Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2019. 03. 06. 12:55
Előzmény: #6139  euler
#6140
Mit nyilatkozott pár hónapja egy USA tisztviselő?
.
"Az USA a továbbiakban beszünteti azt a politizálást, hogy beavatkozzon országok belügyébe"

próbálkozna vele.... de nem igazán sikerül....
az a fene mód jó szíve.... az viszi állandóan a kísértésbe.....
euler 2019. 03. 06. 10:45
Előzmény: #6137  pampa
#6139

"Eddig sehogy sem sikerült a sokat szenvedett Venezuela népének lerázni az országot teljesen elpusztító Nicolas Maduro elnök uralmát, bármivel próbálkoztak. Amióta az ellenzék népszerű és karizmatikus vezetője, Juan Guaido önhatalmúlag elnöknek minősítette magát (máshol ezt úgy mondják, árnyékkormányt alakított), megnőtt a remény, hogy ténylegesen is át tudja venni a hatalmat.
Madurót azonban nem olyan fából faragták, aki könnyen kiengedné kezéből a gyeplőt. Amíg elég politikus és katona van, aki hű hozzá, addig hatalma megingathatatlan. Ugyanakkor azonban eddig nem merte lecsukni az ellenzéki vezért, ami arra utal, hogy valamennyire mégis tart egy esetleges nemzetközi, különösen amerikai beavatkozástól."
https://hu.euronews.com/video/2019/03/04/juan-guaido-hazatert-venezuelaba
pampa 2019. 03. 06. 07:44
Előzmény: #6135  pampa
#6137
"Utazási tilalom
Korábban a legfelsőbb bíróság megtiltotta Guaidónak, hogy elhagyja az országot, de ő ennek ellenére titokban, Kolumbiába átszökve megpróbálta elősegíteni, hogy onnan bejuthassanak Venezuelába az oda szánt segélyszállítmányok, melyeket Maduro emberei nem akartak beengedni az éhező országba.
Kolumbiából Guaido hosszú körútra indult, ellátogatott Argentínába, Brazíliába, Ecuadorba és Paraguayba, hogy támogatást szerezzem mozgalmának, elismerjék őt tényleges vezetőnek, ahogy ezt sok európai ország is tette, és támogassák a hatalomátvételt, hogy aztán megszervezhesse a szabad választásokat. Vasárnap Ecuadorból repülővel távozott, valószínűleg Panamába ment, aztán egyszer csak váratlanul hazarepült, kockáztatva, hogy felelősségre vonják az utazási tilalom megszegése miatt.
Kadhafi és Szaddam intő példája
Ilyen esetben egy hasonló diktatúrában egy percet sem haboznak, letartóztatják a rebellist. Az, hogy Maduro nem tette ezt meg rögtön, arra utal, hogy fél mindazoktól az országoktól, akik ellenfelét elismerték legitim vezetőnek, és közülük különösen azoktól, akik képesek lehetnek katonai akcióval megdönteni uralmát. Nyilván szeme előtt lebeg az afganisztáni tálib rendszer, az iraki Szaddam Husszein és a líbiai Moamer Kadhafi sorsa, akiket végül külföldi erők távolítottak el a hatalomból.
Azóta ugyan csökkent a népszerűsége az ilyen beavatkozásnak, miután nem sikerült stabil békét teremteni az említett országokban, Venezuela azonban egész más eset, ott vélhetően gyorsan helyreállna a rend a diktátor menesztése után. Maduro mindenesetre megpróbált nem tudomást venni Guaido hazaérkezéséról, ehelyett Twitteren biztatta népét, hogy vegyenek részt a fesztiválokon, karneválokon, mivel ezek szezonja van."
AIDA64 2019. 03. 03. 13:27
Törölt hozzászólás
#6136
pampa 2019. 03. 02. 08:46
Előzmény: #6134  pampa
#6135
A XIX. század végétől kezdve az indián gyerekeket elválasztották a családjuktól, és kötelezték őket a bentlakásos iskolába, ahonnan csak az ünnepekre mehettek haza.
A szüleim legidősebb gyerekként ezt elkerülték, mert őket elbújtatták a nagyszüleim, mivel az elsőszülöttek feladata volt a hagyományok megismerése és átadása. Ez persze azt is jelentette, hogy a szüleim egyáltalán nem jártak iskolába, így angolul sem beszélnek.
T. É. Zs./WMN: Milyen volt az élet a bentlakásos iskolákban?
R.: Nagyon keményen bántak a gyerekekkel. Ha az anyanyelvükön szólaltak meg, szappannal mosták ki a szájukat. Az indiánok hagyományosan hosszú hajat viselnek, de itt a fiúk haját levágták, és a lányoknak is rövidebb bob-frizurát kellett hordaniuk. Ráadásul a különböző törzsbeli diákok között gyakran tört ki harc."
https://wmn.hu/wmn-life/50338-ha-az-anyanyelvukon-szolaltak-meg-szappannal-mostak-ki-a-szajukat---interju-egy-navaho-indiannal
pampa 2019. 02. 28. 12:07
Előzmény: #6130  pampa
#6134
"ENSZ: izraeli katonák emberiesség elleni bűncselekményeket követhettek el palesztinok ellen
.
.
Az izraeli biztonsági erők bizonyíthatóan súlyos és módszeres jogsértéseket követtek el a Gázai övezet határán zajló palesztin tüntetések résztvevőivel szemben – hangsúlyozták független szakértők az ENSZ számára a témáról készített jelentésükben, amelyet csütörtökön Genfben tettek közzé.
A megmozdulásokban tavaly 189 palesztin vesztette életét, míg 9204-en megsebesültek.
Az izraeli biztonsági erők megöltek és megnyomorítottak palesztin tüntetőket, akik nem jelentettek közvetlen halálos vagy súlyos fenyegetést, amikor rájuk lőttek, és nem vettek részt közvetlenül az erőszakcselekményekben
– írta jelentésében az ENSZ független szakértőkből álló vizsgálóbizottsága.
A nyomozók rámutattak: bizalmas információkkal rendelkeznek a gyilkosságok feltételezett elkövetőiről, köztük mesterlövészekről és parancsnokokról. Ezeket az értesüléseket Michelle Bachelet emberi jogi főbiztossal is megosztották, hogy továbbítsa őket a Nemzetközi Büntető Bíróságnak (ICC).
A bizottság szerint a fegyvertelen, békés tiltakozók megtámadása kimeríti a háborús vagy emberiesség elleni bűncselekmény fogalmát.
A szakértői csoport mindazonáltal elismerte, hogy néhány tüntető valamilyen fegyveres szervezet tagja volt, és a megmozdulás szervezői – köztük a Gázai övezetet irányító Hamász szélsőséges mozgalom – bátorították a lángoló papírsárkányok használatát, amelyek károkat okoztak, illetve félelmet keltettek Dél-Izrael lakosságában.
A szakértők ugyanakkor vitatták az izraeli álláspontot, amely szerint a 2018 márciusában kezdődött, hetekig tartó tüntetések célja az volt, hogy elfedje szélsőséges csoportok különféle terrorista tevékenységeit. Az ENSZ illetékesei úgy vélték, hogy a megmozdulás, amely a Gázai övezet blokádjának enyhítése, illetve a palesztin menekültek hazatéréshez való jogának elismerése érdekében kezdődött, civil kezdeményezés volt.
Izrael visszautasította az ENSZ vádjait. Jiszráel Kac izraeli ügyvezető külügyminiszter közleményében azt írta, hogy
az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa egy újabb ellenséges, hazug és elferdített jelentést adott ki Izrael ellen.
„Senki sem vonhatja kétségbe Izrael jogát az önvédelemhez, illetve kötelességét, hogy megvédje állampolgárait és határait az erőszakos támadásoktól”  – tette hozzá."
AIDA64
AIDA64 2019. 02. 27. 13:43
Előzmény: #6131  AIDA64
#6133
de sok szunyog lesz,virusokkal na ez az atombomba
AIDA64
AIDA64 2019. 02. 27. 13:43
Előzmény: #6130  pampa
#6132
fenyegetni lehet,de semmi valoságalapja
pampa 2019. 02. 27. 13:28
Előzmény: #6129  pampa
#6130
Atomtámadással fenyegette meg Pakisztán Indiát
2019. február 27. 12:58      
 "Nem túl burkolt" módon atomtámadással fenyegette meg Pakisztán Indiát, miután az előbbi ország összehívta nukleáris fegyverekért felelős katonai parancsnokságát. Közben állítólag a határ mentén elkezdték a földön is lőni egymást a két ország katonái "

Ez is várható volt!
pampa 2019. 02. 27. 08:50
Előzmény: #6128  pampa
#6129
"A pakisztáni légierő lelőtt két indiai harci repülőgépet szerdán, miután azok behatoltak az ország légterébe. Egy indiai pilótát elfogtak.
Az indiai légierő kedden megelőző légicsapást hajtott végre iszlamista fegyveresek táborai ellen pakisztáni területen."
.
.
Mennyit beszéltünk erről is!
Az USA és Izrael ezen politikája mármint a MEGELŐZŐ csapás alkalmazása... előbb vagy utóbb követőkre talál!
Amennyiben összeül az ENSZ BT  hogyan döntsön??????
.
Az emberiség kipusztítja önmagát!
pampa 2019. 02. 27. 08:45
Előzmény: #6126  -pny
#6128
Hozzátette azonban, nem bizonyítható, de erősen feltételezhető,"
.
Ezért!
Aztán  majd nem kell  hisztizni, ha pl. Kína egy holland hajó rakományát lefoglalja mint  FELTÉTELEZETT  csempészárut.....
-pny
-pny 2019. 02. 26. 19:37
Előzmény: #6126  -pny
#6127
Helyesen: ...fontosnak...
-pny
-pny 2019. 02. 26. 19:10
Előzmény: #6125  pampa
#6126
Ezt miért tartottad fontos bemásolni? Sajnálod Kim-et vagy miért?
pampa 2019. 02. 26. 18:54
Előzmény: #6124  pampa
#6125
Feltehetően Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőnek szánt, 90 ezer palacknyi orosz vodkát foglaltak le a holland vámhivatal munkatársai Rotterdamban - közölte az Algemeen Dagblad című holland napilap kedden.
  A napilapnak Roul Velleman, a vámhivatal szóvivője megerősítette az intézkedés sikerét és a lefoglalt csempészáru mennyiségét. Elmondta, a vodkásüvegeket a holland kikötővárosban dokkoló kínai teherhajó repülőgép-alkatrészeket tartalmazó szállítmánya közé  rejtették.  
Hozzátette azonban, nem bizonyítható, de erősen feltételezhető, hogy a háromezer doboznyi alkohol, az ENSZ hatályos szankcióit megsértve Észak-Koreába tartott volna."
pampa 2019. 02. 26. 09:40
Előzmény: #6123  pampa
#6124
A Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatási igazgatóhelyettese szerint Nicolás Maduro venezuelai elnök azért nem lépett fel még az önmagát Venezuela ideiglenes elnökévé kikiáltó Juan Guaidó ellen, mert az Egyesült Államok megfenyegette, hogy ez esetben megtámadja.
Nagy Sándor Gyula kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta: „teljes pályás letámadásra” nem kell számítani Amerikától, de el tudja képzelni, hogy drón segítségével vagy rakétával kilőhetik Nicolás Madurót.
Az afrikai és az ázsiai országok nem akarnak állást foglalni a témában, mert belügynek tekintik, Törökország, Oroszország, Irán és Kína azonban gazdasági érdekek miatt kiáll Maduro mellett – ismertette.Beszélt arról is a szakértő, hogy Juan Guaidó annak ellenére elment a Limai Csoport hétfői bogotái tanácskozására, hogy országa legfelsőbb bírósága megtiltotta neki Venezuela elhagyását. Emiatt akár le is tartóztathatnák, de a szakértő szerint ez meglepő lépés lenne Madurótól, miután egy hónapig hagyta, hogy Guaidó „elnököt játsszon”.
pampa 2019. 02. 24. 09:21
Előzmény: #6121  pampa
#6123
"A közelmútban a NATO elindított egy titkos műveletet a saját katonái ellen - számolt be róla a Telegraph. Nem egy konkrét hadműveletről volt szó, hanem a szövetség Stratégiai Kommunikációs Központjának egy titkos akciójáról, ami tulajdonképpen egy hírszerzési akció volt.
A NATO azt akarta megtudni, mennyire alkalmas terep a Facebook vagy az Instagram arra, hogy valakik, bárkik - akár az ellenség ügynökei - információkat szerezzenek a szövetség haderejének katonáitól.
Ezért az akcióban résztvevő ügynökök kamu Facebook-oldalakat indítottak, és rávették a saját katonáikat, hogy csatlakozzanak, majd elkezdték őket kérdésekkel bombázni. Közel 150 NATO-katonát vettek célba, akik akkor éppen egy szövetséges állam területén hajottak végre hadgyakorlatot. Az nem derült ki, hogy melyik ország haderejének voltak a katonái.
Az eredmény azonban sokkoló volt. Az ügynökök a közösségi médián keresztül képesek voltak megtudni egy sor érzékeny katonai információt a katonáktól többek között a zászlóaljak elhelyezkedésére és mozgására vonatkozóan.Sőt, még olyan anyagokat is képesek voltak begyűjteni, amelyekkel akár zsarolhattak is volna egyes katonákat, például házas katonákról, akik randiappokat használtak. Néhányukat még arra is rá tudtak venni, hogy elhagyják a pozíciójukat. Telefonszámokat, e-mail címeket gyűjtöttek be, sőt, fotókat a katonák felszereléséről.
A jelentést később eljuttatták Washingtonba. A NATO majd egy hónapig futtatta a tesztet, ami arra is rávilágít, milyen lassan reagál a Facebook a kamuoldalakra és kamuprofilokra. Az egész művelet mindössze hatvan dollárba került, ami a NATO szerint rávilágít arra, hogy mennyire könnyű lenne ugyanezt megcsinálnia legközelebb akár orosz ügynököknek.
Külön kiemelték, hogy a Facebook és Insta algoritmusok még meg is könnyítették az ügynökök munkáját, hiszen ha megtaláltak egy a műveletben résztvevő katonát, a közösségi média oldalak általában automatikusan felajánlottak lehetséges ismerősként más katonákat is.
A jelentés azzal a konklúzióval zárul, hogy ez a fajta közösségi médiás információszerzés jelentős problémát okozhat a jövőben a szövetségeseknek." (Telegraph)
AIDA64 2019. 02. 23. 15:18
Törölt hozzászólás
#6122
pampa 2019. 02. 22. 10:15
Előzmény: #6120  pampa
#6121
"Fehér Ház: Mintegy 200 amerikai katona Szíriában marad
2019. február 22. 09:42
Egy kicsiny békefenntartó csoport bizonyos ideig Szíriában marad – tudatta csütörtök este kiadott közleményében a Fehér Ház szóvivője."
.
.
Az USA továbbra is megszállja Szíriát.
Amennyiben ehhez  joga van akkor Putyin bevonulhat kelet-Ukrajnába az ott élő orosz kisebbség védelméban?

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek