Topiknyitó: bpmcwap 2007. 11. 18. 20:10

Szerdai SZTRÁJK  

Együtt érezvén a MÁV, BKV, MALÉV, és egyéb cég dolgozóival szerdán mint a tozsdecapak.hu fejlesztője és üzemeltetője 9-12óráig empátiából sztrájkot hirdetek a kisbefektetőknek! Szerdán 9-12óráig nem adok sem eladási, sem vételi megbizást. Teszem ezt teljesen pártsemlegesen mindenféle hátsó szándék nélkül, elismerésemet ki fejezve minden sztrájkolónak aki kiáll saját magáért, a munkájáért valamint hitéért.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 11. 18. 22:59
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
#20
Senki ne menjen dolgozni. Ha ez nem lehetséges, akkor a sztrájkolók ne a kisemberekkel szúrjanak ki, hanem a nagykutyákkal. Mondjuk állják el az autópályákat. Vonattal, busszal a nem túl tehetős emberek utaznak, valószínűleg nem is nyaralni mennének. De sztrájkolhatnának sz ellenőrök, pénztárosok, kalauzok. Utazzunk ingyen...
Törölt felhasználó 2007. 11. 18. 22:51
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
#19
Borussia! Nem minden szárnyvonal felesleges, amit meg akarnak szüntetni (saját magam és ,még sokan használjuk pl. a Újszeged-Makó-Mezőhegyes vonalat, amit most meg akarnak szüntetni és az embereket a nagyon forgalmas (Románia és Bulgária EU csatlakozása óta) 47-es útra akarnak kényszeríteni, ahol minden héten van nagyon súlyos-halálos baleset! Igaz van olyan vonal (én is utaztam arra) amin tényleg csak 1-2 utas van, de ez pl. nem olyan!)

És az egészségügy (hibás) átalakítása elleni tüntetés is nemzeti érdek.
Törölt felhasználó 2007. 11. 18. 22:39
#18
A Társadalmi Szolidaritás Napja- a LIGA felhívása

Miért sztrájkolunk, miért demonstrálunk?

A LIGA Szakszervezetek úgy ítéli meg, hogy a Kormány javaslatai az egészségbiztosítás átalakítására illetve a nyugdíjrendszer újabb megnyirbálására az állampolgárok, munkavállalók számára rendkívül veszélyes folyamatokat indítanak el, komoly kockázatokat hordoznak magukban, a szociális jogok, a szociális biztonság további gyengüléséhez vezetnek. Ezért november 21-én országos, minél több ágazatra kiterjedő sztrájkot és este 18 órára, a Kossuth tér – Alkotmány utca kereszteződésébe demonstrációt szervez.

Az egészségbiztosítás átalakítása

A LIGA Szakszervezetek rendkívül veszélyesnek tartja, hogy a kormányzat a nyugdíjbiztosítást követőn az egészségbiztosítást is privatizálni kívánja. A propagandisztikus érvek a piaci ideológia kritikátlan alkalmazásán alapulnak. Az alábbiakban ezekre az állításokra térünk ki.

Igaz-e, hogy az európai fejlett országok egészségbiztosítása zömmel üzleti biztosítókon alapszik?

Nem igaz. A kormányzat tudatosan összekeveri a több biztosítón alapuló finanszírozást az üzleti biztosítással. Üzleti alapú, több biztosítón alapuló rendszer csak Hollandiában és Szlovákiában létezik. A hivatkozott német és osztrák példa esetében több pénztárral, de non-profit elvű működéssel találkozhatunk.

Igaz-e, hogy a nemzeti kockázatközösség fennmarad?

Nem igaz. A nemzeti kockázatközösség felbomlik, szegmentálódik, annyi részre, ahány pénztár a későbbiek során működőképesnek bizonyul.

Igaz-e, hogy a létrejövő pénztárak nem válogathatnak a hozzájuk belépni szándékozók közül?

Igaz, hogy a pénztárak senkit sem utasíthatnak el. Ugyanakkor az is igaz, hogy a pénztárak elsősorban a fiatalabb, egészségesebb korosztályok felvételében érdekeltek, kedvező ajánlati csomagokat számukra kínálnak majd.

Igaz-e, hogy az új pénztárak bevezetésével az egészségügyi kiadásaink nem nőnek?

Nem igaz. Minden nemzetközi tapasztalat azt bizonyítja, hogy a több-biztosítós, üzleti elvű finanszírozás költségei jelentősen magasabbak.

Igaz-e, hogy a szabad orvosválasztás fennmarad?

Nem igaz. Az állampolgárok csak a pénztárakkal szerződött egészségügyi intézményt kereshetik fel. Más esetben a pénztárak előzetes hozzájárulásához kötött az igénybevétel.

Igaz-e, hogy a pénztárunkkal való elégedetlenség esetén átléphetünk más pénztárba?

Igaz. Ezt azonban csak évente egyszer, október 15. és november 15. között tehetjük meg.

Igaz-e, hogy az egészségfinanszírozási rendszerben a járulékfizetők kontrollja teljesen hiányzik?

Igaz. A munkavállalók és a munkáltatók képviselői semmilyen formában nem gyakorolhatnak kontrollt a pénztárak felett.

Igaz-e, hogy az új pénztárak bevezetésével kapcsolatban nem várható a szolgáltatások szűkülése?

Nem igaz. Mivel nincsen törvényi meghatározása a járulékfizetés fejében biztosított ellátási csomagoknak, fennáll a veszélye annak, hogy a költségcsökkentés miatt egyes kezelések elmaradhatnak.

Milyen változtatásokat tervez a kormány a nyugdíjrendszerben?

A nyugdíjkorhatár emelése

A 2008. december 31-ét követően nyugdíjba menő férfiak esetében az előrehozott öregségi nyugdíj korhatára 59-ről 60 évre nőne.

A nyugdíjcsökkentés mértékének emelése

Ha a nyugdíjra jogosult megfelel a fenti feltételeknek, azaz betöltötte a megfelelő életkort és van legalább 37 év szolgálati ideje, de még nincs 62 éves, nem jogosult teljes összegű öregségi nyugdíjra.

Gyakorlati példák a változásra

Egy 59 éves nő esetén, 39 év szolgálati idővel, a hatályos rendelkezések szerinti csökkentés 3.6%, míg a tervezet szerint 13.2% volna, a férfiak ebben a korban nem jogosultak nyugdíjra.

Egy 60 éves nő/férfi esetén, 37 év szolgálati idővel a hatályos rendelkezések szerinti csökkentés 7.2%, míg a tervezet szerint 8.4% lenne.

Nyugdíjszámítás a hatályos szabályok szerint

Az öregségi nyugdíj alapját képező havi átlagkeresetet a személyi jövedelemadóval csökkentett jövedelemből kell meghatározni, majd a nyugdíjazást megelőző harmadik naptári év előtti években elért jövedelmet a nyugdíjazást megelőző második év kereseti szintjéhez kell igazítani (valorizálni). A havi átlagkereset alapja az 1988. január 1-je és a nyugdíj megállapítása közötti években elért olyan kereset, jövedelem, amely után nyugdíjjárulékot kellett fizetni. Az 1988. január 1-je és 1996. december 31-e közötti időben - a korábbi szabályozásnak megfelelően - a főfoglalkozás keretében elért kereset, jövedelem képez nyugdíjalapot, 1997. január 1-jétől kezdődően pedig a biztosítással járó jogviszonyból származó, nyugdíjjárulék-köteles valamennyi kereset, jövedelem, a nyugdíjjárulék fizetés felső határáig.

Nyugdíjszámítás 2008. január 1-jétől

Az átlagkereset megállapításának szabálya nem változik. A havi átlagkeresetből azonban előbb le kell vonni a járulékokat, majd az így kapott összegre számított jövedelemadót. Ez után a nyugdíj-megállapításhoz figyelembe veendő minden év keresetét a nyugdíjazást megelőző év kereseti szintjére kell valorizálni. A valorizálás szabályainak megváltozása a nyugdíj összegét növelné, de a keresetek nettósítása épp ellenkezőleg hat, azaz átlagosan mintegy 12-15%-kal csökkenti a nyugdíjalapot. Így összességében a 7-8% körüli nyugdíj színvonal mérséklés következik be. A változás 2008. január 1-jétől kerül bevezetésre.

A korkedvezményes nyugdíjrendszer átalakítása

A Kormány 2006. október 30-án adta át a szociális partnereknek "a korkedvezményes nyugdíjrendszer és a szakmai nyugdíjrendszerek átalakításáról" szóló előterjesztést. Ez alapján:

 a Kormány a korábbi korkedvezményes nyugdíjrendszer szabályait törvényi szintre emelte és változatlan formában 2010. december 31.-ig rendelte alkalmazni

 az átmeneti időszakban az egészségre ártalmas munkakörök jegyzékébe új foglalkozások továbbra sem kerülhetnek fel

 bevezette a munkáltatók által fizetett 13%-os korkedvezmény-biztosítási járulékot, amelyhez 4 éven keresztül fokozatosan csökkenő mértékű állami támogatást nyújt

 a nyugdíjrendszer átalakítása során megszüntette a korhatár alatti nyugdíjak folyósításának lehetőségét a munkavégzés mellett.

Mindezek után 2006 végén, a szociális partnerekkel való egyeztetés nélkül, hatályon kívül helyezte a korkedvezményre jogosító munkakörök jegyzékét tartalmazó kormányrendelet mellékletét.

A LIGA követelései közt szerepel a fent leírtak újratárgyalásán kívül, a munkaköri listára kerülés lehetőségének haladéktalan megteremtése – különösen a vegyipari- és a műszakos munkavállalók esetében –, az autóbusz-közlekedésben az ún. típusfüggőség eltörlése, a foglalkozás-egészségügy helyének, szerepének, finanszírozásának újragondolása.

Változik a szolgálati nyugdíj rendszere

A Kormány egyoldalúan meg akarja változtatni a fegyveres és rendvédelmi szervek hivatásos állományának szolgálati nyugdíjrendszerét. Jelenleg 25 éves szolgálat után mehetnek nyugdíjba a hivatásosok, abban az esetben, ha egészségileg alkalmatlanná válnak a további szolgálatra, vagy átszervezés miatt megszűnik a beosztásuk. A fegyvereseknek kedvezőbb a nyugdíj megállapítása is a civil munkavállalókénál, náluk az utolsó év átlagkeresetéből számolják a nyugdíjalapot. 2008-ban a Kormány ezt is a fegyveresek hátrányára kívánja megváltoztatni.

A korkedvezmény-biztosítási járulék megfizetése alóli mentesítésről

A mentesítési eljárás a foglalkoztató kérelmére indul, akinek ez azért érdeke, mert a kormány a korkedvezményes biztosítási járulék terhét évről-évre a munkáltatóra terheli. Ezért a munkáltatónak alapvető fontosságú, hogy az állapotfelmérés igazolja, hogy a munkavállalót az adott munkakörben és munkahelyen nem éri olyan szintű terhelés, amely a korkedvezményre való jogosultságot indokolná. A kedvezményre való jogosultság indokolt:

 különösen nehéz fizikai munka

 különösen terhelő klíma

 ergonómiai kóroki tényezőknek való tartós kitétel

 fokozott pszichés megterhelés

 pszichoszociális kóroki tényezőknek való tartós kitétel

A mentesítést követően a körülmények fennállását a hatóság bármikor hivatalból ellenőrizheti. Kötelező ellenőrizni a körülmények fennállását a mentesítést követően akkor is,ha a munkavállaló vagy a szakszervezet jelenti be a munkakörülményekben bekövetkező változást. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a mentesítési eljárás egyfokú, azaz fellebbezésnek helye nincs. Ez természetesen nem zárja ki a hatósági állásfoglalás bírósági úton való megtámadásának lehetőségét, de mivel a hatóság az elbírálásnál csak az Országos Munkahigiénés és Foglalkozás-egészségügyi Intézet véleményét veszi figyelembe, így felmerül a kérdés, hogy a bírósági bizonyítási eljárás során a szakszervezet vagy munkavállaló mire hivatkozva bizonyíthatná igazát.

A Társadalmi Szolidaritás Napja – november 21.

A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája november 21-én országos, minél több ágazatra kiterjedő sztrájkot és este 18 órára, a Kossuth tér – Alkotmány utca kereszteződésébe demonstrációt szervez.

Felkérünk mindenkit, – pártokhoz való kötődéstől függetlenül – magyar állampolgárokat, civil-, és társadalmi szervezeteket, szakszervezeteket, hogy csatlakozzanak a LIGA Szakszervezetek november 21-i akciójához.

LIGA SZAKSZERVEZETEK 2007. november 21., 18:00 A Társadalmi Szolidaritás Napja
Törölt felhasználó 2007. 11. 18. 22:37
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
#17
"börtönbe nem záratik" :))
Te itt élsz? Ez most komoly? Örökös sztájk?

Legjobb esetben lemondanak, lelépnek külföldre 1-2 évre. (kábé eddig tart a "pórnép" emlékezete). Rákövetkező választáson megint az észt fogják osztani.
Törölt felhasználó 2007. 11. 18. 22:35
Előzmény: #1  bpmcwap
#16
bpmcwap, nem igazan ertem a kezdemenyezesedet

persze oromteli, hogy 500 ev elnyomas utan a magyar nep megtanul kiallni maga mellett (bodri figyelmebe sztem az utobbi 19 ev demokracia volt...)

de azert olyan hangosan ne unnepeljunk, hiszen ezen a sztrajkon nem tortenik mas, mint nehany erdekcsoport az erdekei mellett kovetelozik. ennyi, nem tobb. Ja, es aki nem MAV-os, BKV-s dolgozo, annak konkretan a zsebere megy ez a kovetelozes... mert mibol tartjak majd el a felesleges szarnyvonalakat es dolgozokat? a nem MAV-os, nem BKV-s emberek adojabol...
Törölt felhasználó 2007. 11. 18. 22:30
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
#15
Éljen a sztrájk!
Az országban mindenki sztrájkoljon, és senki se dolgozzon semmit amíg a gyurcsánykormány le nem mond, és börtönbe nem záratik!
Törölt felhasználó 2007. 11. 18. 22:19
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
#14
ettől a hírtől hányni tudnék. Hogy vkik mire nem képesek.
A sztrájkról pedig, szerintem mindenki joga hogy sztrájkoljon, bár nekem kicsit megnehezítik a szerdám, valamint ennyi erővel sztájkolhat mindenki.
Tudja vki a mostani átlagos fizetésüket? Azért biztos többet keresnek, mint anyukám aki 23 gyereket nevel egy normális óvodában, melyek közül 6 hiperaktív.
Ez sincs jól, csak őt kirugják ha sztájkolni mer.
Törölt felhasználó 2007. 11. 18. 21:41
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
#13
Egy kis magyar valóság 2007.:

"Súlyos baleset történt szombat este tíz óra tájban az Árpád hídon, egy személygépkocsi lámpaoszlopnak ütközött... ... A gépkocsiban három fiatal nő utazott, ők súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek, egyiküknek mindkét lába térdből leszakadt.... ... A sérülteket tűzoltók emelték ki az autóból. Molnár Péter tűzoltósági szóvivő, aki szintén az Árpád hídon tartózkodott, arról tájékoztatott, hogy miközben folyt a mentés, szolgálati gépkocsiját a helyszínről ellopták. A JZD-568 rendszámú, piros színű, fény- és hangjelző berendezéssel ellátott Skoda Octavia bal ajtaján "Tűzoltóság" felirat látható, és fehér fényvisszaverővel van ellátva."

Ilyenkor elönt a nemzeti büszkeség.
Törölt felhasználó 2007. 11. 18. 21:30
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
#12
MSZP-SZDSZ kormánynak hívják az általad említett árulókat, gyurcsánnyal az élen.
Törölt felhasználó 2007. 11. 18. 21:27
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#11
Robcsee

Jó, hogy említed, a tüntető hazafiaknak nem szabad lejáratni a szent ügyet rasszizmussal, zsidózással.
A magyar nemzet védelméről szól ez a tüntetés, ami még egyszer mondom magasztos, szent, tiszteletre méltó ügy.
Semmi baj azokkal a zsidókkal, akik a magyar nemzet érdekeit tiszteletben tartva élnek és dolgoznak -hitüket megőrizve- ebben az országban.
A hazaárulókkal van baj, akik külföldiekkel összejétszva nemzeti érdekeket elárulva, nemzeti vagyont kiárusítva, a magyar nemzeti identitást rombolva élnek közöttünk.
Törölt felhasználó 2007. 11. 18. 21:20
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#10
Börtönbe a gyurcsányékkal, pribékjeikkel és az őt támogatókkal!
Törölt felhasználó 2007. 11. 18. 21:19
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#9
na hagyjuk, kellemes fröcsögést
Törölt felhasználó 2007. 11. 18. 21:18
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#8
..nemzetrontók....

egyébként meg ha egy normális, saját jogaiért küzdő népnél lennének tapasztalataid (franciaország pl.) akkor rájönnél hogy az itthoni tüntetések, sztájkok semmi sem, és egyáltalán nem is zavarnak meg szinte semmit.
csak tudod ott pl. azért vannak az embereknek jogaik mert azt kiharcolják maguknak, és nem azért mert valaki azt mondja nekik....közben meg agyonlövik őket, szerencsére itthon csak gumilövedékkel, de idővel élessel is ha hagyjuk.
Legyen vége a gyurcsánydiktatúrának!
Törölt felhasználó 2007. 11. 18. 21:18
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#7
hát maximum rád, de idővel talán az is eljön
Törölt felhasználó 2007. 11. 18. 21:15
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#6
Nem hagyhatjuk hogy a gyurcsányista nemzetröntök eltöröljék a magyarságot a föld színéről.
szerinted mit kellene tenni?
fegyvert fogni?
idővel az is eljön szerintem, mert lassan már elviselhetetlen ez a diktatúra.
Törölt felhasználó 2007. 11. 18. 21:09
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#5
89 óta szinte minden politikus nevetve lopott, de a szocik ezt kifejezetten bénán teszik.

Jah, sztrájkoljunk, meg dudáljunk, meg zárjuk le a hidat, meg tüntessünk, meg lépjen be mindenki a nemzeti gárdába, meg zsidózzunk, meg ragaszgassunk áprádsávosnagymagyarországos, meg halacskás matricákat a Baby on board! mellé, mer akkor leszünk nagy emberek, jah.

Hajrá Magyarország!
Törölt felhasználó 2007. 11. 18. 20:57
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
Senki ne dolgozzon a gyurcsányéknak!
Törölt felhasználó 2007. 11. 18. 20:52
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
Jack Corntól idézek néhány sort a sztrájkkal kapcsolatban.
Lehet, hogy általános sztrájkká fejlődik az elégedetlenség a kormánnyal szemben?
A sztrájkkal a sztrájkolók önmaguknak is ártanak...
Szomorú helyzet, nem ilyenről álmodtunk 1989-ben...

"Lassan, de biztosan érik a felismerés: a Gyurcsány-féle kormányt csak általános sztrájkkal lehet megbuktatni....

Az általános sztrájk esetleges későbbre halasztásával még több időt adunk nekik arra, hogy a gazdaságunkat kiárusítsák, hogy a földünket eladják a talpunk alól, hogy tovább gyalázzák a múltunkat, történelmünket és jelképeinket, hogy megsemmisítsék az erkölcseinket és hogy a nekünk szánt és a javunkra költendő adóforintjainkat a köz- és EU-s pénzekkel együtt kezüket dörzsölve és nagyokat nevetve tovább lopják..tovább prostituálják az üzleti életet és megvásárolhatóvá tegyék maguk számára az egész magyar társadalmat. Birkaszerűen megvárni az 2010-es választásokat ebben a kétségbeejtő helyzetben egész egyszerűen öngyilkosság.
Ez a velejéig romlott és hazaáruló diktatórikus rezsim továbbra is gyűlölettel várja az éppen következő nemzeti ünnepet: mikor, hol és mennyien fognak tüntetni. Mi meg továbbra is lényegi cselekvés és számottevő eredmény nélkül araszolunk előre a naptárban tüntetéstől tüntetésig, évfordulótól évfordulóig, nagy ívű beszédektől még nagyobb ívű beszédekig. Egy általános sztrájkkal ma még megelőzhető a vörös-kék zombik jövő évi ámokfutása."
link
Törölt felhasználó 2007. 11. 18. 20:17
Előzmény: #1  bpmcwap
#2
Az ország minden dolgozója sztrájkoljon egyfolytában amíg a gyurcsányista nemzetrontók le nem mondanak!

Topik gazda

bpmcwap
bpmcwap
5 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek