Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
eredmeny 2019. 10. 11. 05:22
#92440
Az osztalékpolitika a telekről csak az osztalék mértékében tesz említést.A magam részéről -- maximálisan egyetértve a korábban általad hangoztatott elvvel-- miszerint az eladosódottság és ezzel párhuzamosan a hitelre rakodó kamatterhek nagyarányú csökkentése is erősen kívánatos lenne-- egy ilyen egyszeri tétel kifizetése előtt.Persze a dologban az egyszeri tételek felemlegetése a spekulatív tőkemozgásokat vetíti előre...De sajnos az rt. részvényesi minősége a gyár tervezett bővítéséről-- az üzleti titok előtérbe helyezésével és helytelen túlhangsúlyozásával-- jelentős bizslmatlanságot okozott a RÁBA keménymagja, a régi - új ( régóta tulajdonos) --körében, amely korábban leginkább a telekértékelés erősen vitatható értéke miatt Tartósan kialakult.A jövöt ( meg/ nem) sejtheted... szól a dal..., de a gépgyártás és a német konjunkturaadatok ( ipari termelés, feldolgozóipar, szolg. megrendelése) nem sok jóval kecsegtetnek bennünket, a " vett kapacitás " átállítása és megfelelő hasznosítása ( stb.) újabb kihívás lehet.
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 11. 03:35
Előzmény: #92434  eredmeny
#92439
Miért most jönnek elő az évek óta követelt, nem publikus, “titkolt”  osztalékpolitikával ?
Minek köszönhető?
-Gesztus ?
-Jelzésértékű ?
-Elkelt a telek ?
eredmeny 2019. 10. 10. 22:29
Előzmény: #92437  Törölt felhasználó
#92438
Örülök hogy olyan értelmes, okos széles látókörü forumtársak vannak ITT mint TE!Jó éjszakát!A nyelvtani hibákért ( tel . alkamatlan másra) elnézést kérek mindenkitöl!
Törölt felhasználó 2019. 10. 10. 22:20
Előzmény: #92434  eredmeny
#92437
Ezekben valószínűleg igazad van, de ettől még sok kicsi sokra mehet, ha megpróbálnák.
Zsimo
Zsimo 2019. 10. 10. 21:16
Előzmény: #92429  eurocent
#92436
Azt nem hiszem
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 10. 20:38
Előzmény: #92431  Törölt felhasználó
#92435
Nincs okos gondolatom hogy a választások hogy hatnak a Rábára
Győr ?
Győriek ?
Stílusosan mondva át lettek ...... lásd a szemléltető videót 
Korcsma humorral , jó kedélyekkel meg áldott , de ez kicsit szomorkás történet 
Még ha vannak is benne vidám pillanatok ez kimondottan szomorkás
Vizuális típus lévén képzeld el hogy a pasi felavat egy hajléktalanszállót vagy egy pannonhalmi bencés leányneveldét, tanodát))
szóval Rába
Nem tudom mire vélni a nyilvánosságra hozott osztalékpolitika időzítését.
  
eredmeny 2019. 10. 10. 20:36
Előzmény: #92431  Törölt felhasználó
#92434
tényleg nagyon jó forumhozzászólásokat írsz, de a Rábá- sok -- részben számuk okán nem biztos hogy a mérleg nyelvei.Aligha tudja mindenki -- a nem kevés idetelepült , a fizikai munkát végzök nagy része-- milyen összefüggések vannak.Amúgy -- bár nem számít MIT gondolok-- a RÁBA telekügye esetleg netán Borkain is messze túlmutat; mások is benne ...Ha AZ ellenzék rákap és hajrázik mondjuk ezzel a témával -- nem lett volna ...de még van egy- pár nap.De AZ ellenzék sem felkészült -- ez nem volt téma-- jól mutatja a helyzetet...!!!
csongor64 2019. 10. 10. 20:24
Előzmény: #92430  pancserlama.
#92433
lesz hamarosan gazdája,és most már más szelek fújdogálnak
csongor64 2019. 10. 10. 20:22
Előzmény: #92431  Törölt felhasználó
#92432
nem-nem.nem a győri emberek az okai hogy megbíztak a polg mester ben.az emberek félre lettek vezetve.így működött anno minden egypártrendszer,hiányoznak a kontrollok mármint emberi viselkedésmódra gondolok,pl zalaegerszegen miért nem történik hasonló ügy?ne bántsuk a győrieket
Törölt felhasználó 2019. 10. 10. 20:15
Előzmény: #92417  pancserlama.
#92431

Isten bocsássa meg de el tudom. A személyiségéről alkotott véleményem nem nagyon kellett, hogy változzon a látottak/hallottak alapján (maximum kicsit lentebb került a feltételezett iq szintje), és mindezek ellenére polgármester volt jó sokáig. Utóbbi csak annyit mutat, hogy sok a buta/korrupt ember Győrben. Szerinted most ripsz-ropsz megokosodtak, vagy erkölcsösebbek lettek? Nehezen hiszem, de kíváncsian várom, hogy a győriek hova árazzák be magukat. Eddig azért olcsón adták magukat, és mégis a legutóbbi választásokon 50% körül kapott a fidesz, és a többin osztozott az ellenzék. A botrány előtt az látszott, hogy összefogott az ellenzék, és lett egy ki-ki meccs, ahol minden voks számít, majd a megvásárolható helyi jobbikosok kifaroltak a bübübalhé árnyékában. Ez így még messze nincs lefutva, mert a jobbik elég erős helyben, ha rájuk hallgatnak a szimpatizánsaik.
De az én fantáziámnál sokkal érdekesebb pl. a rábások képzelő ereje. Vajon eljut-e munkavállalóinkhoz, és értik-e hogy a munkahelyük sorsa közvetlenül függ attól, hogy ki ül be a következő 5 évre a bársonyszékbe, és mire tud jutni velük a cég vezetése. Ilyen kiélezett helyzetben akár a rábások és családtagjaik is eljátszhatnák a mérleg nyelvét.
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 10. 19:59
Előzmény: #92429  eurocent
#92430
A névérték alatti árfolyam kicsit pesszimista
Mégha a közzététel érthetetlen is hisz 3 éve ismert.
A közleményt akár vehetjük negatív hírnek is ?
TA alapon valahol itt az alja
Számomra az osztalék továbbra is kétséges.
Idén volt egy akvizíció ez befolyásolhatja az osztalékot
Józanság azt mondatja, akvizíció eladósodottság romlott ..
Rekonstrukciós tervek stb
Osztalék 0
Esetleg ha telek elmenne annak 50% ..100% a magyarázható volna.
Szóval nem tudni mi volt az eddigi osztalékpolitika “titkosítás” feloldása mögötti szándék
DE nem hozza a korcsmát lázba
Nincs benne eddigi ismeretlen Infó 
Ha csak nem elkelt a telek ?
eurocent 2019. 10. 10. 19:42
#92429
Egyes TA paraméterek alapján RABA akár itt is fordulhatna. De nekem a 970-940 sáv jobban tetszene fordulópontnak (feltéve hogy RABA 2009 óta bull marketben van).
kardos74
kardos74 2019. 10. 10. 19:27
Előzmény: #92415  pancserlama.
#92428
Bízok benne, hogy itt is jönni fog egy jó sztori! 
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 10. 18:07
Előzmény: #92426  csongor64
#92427
Mikor céloztam ?
csongor64 2019. 10. 10. 18:01
Előzmény: #92424  pancserlama.
#92426
ingatlan vagyon értékesítés esetén egyedi oszti,erre céloztál,talán vevőt találtak a telekre,?
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 10. 17:52
Előzmény: #92423  csongor64
#92425
Maximum az éves auditált konszolidált teljes átfogó eredmény 20 százaléka
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 10. 17:39
Előzmény: #92421  lukskypoker
#92424
Jól értelmezem ?
Mivel idén volt akvizíció így nincs osztalék ?
Ha jól rémlik ez a 3 évvel ezelőtti osztalékpolitika  ?
csongor64 2019. 10. 10. 17:38
Előzmény: #92422  Zsimo
#92423
duplázták a kifizetést.24 ft volt az oszti legutóbb ha jól emlékszem,most 50 ft lehet ha 4,5-5 százalékot feltételezek állampapir évi hozamot
Zsimo
Zsimo 2019. 10. 10. 17:00
Előzmény: #92421  lukskypoker
#92422
Inkább politika mentes osztalékot !
lukskypoker
lukskypoker 2019. 10. 10. 16:55
#92421
https://www.bet.hu/newkibdata/128310212/19-10-10_Osztal%C3%A9kpolitika.pdf
Lehet mazsolázni...
Avagy Gruppen Morgen Dajcsland!:-)))

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek