Topiknyitó: Portfolio 2007. 08. 22. 15:54

Gyurcsány és a Magyar Gárda - éber védelemre kér a miniszterelnök  

Ugrás a cikkhez
A Kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint a hazai és nemzetközi zsidó szervezetek levélben fordultak Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz, amelyben aggodalmukat fejezték ki a Jobbik Magyar Gárda megalapításával kapcsolatos tervei miatt. A miniszterelnök a szervezetek megkeresése kapcsán a mai napon levélben fordult Kovács Tamás legfőbb ügyészhez. A levél tartalmát teljes terjedelmében az alábbiakban tesszük közzé.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=40&i=86899
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 08. 26. 00:01
Előzmény: #98  Törölt felhasználó
#100
Minél nagyobb a szar, annál több a zsidózó, fasisztázó, antifasiztázó, felháborodott, kontraháborodott, és elmeháborodott.

Ébresztő birkák.
Törölt felhasználó 2007. 08. 26. 00:01
Előzmény: #98  Törölt felhasználó
#99
Tulajdonképp meg kell nekik köszönni, hogy egyértelművé tették az árpádsávot fasiszta jelképként használják.
link
Törölt felhasználó 2007. 08. 25. 23:48
Előzmény: #97  Törölt felhasználó
#98
"A felesketett gárdatagok számára megtiltották a nyilatkozattételt, így az MTI kérdésére nem kívánták elárulni, miért érezték fontosnak, hogy belépjenek a gárdába, illetve mely városból, megyéből érkeztek. Az MTI információi szerint a sokan érkeztek Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyéből. Vona Gábor mindezzel kapcsolatban azt mondta: a gárdistáknak nem feladatuk a nyilatkozat, ezért kérték, ne nyilatkozzanak a sajtó számára."

Nehogy elmondják mit gondolnak, mi húzódik a háttérben :))))

" A Magyar Gárda a lelkiismeret tükrét tartja a magyar társadalom elé – mondta –, mert aki most köpködött, az a magyar nemzetet köpködte, aki ügyészséghez fordult, a magyar nemzetet jelentette fel."

Régi szöveg: azok akik nem szeretnek bennönket, nem is magyarok, már láttunk ilyen dolgokat a történelem során...

"A Magyar Gárda első hivatalos akcióján vér fog folyni – jelentette be Pörzse, a szervezet ugyanis véradást fog szervezni. "
Érdekesnek tartom, mikor a vérfolyást emlegette a, megdöbbenés csendje helyett éljenzés hangzott fel, majd a mondat második felére a nevetés.

Törölt felhasználó 2007. 08. 25. 22:12
#97
"A jobboldali kormány hozta ide ezt a Koronát, én csak azért tettem a fejemre, mert hát valakinek hordani kell, nem??"
Törölt felhasználó 2007. 08. 25. 21:43
#96
"Visszafogott antifasiszta tüntetés

Körülbelül 500-an gyűlhettek össze a budai Vár melletti Dózsa György téren rendezett antifasiszta tüntetésen. Pár demonstrálónál tiltakozó tábla is volt, melyek közük kettőt a rendőrség - az éppen jelenlévő Vitányi Iván felháborodására - levetetett velük, mert tiltott önkényuralmi jelkép volt rajtuk. A demonstrációt egyedül a Tomcat nevű blogger zavarta meg, de gyorsan eltolta biciklijét a Vár felé.

Hirschler Tamás, a Magyar Antifasiszta Liga ügyvivője az Országgyűlést arra szólította fel, hogy teremtsen világos világos törvényi helyzet, amely alapján "a rendőrség megfékezhetné a neofasiszta randalírozókat". Az ügyvivő szerint a kormánynak kötelessége az újfasiszta kezdeményezések elfojtása, és megdöbbentőnek nevezte, hogy a köztársasági elnök nem szólal meg az ügyben."

Törölt felhasználó 2007. 08. 25. 21:42
#95
\"16.19:
Rendben ért véget a Magyar Gárda elsõ tagjainak avatása a Sándor-palota mellett. A többezres közönség egy része hazafelé indult, mások még a téren maradtak.\"

Törölt felhasználó 2007. 08. 25. 21:25
#94
Hírösszefoglaló a mai nap eseményeiről:

link

link

link

link

link

link

link

link

Törölt felhasználó 2007. 08. 25. 20:59
Előzmény: #92  Törölt felhasználó
#93
Ugylátom ,hogy a jelenlegi parlamenti pártoknak az a legnagyobb problémájuk, hogy esetleg rajtuk kivül mások is tudnak külőnböző szervezeteket létrehozni. Amelyekből később aztán akár még a kokurencia is kialakulhat számukra! S persze most mindent és minden eszközzel azon vannak hogy ezt még csirájában elfojtsák. Mivel a média is az Ő kezükben van igy aztán könnyen lehet hecckampányt is folytatni egy olyan szervezet ellen akiről még azt sem tudjuk, hogy valójában mit is akar és mit is cselekszik valójában. Ne feledjük voltak már olyan politikai vezetőink is akik egész másról beszéltek és egészen másképp cselekedtek.
Törölt felhasználó 2007. 08. 25. 19:13
Előzmény: #88  Törölt felhasználó
#92
A 21. században lesz egy globális világforradalom.
Ugyanis a világ 90%-a nem tűrheti hogy a maradék 10%-é legyen a föld szinte minden java, jóléte.
De én azt sem bánom ha az egész emberiség elpusztul , senkit sem zavarna ....sőt!
Törölt felhasználó 2007. 08. 25. 14:24
Előzmény: #90  Törölt felhasználó
#91
Nesze :

link
Törölt felhasználó 2007. 08. 25. 11:59
Előzmény: #89  Törölt felhasználó
#90
A 20k-ás downál nincsenek meg a revulució alapfeltételei. Most fuvarosok, pincérek lesznek milliomosok a világban.
Törölt felhasználó 2007. 08. 25. 11:51
Előzmény: #88  Törölt felhasználó
#89
tőkés rendszer felett?

akkor most kik is az elvbarátaid buxer?
kiisit összezavartál.....tegnap még hithű "balos" voltál...most ez hogy van?
Törölt felhasználó 2007. 08. 25. 11:43
Előzmény: #87  Törölt felhasználó
#88
Az ifjú gárda, a harcot állja A széles utcát hódítja meg Előre végső leszámolásra, Előre rongyos, éhező sereg Rohamra indul az ifjú gárda Átgázol a tőkés rendszer felett Barrikádra, barrikádra. Tűzvonalba ifjú gárda
Törölt felhasználó 2007. 08. 25. 11:13
Előzmény: #84  Törölt felhasználó
#87
Értem már, leesett, matyóhímzö gárda!
Jólvan, így más semmi baj! :)))

Bár cigányként nem szeretnék arra sétálni a haverjaimmal, ahol ezek hímezgetni fognak.
BuySell 2007. 08. 25. 10:35
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
#86
Penznyelo bocs a megkésett válaszért.
Szal nem pihented ki magad a nyáron? Én főleg a TF fórumot nézegettem mostanában.
Ha már nem pihented ki magad akkor remélem legalább profitáltál egy jót ebből a kis nyári tőzsdei mozgolódásból !

nah jó pihenést, jó 7végét.
Törölt felhasználó 2007. 08. 25. 07:38
Előzmény: #67  Törölt felhasználó
#85
"Nem értem meg, miért nem lehet felnőtt, értelmes, normális, higgadt ember módjára kultúráltan vitázni, beszélgetni. Olyan nehéz ez?"

Kutyaanyukot mocskocs pribek faszistax under júdeóbolksevici. Leveluk. Giurtsanyi under Viktolykirali xaralakok. Kiveluk.
Törölt felhasználó 2007. 08. 25. 05:43
#84
Törölt felhasználó 2007. 08. 25. 05:18
#83
Alkotmányos és törvényi kereteken belül működő szervezetről van szó!
Ez a demokráciához tartozik!
Törölt felhasználó 2007. 08. 25. 05:16
#82
link

Jogszerűen tanítják lőni a gárdatagokat
2007. augusztus 24., péntek, 15:45

Kifejezetten ajánlja tagjainak a Magyar Gárda, hogy járjanak el lőterekre és tanuljanak meg a fegyverekkel bánni. Ez a maximum, amit a jelenlegi törvények keretei között megtehetnek, így viszont magánszemélyként a gárdisták legálisan lőgyakorlatozhatnak, míg ezt egyesületként nem tehetnék meg. Az alkotmányjogász nem talált kivetnivalót a dologban, a gárda vezetője szerint pedig csak külső támadások miatt lehet erre szükség. Ahogy sátorverésre, elsősegélynyújtásra is, amit szintén megtanulnak majd a gárdisták.

A "nemzeti önvédelem kereteinek" megteremtésére létrehozott Magyar Gárda többek között arra is lehetőséget ad majd, hogy a gárdisták megismerjék a lőfegyverek kezelését - jelentette be nemrég a gárdát alapító Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, Vona Gábor. Hozzátette, a tagok magánszemélyként lőnek majd, hiszen "a jogi akadályok miatt" ezt a gárdán belül nem tehetnék meg.

Az alkotmány kimondja, hogy az egyesülési jog alapján mindenkinek joga van törvényes célra szervezeteket alapítani, ezekhez csatlakozni, de politikai célt szolgáló fegyveres szervezetet nem lehet létrehozni. Így adódik a kérdés, hogy sok, magánszemélyként legálisan fegyvert tartó és használó gárdista tömörülése nem egyezik-e meg a törvény által tiltott fegyveres szervezettel.

Bátorítani, kedvezményt intézni lehet

Magyarországon magánszemélyként bárki megismerheti - szakértői felügyelet mellett - a lőfegyverek kezelését, gyakorolhat ezekkel - hívta fel figyelmünket a jog adta lehetőségre Vona Gábor. "Mi a tagjainkat arra bátorítjuk, illetve arra kérjük őket, hogy éljenek a fegyveres képzés lehetőségével" - magyarázta.

Az [origo] kérdésére, hogy maga az egyesület tesz-e gyakorlati lépéseket ennek érdekében, a Jobbik elnöke az mondta: el tudják képzelni, hogy például egy lőtérrel szerződve kedvezményt tudnak biztosítani tagjaiknak, akik így tagsági igazolványuk felmutatásával máris olcsóbban tanulhatnak meg a fegyverekkel bánni.

Sátorverésben is jeleskednek

A gárda létrehozása a várakozásaiknál jóval hevesebb tiltakozást váltott ki, és legtöbb támadójuk éppen fegyveres csoportokhoz hasonlította a szervezetet, pedig nem ezen van a hangsúly - tette hozzá Vona. "Ennél sokkal fontosabbak kulturális és hagyományőrző céljaink" - mondta. Szerinte, mivel hazánkban nincs sorkatonaság, a fiatalok úgy nőnek fel, hogy nem ismerik a fegyverhasználatot, szemben a környező országokkal, ezért - arra az esetre, ha támadás érné hazánkat - nem árt ilyen módon felkészülni.

Egyéb jártasságokat is szereznek majd a gárdisták. Az emberi élet mentése, az elsősegélynyújtás és sátorverés is ilyenek, de természetesen minden tevékenységünket a törvényes keretek között kifejtve - sorolta a példákat. Miután számos hazai, sőt nemzetközi szervezet is hangot adott
félelmeinek
a gárda megalapítása miatt, Vona Gábor megismételte: nem valami ellen, hanem valamiért alakultak meg. Annyi szó esik az ártatlanság vélelméről és a toleranciáról, miért nem vonatkozhat ez ránk is? - kérdezte.

Gyűlésekre azért nem vihetik magukkal

Szikinger István alkományjogász szerint, ha a Magyar Gárda tagjai betartják a lőfegyvertartásra, -használatra vonatkozó hatályos szabályokat, akkor emiatt nem támadhatóak. Az is szabályos, ha a polgárőrök magukkal viszik fegyverüket járőrözni, hiszen erre törvény adta joguk van - magyarázta. Ha tehát a tagok egyénileg betartják a törvényeket, akkor nincs gond a fegyveres önképzéssel, kivéve ha ezen túllépnek, például gyűléseiken, rendezvényeiken fegyveresen jelennek meg - tette hozzá az alkotmányjogász.

Szombaton a budai Várban tesz esküt a Magyar Gárda ötvenhat tagja. Egyes források szerint elképzelhető, hogy több ezren mennek majd el a rendezvényre, amelynek egyik díszvendége Für Lajos korábbi honvédelmi miniszter lesz.

Gyurcsány óvatosságra int

Körültekintéssel kell eljárni, amikor olyanok hoznak létre militáris szervezeteket, akik időnként annak érdekében lépnek fel, hogy Magyarországon az előítéletek uralkodjanak - mondta Gyurcsány Ferenc pénteki sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, miért fordult a legfőbb ügyészhez a Magyar Gárdával kapcsolatosan. A kormányfő emlékeztetett arra, hogy az ügyészség lát el törvényességi felügyeletet a civil szervezetek felett, és szembesíti őket az alkotmányos követelményekkel.

A miniszterelnök szerint vigyázni kell, ha egy olyan párt hoz létre félkatonainak tűnő, lőgyakorlatokat tartó szervezetet, amelyik nem képes magát megkülönböztetni a kirekesztő, fajgyűlölő, antiszemita nézetektől. A magyar alkotmányos demokrácia szempontjából több mint veszélyes a jelenség - tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

[origo]

Törölt felhasználó 2007. 08. 25. 02:27
Előzmény: #80  Törölt felhasználó
#81
Tisztelt Felettvaloim, Nektek akinknek eskudtem hogy a erste netbrokern zrt-t. rendbe rakom.

Jelentes:

Tisztelt PSZAF Tisztelt Erste Bank ERSTE BANK ZRT. TISZTELt Felhasznalok.

Mikozbent ti hitetlenul ketelkedtetek muveletem sikeressegeben, reg targyalasokat probaltam folytatni, (Bozsik Balazs( Ertelmes ember ) magam Nagy Laszlo S a kozel 1 ev alatt rajtam keresztul atfojtt 4-8 milliard forint tapasztalatai,bizonyitekai alapjan donto bizonyitekaim vannak a program olyan hibaira mely miatt aaz ERSTE BANK ZRT TOZSDEI KERESKEDESEI JOGAT azonnali hatallyal kerem tobb ugyveddel atnezetve tovabbi vesztesegek elkerulese miatt felfuggeszteni.
.Hetfon reggel.
Erre keszuljetek, bocsanat elore szolok.

NINCS ALKU !!!

2 millio 500 ezer forintot ajanlottak fel , de hulyenek neztek.
Nem bloffolok. Tobb igen fontos, bizonyitekot bemutattam nekik .Matematikai, kozgazdasagi muveltseguk Bank of Nyul(bocsanat a nehai ma mar nyuli takarekszovetkezettol)
sarlatamsag, hozza nem ertes, korabbi hibaik be nem ismerese . Felsobb iranyitas hangfelvetelekkel, s emailekkel bizonyithato kapcsolatfelvetel megtagadasanak vadjaval, hazugsaggal, csalas gyanujara okot ado jelekkel vadolom ERSTE BANKOT.
MAI NAPTOL TOTALIS HABORU kisember kontra sarlatan erste Bank PERT kezdemenyezek illetve provokalok.
1. pont kernem a legfelsobb beavatkozast Papp Edit illetve altala kijelolt emberek,kulso igazsagugyi szakertok bevonasat.
2.. ;pont . Alabb csatolt bizonyitok miatt felhivom ERSTE BANK valamint Felhasznalok figyelmet, S kernem PFASZ-t kulonos tekintettel- a bizonyitekok alapjan- Minenfele befektetesi jellegu jog ideiglenes felfuggesztesere.

Megigerten,hulyenek neztek
PER utolso csepp verig.
PSZAFtol hetfon nyitas elott kertem azonnali kereskdesi joguk felfuggeszteset.A rendelkezesemra allo bizonyitekok alapjan csupan a veletlen muve hogy nem tortent komolyabb baj.
Magam reszerol havi jelentos milliohoz kozelim osszeggel jarulok hozza egy precedens eteku perhez.

tisztelt NEM ERSTE BROKER ZRT vezetosege.. TUdjak mi zajlik e ket toronyban.?

Alkura nem vagyok hajlando, kerem ne keressenek.
En kerestem felsobb vezetoseget, de bezarkoztak,elzarkoztak.

Kezdodjek hat aminek kezdodnie kell.
Ezuttal kernem PFASZ-t hogy tozsdei, ugyleteim, altalam fizetett ellenorzo emberuk mellett folytathassam, amennyiben megsem fuggesztenek fel kereskedesi jogukat. (Elofordulhat hisz technikailag nehez masik broker ceghez transzferlani reszvenyeket)

Levelemet elkuldom minden Erste Bank fiokba s vezetosegbe (europa) >Szukse eseten Nagyobb europai lapokban bizonyitekaim hiteles mas bankokhoz tartozo szaemelyek reszere atadom.,illetve OFASZ-nel letetbe helyeztetem.
Mivel teljes penzemmel jatszottak,nincs vesztenivalom.Szerencsere nem vesztettem jelentoset,de nem rajtuk mulott
A igazsag nem en vagyok. Dontsenek egy hosszura nyulo perben.
Koszonettel

dr. Nagy Laszlo ersteper@freemail.hu
sms 70 9448000

Megigertem.Megteszem.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek