Topiknyitó: matgab 2007. 08. 02. 12:09

politika és társadalom ahogy én látom (2)  

Ismerősömtől...



Személyes találkozónk során egy magas rangú kormánypárti barátunk őszintén mesélt a PÁRT-ról, a 6

főből álló mindent elsöprő hatalmi csoportról (Szili, Szekeres, Veres,

Kiss, Lamperth, Gyurcsány) és a gazdasági döntések hátteréről. És Gál

J.Zoli barátjáról is, aki bár szakközepes érettségije van csak,

egyszemélyben irányítja a magyar sajtót és valójában akkor van lapzárta

a Népszabadságnál, ha Gál J. Zoli rábólint. Nincs annyi időm és erőm,

hogy mindent leírjak. Legyen elég annyi, ha eddig jelentéktelen pondró

porszemnek éreztem is magam, a tegnapi beszélgetés után még annak sem.

Semmik vagyunk. Még csak plebejusok, közkatonák, szorgos hangyák,

rabszolgák sem. Semmik.

Közöltem vele, hogy legszivesebben berontanék a Parlamentbe testemre

tekert 50 méternyi töltényhevederrel, kezemben 1-1darab, a vietnámi

filmekből ismert helikopter géppuskával és mindenkit,mondom MINDENKIT

halomra lőnék. És minden eddigi bűnömet ezzel megváltva a mennyországba

kerülnék, Szent Péter jobbjára.Közvetlenül.

Ő csak nevetett gyermeki hevülésemen. Nem sértően, picit irigykedve.

Mert azt látta bennem, amire ők pont építenek, számítanak. Az idolokba,

igazságba vetett hitet, az álmokat kergető, s ezért minden szar igéretet

elhivő naiv állampolgárt. A választót.

Akinek akarata, véleménye, álmai, céljai, fájdalmai, keserűsége, gondjai

pont senkit nem érdekelnek. Legfőképp azokat nem, akiket választhat,

akiket megszavaz."
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
matgab 2008. 01. 25. 13:37
Előzmény: #1319  matgab
#1320
A hazugságára vonatkozó kérdésre a kormányfő kijelentette: „Nem hiszem, hogy hazudtam volna."

Már megint hazudik...!

............................................................................
A magyar miniszterelnök a Neue Zürcher Zeitung című konzervatív svájci napilap pénteki számában azt mondta: az amerikai hitelválság miatt a magyar növekedés idén 0,8 százalékponttal visszaesik a tavalyihoz képest.

És akkor menniy lesz a GDP-nk? -0,1%?
matgab 2008. 01. 25. 12:25
Előzmény: #1318  Törölt felhasználó
#1319
Téves a feltételezésed.

Nem azért írok, hogy bárki is reagáljon rá. Azért írok mert írhatnékom van, gondolataim megosztani szeretném másokkal, és imponál, hogy olyan felületre írhatok, amit ennyien elolvasnak és örülök neki, ha másokat beírásaimmal esetleg gondolkodásra késztetek.

Az hogy ennyien írnak hozzá hasonló szellemben, az csak megerősíti azt a reményemet, hogy társadalmunk még nem teljesen olyan, mint amilyennek az uralkodó hatalom azt látni szeretné (buta mindenre vevő fogyasztó, aki egyben kizsákmányolható munkaerő, aki birkaként bólogat minden hatalmi visszaélésre).

Válaszaim:
1) Egykori és jelenlegi kormányellenes. Egykori alatt az 1949-et követő időszak kormányait értem.
Az akkori kormányok az akkori módszereket alkalmazták (betiltották a nevét és a színeit is) a mai a mai módszereket alkalmazza (gazdaságilaglehetetleníti el).

2) Melyikre gondoltál?

3) Izraeli befektető alatt Várszegire gondolsz? Nos igen , az abbóli felkarolásnak az áldásait nyögi a fradi azóta is. Az akkor megkötött hosszútávú szerződések kötik a mai napig gúzsba mindenkinek a kezét. Arról nem is beszélve, hogy kissé több, mint etikátlan, hogy egy bajnokságban két csapatnak ugyanaz legyen a tulajdonosa, bár tudom az ilyen apróságok köreidet nem szokták zavarni...

4) Azok a pályázati feltételek, aminek egymás után 5-ször senki nem tud megfelelni, azok szerinted korrektek? Aha, klasszikus "a tanár a hülye, azért van a gyereknek rossz jegye..." hozzáállás

5) A jelentkezők többsége , ha megnézed ne is a fociba tenne pénzt, hanem ingatlanforgalmazó cégek...
Persze, hogy nem az a csapat ami volt. Egy csapat, ami a túlélésért küzd, ugyanúgy , mint az ország csendes többsége. Ez az ország sem ugyanaz már, mint a kommunizmus előtt, vagy akár alatt...De erről már sokszor "beszéltünk"...

Bolond az aki egy fillért is áldoz rá?
Ez megint egy mondjuk úgy szadeszes hozzáállás...
Mert itt -az ingatlantól eltekintve- nehezebb azonnal kilopni valamit? Mert fel kell építeni először valamit? Mert dolgozni kell érte?
Mert a foci sport és a sport egészség, és az egészség az egészséges szemléletet ad? És a sportoló emer küzd és kiáll magáért és társaiért, szurkolóiért és csapatáért? És nem lehet egy kézlegyintéssel , -hogy kit érdekel - elnyomni?

És nem a számítógép előtt olvassa a bugyutábbnál bugyutább trendi híreket?

Igen, ez nem az élősködő gombák jellemzője...
A szadesz és holdudvara olyan az országna , mint az egészséges fának a gomba , vagy a fagyöngy...
Észrevétlenül fokozatosan lopja az életerőt...
Törölt felhasználó 2008. 01. 23. 18:32
Előzmény: #1316  matgab
#1318
Feltételezem, azért írsz a topicodba, hogy várd a reakciókat, ezért íme:

Fradi
A véleményedből azt szűröm le, nem vagy megelégedve azzal a hercehurcával, ami a focicsapat körül van. (Mert ugye kizárólag arról van szó.)
Ez eddig rendben is van. Az a rejtett álláspontod viszont, hogy a (kormány?) azért hagyja ilyen slendrián módon kezelni a kérdést, merthogy "kormányellenes" csapatról van szó, hát ez enyhén szólva elgondolkodtató.
Kérdéseim, megjegyzéseim:
1. Egykori kormányellenes vagy jelenlegi kormányellenes?
2. Mire alapozod erre vonatkozó következtetésedet?
3. "Izraeli" befektető - mint emlékszel - már megpróbálta egy ízben feléleszteni a csapatot, nem kevés pénzt pumpálva bele. Ez az "izraeli" befektető azonban nem kellett a szurkolóknak, szinte kiutálták. Pedig nem plázát akart építeni, sem lakóparkot. Focira adta a lét. Csak a foci elmaradt.
4. Ismerve a pályázati feltételeket - szerintem elég korrektnek tűntek - és ismerve az angolok által tett ajánlatot, hát a kettő fényévekre volt egymástól.
Ha más esetben egy ilyen pályázati kiírás kapcsán hasonló páyázat nyertesnek lenne nyilvánítva (nem a Fradi kapcsán), torkaszakadtából ordítana mindenki korrupciót.

A Fradi már rég nem az a csapat, ami volt. Ugyanúgy, minthogy a magyar foci egésze nem az.
Bolond az, aki egy fillért is hajlandó áldozni rá.
matgab 2008. 01. 23. 17:53
Előzmény: #1316  matgab
#1317
Kíváncsi leszek...25 év múlva meglátjuk...
matgab 2008. 01. 23. 17:36
Előzmény: #1315  matgab
#1316
A KVI meg immár az 5. alkalommal kiírt értékesítési pályázatra sem talált jelöltet...Hogy lehet ez? Talán olyan módon vannak kiírva a pályázatok, hogy ha valakinek olyan tervei lennének, hogy az ország (egykori?) legnépszerűbb kormányellenes csapatát üzemeltetni akarná, sporttevékenyésget szeretne, akkor lehetetlen eleget tenni a pályázati feltételeknek?

Majd 1-2 éven belül kihírdetik, hogy képtelenség eladni a fradit és azért, hogy ne okozzon a kincstárnak további veszteségeket, ezért bármi áron el kell adni? Persze akkor már az előre lemutyizott haveri kör részére fogják kiírni már a tendert és majd egy izraeli befektető csodálatos üzletközponot/bankcentert, vagy lakóparkot fog építtetni magyar kivitelezőkkel, akiket nem fizetnek ki szokásosan...

Így lesz majd egy ingyen lakóparkja...

EZ MEG A MAI CIKK:
A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) hatodszorra is kiírja a pályázatot a Fradi ingatlanjainak értékesítésére. A zárt meghívásos pályázatra mindazon cégeket meghívják, akik valamilyen szinten érdekeltek voltak a korábbi öt pályázat során. A pályázati anyag 2007. január 24-én, csütörtökön kerül kipostázásra és 2007. január 28-tól, hétfőtől számított tizenöt napon belül kell jelezni a részvételi szándékot.

A tizenhárom meghívott cég: Torre Rioja Madrid SA, HTP Hungária Kft., OTP Ingatlan Zrt., Wallis Ingatlan Rt., AIG Lincoln gazdasági és fejlesztési Kft., MC Properties CEE Ingatlanforgalmazó és befektetési Kft., PRO2 SL Bmbh., HB Reavis Group, TDZ Kft., Neuchatel Financial Ltd., Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft., Echo Building Kft., M&S Home Invest Kft.

A Nemzeti Sport Online információi szerint a pályázatról február végén születhet meg a döntés. A rendkívül fontos kitétel az új pályázatban, egyben nagyon lecsökkenti az esélyesek létszámát, hogy sportszakmai koncepciót is be kell nyújtani az anyaghoz. Abban arról kell tájékoztatni az FTC-t és az NVT-t, hogy a pályázók az előző években milyen tapasztalatokat szereztek a sportban, elsősorban a labdarúgás terén.

A pályázat sportszakmai koncepcióját az elbírálás előtt a Ferencváros véleményezi és ajánlást tesz az NVT irányába. A zárt meghívásos pályázatot csak az nyerheti meg, akinek sportszakmai koncepcióját a Ferencváros elfogadta, arra a klub áldását adta. A pályázat sarokpontja, hogy nincs semmilyen limitár az ingatlanra. Viszont továbbra is benne foglaltatik, hogy két éven belül fel kell újítani a stadiont, valamint az is, hogy az FTC Zrt. részvénycsomagot legalább 800 millióért meg kell venni.

A vásárlónak meg kell váltani a létesítmény-használati jogot, és huszonöt évre biztosítani kell a Ferencváros szakosztályainak a létesítmény használatát. A jövőben a Ferencváros képviselője megfigyelőként részt vehet az NVT tenderrel kapcsolatos munkájában, amikor azonban a végső döntésre kerül majd a sor, szavazati joga értelemszerűen nem lesz.
matgab 2008. 01. 23. 17:29
Előzmény: #1300  Törölt felhasználó
#1315
conqui, ok, ha nem úgy élsz nem onnan jöttél amilyen stílusban hirdeted, akkor nyilván csak a környezetedben ragadt rád a többiek stílusa.

Vagy te vagy a legrafináltabb jobboldali, aki magát szadesz tagnak állítva be hirdeti a szadesz embertelen igéit...
matgab 2008. 01. 23. 17:29
Előzmény: #1300  Törölt felhasználó
#1314
conqui, ok, ha nem úgy élsz nem onnan jöttél amilyen stílusban hirdeted, akkor nyilván csak a környezetedben ragadt rád a többiek stílusa.

Vagy te vagy a legrafináltabb jobboldali, aki magát szadesz tagnak állítva be hirdeti a szadesz embertelen igéit...
Törölt felhasználó 2008. 01. 17. 21:24
Előzmény: #1312  Törölt felhasználó
#1313
Privatizáció, orvlövészekkel

Jobb lesz, ha elfogadja, hogy a fia meghal - e szavakkal kellett beérnie egy Fülöp-szigeteki asszonynak, miután megpróbált segítséget szerezni a vesebeteg fiának az egészségügyi rendszer privatizációja után. Tömegesen kapcsolják le az áramot a szegény dél-afrikai emberek házában, a népnek meg kell vívni a "víz háborúját" Bolíviában, hogy szomjan ne haljon. Képsorok a neoliberális gazdaságpolitika igazi arcáról.

Főleg azoknak érdemes megnéznie Florian Opitz A nagy kiárusítás című filmjét, akik a mértéktelen és gátlástan - egyébként globális szinten is tapasztalható - privatizáció valódi következményeire is kíváncsiak amellett, amit a neoliberális gazdaságpolitika iránt elkötelezett kormányok nap mint nap a sulykolnak az adófizetők tudatába. A film megrázó képsorokkal, a privatizáció veszteseinek hangján mutatja be, miképpen válhat a víz, az egészség, vagy éppen a közszolgáltatás a magánkezekbe játszás után az egyszerű emberek - főképpen a szegények számára - elérhetetlenné. A megrázó dokumentumfilm hollywoodi klisék nélkül ábrázolja az emberi sorsok erodálásának folyamatát, a nagy nemzetközi cégek, illetve pénzintézetek kíméletlen dogmatikusságát, illetve profitéhségét.

Egy anya küzdelme - "Jobb lesz ha elfogadja, hogy a fia meghal"

A Fülöp-szigetek egészségügyi rendszerét az 1980-as években több lépcsőben privatizálták. Az egyik orvos - aki minden egyes nap szembesül a pénztelen betegek kálváriájával -, arról beszél, hogy a kormányzat azért nem tud forrást rendelni a rendszerhez, mert a többi között a Világbanknak kell törleszteni a hiteleket. Hogy ennek milyen ára van? Kiderül, hiszen - amint a valóban megrázó képsorokon láthatjuk -, az állami kórházakban nem telik lélegeztető gépre, a válságos állapotban lévő beteget saját rokonai lélegeztetik a nap 24 órájában - egy kézi pumpával. Megtudhajuk: a magánosítás miatt az utóbbi években körülbelül ezer kórház ajtajára került lakat, egy részükre azért is, mert nem volt személyzet. Mintegy 100 ezer ápolónő, illetve 5000 orvos hagyta el az országot, egy jobb élet reményében.

Hogy mivel jár az egészségügyi rendszer magánosítása, azt a legjobban talán Miranda esete mutatja meg az elkényelmesedett nézőnek. A manilai asszony 19 éves fiának vesebetegsége miatt legkésőbb 10 naponta dialízisre van szüksége, illetve gyógyszerekre, amelynek költségeit a szerencsétlen asszony csak egy módon teremtheti elő: bolyong az ellátórendszer bürokráciájában, a hatóságoknál, a szenátusban, a képviselőknél és - szó szerint - koldul. Fia gyakorlatilag hétről hétre él, élete azon múlik, hogy édesanyja talál-e időben egy olyan mecénást, aki állja a dialízis, illetve a gyógyszerek költségeit.

Itt nem arról kell dönteni, mekkora legyen a plazmatévé képátmérője: az asszony sírva panaszolja, hogy mindössze három darab gyógyszerre tellett neki a minap, mert vennie kellett egy kiló rizst is, hogy ne haljanak éhen. "Jobb lesz, ha elfogadja, hogy a fia meghal" - engedték útjára az asszonyt egyik alkalommal a bürokraták.

A leszerelt villanyórák

Miközben mértéktelenül égetjük odahaza a lámpákat, nem árt, ha felidézzük, amit a dél-afrikai Sowietóban kemény harcot folytató Bongani mutat meg abból a rémálomból, amelyet el kell szenvedniük, amióta az állam 1999-ben privatizálta a villamosenergia-szolgáltatást. A film képsorai szerint az Escom brutálisan lép felé azok ellen, akik nem tudják kifizetni a villanyszámlájukat. Bongani szavai szerint a magáncégek célja nem az, hogy szolgáltassanak, hanem hogy nyereséget termeljenek a részvényeseiknek. A cég egyik alkalmazottja szakszerűen mutatja be, hogyan kell "leszerelni a villanyórát", ám annak is tanúi lehetünk, hogy az "áram-visszakapcsoló kommandó" (amelynek Bongani oszlopos, a hatalom áltak sokat zaklatott tagja) miképpen járja a körzetet, és hogyan kapcsolja vissza - a cég szerint illegálisan -, az áramot azoknak a nyomorúságos házába, kik nem képesek kielégíteni a cég profitéhségét.

Tilos összegyűjteni az esővizet

A nagy nemzetközi pénzintézetek szerint minden létezőt magánkézbe lehet adni, hogy az ott "nyereséget fialjon". Mindent. Ennek egyik eklatáns példája a bolíviai Cochabamában kibontakozó "vízháború", amely végül az "istenadta nép" győzelmével ért véget. A kormány 2039-ig kötött szerződést egy - mint később kiderült, amerikai - céggel a víz (!) magánosítására. Rövid időn belül 30-300 százalékkal ugrott meg a víz ára a privatizáció után, és mint a városban élő Oscar elmondta, olyan ügyesen szövegezték a törvényt, hogy "még az esővíz gyűjtése" is törvénytelen volt. Ha a képsorok néhány "emlékezetes pillanatot" hívnak elő az érdeklődőből, az nem a véletlen műve: ugyanis a kibontakozó, és végül fél évig tartó társadalmi tiltakozást a hatalom rendőrökkel, gumibotokkal próbálta megtörni. Ahogy Budapest utcáin 2006 őszén, itt is megjelennek a rendőrök, teljes harci felszerelésben. Oscar elmondja: a kormányzat orvlövészeket is alkalmazott, a többi között egy 16 éves fiút is megöltek.

Európába érve a brit Simon szemével láthatjuk, milyen is az, amikor az állam lemond a vasútról. Milyen nagyfokú erózió indul meg a rendszerben, amely olykor tragédiákhoz, vonatbalesetekhez vezet, vagy éppen a szakszervezetek meggyengítéséhez. A mozdonyvezető szerint a brit állam jól kibéleli a magántársaságokat különféle támogatásokkal, akik ugyan kezdetben némi pénzt befektettek, ám valódi, pozitív változást nem hoztak. Mint mondta, manapság a briteknek többet kell fizetniük a vasúti szolgáltatásért, mint a privatizáció előtt.

A film megemlíti az úgynevezett washingtoni egyezményt, Florian Opitz úgy véli, hogy a fentebb vázolt folyamatok nem esetlegesek, nem véletlenszerűek. A neoliberális gazdaságpolitikával szemben éles kritikát fogalmaz meg a Világbank volt elnöke, Joseph Stiglitz is. A filmet végignézve nevetségesen és hamisan cseng a Világbank egyik tisztviselőjének kijelentése, amely szerint a pénzintézet a szegények pártján áll.

Lenne okunk elkeseredni, ám jobb ha nem tesszük, mert ugyan a folyamat visszafordíthatatlannak tűnik, a dokumentumfilm is azt bizonyítja: kellő összefogással, kitartással szembe lehet szállni az életellenes döntésekkel, azok hatásaival.

Elég csak arra gondolni, hogy a Fülöp-szigeteki asszony minden erejét latba vetve küzd fia életéért, vagy hogy a cochabamai emberek elűzték vizük "közeléből" a gigantikus vállalatot, és ma ők rendelkeznek a víz felett, mert mint egy asszony fogalmazott, a "víz maga az élet". A dél-afrikai Bongani azt mondta: addig küzd, a míg él. Mert a privatizáció hatással van rá, és hatással lesz gyermekeire is. A forgatás után, 34 évesen, máig tisztázalan körülmények között azonban meghalt.

Lippai Roland
Törölt felhasználó 2008. 01. 17. 18:31
Előzmény: törölt hozzászólás
#1312
"mellesleg mallorcan kicsit vizesebb a talaj :)) szóval... :)) de jó matgab, köszi :)"
Tényszerűen tévedsz. Mallorca, az egész sziget, sőt az egész Baleári szigeteket sziklás, köves kőzet alkotja. (ráadásul az éghajlata is meglehetősen száraz, a belső részein helyenként a hagyományos mediterrán növényzet mellett szinte félsivatagi jellegű növényzet borítja).

A vizes talaj (pláne a Duna alatti, melletti vizesedés) éppen inkább Budapesten okoz problémákat.

Nem szégyen nem tudni valamit, de attól rosszul vagyok, amikor valaki ismeret nélkül határozottan és ténként állít valamit (ami ráadásul téves is).
matgab 2008. 01. 17. 16:05
Előzmény: #1310  Törölt felhasználó
#1311
Holnap visszatérek rá, addig nézzük meg, hogy jól emlékszem-e az évfolyamszámmal kapcsolatban....
Törölt felhasználó 2008. 01. 17. 15:49
Előzmény: #1307  matgab
#1310
Nem tudom, én online nézem, de amúgy ez miért érdekes? A hírek e hetiek :)
matgab 2008. 01. 17. 15:33
Előzmény: #1308  matgab
#1309
Ez is érdekes:

Heinczinger István, az MTI érdeklődésére szerdán elmondta: a MÁV-START felügyelőbizottsága elnöki posztjának betöltése független a miniszter január 3-i kezdeményezésétől, hogy mentsék fel a MÁV-START Zrt. igazgatósági tagjait, illetve újítsák meg a felügyelő bizottságot.

Tehát az FB elnökének cseréje független attól, hogy a miniszter mit mondott január 3.-án...
Azaz, ha ők (az igazgatóság) nem akarta volna megbuktatni az eddigi FB elnököt, akkor le sem mondatták volna, hiába kérte a miniszter?
Nincs ennyi végrehajtóereje a miniszternek, mert te(l)hetetlen és a MÁV azt csinál amit akar?

Vagy megint nekünk akarják elmagyarázni, hogy nem az van, amire gondolunk -ami egyébként most jogosan történne- ?
matgab 2008. 01. 17. 15:28
Előzmény: #1307  matgab
#1308
Sokkal nagyobb tehertételt jelentett a személyszállításnak, hogy a MÁV egyéb részlegei (pályavasút, karbantartó gépészet stb.) előnytelen, nem piaci alapú megállapodásokat kötöttek a személyszállítással, amely így képtelen volt talpra állni.

A MÁV kifelé a bliccelők nagy számával, és a kihasználatlan járatokkal magyarázta a horribilis veszteséget, aminek következményeként a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium hatástanulmányok nélkül kezdett a mellékvonalak bezárásához.

index
matgab 2008. 01. 17. 15:24
Előzmény: #1305  Törölt felhasználó
#1307
nincs nálam népszabi kinyomtatott verziója az online-on meg nem találtam meg, hogy hányadik évfolyam.
Van nálad egy példány, mit írnak hányadik évfolyam?
matgab 2008. 01. 17. 15:23
Előzmény: #1304  csuloktata
#1306
Hát igen. Botondnak mennie kellett, mert az egész villamosberuházás kezelésében nagyon gyenge teljesítményt mutatott...
De vajon a metroért ki a felelős??

Ettől az Aba Botond gyerektől az istenne sem lehet megszabadulni.
Tönkretette a BKV-t, aztán elment ugyanoda tanácsadónak, most meg a MÁV-hoz kerül...
Mit kell ennek csinálnia ahhoz, hogy kirúgják a közszférából, állami kötődésű vállalatokból, vagy egyéb állami mézescsuporból?
Ez akármekkorát hibázik, bénázik, lop, csal, mindig felkerül...
Hiába no, a szar úszik a víz tetejére legelőször...

Egy önéletrazot nem találtam róla, pedig kíváncsi lennék a családi hátterére, ki a nővére, húga, apja, anyja...Bizots sok mindent elárulna...

Ez olyan, mintha azt a meterológust, akit kirúgtak aug 20 után, mert nem riasztott megfelelően (persze ott sem a vezetőket rúgták ki , teszem hozzá) visszavennék, csak most nem a viharokról, hanem a földrengésekről kellene értesítenie a lakosságot, vagy a radioaktív sugárzásról...

Hol élünk Jézusom, és ezeknek a zsebeibe fizetjük az adónkat!?!?!
Törölt felhasználó 2008. 01. 17. 13:21
Előzmény: #1303  matgab
#1305
"Amúgy ebbe a topikba az 1956 november 1-én először megjelent,de már hetven,vagy nyolcvan-akárhányadik évfolyamánál tartó autentikus népszabiból linkelni, az olyan, kb. mintha egy egyházi oldalra linkelnél egy pornólapból, vagy fordítva..."

Miért is? Avagy ez érv, mert akkor bontsd ki részletesebben...
csuloktata 2008. 01. 17. 13:14
Előzmény: #1303  matgab
#1304
"Aba Botond, a BKV korábbi vezérigazgatója az InfoRádiónak elmondta, hogy elvállalta a MÁV-Start Zrt. felügyelőbizottságának elnöki feladatát.

A testületet idén év elején menesztette a gazdasági miniszter, mert leállították az időjárás miatt az elővárosi vonatok közlekedését, holott erre nem lett volna szükség. Aba Botond közölte, hogy az év eleji ügyet nem ismeri, nem is nyilatkozik róla.

Hozzátette, hogy felügyelőbizottsági elnökként annyival lesz több joga a tagoknál, hogy összehívhatja a testület ülését és a döntéseket továbbíthatja a MÁV-Start vezetéséhez. Elmondta még, hogy a vasúti céget jól ismeri, hiszen 1993 és 2006 között 13 éven keresztül tagja volt a MÁV Zrt. igazgatótanácsának.

Aba Botond BKV-vezérigazgatói megbízatását tavaly január elejétől vonta vissza a fővárosi közgyűlés.

Demszky Gábor akkori nyilatkozatában Aba Botond legnagyobb hibájaként azt jelölte meg, hogy a BKV vezetője nem tudta kezelni a Combino-válságot. A főpolgármester szerint Aba Botond az egész villamosberuházás kezelésében nagyon gyenge teljesítményt mutatott. "

Inforadio
matgab 2008. 01. 17. 13:09
Előzmény: törölt hozzászólás
#1303
"Az integrált oktatással mindenki nyer - mondta nemrégiben a miniszterelnök egy hátrányos helyzetű gyerekek oktatásával foglalkozó konferencián, ahol ezt kutatási adatokkal támasztotta alá..."

Megesküdött, hogy most az igazat csakis az igazat mondta, vagy csak nem csomagolta ki a valóságot teljes egészében? :)

Amúgy ebbe a topikba az 1956 november 1-én először megjelent,de már hetven,vagy nyolcvan-akárhányadik évfolyamánál tartó autentikus népszabiból linkelni, az olyan, kb. mintha egy egyházi oldalra linkelnél egy pornólapból, vagy fordítva...
kissherceg 2008. 01. 17. 12:44
Törölt hozzászólás
#1302
Törölt felhasználó 2008. 01. 17. 12:17
Előzmény: #1298  matgab
#1301
"Nem akarnám megsérteni , vagy megrágalmazni drága fórumtársunkat..."

még szerencse. ha már szóba került a hátrányos helyzetűekkel való tanulás (remélem ebben a topikban volt erről vita)

link

Ez is aranyos:
"Arra a felvetésünkre, hogy a hivatkozott Népszabadság-cikkben a kutatók nem az integráció ellen emeltek szót, hanem arra világítottak rá, hogy az előítéletekkel is meg kell küzdenie a programnak, a KDNP képviselője azt válaszolta: őszintén kellene szembenézni a helyzettel. Szerinte az emberek nem előítéletesek."

A fű kék, az ég zöld...

Ami mellett próbáltam érvelgetni: a magyar és a külföldi oktatás egészen más, nem biztos hogy a magyar javára...

link

"- Az eddigi tapasztalatok szerint a Comenius tanáraszszisztensek a fogadó országokban életközeli példákon keresztül ismerik meg és sajátítják el a korszerű pedagógiai módszereket, kooperatív munkaformákat. Látják, hogy más európai országokban a magyar gyakorlattól egészen eltérően zajlik az oktatás szervezése, és kiválóan hasznosítható tudást szerezhetnek abban is, hogyan oktatják a tanulási nehézségekkel küzdőket, vagy hogyan integrálják a fogyatékos tanulókat az adott iskola életébe - teszi hozzá a programvezető."

"Mézes Emese, a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatója három hónapot töltött a belgiumi Geel városában egy olyan iskolában, ahol a gyerekek kreatív, kritikus és toleráns felnőttekké nevelése a legfőbb cél. - Teljesen át kellett alakítanom megszokott és alkalmazott tanítási módszereimet, feladattípusaimat, óratervezésemet, stílusomat, nyelvhasználatomat, és általában a hozzáállásomat - olvasható Mézes Emese élménybeszámolójában,"

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek