Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 10. 15. 22:03
Előzmény: #13897  stoky
#13900
Csak te tudod is, hogy mit csinálsz, ez pedig nem mondható el a fórumozók többségéről. :)
Na mára elég volt a jószolgálati félórából, léptem.
neomodel 2007. 10. 15. 22:01
Előzmény: #13892  Törölt felhasználó
#13899
Kedves kocsmatöltelékek !

Most a TA semmit nem ér. Kár vonalakat húzogatni, a nagyokat nem érdeklik a vonalak. Ha engem kérdeztek előre szólok, hogy lesz még az ár 3000 Ft is, valamikor a jövőben. És majd emlékeztetlek rá benneteket, hogy már 2007 őszén szóltam, tehát nagy spiller vagyok a témában. Én mint trendvonalrajongó annyira adok a TA-ra mint az asztrológusomra, érdeklődéssel hallgatom aztán majd lesz valahogy. Mindenesetre lehet egy papírnál látni, hogy mikor szakad el a racionális értéktől, és olyan egyszerű követni stoppal, hogy az már pofátlanság, akár sávos stoppal is, és jöhet a kályhás a shortos megoldással (egyébként jó megoldás, ha lesz sok papperom valamiből és tudok piacot mozgatni, vétek lenne kihagyni!!), meg a többi öntödés, kit érdekel. De nem betartani az alapszabályt, hogy várunk a brutális esésben és nem átlagolgatunk, hát eszméleltlen. Bevallom, én eredetileg 2500-nál akartam a felfelékörben kiszállni, de 2350-nél elszakadt a cérnám. Nem éreztem biztonságosnak. Most nem gyüjtögetnék a helyetekben. Minek. Óriási a kockázat. Napon belül trédelni? Kockadobás, volt nap, hogy sikerülhetett. Nálam megroppant a papír gerince. A nagyok kiszállogatnak, realizálnak, lehet más már szedegeti, és mit akarhat vele? Esetleg felvásárolni, kivezetni? Akkor még rosszabb a helyzet, mert felfelé kör sem lesz.
csibe74
csibe74 2007. 10. 15. 22:01
Előzmény: #13896  Törölt felhasználó
#13898
Há lehet, hogy néhány K-val vagy 10K-val beüti alá.. Csak azért is. Az a néhány ezer bukta már nem számít, ekkora nyereségnél. Bár ne legyen igazam. Jó lenne 2K fölött maradni holnap zárásra..
stoky 2007. 10. 15. 22:00
Előzmény: #13895  Törölt felhasználó
#13897
várom már a hammert
no nem a kocsit, bár lehet az is meg lesz
Törölt felhasználó 2007. 10. 15. 21:59
Előzmény: #13895  Törölt felhasználó
#13896
1400 alatt már hogy menne? mikor ez a nagytulaj is ott vette..
Törölt felhasználó 2007. 10. 15. 21:57
Előzmény: #13894  Törölt felhasználó
#13895
geri1,
az a kifejezés mond valamit neked, hogy opportunity cost? Magyarul: ebben áll a pénzed egy évig (és valójában nem tudod, hogy pontosan meddig), miközben máson kereshetnél.
Törölt felhasználó 2007. 10. 15. 21:54
Előzmény: #13887  Törölt felhasználó
#13894
Egyébként (szigorúan szvsz!!!), azok a kicsik akik pár száz db-al vagy ezerrel 2300 vagy 2500 körül bevannak ragadva és még maradt pénzük elég helyükbe azt csinálnám ha úgy néz ki 1000 és 1400 közé lenyomják (bár nem tudom meddig) és nem akarnak bukót realizálni, valahol ott vásárolnék be (ha nagyon adják még várnék), mert akkor majdnem annyit tudnék venni, mint zakó előtt és talán fél-egy év (de lehet, hogy több) múlva az 1000 akárhányon (vagy alatta)vásárolt papírok multiplikálva hoznák vissza a veszteséget, közben a bukóban vásárolt papírok is emelkednek. De most szerintem mindenképpen partvonalról kell nézni az eseményeket, várni és figyelni a híreket, mint ahogy többen írták is!! Persze ehhez nagy lélekjelenlét kell és hidegvér. Én az egyenlegközlőmet és a kereskedőprogramot sem nézném most, mert azzal is csak sokkolnám magam elég a forumot figyelni. Tudom mennyi kp-m maradt és azzal kell gazdálkodni. Ez csak egy vélemény volt és senkit nem akarok vásárlásra búzdítani!!!
Törölt felhasználó 2007. 10. 15. 21:49
#13893
szerintem hamarosan kiderül hányan gyártanak majd buszokat kies hazánkban...?

és a sereg? Remélen nem Rába-gyártmány bukfencezett az M7-esen?

Mert ha csak a papir bucskázott le a pályáról, azt hamarább visszaemelik KATASZTRÓFA VÉDELEM NÉLKÜL.....

én nem azért adtam el hónapokkal ezelőtt, mert nem bíztam a papirban..........kellett a zseton..........építkezés!
Mire visszaálltam a normál üzemmódra elszáguldott..........
Figyuzzatok! A Nabi romjaiból is kikapartak valamit, most fektessétek egymásra a két grafikont..........
És ne a nőt keressétek, hanem az igazi tulajt,
és akkor meglátjátok, mikor is áll talpra..
a phyla topikon lehet, hogy megjelenik valaki, aki útbaigazít Rába-ügyben..
(nem én vagyok-------mindenhez nem értek, csak elkaptam néhány szót.........ha a beszállítók kaptak megrendelést és a Wamsler, amelyik csak a gyártókapacitást (öntőde vagy micsoda?) kereste jó kezekbe adta..................
tényleg tudja-e valaki, mi lett a belvárosi (GYŐR!) ingatlanokkal? teljesen leváltak már vagy jön-e még zseton????
Törölt felhasználó 2007. 10. 15. 21:37
Előzmény: #13891  Törölt felhasználó
#13892
A múlt héten 2150-re mondtam az alját,hát nem jött be!
Nagyobb a gáz!
Honnan is tört ki?
1400-1600?
Ez a szint volt az,ahol sokáig szüttyögött,ha jól emlékszem!
Úgy gondolom,szépen vissza csorog oda.
Sajna.
Törölt felhasználó 2007. 10. 15. 21:16
Előzmény: #13885  pancserlama.
#13891
Láma, mi az a nagy gáz, mesélj :)
Törölt felhasználó 2007. 10. 15. 21:06
Előzmény: #13889  balta
#13890
Valami csavarosat Béla néha írhatna, hogy legalább a sorok közt olvasgathassunk :-)
balta
balta 2007. 10. 15. 21:04
Előzmény: #13885  pancserlama.
#13889
Mi van Láma? Ilyen gyorsan a nyakára hágtál a mai árakhoz képest jó magasan realizált nyereségnek, hogy újra kell kezdeni a gyűjtögetést?
Egy kis jó hír a Suzukiról (ahová beszállít a Rába): link
A Budacash-kályhásnak meg előbb-utóbb csak elfogy a pakkja, mégha ilyen pofátlan, áttételesen sortos technikával száll is ki.
Törölt felhasználó 2007. 10. 15. 21:02
Előzmény: #13885  pancserlama.
#13888
Szia Láma! Gondolom nem fogsz válaszolni :-) De azért megkérdem :-) Szóval lassan készíted elő a kp-t? Vagy lenyomják 1000-ig?
Törölt felhasználó 2007. 10. 15. 21:01
Előzmény: #13874  csibe74
#13887
csibe74 válaszoltam
Tudom nem az Isten, de legalább stop, stop stop.. stop
nálam az 2-2, vagy 3-3
az az -2% 2 napig - na a rába repült volna 1 óra után a stoppal nálam..

cc.t fórumot nézhetnéd néha..
sanka 2007. 10. 15. 20:56
#13886
ja momentum, még mindig ok a tvk?
pancserlama.
pancserlama. 2007. 10. 15. 20:56
Előzmény: #13883  sanka
#13885
Hát itt nagyobb a gáz mint gondoltuk.
Ez névérték gyanús!!

Kezdhetem gyűjteni a kp-t

Béla

akpo 2007. 10. 15. 20:56
Előzmény: #13880  Törölt felhasználó
#13884
Latom, tetofokon a hangulat. Ma en idiota szinten belevettem, de nem sokkal es csak a lelektani 2k miatt, Nem tudtam ellenallni. Majd meglassuk. Termeszetesen be van stoppolva.
Akinek 2500 felettrol van, arra nem mondok inkabb semmit, majd megtanulja eccer, mi a dorges.
sanka 2007. 10. 15. 20:49
#13883
momentum

ha én azt elmondanám milyen régóta ülök rajta, már csak akkor jut eszembe mikor kapom negyedévente a banki értesítőt, meg mostanában a nagy herce hurca miatt.
Van ez így, még az is lehet, hogy bekereteztetem, persze csak marháskodom, de télleg van. Üdv
Törölt felhasználó 2007. 10. 15. 20:48
Előzmény: #13876  Törölt felhasználó
#13882
Azért érdekes az Erste, bevásárolt 2500 körül majd az a tetű Wamsler továbbadta. erre nem gondoltak? gondolom azért egy ekkora bank jobban képben van, mint mi kisbefik. Furcsa, hogy ilyen kockázatba belemegy egy ilyen cég (gondolom ők is mozgatnak bennfenteseket, spicliket)
Törölt felhasználó 2007. 10. 15. 20:46
Előzmény: #13879  Törölt felhasználó
#13881
hali mindenkinek ! holnam még sokminden vár ránk!

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek