Topiknyitó: matgab 2007. 08. 02. 12:09

politika és társadalom ahogy én látom (2)  

Ismerősömtől...



Személyes találkozónk során egy magas rangú kormánypárti barátunk őszintén mesélt a PÁRT-ról, a 6

főből álló mindent elsöprő hatalmi csoportról (Szili, Szekeres, Veres,

Kiss, Lamperth, Gyurcsány) és a gazdasági döntések hátteréről. És Gál

J.Zoli barátjáról is, aki bár szakközepes érettségije van csak,

egyszemélyben irányítja a magyar sajtót és valójában akkor van lapzárta

a Népszabadságnál, ha Gál J. Zoli rábólint. Nincs annyi időm és erőm,

hogy mindent leírjak. Legyen elég annyi, ha eddig jelentéktelen pondró

porszemnek éreztem is magam, a tegnapi beszélgetés után még annak sem.

Semmik vagyunk. Még csak plebejusok, közkatonák, szorgos hangyák,

rabszolgák sem. Semmik.

Közöltem vele, hogy legszivesebben berontanék a Parlamentbe testemre

tekert 50 méternyi töltényhevederrel, kezemben 1-1darab, a vietnámi

filmekből ismert helikopter géppuskával és mindenkit,mondom MINDENKIT

halomra lőnék. És minden eddigi bűnömet ezzel megváltva a mennyországba

kerülnék, Szent Péter jobbjára.Közvetlenül.

Ő csak nevetett gyermeki hevülésemen. Nem sértően, picit irigykedve.

Mert azt látta bennem, amire ők pont építenek, számítanak. Az idolokba,

igazságba vetett hitet, az álmokat kergető, s ezért minden szar igéretet

elhivő naiv állampolgárt. A választót.

Akinek akarata, véleménye, álmai, céljai, fájdalmai, keserűsége, gondjai

pont senkit nem érdekelnek. Legfőképp azokat nem, akiket választhat,

akiket megszavaz."
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 11. 24. 17:11
Előzmény: #2379  Törölt felhasználó
#2380
Jó kis házifeladatot adtunk neki..:-))
Törölt felhasználó 2008. 11. 24. 17:08
Előzmény: #2376  matgab
#2379
Hosszú lenne most minden "felvetésre" véleményt nyilvánítani (lehet matgabot nem is érdekelné, ahogy azt egyszer már kifejtette), mégis egy-két kiragadott mondat mellett nem tudok elmenni:

"Mert kit érdekel, ha bárki magyart, azon a földön amit jobb esetben őseitek vigyáztak vérükkel, bármiért megverhetnek. Ha nekik nincs joguk saját nyelvüket használni...."

Én azért visszakérdezek: mert kit nem érdekel? Szerintem ebben a kérdésben nem különbözik 10Milla magyar álláspontja. De a másik oldalon ott vannak a lehetőségek, hogy mit tudunk ezzel kezdeni, mit tudunk ellene tenni.
Mikor itt a fórumon felvetettem, hogy a Fidesz kommunikációjában szereplő "Gyurcsány nem ért el semmit a Fico-val való találkozón, nem tudja megvédeni a magyarokat" kitétel kapcsán megkérdeztem, hogy Orbán vagy bárki más vajon mit tett volna (jobbegyenes? balhorog?) akkor semmilyen választ nem kaptam. Itt lenne a lehetőség, hogy kifejtsd az álláspontodat a megoldásról.

"Ezért aztán lepofozzuk a mentőst, mert én menni akarok és tudok is, és kit érdekelnek a szabályok is?! "

Na igen. Türelmetlenek vagyunk. Valamennyien. Ő azért ütött, mert menni akart, mások azért ütnek, mert valaki nem akar menni - a kormány éléről pl.
Te azért ütnél - gondolom -, mert a Fico meg a Slota nem azt teszi, amit szeretnénk, ha tenne. Dlph meg pl. szimplán csak azért ütne időnként, mert valaki más véleményen van, mint ő.
Van azonban sok olyan ember, aki nem az erőszakot tekinti egyedül üdvözítő, a cél eléréséhez szükséges megoldásnak. És szerintem mi vagyunk többen.
Törölt felhasználó 2008. 11. 24. 17:05
Előzmény: #2376  matgab
#2378
Matgab, ne akard helyettem megfogalmazni, mit gondolok én a világról, hazámról, családról, stb. stb.
Nem te írtad az előbb?
"Vagy mindegy mit ír az ember ti azt válaszoljátok rá, amit gondoltatok, hogy mit írt a másik?"
Vagy ez csak másra vonatkozik, mint mindig minden, magadra nem?

Egyébként a pontjaidra:
1. Gyerekem lesz, úton van már:) Totál mellélőttél. Neked van?
2. A szüleimért pedig mindent megteszek. Megtennék, de az egyik sajnos nem él már. Megint mellélőttél. De egyébként mi közöd is van ehhez?
3. - A tőzsdén vettem már el más speki pénzét. Sokszor. Ahogy az enyémet is vették már el. Szintén sokszor. Ez így működik. Itt ez a játékszabály. Ide ezért jön, aki idejön. Te miért tőzsdézel, ha nem tetszik? Én azért, mert szerencsére többször vettem el másét, mint vették el az enyémet.
- "Az sem érdekel, ha úgy jártok jól, ha egy környezetszennyező cég papírjaiból gazdagodtok". Veszem, ha lehetőséget látok benne. Nem, ha nem. Erről szól a tőzsde. Itt semmi más nem számít. Majd megbünteti őket az a hatóság, ami azért van, hogy megbüntesse. Majd megbüntetik őt a fogyasztói. És ha ezt látom/várom, akkor majd megbüntetem én is, mint a befektetője. Visszakérdezek, te talpig lovag és tetőtől talpig magyar: milyen papírjaid vannak/voltak a tőzsdén? (BÉT + máshol). Írd le légyszi. Mind magyar? Biztos? Mind becsületesen adózik? Mind full környezetkímélő? Mind hihetetlenül korrekt a munkavállalókkal? Az üzletfeleivel is? A piaci ellenfelekkel is? Mind jótékonykodik? Mind stb. stb.? Ugyan már. Ne nevettesd ki magad. Álmodhatsz egyenlőséget, meg álmodhatsz arról, hogy mindenki szeressen mindenkit és mindenki segítsen mindenkit. De szép. Bele is könnyeztem. De ébresztő: a világ nem így működik. Sose volt ilyen és sose lesz ilyen. Egyébként te csak max. azért nem keresel a tőzsdén, mert nem trédelsz jól, de nem azokért az elvekért, amiket te magad sem tartasz be. Miért is várod akkor el ezeket másoktól?
- "Ja bocs, majd elfelejtettem, ti nem csináltok ilyet és soha nem is csináltatok..."
Ez te vagy. Én nem vagyok álszent. Le is írtam. Most te jössz. Válaszolj a saját és fenti kérdésekre: vetted-e már el más pénzét a tőzsdén? milyen papírjaid voltak valaha? (szándékosan nem azt írtam, hogy mivel kerestél, mert bukhattál is valamin, attól azt te nyerési szándékkal vetted meg, tehát a tetted szempontjából nem a nyerő, hanem a vétel számít).

Várom a válaszaidat.
matgab 2008. 11. 24. 16:40
Előzmény: #2376  matgab
#2377
bocs, nem cetas, hanem szentecsaba votl...
matgab 2008. 11. 24. 16:37
Előzmény: #2374  matgab
#2376
Mondjuk talán ott kapcsolódik a gondolatmenetünk, hogy ha nem írták volna alá önként Trianont, akkor nem vezethetett volna oda az emberek gondolkodásmódja, ahol tartotok...

Nektek nem számít az őseitek országa, a jelennek éltek, ott is nem a nemzeteteknek, az országotoknak a városotoknak, hanem csak magatoknak.
És ha éppen aktuálisan nem Titeket hajtanak ki a lakásotokból, nem titeket vernek meg az utcán, "csak" nemzettársaitokat, az kit érdekel?
Meg amúgy is a Felvidék , az a szlovákoké, a délvidék meg a szerbeké és ez így van jól...
Mert kit érdekel, ha bárki magyart, azon a földön amit jobb esetben őseitek vigyáztak vérükkel, bármiért megverhetnek. Ha nekik nincs joguk saját nyelvüket használni....

Kit érdekel, igaz? Hát igen, talán ezért tart ott az ország, ahol tart és talán ezért jön el a nemzethalál is. Mert ennek a szélsőséges formája az az, amikor már annyira egoista vagy, hogy azért nem lesz gyereked, mert az csak macera, meg kiadás...És azért nem ápolod idős szüleid, mert az már csak macera meg pénzkiadás...Nem tud megélni? Hát akkor pusztuljon, mert a piacon vagy életben tud maradni, vagy nem...
Kit érdekel? Csak az érdekel, hogy ÉN jóljárjak, igaz? Mármint, hogy ti...
Az sem érdekel, ha úgy jártok jól, ha egy környezetszennyező cég papírjaiból gazdagodtok meg, az sem ha úgy, hogy más kisbefektetők pénzét elveszitek, igaz?
Ja bocs, majd elfelejtettem, ti nem csináltok ilyet és soha nem is csináltatok...Persze , mert ti kicsik vagytok, de a többi kit-érdekel, akinek pénze / hatalma volt az megcsinálta. Kigolyózták a gyárakból a melósokat, csak, hogy megkaparintsák az ingatlanokat, vagy eladták a céget a külföldi konkurenciának, miközben azok megtömték az áruló zsebét...

Sajnos, a kit-érdekelek országa vagyunk. Nem mindenki ilyen, csak nagyon sokan...

Ezért aztán lepofozzuk a mentőst, mert én menni akarok és tudok is, és kit érdekelnek a szabályok is?!
Hogy cetas-hoz is kapcsolodjunk...
Törölt felhasználó 2008. 11. 24. 16:34
Előzmény: #2374  matgab
#2375
Megy a szövegértelmezés. Neked nem ártana, ha néha elolvasnád miket írsz:)
matgab 2008. 11. 24. 16:26
Előzmény: #2373  Törölt felhasználó
#2374
Lenin már megmondta: tanulni , tanulni, tanulni!
Legalábbis nektek ha nem megy a szövegértelmezés, akkor nincs más hátra.
Vagy mindegy mit ír az ember ti azt válaszoljátok rá, amit gondoltatok, hogy mit írt a másik?
Törölt felhasználó 2008. 11. 24. 15:58
Előzmény: #2372  Törölt felhasználó
#2373
Ilyen középkori akkor vagyunk erősek, ha több területünk van és egyéb nagyon meghaladott gondolkodással a mai honvédség sem jó neki. Inkább menjen el valamelyik várba díszkatonának várjátékokhoz. Ott lehet "katona" páncéllal, sisakkal, karddal és érezheti magát nagyon dicső nagyon magyar lovagnak. És még csak nem is veszélyes. Sőt, ha már ott dolgozik, mégjobb, ha ott is él. A várban, ami magyar emberek magyar munkájából, magyar alapanyagokból épült. Hitel nélkül. Villanyt se kell fizessen a rabló külföldi áramos cégeknek, ott van helyette a fáklya. Kocsi helyett meg jó a ló is. Nincs dugó, nincsenek köcsög rendőrök, akik büntetni mernek, nem kell fizetni a világ ellen összeesküdött olajpiacnak a benzinért, meg adót sem a benzinnel a mocskos kormánynak.
Törölt felhasználó 2008. 11. 24. 15:37
Előzmény: #2369  matgab
#2372
nyitva áll előtted a honvédelem lehetősége. most fizetnek is érte. szép hivatás
Törölt felhasználó 2008. 11. 24. 14:22
Előzmény: #2370  Törölt felhasználó
#2371
Nem ment elég gyorsan a mentős, azért ütötték meg
Független Hírügynökség - ugyelet@mail.index..hu
| 2008. november 24., hétfő 09:14

Gyorsabban akart hajtani egy autós, de az előtte haladó mentő nem volt hajlandó szabálytalankodni, ezért ütött meg vasárnap egy sofőr egy mentőst Budapesten - mondta az RTL Híradó hétfő reggeli kiadásában Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője.

A mentő mögött haladó sofőr folyamatosan villogott a kocsija reflektoraival és dudált is, hogy gyorsabb haladásra kényszerítse a mentőt, mondta Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője az RTL Híradónak. Mint beszámoltunk róla, vasárnap délután egy közlekedési affér után megütöttek egy mentőst Budapesten, az M3-as autópálya fővárosi bevezető szakaszán.

A mentő nem használta a kék lámpát és a szirénát, mert nem volt rá szükség, sebességét pedig az útszakaszon érvényes sebességkorlátozásnak megfelelően válaszotta meg.

A másik autó sofőrje egy idő után megkerülte a mentőt, fékezett előtte, ezzel hirtelen fékezésre késztette a mentőt is. A legközelebbi piros lámpánál ki is szállt kocsijából, akkor történt az atrocitás. A mentősnek az orra törött el, de vasárnap meg is operálták, nincs veszélyben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy a sofőr ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt eljárása indult.
Törölt felhasználó 2008. 11. 24. 13:42
Előzmény: #2369  matgab
#2370
20 éves az szdsz.
matgab 2008. 11. 24. 13:41
Előzmény: #2368  Törölt felhasználó
#2369
Hétvégén azon gondolkodtam, hogy mennyire egy beszari nemzet voltunk az utóbbi 100 évben.

Trianon eleve nem lett volna szabad aláírni, inkább legyünk egy idegen elnyomás alatti ország 100%-ban, minthogy önként lemondjunk területeinkről.

Aztán elszúrtuk a 2. VH-t is, mentségére legyen mondva az akkori kormánynak, hogy valószínűleg sokkal nagyobb és közvetlenebb nyomás nehezedett ránk, mint amit ma el tudnánk képzelni.
Ráadásul a csábítás is nagy volt, hiszen egy mindent legyőző armada mellé beállni -hát a mai kormányok sem vacakolnának...

Aztán elszúrtuk 68-ban, mert gyakorlatilag semmit nem kellett volna csinálni, csak ha már ott voltunk, ott kellett volna maradni...

De nem olyan nagy a baj, hiszen mit érezhetett egy magát nemzeti beállítottságú főúr a XVI-XVII században amikor már csaknem 150 éve 3 részre volt szakítva az ország.
Most meg még "csak" 90 éve vagyunk szétdarabolva. Ha a magyar nemzeti öntudat megmarad, akkor a történelem kereke fog fordulni és lesz nekünk még szerencsénk.

Egységes koncentrált akarattal gyakorlatilag bármit elérhetünk ,akár békés eszközökkel is...

Trianon után sokkal nehezebb volt talpra állítani az országot , mint ma.
Egy erőskezű vezető talán majd felbukik a felszínre és a haza újra fényre derül...

Vagy ha minden marad így ahogy mennek a dolgok, "jőni fog, ha jőni kell, a nagyszerű halál”. ...
Törölt felhasználó 2008. 11. 15. 11:26
Előzmény: #2367  Törölt felhasználó
#2368
A piaci szabályozó rendszer egyik válságból a másikba sodorja a világot.
Ez ellen erős államokkal, a nemzetstratégiai cégek állami tulajdonával lehet védekezni Legyen az államnak anyagi ereje a válságos helyzetek megoldására. A magántulajdon pedig legyen olyan arányú, legyen olyan verseny, amely a világot gyors fejlődésre serkenti...
Az államokat leépítő politikával fel kell hagyni, mert ez Magyarországon fénysebességgel zajlik.
Törölt felhasználó 2008. 11. 15. 11:10
Előzmény: #2364  matgab
#2367
A HírTV-n hangzott el:
Az IMF kölcsönt külföldi tulajdonú cégeknek szánták.

Ha azok kapják meg, és a magyar adófizetők fizetik vissza ezt a tartozást, akkor ez nem más mint a magyar adófizetők kifosztása.
Törölt felhasználó 2008. 11. 15. 01:00
Előzmény: #2364  matgab
#2366
Ez az egész, ami az "IMF hitel" körül zajlik, finoman szólva is "mutyigyanús", főleg, hogy a "főelq....k" keze mennyire benne van mélyen a történetben ...
A kezdeti titkolózás ...
Aztán a "szinte minden részlet nyilvános lesz" szöveg ...
Pár nap múlva jön a "minden részlet nyilvános" szöveg ...
Van szerződés .... nincs szerződés ...
Csak megállapodás van ...
Szándéknyilatkozat ...

Mintha csak pár Mrd Ft-ról folyna a "baráti cseverészés" ...

Valami készül, és ismerve a "játékosokat", nem úgy néz ki, hogy ez az egész Magyarország lakosságának a javát fogja szolgálni ...

Remélem, csak a rossz kommunikáció miatt van ilyen rossz érzésem, és nem akarják ezt az egész összeget még így az agóniájuk utolsó pillanataiban "szőröstül-bőröstül" lenyelni ...!
matgab 2008. 11. 14. 09:54
Előzmény: #2364  matgab
#2365
Arról nem is beszélve, hogy azt hiszem 200.000 HUF felett az APEH minden tranzakcióhoz szerződés meglétét írja elő....
matgab 2008. 11. 14. 09:53
Előzmény: #2363  Törölt felhasználó
#2364
Mi az amit megtudtunk eddig az IMF hitelről?
A magyar kormány szándéknyilatkozatot írt alá az IMF-fel.
Tette mindezt parlamenti felhatalmazás nélkül!
Azt hiszem egy ilyen horderejű szándéknyilatkozat kiadásához egy kisebbségi kormánynak minimum egy parlamenti felhatalmazást kellett volna kérnie!

Ennyi erővel hadat is üzenhetne pl. Ukrajnának...

Aztán ugye az IMF ad egy csomó hitelkeretet, amit a magyar kormány csak végszükség esetén akar felhasználni, amiből 600 milliárd HUF értéket már másnap a magánkézben lévő bankok ajánl fel...

Közben kiderül, hogy 1 héttel később már 4,9 milliárd eur-t le is hívtunk...
A pénzügyi tárca állítása szerint az IMF kérte, hogy az első csomag teljes egészét hívja le az ország.
Most akkor az IMF kényszerített minket, hogy vigyük már el az első tranche-t?
De ez a deviza hiteltömeg egyelőre az MNB számláján pihen.
Ergo nem segíti a gazdaságot, olyan, mintha felvennék egy devizás hitelt egy banktól, és azt otthon bevarrnám a kispárnámba...
Tehát magyarul kiteszem magam az árfolyamkockázatnak, fizetem a kamatokat, haszna meg nincs a hitelemnek...

Hát ez aztán a kurva jó biznic...
Csak biztos, hogy nem nekünk magyar adófizető állampolgároknak...

Nekem valahogy az a nagyon nagyon megérzésem, hogy itt jól fog járni az IMF (ez nem kétség, az IMF mindig jól jár), jól fognak járni a kormányközeli vállalkozások (ezek is mindig jól járnak) meg maguk a politikusok, akik valószínű a maradék pénzt megfelelően kiosztva a nyugdíjasok , kisebbségek és közalkalmazottak között ismét jelentős poltikai párt lehetnek a parlamentben...

Egy biztos, a kormány minden nap mást mond, titkolózik, és hadobázik...Pedig ekkora összegeknél azért nem ártana mindennel tisztában lenni, mert ez akkora összeg, amit ha rosszul használunk felér egy vesztes háborúval...
Törölt felhasználó 2008. 11. 11. 11:55
Előzmény: #2358  matgab
#2363
Vajon mit értünk el a 300 bp-os kamatemeléssel?

Úgy látom, semmi jót!
Törölt felhasználó 2008. 11. 11. 11:52
Előzmény: #2359  matgab
#2362
Azért vitte gazdasági csődbe az országot a Kádár-diktatúra, mert pont ilyen irreális gazdasági döntéseket hoztak a népszerűség, azaz a hatalmon maradás érdekében!
Törölt felhasználó 2008. 11. 11. 11:50
#2361
Az osztrák fővárosban - a nemrég felemelt alapdíjak ellenére is - ma már olcsóbb a távfűtés, mint Budapesten. Egy gigajoule hő Bécsben csak 1900, nálunk 3443 forint. A távhőszolgáltató szerint drágán veszik a meleget, az erőművek szerint a távfűtésben nemcsak az árat kell nézni. link

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek