Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2019. 03. 24. 09:10
Előzmény: #90437  csongor64
#90440
Nem felejtem el, hogy nyrt. Éppen ebből fakadnak bizonyos jogaim, amit szeretnék érvényesíteni. És lehet, hogy nem amerikában vagyunk, de még talán nem is ukrajna, vagy oroszország. Majd kiderül. Aki meg sem próbálja, az maga fogadja el a neki kiosztott csicska szerepet. Nekem ez nem jön be. Legalább tegyenek bele egy kis munkát az elnyomásba. Legyenek csak Polt Péter lekötelezettjei, ha hajlandóak azt az életet választani, majd meglátják milyen jó is nekik..
Törölt felhasználó 2019. 03. 24. 09:04
Előzmény: #90434  Electricity
#90439

Tudnál küldeni elérhetőseget erre a címre?
sztrovacsek@tutanota.com
csongor64 2019. 03. 24. 08:33
Előzmény: törölt hozzászólás
#90438
ha viszont felpattan 3-400 pontot akkor is ragaszkodjon hozzá;?te speki vagy ő viszont szvsz befektető
csongor64 2019. 03. 24. 08:29
Előzmény: #90432  Törölt felhasználó
#90437
teljes mértékig egyetértek Veled és kritikát igy megfogalmazni is ritkán olvasni nyílt fórumon.De ne felejtsd el hogy mindenekelőtt nyrt részvényét vetted szabad akaratodból kényszerítés nélkül.Manapság a bennfentes kereskedés definícióját is többféleképpen értelmezik és ritkán szankcionálják.könnyen az orrod alá dörgölnék hogy mit tennél ha éppen 450 ft-ért lenne pakkod,most zsíros nyerővel.Pereskedni persze lehet,csak hát ez nem amerika.
pancserlama.
pancserlama. 2019. 03. 24. 08:24
Előzmény: törölt hozzászólás
#90436
Ez kimondottan tetszik:
“Nem tűnnek megrögzött bűnözőknek,.....”
pancserlama.
pancserlama. 2019. 03. 24. 08:02
Előzmény: #90434  Electricity
#90435
Megtisztelsz 
Electricity 2019. 03. 24. 06:05
Előzmény: #90432  Törölt felhasználó
#90434
Na, végre! Én már korábban jeleztem, hogy a jogász környezetem epekedve várja a kihívást és nem kispályások. Közeleg a közgyűlés. Egységbene az erő! Felhívás a nagy "öregeknek"! Tigus, 1702, Watson és Pancserlama! Tiétek az első szó a háborúhoz. Én veletek tartok.
Törölt felhasználó 2019. 03. 23. 22:01
Törölt hozzászólás
#90433
Törölt felhasználó 2019. 03. 23. 21:10
Előzmény: törölt hozzászólás
#90432

Nem szeretnélek semelyik irányba befolyásolni, mindenki maga látja a saját temperamentumát, kockázatvállalási hajlandóságát, üzleti elképzeléseit. De kérdésedre a saját válaszom ez:
Szerintem szükségszerű fellépni, ha nem akarunk bukóval vagy nullán távozni, vagy még 5-10-15 évig reménykedve nézni a 2018-hoz hasonló gyalázatos semmit, vagy a még rosszabb éveket. Az, hogy mit sikerül elérni az nagyon képlékeny. Komolyan gondolom, hogy akár egy sikercéget is összerakathatnánk bizonyos feltételek mentén, ami teljes fronton támogatható kisrészvényesként is. Ebben a reményben vagyok (voltam) 10+ éve részvényes, de nagyon elszomorít, hogy ehelyett mindenről lemaradnak, és ezzel lassan tönkre teszik Pintérék asszisztálásával az egészet. Már nem látom 0-5%-nál nagyobb esélyét a pozitív folytatásnak. Negatív oldalon viszont a politikáról első kézből vannak tapasztalataim, hogy miket képesek megtenni, csak hogy ne veszítsenek arcot, vagy hogy valakit megtörjenek. Ebbe sajnos akár a cég, akár az ellenállók egyéni tönkretétele is simán belelátható, ha fogást tudnak találni az illetőkön.
Ezért is nem szeretném mutyiban látni a céget, abból úgysem keresnek a kicsik soha semmit, csak a káruk van, vagy a zsarolhatóság. Jogkövető vagyok, szeretnék hinni a független bíróságban, mert másként csak az önbíráskodás maradna, de az nem tetszik. Azt tudom, hogy egész biztosan nem fogok csendben önként lemondani a tulajdonomról, sem nullán, sem bukóban, minél lentebb teszik az árfolyamot növekvő vagy stagnáló saját tőke alatt, annál több részvényem lesz, ami még erősebb fellépést tesz indokolttá. Megdolgoztam a befektetett pénzemért, nem a fideszes nagybácsim dobott meg pár milliárddal. Aki megpróbál lopni tőlem, az jól teszi, ha másik bolygóra költözik, mert amíg élek nem lesz nyugta, amíg börtönbe nem juttatom, vagy kamatostól ki nem kényszerítem belőle azt, ami az enyém. Márpedig itt szerintem nekünk még jár egy kiszállási opció, ha az MNV ilyen kártékonyan akarja vezetni a céget. Az MNV a "saját" pénzével nyilván azt tesz, amit akar, de minket erre nem kényszeríthetnek. Adják ki a részünket, és váljunk el békében. Ezt ki lehet számolni, hogy a kétféle saját tőkével mit jelent számokban. Szerintem ez bíróságon elérhető kb. 2 év alatt, ha nem változtatnak semmin, márpedig azt gondolom nem fognak.
Az MNV-t köti a törvényi előírások betartása, és nagyon nyílt törvénytelenségbe nem akarnak belemenni. túl könnyen mennek onnan is börtönbe a vezetők kormányváltások után. A törvénytelen vételi ajánlattól eltekintve semmi szabálytalant nem tettek az elmúlt években. Elmulasztották ugyan az összes politikai oldalon megtámogatható növekedési lehetőséget, de hoztak egy kis állami támogatás. Amit viszont a menedzsment elgurigázik ide-oda. Egy kis beszerzés, egy kis amortizáció, egy kis pénzügyi veszteség, egy kis selejt.. +/- 0 hatás a saját tőkére. Nem tűnnek megrögzött bűnözőknek, csak nagyon messze van az ügy a politikai fókusztól. Nagyjából biztos vagyok benne, hogy miniszteri szinten abban a hitben vannak, hogy itt minden rendben. Azt is gondolom, hogy egy jogerős bírósági ítéletnek eleget tennének, ha végül valaki belenavigálja az ügyet a pereskedésbe. Annyi pénzből, mint amit a Bálnára költenek most, a Rábát tényleg régiós multivá tehették volna már, de legalább is a telek problémát kikorrigálhatták volna teljes békében. Tavaly megkapta a vezérigazgató erre vonatkozóan az utolsó baráti figyelmeztetést, de vagy nem vitte tovább, vagy leintették. Ez nem megítélhető, csak annyi biztos, hogy ez költségvetési szinten kerekítési hiba, azaz biztosan volt valami más ok is, mint a minimális pénzkiáramlás. Talán ha látják, hogy nincs más út, mint a bíróság megkörnyékezése, vagy kényszerítése, akkor inkább a pozitív forgatókönyvet választják. Ki tudja, hogy gondolkodik Bártfai.. Én másik minisztériumokkal dolgozom együtt, és vele még nem tudtam erről beszélgetni. :(
balentum 2019. 03. 23. 20:18
Törölt hozzászólás
#90431
Törölt felhasználó 2019. 03. 23. 20:03
Előzmény: #90425  pancserlama.
#90430

Szerintem ennek a célárnak igen kicsi valószínűsége van. Az ingatlan most közzétett árazása és az osztalék előterjesztés megmutatta hogy mi a menedzsment és az MNV nézőpontja. Röviden: még minimum pár évig kuss a kicsiknek, majd ők megmondják a tutit, amikor jónak látják..
Ugyanakkor a cég működési gyakorlata törvénytelen, a beruházások átláthatatlanok, számonkérhető felelős meg sincs nevezve, a menedzsment nyugdíj fókuszú, az MNV próbál úgy csinálni, mintha ott sem lenne. Semmi jövőkép, viszont kiválóan szétfolyik a pénzünk. Kevesebb kivehető eredményt produkál a befektetésünk, mint egy állampapír, azzal együtt, hogy a vagyonvesztés kockázatát is futjuk egy közeli válság esetén.
Ki-ki vérmérséklet szerint elmélázhat ezek után az ehhez való viszonyulásán, meg az élet értelmén. Nálam azt hozza ki az egyszerű paraszti ész, hogy nem szabad további bizalmat szavazni, amíg számonkérhető profit és osztalék tervekkel és sokkal átláthatóbb működéssel nem állnak elő. Addig viszont szigorú számonkérés, elszámoltatás minden centiméteren, szükség esetén feljelentés, telekkel kapcsolatban pedig bíróság igénybevétele a célszerű, mert kizárólag az erőből értenek. Továbbá első lépésként a 700 milliós lakatosműhely lehúzást megtámadni bíróságon akkor is ha az MNV annyira hülye, hogy ennyi információ alapján megszavazza, és akkor is, ha az MNV nem hülye, csak olyan bennfentes információkat is kap, amit a többi részvényes nem. Mindkettő elfogadhatatlan, akkor is, ha egyébként talán nem hűtlen kezelés az ügylet.
pancserlama.
pancserlama. 2019. 03. 23. 19:49
Előzmény: törölt hozzászólás
#90429
Már ráugrott  Watson 
balentum 2019. 03. 23. 19:18
Törölt hozzászólás
#90428
pancserlama.
pancserlama. 2019. 03. 23. 18:24
Előzmény: #90426  csongor64
#90427
A Rába minden,de nem speki pappir .
Ez a nagyok játéka
csongor64 2019. 03. 23. 18:13
Előzmény: #90425  pancserlama.
#90426
A spekik letojják a Korcsmádat nézz rá a pénteki kötéslistára. Szisztematikus lent tartàs
pancserlama.
pancserlama. 2019. 03. 23. 12:38
#90425
Következő jelentésig a korcsma ajánlása:
Célár 1975
Erős felhalmozás
Idén már hoznak a kiscégek /akvizíció/ is illetve érezhetővé válik a fejlesztés is.
Fegyverkezés üdvös hatása.
Alapanyagok letörése
TA alapon az 1100 on megvolt az árfolyam alja.
Tehát lehet építkezni.
pancserlama.
pancserlama. 2019. 03. 23. 10:51
Előzmény: #90423  Törölt felhasználó
#90424
A becslők illetve menedzsment patrióta  város alá dolgozik !
MNV pedig aszisztál.
Publikussá kéne tenni a becslést  teljes terjedelmében.
Vagy bíróságon megtámadni ?
Törölt felhasználó 2019. 03. 23. 10:45
Előzmény: #90422  pancserlama.
#90423

Nálam más a mondanivaló: egy reprezentativitáson kívül semmilyen kézzelfogható hasznot felmutatni nem képes raktárépületre van 10+ milliárdja az MNV-nek. Ehhez képest egy legalább 20x akkora építési teleké a második legerősebb ingatlanpiacú városban ugyanúgy dunaparton ugyanezen MNV Zrt szerint meg csak 5.
Hogy is van ez? Lehet, hogy rossz ingatlan becslő alkalmaz a rába? Isten ne adja, de lehet, hogy szándékos?
pancserlama.
pancserlama. 2019. 03. 23. 10:39
Előzmény: #90421  Törölt felhasználó
#90422
Ehhez Győr kicsi,gyenge.
MNV  pedig miért venné meg ?
Így is az övé.
Vállakozót keresnek, személyeskedés nélkül kérdem,hülyék ezek ?!
Közterekre közintézményekre ?
Továbbra is azt mondom 
Ki kell szervezni a telket önálló cégbe bevonva esetleg önkormányzat közmü közút
Mama mondta
A sültgalamb finom de nem repül  
Törölt felhasználó 2019. 03. 23. 10:15
Előzmény: #90420  pancserlama.
#90421

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek