Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
eredmeny 2019. 05. 25. 11:34
Előzmény: #91285  Törölt felhasználó
#91300
Most láttam a TV ben dr Bártfai Máger Andreát egy fogyatékosságal szoló rendezvényen.
pancserlama.
pancserlama. 2019. 05. 25. 10:03
Előzmény: #91297  Törölt felhasználó
#91299
10 év után Ide most már a kárpótlási törvény kell ))
.
Watson ?)))
pancserlama.
pancserlama. 2019. 05. 25. 10:00
#91298
Előzőek ellenére óvatos de kitartó értéknövekedést jár be a részvény .
.
https://stooq.com/q/?s=raba.hu&c=30y&t=c&a=lg&b=1
Törölt felhasználó 2019. 05. 25. 09:59
Előzmény: #91296  pancserlama.
#91297

Per: Ha 10 éve nem mentek a kisrészvényesek perre már nem fognak.
Második tévedés. Ma nem vagy formában. ;)
pancserlama.
pancserlama. 2019. 05. 25. 09:55
Előzmény: #91295  Törölt felhasználó
#91296
Nem hiszem hogy így gondolkodnának.
Per: Ha 10 éve nem mentek a kisrészvényesek perre már nem fognak.
Telek: Ez egy furcsa helyzet, szerintem nem mer a politika ilyesmibe nyúlni (Lásd Sukoró)
.
Nehéz téma a Rába
-Mnypénztár.
-majd az értek alatti államosítás (kiemelve a telek figyelmen kivülhagyásával)  
- menedzsment kiemelt államosítás támogatása ..
A regnáló politika hatalmas történelmi hibája 
Vélhetöen ezt nem akarja kiheverni az árfolyam a piac.
Törölt felhasználó 2019. 05. 25. 09:44
Előzmény: #91289  pancserlama.
#91295

"Nem lesz nem várható ajánlat sőt képbe kerülhet a részleges privatizáció is"
Na ez a nagy tévedés, amit az MNV rettentően a szőnyeg alá akar söpörni. A vételi ajánlatuk törvénytelenségének bizonyítása esetén a legvalószínűbb reparálás a polgári bíróság részéről egy megismételt új törvényes értékű vételi ajánlat lehet a már említett 1950 forint körül. Már csak ezért is indokolt lenne az előző kommentemben javasolt forgatókönyv, hogy elejét vegyék ennek. Plusz annak, hogy eladás, vagy vételi ajánlat esetén rájuk bizonyítsák a saját tőke csorbítását (Btk. 407), hanyag/hűtlen kezelést, stb.. Ráadásul az új vételi ajánlat jóval többe kerül az államnak, és rájuk szakad az egész cég az összes nyűgével együtt. Ki kellene fizessenek 6-6,5MRD forint körüli összeget, mert jó eséllyel minden maradék részvényes rájuk borítja 2k körül. Ehhez képest ha adnak 10MRD-t a telekért, az valójában kb. 2-2,5 MRD kiadás nettóban az adóhatás után. És ebből jelentős részt simán visszahozhatnának az 50%+1 feletti rész immár reálisan magasabb áron történő értékesítésével (1100 vs 1500), ha az a szándékuk. Mindenből az jön ki, hogy a kisrészvényeseknek érdemes perre menni most azonnal. A jelenlegi helyzetnél rosszabb eredményt a bíróság sem tud teremteni. Max. a perköltség a bukó. Az MNV meg eldöntheti, hogy megvárja ezt, vagy elébe megy. Erről szólt a közgyűlés, ha ezt nem fogták fel, akkor semmi keresni valójuk döntéshozóként sem a cégben, sem az MNV-ben.
pancserlama.
pancserlama. 2019. 05. 25. 09:29
#91294
Ha elővesszük a speki fantáziát )
Mivel a cég közelebb van a blue chip kategóriához mint a etióp részvényekhez.
.
Árfolyam cél: saját tőke *2-2,5 = 4-5000
Pozitív környezetben 6000 (!!)
.
És ennek még van is realitása !
pancserlama.
pancserlama. 2019. 05. 25. 09:22
Előzmény: #91291  gyurka64
#91293
A Rába ennek a pincehideg fröccsnek az inverze !)
pancserlama.
pancserlama. 2019. 05. 25. 09:18
#91292
TA alapon fel !
Erős vétel 1500-1800 ellenállás.
gyurka64 2019. 05. 25. 09:18
#91291
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_64ef9194c46c73d43c27a7880ae77280.png
Jól esik majd a "pincehideg" víz a nyári forróságban:) 
Törölt felhasználó 2019. 05. 25. 09:17
Előzmény: #91286  csongor64
#91290

Nem zárható ki, csak a számokat kicsit tuningold. Az abszolút vitathatatlan minimum az 1549. A peres úton valószínűleg érvényesíthető saját tőke érték pedig jelenleg valahol 1950 forint körül adódik, ha nem tudod bizonyítani, hogy csalás a városréti ingatlan értékbecslése, és annál lényegesen többet ér. Ez sem feltétlenül lehetetlen, lévén, hogy volt már az ez ingatlan közel 10 milliárdon is bemutatva úgy 10 éve, ahhoz képest meg hol vannak már az ingatlan árak, de pláne épül a telek végében az új híd és az érték növelő hatása. Ezen felül még szóba jöhet némi nem vagyoni kárpótlás, ha pereskedni kell a javainkért egy ajánlatnál.
Okosabb lenne egy békés, látszólag gáláns ajánlattal elintézniük ezt szerintem, és átvenni úgy 10MRD körül a telket a cégtől,aztán állami hatáskörben kezdeni vele valamit.. Úgyis visszakapja az állam egy esetleges vételár 75%-át, plusz a maradék rész adóterheit, és a menedzsment is kapna némi pénzügyi mozgásteret, hogy gyorsítson az elég lassú modernizáción. Feltéve, hogy komolyan gondolják a cég életben tartását és fejlesztését. Ha láttak okot odaadni 3 MRD támogatást az óriáskalapácsra, meg kitüntetést tűzni Pintérre, akkor rettenetesen nagy butaság, amit a telekkel művelnek évek óta. Csak azt érik el vele, hogy valakinél elfogy a cérna, rájuk bizonyít egy bűncselekményt, és legkésőbb egy kormányváltásnál lesz alapos ok börtönbe küldeni pár újabb MNV-s vezetőt. De lehet, hogy hamarabb is. Túlzottan magabiztosak, pedig azért már vannak példák arra, hogy nincs korlátlan védelem a rendszer kiszolgálóinak sem. Ideje lenne tanulni azokból. Egy sima kormányzati plakátkampány is drágább, mint ezt a céget minden vitán felül egyenesbe tenni.
pancserlama.
pancserlama. 2019. 05. 25. 09:16
#91289
Menedzsment el van foglalva a cégépítéssel fejlesztéssel 
Dübörög a cég !
Minden bulvár nélkül mondva.
Sajnos nem marad idő az amúgy is gyatra imázsépitésre.
Ez a menedzsment konzervatív,és fantáziátlan.
Talán nyugdíjat követően változik a cég lendület.
.
Nem lesz nem várható ajánlat sőt képbe kerülhet a részleges privatizáció is
.
Fájó azt mondani DE a kommunikációért felelős személyeket lekéne váltani.
Nincs érzékük a cég “eladásához”.
Gyenge himelös hámolos tartalmatlan a komunikálás.
Lásd OTP elemző :
kevés az akvizíció értékeléséhez az információ 
Jogos a felvetés,persze ez nem ad jogot a negatív joslásra.
Max kihagyni abból.
.
Mama mondta
Amerre nem látok nem megyek
balentum 2019. 05. 25. 09:02
Törölt hozzászólás
#91288
csongor64 2019. 05. 25. 08:59
Előzmény: #91285  Törölt felhasználó
#91287
Elkeseredettség , kiábrándulás.de sajna így áll a dolog.
csongor64 2019. 05. 25. 08:56
Előzmény: #91285  Törölt felhasználó
#91286
Mezőgép ,LInamár sors vár rá.én egy 1500-1800 ás ajánlatot várok.kisbüfik kirázása után zártkörben tizszereződik
Törölt felhasználó 2019. 05. 25. 08:07
Előzmény: #91284  eredmeny
#91285
Valójában tökmindegy. Az, hogy TA elemzéseket tolnak egy végtelenül illikvid papír alá, maximum annyit jelez, hogy nem tudnak mást, pedig szerintük is kellene már valami változás ebben. A cég nem ad hiteles, követhető, és elemezhető információkat a jövőbeli tervekről, és tervezési peremfeltételekről. A charton kívül nincs miből következtetéseket levonni. Ezért van, hogy a gyorsjelentések környékén van élet, közte meg a csorgás. A kisebb részvényeseket megfosztja az MNV többségi tulajdonosként gyakorolt irányítási módszere a menedzsment ellenőrzésének a lehetőségétől, miközben saját maga hanyagul kezeli a vagyont,és nem zárható ki, hogy szándékosan is tartja őket árfolyamkockázatban a saját tőke nyomott értékelésével. Kiszolgáltatott másodrendű hitelezőként sodródik mindenki az MNV kivételével. Ez a cég egy eldobott malomkőhöz hasonlít a látható jelek alapján. Nagy, nehéz, irányítási lehetőség nélkül repül egyenesen előre, ki tudja hol áll meg a következő piaci fordulatnál.  Ezt mutatja be az árfolyam. Nincs ígéretük a jövőre. Nem látszik, hogy milyen új termékvonalakkal, üzleti partnerekkel és elképzelésekkel állnak neki a járműszektor átalakulásának. Lehet, hogy semilyennel, és együtt fog elsüllyedni a cég a dízel eszközökkel? Elfogyott a hitelességük. Romlik az inputköltség, amit termék oldalon nem megfelelően hárítanak tovább. Az biztos, hogy egyelőre még van profit, és a cégben levő eszközök értékének kb. a felén van az árfolyam. Mintha csődesemény volna. Tud tovább romlani? Igen, ha a profittermelő képesség, vagy a piaci környezet tovább romlik. Tud emelkedni? Talán. Ha az MNV környékén változás áll be. Mi kell ehhez? Vagy Mészáros Lőrinc, vagy az ügyészség, vagy a bíróság vonalán előre menni. Aki még nem tanulta meg a fidesztől, hogy itt szép szóval nem ér el semmit, az egy másik bolygón él. Erő és érdekek. Ennyi számít. A gyengéktől itt mindent elvesznek gátlástalanul. Aki nem bírja idegekkel az jobb, ha más országban fekteti be a megtakarításait.
eredmeny 2019. 05. 24. 23:38
Előzmény: #91282  watson
#91284
Köszönöm, de a kóddal védett részre gondoltam!
watson
watson 2019. 05. 24. 23:12
Előzmény: #91282  watson
#91283
TA része:
"...ELJÖTT A FORDULAT IDEJE? A Rába árfolyama idén is folytatta a tavaly márciusban elkezdett lassú lecsorgását, ennek ellenére javult valamelyest a technikai kép. Az árfolyam év elején kilépett a csökkenő trendvonal alól, amelyet azóta többször is visszatesztelt. Az 1150 forintos hosszú távú támasz pedig stabilnak bizonyult, többször is megfordult onnan az árfolyam. A nagy növekedést kimutató gyorsjelentés után pedig az emelkedés jelei tapasztalhatóak, nagyobb lendületvétel esetén pedig az 1250 forintos ellenállást áttörve a mozgóátlagok által képzett 1270 forint körüli ellenállászónát is tesztelheti az árfolyam. Nagyobb vevői hullám esetén pedig már az 1350 forintos szint is célba vehető lenne. Amennyiben a felpattanás átmenetinek bizonyulna, és a grafikonon a mozgóátlagok kereszteződéséből kialakult halálkereszt további csökkenést hozna, akkor az 1150 forintos szint kerülhetne ismételten tesztelésre, annak elbukásával pedig a csökkenő trendvonal vizsgázhat 1100 forint körül."
watson
watson 2019. 05. 24. 23:10
Előzmény: #91281  eredmeny
#91282
"Megáradt a Rába első negyedéves bevétele Jól indult az év a Rába számára, a magyar járműipari vállalat bevétele 19 százalékkal ugrott meg az első negyedévben, eközben pedig az eredményesség is javult. Árnyalja azért az összképet, hogy a növekedést főként az segítette, hogy egy nagyobb honvédségi megrendelés épp ebben a negyedévben realizálódott, illetve a devizaárfolyamok is kedvezően alakultak az export szempontjából. A külső környezetben láthatóak kedvezőtlen folyamatok, viszont a stratégiai beruházások élesedése és az új akvizíció segíthet fenntartani a növekedést."
eredmeny 2019. 05. 24. 22:05
#91281
Szóval ha valaki tudná a KBC jelentés végét( kóddal védett) és bemásolná ide ( nem hivatkozásként) annak örülnék.Köszönöm.

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek