) Viccet félretéve, kérlek írjatok a whisky00@freemail.hu-ra szeretném, ha 1702 vezetésével (amennyiben vállalja) őt meghatalmazva össze tudnánk hívni a közgyűlést + egy két napirendi pontot is felvetetni, (vannak javaslataim, másokét is várom) mert ha le is szavazzák, izzadjanak meg a pénzünkért...
HoStrucc
HoStrucc 2020. 05. 28. 16:17
Előzmény: #95267  Wisy
#95270
Tetszik neki az irány ? :D
Wisy 2020. 05. 28. 16:11
#95269
Pancserláma úr létezik, önálló entitás, :) de ha egy közgyűlésen nagyon figyel az ember, akkor számos kapcsolatrendszerre fény derül, mert hát sok olyan esetet látunk, ahol a valódi érdekeltségeket homály fedi. :)
zepi
zepi 2020. 05. 28. 16:07
#95268
Még a végén kiderül, hogy a mi lámánk  Steszli Ádám-de az is lehet, hogy maga Pintér  :-)
Wisy 2020. 05. 28. 16:02
Előzmény: #95266  pancserlama.
#95267
Jah, hogy te elégedett vagy 1% feletti tulajdonrésszel és nem szeretnél közgyűlést? Nincs több kérdésem :)
pancserlama.
pancserlama. 2020. 05. 28. 15:56
Előzmény: #95265  Wisy
#95266
Mert megvan elégedve a Rába árfolyammal ?
Wisy 2020. 05. 28. 15:40
#95265
Szerintem Pancserlámának egyedül is megvan, a kérdés miért nem kezdeményezi??? 1702 sem állhat távol tőle, neki össze tudunk kuporgatni még pár 10 ezer darabot. Kérlek írjatok a whisky00@freemail.hu-ra hamarosan közzéteszem az első körben a befektetői kapcsolattartónak írt kérdéseimet is. üdv.
Wisy 2020. 05. 28. 15:36
#95264
Én cirka 10000 részvénnyel be tudok szállni, de most Pancserláma bizonyíthatja, hogy nem céges ügynök, :) :)  neki, 1702-nek és még pár embernek együtt meglehet az 1%... Mert ezt kár lenne kihagyni...
Wisy 2020. 05. 28. 15:35
#95263
a.) 2020. május 31-ig a szavazatok legalább 1%-át képviselő részvényesek kérhetik közgyűlés összehívását a Közgyűlésen elfogadott  éves beszámoló és az adózott eredmény felhasználásáról való döntés utólagos jóváhagyása céljából;b.) a veszélyhelyzet megszűnését követő 30 napos jogvesztő határidőn belül a szavazatok legalább 1%-át képviselő részvényesek kérhetik közgyűlés összehívását az Igazgatóság által a veszélyhelyzet időtartama alatt a Közgyűlésen meghozott – az a) pontban nem említett – határozatok utólagos jóváhagyása céljából.
csongor64 2020. 05. 28. 10:28
Előzmény: #95260  rbbj11
#95262
ez már rég kiderült számomra is,de mindegy is,jelentéktelen
rbbj11
rbbj11 2020. 05. 28. 10:21
Előzmény: #95246  pancserlama.
#95261
nyilván az elfogult Pintér a hitelesebb , aki a rábától kapja a fizetést XD

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek