Topiknyitó: matgab 2007. 08. 02. 12:09

politika és társadalom ahogy én látom (2)  

Ismerősömtől...



Személyes találkozónk során egy magas rangú kormánypárti barátunk őszintén mesélt a PÁRT-ról, a 6

főből álló mindent elsöprő hatalmi csoportról (Szili, Szekeres, Veres,

Kiss, Lamperth, Gyurcsány) és a gazdasági döntések hátteréről. És Gál

J.Zoli barátjáról is, aki bár szakközepes érettségije van csak,

egyszemélyben irányítja a magyar sajtót és valójában akkor van lapzárta

a Népszabadságnál, ha Gál J. Zoli rábólint. Nincs annyi időm és erőm,

hogy mindent leírjak. Legyen elég annyi, ha eddig jelentéktelen pondró

porszemnek éreztem is magam, a tegnapi beszélgetés után még annak sem.

Semmik vagyunk. Még csak plebejusok, közkatonák, szorgos hangyák,

rabszolgák sem. Semmik.

Közöltem vele, hogy legszivesebben berontanék a Parlamentbe testemre

tekert 50 méternyi töltényhevederrel, kezemben 1-1darab, a vietnámi

filmekből ismert helikopter géppuskával és mindenkit,mondom MINDENKIT

halomra lőnék. És minden eddigi bűnömet ezzel megváltva a mennyországba

kerülnék, Szent Péter jobbjára.Közvetlenül.

Ő csak nevetett gyermeki hevülésemen. Nem sértően, picit irigykedve.

Mert azt látta bennem, amire ők pont építenek, számítanak. Az idolokba,

igazságba vetett hitet, az álmokat kergető, s ezért minden szar igéretet

elhivő naiv állampolgárt. A választót.

Akinek akarata, véleménye, álmai, céljai, fájdalmai, keserűsége, gondjai

pont senkit nem érdekelnek. Legfőképp azokat nem, akiket választhat,

akiket megszavaz."
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 08. 21. 19:58
Előzmény: #479  Törölt felhasználó
#480
"Érdemes elolvasni az egészet
link"

Miért?
Ez a cikk nyalizás a hazug, az országot válságos helyzetbe hozó hatalomnak.
Nincs válság?
Ugyan!
Minek lehet nevezni azt az állapotot, amikor az állam mindenhonnan pénzt von el, és azt reformnak hazudja.
Mindenhonnan csak szedi ki a pénzt a kormány.
Szedi ki a pénzt az önkormányzatok finanszírozásából, az egészségügyi rendszer finanszírozásából, a kultúra finanszírozásából, az oktatásból... stb.
Mert kell a pénz az adósságszolgálatra a tizenhétezer-milliárd után.
"B..sszameg"
Törölt felhasználó 2007. 08. 21. 19:42
Előzmény: #478  Törölt felhasználó
#479
"Az már nem kérdés, hogy cselekedni kell. Varga Mihály nyilvánosan megtagadta a járulékcsökkentéssel kinőhető válság elméletét. Azóta semmi. Navracsics Tibor beígérte a programot - nincs róla hír azóta, és könnyen végezheti ő is egy fiktív Pravda-cikkel csak azért, mert holmi programmal akadékoskodik. Mert hát mi más lenne bármilyen értelmes programban, mint hogy hány közalkalmazottat rúgunk ki, mennyivel emeljük a nyugdíjkorhatárt, és hogy lesz ettől mégis jobb. Pedig van itt egy csokor probléma, és egyáltalán nem az a kérdés, hogy ki a kommunista, meg mi van Trianonnal. Kezicsókolom, magasról leszarom Demszky dicső múltját, semmi más nem érdekel, mint hogy mi a megoldása a jövőre nézvést. Ezt, amit már alig bírunk nem megcsinálni, csak egy olyan struktúra élén lehetne megoldani, mint amilyen a Fidesz. Orbán Viktor végig tudná tolni az ő udvarával. Ráadásul az őt utálóknak nem vált szokásukká a gyújtogatás.

Viszont nagyon úgy néz ki, hogy nem akarja. Lényege lett a nem akarás. Ha én tévedek, akkor ő hazudik. Életében először.

Az egyik kevés hozzá, a másik kevés, hogy akarni merje. Beteg, vén trottyként majd örülhetek, hogy legalább láttam előre, milyen szar lesz beteg, vén trottynak lenni Magyarországon. "

Érdemes elolvasni az egészet
link
Törölt felhasználó 2007. 08. 21. 07:49
Előzmény: #477  pampa
#478
A Cseheknél a jobbközép kormány a szlovák sikereken felbuzdulva a következő reformokat tervezi.
(a kormányfő a reformokat konzervatív-liberálisnak nevezte)

nyereségadó 24%-ról 21%-ra, majd 2010-ig 19%-ra
szja 15%-os egy kulcsos rendszer az eddigi progresszív (max 32%) helyett

Az alacsonyabb adók miatt 1,7 mrd$-nyi bevétel kieséssel számolnak.

A hiányt áfa növeléssel, a vállalati adókedvezmények megszüntetésével, a szociális támogatások csökkentésével, a vizitdíj és a korházi napidíj bevezetésével kívánjak ellensúlyozni.

Ők is el fognak szállni tőlünk, ha a parlamentjük megszavazza.

pampa 2007. 08. 20. 19:02
Előzmény: #476  Törölt felhasználó
#477
Nem,csak a főnököt.
Törölt felhasználó 2007. 08. 20. 18:39
Előzmény: #475  Törölt felhasználó
#476
Szerintem, tobb nem szoci szavazo jar ilyen "tuzijatekos baromsagra". Oket bunteti?
Törölt felhasználó 2007. 08. 20. 18:34
Előzmény: #474  pampa
#475
Sólyom László:
"...vajon a piacra bízhatjuk-e az állam feladatait, ha az a javak elosztásában és a gondoskodásban csődöt mond?"

NEM !!!
Az, hogy mindent megold a piac az egy nagy-nagy hazugság.
A piac a javakat egyre nagyobb arányban a gazdagoknak adományozza, és a piactól a betegek meghalhatnak, a szegények éhenhalhatnak....
pampa 2007. 08. 20. 18:25
Előzmény: #472  Törölt felhasználó
#474
buxer

Ez föntről jön,ez a "jutalma" a reformernek.
Törölt felhasználó 2007. 08. 20. 18:23
Előzmény: #471  Törölt felhasználó
#473
Megpróbálom javítani a szöveg formázását:

Sólyom László ünnepi beszéde:
„a korrupt állam és a rabló piac egymás párjai”
2007. augusztus 20.

Tisztelt Ünneplő Közönség!

Szent István király ünnepén, itt, Székesfehérvárott, az államalapító szent király sírjánál, hívok és bátorítok mindenkit: ünnepeljen velünk; nyitott szívvel osztozzon az ünnep közösséget teremtő erejében!
Mert mi másért térünk vissza újra és újra, még ezer év múltán is az államalapító nagy királyhoz, mint hogy örüljünk, az ország áll, és hogy önbizalmat és erőt merítsünk Magyarország jövőjéhez.
Hiszen Szent Istvánnak köszönhetjük Magyarországot. Ő adott formát a Kárpátok gyűrűjében megtelepült magyarságnak azzal, hogy megalkotta az államot. Szent Istvánra emlékezve az ő művét ünnepeljük ma, a magyar államot, amely mindannyiunk életének kerete és a nemzet megmaradásának biztosítéka.
Szent István napja ezért az egység ünnepe.
Magyarország függetlensége, biztonsága, jóléte az az alap, amelyben mindenki egyetért, és amely mindenkinek érdeke. A nemzet egysége megkívánja azoknak az alapvető intézményeknek és elveknek a fenntartását, az azokban való egyetértést, amelyeket alkotmányunk tartalmaz.
Az alapokban való közösséget pedig különösen fontos tudatosítani ma, megosztott állapotunkban. Szent István napján az állam egységteremtő erejéről kell szólnunk. Ismét tisztáznunk kell, és fel kell mutatnunk az alapokat - hiszen elbizonytalanodás tapasztalható az állam feladatai, kötelességei körül.
Emlékezzünk tehát: Szent István nem azzal alkotta meg és tette évszázadokkal dacolóvá a magyar királyságot, hogy fejére helyezte a koronát, kézbe fogta a zászlós lándzsát, és nem is hadjárataival, hanem az egész életét kitöltő államszervező építkezésével. A várak hálózatával és a vármegyerendszerrel korszerű közigazgatást teremtett; meghozta és betartatta híres törvényeit, kiépítette az egyházszervezetet, biztonságossá tette a kereskedők útjait. Már a kortárs Európa tudta: Magyarország jogbiztonságot és vagyonbiztonságot nyújt. A magyar állam már keletkezésében ellátta az állam ősidők óta megkívánt feladatát: biztonságot és békét adott.
Gondoljunk erre ma, amikor a közélet vitái gyakran az állam szerepéről szólnak. Az olcsóbb állam, karcsúbb állam, a parlamenti képviselők létszámának csökkentése, ez kevereg a közbeszédben. Utána meg az, vajon a piacra bízhatjuk-e az állam feladatait, ha az a javak elosztásában és a gondoskodásban csődöt mond?
Le kell tehát szögezni: az állam fő feladata továbbra is biztonságot adni népének. Megvédeni az ország függetlenségét, belül pedig rendet, igazságot és békét teremteni. Más szóval: jogbiztonságot. Ehhez jó törvények kellenek, amelyeket az állam nemcsak megkövetel, de maga is betart. Alapvető, hogy az állam működése mindenki számára megismerhető és ellenőrizhető legyen.
Mindenekelőtt azonban bizalomra van szükség, enélkül az ország nem működhet jól. Biztonság, átláthatóság és bizalom összefüggnek.
Sem az nem vezet jóra, ha az állam visszavonul, és átadja a terepet a piacnak, sem az, ha az állam a piac helyébe akar lépni. Erős piac és erős állam illik egymáshoz. Viszont a gyenge, korrupt állam és a rabló piac egymás párjai. Csak az állam képes az egész országot áttekinteni, a részérdekeket összhangba hozni. Nem az állam létszáma a kérdés, hanem minősége. Ma, a globalizált gazdaság korában az állam központi erejére, magas szakképzettségére és korrupciómentességére van szükség.

Legyőzni a félelmet
Vajon nem az tette-e naggyá és maradandóvá Szent István országát, hogy szabályokat és szerkezetet adott, amelyek túlélték a viharokat? Vajon nem azt jelentette-e az Európához való visszatérésünket, hogy meghonosítottuk az európai normákat és intézményeket? Vajon nem akkor voltunk-e mindenben az elsők, amikor komolyan törekedtünk a minőségre? Ha mások olcsóbban is kapták a tagságot, ez a befektetés bizonyosan nem vész kárba.
Az Európai Unió azonban nem oldja meg helyettünk a jövő kulcskérdéseit: az oktatás és a tudomány fejlesztését. Nem oldja meg a magyar nemzet egyben tartását, országhatároktól független egységes fejlődését. Ezek a Szent István-i nagyságrendű feladatok mindig ránk maradnak. De az Unió nyújtotta lehetőségeket bátran használnunk kell.
Ha egyetértünk is a jó kormányzat intézményeiben, és a tisztességes gazdaságban, ez nem elég a nemzet egységéhez. Hiszen a nemzet emberek közössége. Nem lehet az ország állapotát csak a GDP-vel, a nemzeti össztermékkel, vagy a növekedési rátával jellemezni. De nem mutatják meg az ország állapotát önmagukban a törvények és az intézmények sem. A törvény betűje a törvény szelleme nélkül mit sem ér.
Hétköznapi nyelvre egyetlen szóval fordíthatjuk le azt, mire is van szükség ahhoz, hogy az alkotmányos alapintézményekben való egyetértés ne maradjon külsődleges és törékeny, hogy az ország jól működjön. Ez a szó a bizalom. Ma bizalomra van leginkább szükségünk.
Mi lehet az első lépés a bizalmatlanság lebontása felé? A bizalmatlanság a félelemből ered. A rendszerváltás utáni politika nagy bűne, hogy bevezette a politikai riválissal szembeni félelemkeltés módszerét. Ha a politikai ellenfelet az abszolút rosszá nagyítják fel, akitől félni kell, az ugyan összetarthatja a saját tábort, de mérhetetlenül rombolja a közös alapokat. Mivé lesznek a társadalmat összetartó normák, ha az ellenség legyőzésére minden eszközt, bármekkora árat megengedettnek tartanak? Nem bomlasztja-e a társadalom alapszövetét az általános bizalmatlanság?
Legelőször tehát a félelemmel való manipulációnak kell véget vetni.
Itt állunk 2007. augusztus huszadikán, azon a helyen, ahol Szent Istvánt akarata szerint eltemették, és ahol halála után negyvenöt évvel testét az oltárra felemelték. Első királyunk szentként is az egységet jelképezi: mind a nyugati, mind a keleti egyház szentjei sorába iktatta. Államalapító királyként pedig ránk hagyta alkotását, a magyar államot, amely egységünk alapja ugyan, de ez az egység akkor lesz élő, ha a bizalmatlanságot és félelmet kivetjük szívünkből.
Törölt felhasználó 2007. 08. 20. 18:18
Előzmény: #471  Törölt felhasználó
#472
Ezt, hogy csinaljak a fiuk... Megint itt a rossz ido az unnepre.
Törölt felhasználó 2007. 08. 20. 18:07
Előzmény: #470  Törölt felhasználó
#471
Sólyom László beszéde rávilágít az országot súlytó rossz gazdaságpolitikára.
Ez a beszéd pozitívuma.
Sajnos ő is elhallgatja a lényeget, hogy e gazdaságpolitika következményeként csökken a magyar nemzet vagyona, ezáltal csökken a magyar nemzet önrendelkező képessége.
Csökkennek a források a magyar munkaerő újratermelődéséhez.
Viszont egyre növekszik a külföldi befolyás hazánkban... :(((

Sólyom László ünnepi beszéde:
„a korrupt állam és a rabló piac egymás párjai”
2007. augusztus 20.

Tisztelt Ünneplő Közönség!

Szent István király ünnepén, itt, Székesfehérvárott, az államalapító szent
király sírjánál, hívok és bátorítok mindenkit: ünnepeljen velünk; nyitott
szívvel osztozzon az ünnep közösséget teremtő erejében!
Mert mi másért térünk vissza újra és újra, még ezer év múltán is az államalapító
nagy királyhoz, mint hogy örüljünk, az ország áll, és hogy önbizalmat és erőt
merítsünk Magyarország jövőjéhez.
Hiszen Szent Istvánnak köszönhetjük Magyarországot. Ő adott formát a Kárpátok
gyűrűjében megtelepült magyarságnak azzal, hogy megalkotta az államot. Szent
Istvánra emlékezve az ő művét ünnepeljük ma, a magyar államot, amely
mindannyiunk életének kerete és a nemzet megmaradásának biztosítéka.
Szent István napja ezért az egység ünnepe.
Magyarország függetlensége, biztonsága, jóléte az az alap, amelyben mindenki
egyetért, és amely mindenkinek érdeke. A nemzet egysége megkívánja azoknak az
alapvető intézményeknek és elveknek a fenntartását, az azokban való egyetértést,
amelyeket alkotmányunk tartalmaz.
Az alapokban való közösséget pedig különösen fontos tudatosítani ma, megosztott
állapotunkban. Szent István napján az állam egységteremtő erejéről kell
szólnunk. Ismét tisztáznunk kell, és fel kell mutatnunk az alapokat - hiszen
elbizonytalanodás tapasztalható az állam feladatai, kötelességei körül.
Emlékezzünk tehát: Szent István nem azzal alkotta meg és tette évszázadokkal
dacolóvá a magyar királyságot, hogy fejére helyezte a koronát, kézbe fogta a
zászlós lándzsát, és nem is hadjárataival, hanem az egész életét kitöltő
államszervező építkezésével. A várak hálózatával és a vármegyerendszerrel
korszerű közigazgatást teremtett; meghozta és betartatta híres törvényeit,
kiépítette az egyházszervezetet, biztonságossá tette a kereskedők útjait. Már a
kortárs Európa tudta: Magyarország jogbiztonságot és vagyonbiztonságot nyújt. A
magyar állam már keletkezésében ellátta az állam ősidők óta megkívánt feladatát:
biztonságot és békét adott.
Gondoljunk erre ma, amikor a közélet vitái gyakran az állam szerepéről szólnak.
Az olcsóbb állam, karcsúbb állam, a parlamenti képviselők létszámának
csökkentése, ez kevereg a közbeszédben. Utána meg az, vajon a piacra bízhatjuk-e
az állam feladatait, ha az a javak elosztásában és a gondoskodásban csődöt mond?
Le kell tehát szögezni: az állam fő feladata továbbra is biztonságot adni
népének. Megvédeni az ország függetlenségét, belül pedig rendet, igazságot és
békét teremteni. Más szóval: jogbiztonságot. Ehhez jó törvények kellenek,
amelyeket az állam nemcsak megkövetel, de maga is betart. Alapvető, hogy az
állam működése mindenki számára megismerhető és ellenőrizhető legyen.
Mindenekelőtt azonban bizalomra van szükség, enélkül az ország nem működhet jól.
Biztonság, átláthatóság és bizalom összefüggnek.
Sem az nem vezet jóra, ha az állam visszavonul, és átadja a terepet a piacnak,
sem az, ha az állam a piac helyébe akar lépni. Erős piac és erős állam illik
egymáshoz. Viszont a gyenge, korrupt állam és a rabló piac egymás párjai. Csak
az állam képes az egész országot áttekinteni, a részérdekeket összhangba hozni.
Nem az állam létszáma a kérdés, hanem minősége. Ma, a globalizált gazdaság
korában az állam központi erejére, magas szakképzettségére és
korrupciómentességére van szükség.

Legyőzni a félelmet
Vajon nem az tette-e naggyá és maradandóvá Szent István országát, hogy
szabályokat és szerkezetet adott, amelyek túlélték a viharokat? Vajon nem azt
jelentette-e az Európához való visszatérésünket, hogy meghonosítottuk az európai
normákat és intézményeket? Vajon nem akkor voltunk-e mindenben az elsők, amikor
komolyan törekedtünk a minőségre? Ha mások olcsóbban is kapták a tagságot, ez a
befektetés bizonyosan nem vész kárba.
Az Európai Unió azonban nem oldja meg helyettünk a jövő kulcskérdéseit: az
oktatás és a tudomány fejlesztését. Nem oldja meg a magyar nemzet egyben
tartását, országhatároktól független egységes fejlődését. Ezek a Szent István-i
nagyságrendű feladatok mindig ránk maradnak. De az Unió nyújtotta lehetőségeket
bátran használnunk kell.
Ha egyetértünk is a jó kormányzat intézményeiben, és a tisztességes gazdaságban,
ez nem elég a nemzet egységéhez. Hiszen a nemzet emberek közössége. Nem lehet az
ország állapotát csak a GDP-vel, a nemzeti össztermékkel, vagy a növekedési
rátával jellemezni. De nem mutatják meg az ország állapotát önmagukban a
törvények és az intézmények sem. A törvény betűje a törvény szelleme nélkül mit
sem ér.
Hétköznapi nyelvre egyetlen szóval fordíthatjuk le azt, mire is van szükség
ahhoz, hogy az alkotmányos alapintézményekben való egyetértés ne maradjon
külsődleges és törékeny, hogy az ország jól működjön. Ez a szó a bizalom. Ma
bizalomra van leginkább szükségünk.
Mi lehet az első lépés a bizalmatlanság lebontása felé? A bizalmatlanság a
félelemből ered. A rendszerváltás utáni politika nagy bűne, hogy bevezette a
politikai riválissal szembeni félelemkeltés módszerét. Ha a politikai ellenfelet
az abszolút rosszá nagyítják fel, akitől félni kell, az ugyan összetarthatja a
saját tábort, de mérhetetlenül rombolja a közös alapokat. Mivé lesznek a
társadalmat összetartó normák, ha az ellenség legyőzésére minden eszközt,
bármekkora árat megengedettnek tartanak? Nem bomlasztja-e a társadalom
alapszövetét az általános bizalmatlanság?
Legelőször tehát a félelemmel való manipulációnak kell véget vetni.
Itt állunk 2007. augusztus huszadikán, azon a helyen, ahol Szent Istvánt akarata
szerint eltemették, és ahol halála után negyvenöt évvel testét az oltárra
felemelték. Első királyunk szentként is az egységet jelképezi: mind a nyugati,
mind a keleti egyház szentjei sorába iktatta. Államalapító királyként pedig ránk
hagyta alkotását, a magyar államot, amely egységünk alapja ugyan, de ez az
egység akkor lesz élő, ha a bizalmatlanságot és félelmet kivetjük szívünkből.
Törölt felhasználó 2007. 08. 19. 17:55
#470
A háromszín-lobogók mellé

tegyetek három esküvést:

sírásból egynek tiszta könnyet,

s a zsarnokság gyűlöletét,

s fogadalmat: te kicsi ország,

el ne felejtse aki él,

hogy úgy született a szabadság,

hogy pesti utcán hullt a vér.”

(részlet: Tamási Lajos: Piros a vér a pesti utcán c. verséből)

Törölt felhasználó 2007. 08. 19. 17:32
Előzmény: #468  Törölt felhasználó
#469
"Mikor nem kell adózni?
Ennyit viszont érdemes is, ha komolyan azért akarunk Monacóba költözni, hogy kihasználjuk a városállam kedvező adózási feltételeit. Az oda költözők többségét ugyanis nem elsősorban a Riviéra vonzereje, sokkal inkább a világ legsűrűbben lakott országának számító hercegség adórendszere csábítja. A francia állampolgárok kivételével a városállamban élőknek nem kell jövedelemadót fizetniük, és társasági adó sincs. Természetes, hogy ezek az adózási feltételek – és persze Monaco fekvése – jobban lázba hozzák a milliomosokat, mint a reformdinamika kifejezés Gyurcsány Ferencet.

Az adómentességhez ráadásul az állampolgárságot sem kell megszereznünk. Az adóztatás ugyanis nem attól függ, milyen állampolgárok vagyunk, hanem attól, milyen az úgynevezett adójogi illetőségünk, ami magánszemélyek esetében általában attól függ, hol van az állandó lakóhelyük – mondta az Indexnek Kurucz-Váradi Károly, a PricewaterhouseCoopers adótanácsadási üzletágának vezető menedzsere.

Ha tehát az állandó lakóhelyünk Magyarországon marad, még nem mentesülünk a magyar adószabályok alól, hiába van monacói tartózkodási engedélyünk. Ha azonban az év nagyobb részét valóban és bizonyíthatóan ott töltjük, akkor megúszhatjuk azt, hogy a jövedelmünk után adót kelljen fizetni; bár az ilyen megoldást választóknak általában ajánlott kerülni, hogy visszatérjenek eredeti hazájukba.

Menekülőút a vagyonvizsgálat elől
Vannak azonban bizonyos adók, amiket akkor is be kell fizetnünk, ha monacói állandó lakosok vagyunk – figyelmeztet Kurucz-Váradi. Így adóznunk kell a tulajdonunkban lévő magyarországi ingatlanok után, a magyarországi tőzsdén vagy befektetésből, magyarországi cégek osztalékából származó tőkejövedelmek után, az itt végzett tevékenységért kapott munkabér vagy cégvezetőként kapott jövedelem után (persze aligha dolgozik bárki is magyarországi cégnél napi nyolc órában, ha Monacóban él).

A magánszemélyek jövedelemadó-mentessége ugyanakkor kiterjed minden, nem anyaországbeli értéknövekedésből származó jövedelemre és a tőkejövedelemre is. Ráadásul a vagyon egyenes ági öröklése esetén nincs örökösödési illeték – ennek mértéke testvérek közötti öröklés esetén 8, egyéb esetekben 10-16 százalék –, a polgári eljárások után 1-7,5 százalék közötti illetéket kell fizetni, ezen belül az ingatlanértékesítés illetéke 6,5 százalék.

Különösen vonzó lehet a hercegség a vagyonos magyarok közül azoknak, akik ellen még nem indított az APEH vagyonosodási vizsgálatot, és akik úgy érzik, hogy ha indulna egy ilyen, nehezen tudnának elszámolni a vagyonuk eredetével. A monacói letelepedés számukra olyan, mint egy bűncselekmény elkövetőjének elmenekülni egy olyan országba, amellyel nincs kiadatási egyezmény: mentesíti őket a jogkövetkezmények alól."

Törölt felhasználó 2007. 08. 19. 14:24
Előzmény: #467  Törölt felhasználó
#468
Szerintem jobb, ha nem a topik címét igazítjuk a tartalomhoz, hanem a tartalmat igazítjuk a topik címéhez.

Érdemi kérdésként valaki letudta menteni az előző topikot valami Google pageing indexből, vagy tudomisén miből? Legyen meg valahol az az 5000 hsz a portfolion kívül is. Ők minden jel szerint lenyelték.

Ha így haladtok itt is hamar meg lesz az 5000.
Törölt felhasználó 2007. 08. 19. 14:06
Előzmény: #466  Törölt felhasználó
#467
gáborgábor! egyet értek veled és javaslom a topik címének megváltoztatását, legyen ez az önlejáró vagy dekadens topik.
Törölt felhasználó 2007. 08. 19. 13:52
Előzmény: #465  Törölt felhasználó
#466
Politika és társadalom ahogy én látom ...

Ez amit ti itt írkáltok messze van a topik címétől. Ha a politikát is belevonjátok a tőzsdébe még belefér. Belefér a köszszereplők szidása(dicsérete) is - megfelelő, mindenki számára elfogadható hangnemben.
De mi a f..é kell egymás személyét és családját bántani ?! Pláne, hogy gyakran a nickjén kívül mást nem tudunk a másikról. Csak feltételezgetni meg gyerekes.
Ez lenne a magyar mentalitás?! Így tart össze a magyarság?
Ezt használják ki a politikusok többsége. Vegyétek már észre! Amíg az egyszeü emberek egymást marják addig ők kaszálnak. Mindezt mondom pártfüggetlen nézőpontból. Értve ezt minden pártra.
Őket is a gazdaság mozgatja. Sajnos ez egyoldalúság, még nem áll kölcsönös viszonyban kishazánkban.
Törölt felhasználó 2007. 08. 19. 13:21
Előzmény: #463  Törölt felhasználó
#465
Sajnos az embernek muszáj üzletelnie, mert a nyugdíj ,az tudod ,már nem olyan biztos!
Igaz kicsit elragadtatom magam mindig,de ha az ember ettől várja a boldogulását ,akkor
sajnos ez megtörténhet!
Törölt felhasználó 2007. 08. 19. 13:16
Előzmény: #461  Törölt felhasználó
#464
"jelenlegi foglalkozás: közalkalmazott, értsd: bértotyikoló"
Na,igen!
Így már világos,hogy a fiatalember miért látja igy a dolgokat!

Törölt felhasználó 2007. 08. 19. 13:15
Előzmény: #462  Törölt felhasználó
#463
Operátor is koncentráljon az üzletre. Szép dolog Töle, hogy nyomja a reált a kicsiknek, béke van.
Törölt felhasználó 2007. 08. 19. 13:10
Előzmény: #461  Törölt felhasználó
#462
Gyerekek, fejezzétek be. Ez már nem vicces. én is kussulók. Jövő héten nagy lé lesz a tőzsdén.
Törölt felhasználó 2007. 08. 19. 13:06
Előzmény: #460  Törölt felhasználó
#461
jelenlegi foglalkozás: közalkalmazott, értsd: bértotyikoló

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek