Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 08. 31. 21:22

Brókernek lenni vagy nem lenni?  

Üdv. Mindenkinek



Én végzős főiskolás vagyok és erősen gondolkozom a brókeri pályán, szeretném ha tudna valaki (lehetőleg bróker) adni tanácsot meg infokat, hogy érdemes-e belevágni, megéri-e ma brókernek lenni minden szempontból. Milyen jövőt láttok ebben?

Köszönöm előre is!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 09. 02. 09:52
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
#40
Sziasztok.
Természetesen iránymutatásről beszéltem,nem másról!
A gyereken múlik mi lesz belőle,de ha kap 1 irányt,..............
Törölt felhasználó 2007. 09. 02. 09:45
#39
Szerintem Jonasjozsef csak irányt mutat a gyerekének, ami egy nagyon jó dolog!
Én például örültem volna ha már gyerekként belecsöppenhettem volna a tőzsdébe..

De ne térjünk el a témától!

Aki bróker szeretne lenni, tartson önvizsgálatot, mielőtt a pályára lépne!
Mert persze menő dolog lenne a csajoknak azt mondani, hogy bróker vagyok, de vajon alkalmas-e a pályára az ember fia v. lánya?

Rengeteg a kokler és valszeg sokan meg is élnek belőle, de egy rossz bróker mellett nem marad meg sokáig egy pénzesebb ügyfél sem, számtalan példát látok erre..
És az ilyen tanácsadóknak nem foglalják imába a nevét..
Törölt felhasználó 2007. 09. 02. 08:22
#38
Jónásjózsef

Szerintem a banki szakma egyrészt telítődik, másrészt pedig szakmailag hígul. Nincs szükség arra, hogy az alkalmazott szakember legyen. Nem kell átlátnia a rendszerek közötti kapcsolatokat, nem kell tudnia olyan dolgokat amiket nem használ. Pedig éppen attól látná át az egészet, és attól lenne magabiztos "banki szakember". Ennek megfelelően nem is fizetik meg. Van ahol a treasurys, intézményi brókereket is már teljesítménykényszerítik.

Azt veszem észre, hogy pályaválasztásnál is hasznos lehet a jó tőzsdéző magatartása. Nem a többiek után kell menni.
Amíg felfutóban! van egy terület, ott megfizetik az alkalmazottakat, sőt megbecsülik, mert valami újat kell létrehozni. Ahol már csak alkalmazni kell az elődök munkáját, az nem kifizetődő és ott már elvárás a munka.
Szóval ha már irányítani akarod a gyerkőcök karrierjét, akkor próbáld meg kitalálni a jövő slágerét, ne a múltét.

12-3 évesen szakács akartam lenni, aztán meg még millió más. Úgy érzem most rátaláltam a leginkább megfelelő területre.
A szakdolgozat témáját is módosítottam annó az utolsó pillanatban, hogy ne a trendi "hitel" témával foglalkozzak, hanem valami kedvenccel. Végül másik trendi lett :)

De a gyereked úgyis abban fog nagyot alkotni, amiben tehetséges. Amire rááll az agya, a keze. Amiben sikerélménye lesz.
És ez nem 12 évesen derül ki. Lehet, hogy menet közben fősulit fog váltani. Sőt. Van aki az adott szakmán belül 5-6 terület kipróbálása után jön rá, hogy mi fekszik neki igazán.
BuySell 2007. 09. 01. 23:35
Előzmény: #36  BuySell
#37
Ja, és ha valaki hajlandó a nulla alá helyezni a szakmai mércéjét akkor a brokernethez meg bárki bekerülhet akit beajánlanak ! :))
BuySell 2007. 09. 01. 23:33
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
#36
Nos azt hiszem a dolgok nagyobb része már elhangzott ezért csak néhány gondoltatot fűznék hozzá.

Legyünk tisztában azzal hogy Magyarország az Magyarország és éppen ezért itt sosem lesznek olyan lehetőségek a brókerszakmában mint külföldön

A tőzsdei szakvizsgáról: akit érdekel a téma mindenképpen érdemes elmenni mert jó alapot ad (viszont elég drága) és az sem elhanyagolható hogy valóban csak úgy lehet bróker valaki ha ezt leteszi. Viszont az hogy leteszed még egyáltalán nem garancia arra hogy munkát is találsz. Sőt. Általában ez úgy működik hogy felvesznek a brókercéghez valakit (gondolom valami haver haverját) aztán a cég küldi el TSZV-re a sját pénzén hogy azért fogalma is legyen a munkájáról. Egyetlen brókercéget sem hat meg a tőzsdei szakvizsga megléte.... mindenki az ügyfélkörre hajt. Ha már van jó vagy ha nincs akkor nem vagy jó

Ha mégis sikerül bejutni valahova akkor a következő várható (de ez már elhangzott). Telefonkönyv, telefon, úgyfélszerzés, napi 8 órában. MMTS terminált még messziról se látsz, kereskedéshez semmi közöd. ha minden nagyon szerencsésen és ideálisan alakul akkor a nulláról jópár év amég az ember bedolgozza magát. A telefonálgatós részt be kell hogy vegye az ember gyomra (kvázi porszívóügynök vagy).
Fizu minimálbér + ha mákod van és lesz ügyfeled (akit jó esetben meg is tarthatsz magadnak és nem kell másnak lepasszolnod) akkor jutalék.
Viszont ha van egy milliárdos ismerősöd aki havonta milliárdokkal trédel akkor már félig nyert ügyed van :))) ...itt a retail brókerekről beszéltem.

Intézményi brókernek szerintem csak a protekciósok kerülhetnek vagy akik már legalább 10éve nyomják az ipart.

Szerintem ezen a területen jobb munka az elemző részleg vagy egy alapkezelőnél portfolio manager, bár ezek is mind kihalásos alapon működnek.

Egy szó mint száz, aki úgy érzi tetszik neki vágjon bele, ha nem jön be úgyis hamar kiábrándul az ember. Érettségi után ha valaki nem akar tovább tanulni és be tud kerülni brókernek az jó buli (fiatalon) de egy diplomával 2X évesen már többre vágyik elméletig az ember mint a minimálbér.
Törölt felhasználó 2007. 09. 01. 22:36
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
#35
topkasiker.
Engedd meg nekem,hogy azt tegyek,és úgy,ahogy szeretném.
A fiamat érdekli a tőzsde,foglalkoztatja.
Én jó pénzt látok benne,és látom a brókereket,hogy élnek!
Ha lesz hozzá kedve,miért ne csináhatná!
A céget meg én megcsinálom neki,ha akarja!Hál istennek mentek idáig úgy a dolgaim,hogy megtudom neki csinálni!
Előre kell nézni,nem hátra!

A topoik szerzőjének:
Nem vagyok bróker!
De látom,hogy élnek!
Minden kezdet nehéz,de ha nem kezded el,még esélyt sem adsz magadnak,hogy sikeres lehess!
Törölt felhasználó 2007. 09. 01. 16:21
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
#34
20 évesen még én is szívesen lettem volna bróker, bár semmi esélyem nem volt rá. 30 évesen már nem lennék minden áron, sőt....
Nekem a stresszmentes élet többet ér mindennél. Tőzsdézni is csak azért tőzsdézek, mert imádom a stratégiai "játékokat"
Törölt felhasználó 2007. 09. 01. 16:17
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
#33
Megvan benned a kellő kapzsiság, hogy bróker akarj lenni, csak arra vigyázz, hogy a Tőzsdét nem a kapzsi embernek találták ki és te túl közel leszel a tűzhöz. Úgyhogy csak óvatosan, de azért hajrá.)
Törölt felhasználó 2007. 09. 01. 15:02
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
#32
Minden belepo megkapja a kilepett broker ugyfel allamanyat a probaido utan kezelesre. 250-400 Kozott lehet haza vinni a 2 evtol ha nyomod. Igazabol, semmivel sem rosszabb a sajat szamlas eredmenyuk a "profiknal" a hiper kedvezmenyes kotesidijuk miatt.
Törölt felhasználó 2007. 09. 01. 14:48
Előzmény: #30  foldvarig
#31
Ha már a retail brókereknél vagyunk, akkor ott valóban a legjellemzőbb az, hogy leteszed a vizsgát (vagy nem), felvesznek eléd dobnak egy telefonkönyvet, és kapsz minimálbért + az általad megtermelt jutalék 10-20%-át. Ebből következően amíg nincs ügyfeled (és magától nem lesz) addig bizony kénytelen vagy minimálbérből élni, ami nem túl kellemes. Ezért megpróbálsz ügyfelet szerezni, de rájössz hogy nehéz. Telnek az évek, azután rájössz, hogy a néhány megcsípett ügyfeledet minél jobban kell trédeltetned, hogy valamit keressél. Ehhez adod nekik a kéretlen tanácsot, habár lövésed sincs a piacról, és spekulációid 3-ból 10 esetben nyereségesek csak, de mégis mindenki azt hiszi hogy te "közel vagy a tűzhöz és tudod a tutit". Újabb évek telnek. Egyre több ügyfelet szerzel, pörgeted őket, keresel rendesen a jutalékból, aminek a felét elbukod veszteséges saját trédjeiden, a másik felét meg eltapsolod hülyeségekre (10éves benzinzabáló A8-as és ilyenek), úgyhogy 40 éves korodban azt veszed észre hogy még mindig egy garzonban laksz, család sehol, megtakarítás nuku, és ki vagy égve. Nem kevés bróker életpályája ez, habár vannak más utak is...
foldvarig 2007. 09. 01. 14:36
#30
Az altalad termelt jutalélék 10-20 %-t kapod meg
Törölt felhasználó 2007. 09. 01. 13:52
Előzmény: #28  bradpitt
#29
bradpitt

Mennyit értesz jó alatt és mennyire biztos forrásból tudod?
bradpitt 2007. 09. 01. 13:27
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
#28
mindenesetre jó pénzt keresnek, ráadásul bejelentve, szerintem legyél bróker.
Törölt felhasználó 2007. 09. 01. 13:06
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
#27
Én sem foglalkoztam soha a brókeremmel. Amikor tavaly tavasszal beszálltam a tőzsdébe, akkor kértem egyszer tanácsot tőle, azóta sem. Pedig akkor jót mondott, meg kellett volna fogadnom:)
Törölt felhasználó 2007. 09. 01. 12:13
Előzmény: #25  tojci
#26
:-)
Nekem sosem volt brókerem. Azt hiszem már nem is lesz. Tudom magamtól is, hogy mi az a profit, amit biztonsággal el lehet érni hosszútávon.
tojci 2007. 09. 01. 12:02
#25
én ragaszkodom a brókeremhez
már egy éve az ellenkezőjét teszem, mint amit javasol
azóta jut tejre, zsemlére
Törölt felhasználó 2007. 09. 01. 11:50
Előzmény: törölt hozzászólás
#24
Sokat kell telefonálgatni, hogy teremts magadnak egy ügyfélkört, ha ez megvan, akkor telefonálgass sokat, hogy bővítsd. És közben próbáld meg elhitetni velük, hogy foglalkozni fogsz velük, de a többségre időd sem lesz. Próbáld meg elhitetni velük, hogy ez életük lehetősége, noha tudod, hogy a befektetők 90%-a veszteséges PROFI segítség nélkül, de sajnos szerintem segítséggel is nagyrésze. Szóval ha őszinte ember vagy, akkor jobban jársz ha keresel magadnak valami más értelmes elfoglaltságot, mert a brokik szerintem nem éreznek felelősséget a pénzed iránt, viszont gondoskodnak róla, hogy minél többet kereskedj. Mert sajna a fizetést nem a nyereségedből kapják, hanem a kereskedési költségekből. Ami elég szomorú.
kissherceg 2007. 09. 01. 10:50
Törölt hozzászólás
#23
kissherceg 2007. 09. 01. 10:48
Törölt hozzászólás
#22
Törölt felhasználó 2007. 09. 01. 10:17
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
#21
topkaiser+

Tényleg nem túl sokat tudok erről, épp ezért nyitottam ezt a topicot.
Amelyik részét ismerem az sztem a "klasszikus" értelemben vett bróker, kapcsolat a tőzsde és az ügyfél között, rajta keresztül mennek az ügyletek, ő hívja fel az ügyfelet, hogy no komám ebből vegyél vagy 600-at.
Ezzel nem azt akaraom mondani, hogy ilyen bróker szeretnék lenni, hanem, hogy én csak ezt ismerem (vagy nem...).

Topik gazda

orisz
4 3 2

aktív fórumozók


friss hírek További hírek