Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2018. 03. 26. 17:19
Előzmény: #5679  pampa
#5680
"A Jerusalem Post szerint a Mesaal elleni merénylet jó ötlet volt, de rosszul sikerült, míg Mabhúh megölése rossz ötlet is volt, és rosszul is lett kivitelezve. Hasonlóságként azt hozza fel a cikk szerzője, hogy mindkét gyilkosságra Benjamin Netanjahu izrael kormányfő adhatott utasítást (Netanjahu 1996-1999 között is miniszterelnök volt)."
pampa 2018. 03. 26. 17:18
Előzmény: #5678  pampa
#5679
"Az izraeli Jerusalem Post a Moszad talán legnagyobb bukását, Háled Mesaal Hamász-vezér elleni 1997-es merényletkísérletet hozza párhuzamba a Mabhúh-gyilkossággal. 1997 szeptemberében letartóztattak két Moszad-ügynököt, akik megmérgezték Mesaalt egy injekcióval. A kómába esett Mesaal életét Huszein jordán király mentette meg, aki a diplomáciai kapcsolatok megszakításával fenyegette Izraelt, ha nem küldi el az ellenmérget. Az ügynökökért cserébe Izrael kénytelen volt szabadon engedni Ahmed Jaszin sejket, a Hamász szellemi vezetőjét is - foglalja össze az MTI a történetet."
pampa 2018. 03. 26. 17:17
Előzmény: #5677  pampa
#5678
"Nem ez volt a profizmusáról híres Moszad első félresikerült akciója. 1973-ban egy, a norvégiai Lillehammer városában dolgozó marokkói pincért lőttek agyon a Moszad ügynökei. Hamar kiderült, hogy a pincért összekeverték Ali Hasszán Szalamehhel, az 1972-es müncheni olimpián végrehajtott merénylet kitervelőjével (őt végül 1979-ben, Bejrútban ölték meg). Ezután sorban csukták le a norvég hatóságok az érintett izraeli ügynököket, főképp hogy egyikük (egy tapasztalatlan dániai születésű önkéntes) olyan nyomokat szolgáltatott a nyomozóknak, amelyek több társa elfogásához vezettek. Megtartotta ugyanis a blokkokat, amelyek a Moszad felé igazolták volna norvégiai költekezéseit."
pampa 2018. 03. 26. 17:05
Előzmény: #5676  pampa
#5677
"A Guardian szerint Meir Dagan, a Moszad jelenlegi vezetője idején az izraeli titkosszolgálat csendes háborút indított ellenségeivel, a Hamász palesztin iszlamista mozgalommal és a Hezbollah libanoni szervezetével, illetve szír és iráni támogatóikkal szemben. Ennek keretében ölték meg például Imád Mugnijehet, a Hezbollah egykori veterán vezetőjét 2008-ban. Ezt a Guardian a Moszad egyik "legmerészebb és legkifinomultabb titkos műveleteként" jellemzi."
pampa 2018. 03. 26. 17:03
Előzmény: #5675  pampa
#5676
"A merénylet ugyan sikerült, de az elkövetők túl sok nyomot hagytak maguk után. A Hamász egyik vezetőjének dubaji meggyilkolásával még a nyugati országok is az izraeli titkosszolgálatot gyanúsítják, amely eddig a profizmusáról volt híres. Persze nem ez volt a Moszad első hibája története során: korábban meggyilkoltak egy ártatlan marokkói pincért Lillehammerben, és elszúrták egy militáns vezér megmérgezését is."
pampa 2018. 03. 26. 15:39
Előzmény: #5673  pampa
#5675
"Donald Trump elrendelte hatvan orosz diplomata kiutasítását az Egyesült Államokból és a seattle-i orosz konzulátus bezárását válaszul a Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök és lánya elleni március eleji angliai támadás miatt, amelyet brit álláspont szerint idegméreggel hajtottak végre. 
Ez eddig a legkeményebb diplomáciai döntés, amit az Egyesült Államok Trump elnöksége alatt Oroszországgal szemben meghozott. Bár az amerikai kormány március közepén újabb szankciókat léptetett életbe Oroszország ellen, többek között a 2016-os amerikai választásokba való (állítólagos) beavatkozás miatt, Trump elnöksége alatt végig hangsúlyozta, hogy jó kapcsolatra törekszik Putyin Oroszországával. Ehhez képest szokatlanul erős indoklást fűztek az amerikaiak a Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök és lánya elleni március eleji angliai idegméreg-támadáshoz, amely a brit kormány állítása szerint egyértelműen Oroszországgal hozható összefüggésbe."
Az USA számtalan célzott likvidálást hajtott végre az elmúlt időszakban.
Az nem gyilkosság?
.
Ahogyan tisztázatlan körülmények között meggyilkoltak egy iráni atomtudóst.
Mindenki sejti, hogy  mely ország állhat a háttérben....
Ahogyan Dubaiban is meggyilkoltak egy embert egy szállodában....
Észak-Afrika egyik országában szintén volt egy gyilkosság ami során az elkövetők európai országok állampolgárainak leklónozott útleveleit használták....
Mindenki sejti, hogy mely ország állhat a gyilkosság mögött...
,
.
Adódik a kérdés:
.
Ezek a gyilkosságok miért nem vontak maguk után szankciót?
pampa 2018. 03. 20. 15:20
Előzmény: #5671  pampa
#5672
"Elutasította kedden a helyi kerületi bíróság azt a keresetet, amelyet négy, elutasított menedékkérő nyújtott be kérelmük visszautasításának bírósági felülvizsgálatára.A Kyodo japán hírügynökség híradása szerint a négy szíriai állampolgár 2012-ben érkezett Japánba, és azt állították, hogy hazatérésük esetén üldöztetés várna rájuk, de menedékkérelmüket a japán hatóságok elutasították. Hajasi Tosijuki bíró két férfi esetében úgy ítélte meg: nem állapítható meg, hogy a kormányellenes megmozdulásokkal szembeni kormányzati fellépés érintette őket. A másik két férfi pedig a kereset beadása után elhagyta Japánt.„Szíriában egyre romlik a helyzet. Nincs más lehetőségünk, mint Japánban maradni” – mondta a döntés után sajtótájékoztatón az egyik szíriai, Dzsudi Juszef, ami a Kyodo szerint arra utal, hogy fellebbezni fog a bírói döntés ellen. Japánban egyre többen próbálnak menedéket kérni, de az igazságügyi minisztérium adatai szerint tavaly 19 628 menedékkérő közül mindössze 20 ember kapott menedéket."
pampa 2018. 02. 24. 09:13
Előzmény: #5670  pampa
#5671
"Mi történik, ha víz nélkül marad egy világváros? Fokváros lehet a globális főpróbája az évszázad legnagyobb klímaváltozási kihívásának, mikor a vízkészlet drámai csökkenése gyökereiben változtatja meg a városlakók szokásait és értékrendjét. A Föld egyik legértékesebb kincse az ivóvíz, a fogyasztói társadalom túlkapásoktól nyüzsgő életmódja pedig Fokváros jövőjéhez hasonlóan átlépett a végső fázisba, az utolsó előtti órába.
Vészesen alacsonyan áll a víztartályokban őrzött víz a dél-afrikai Fokvárosban, ahol a három éve tartó szárazság infrastrukturális kudarcokkal kiegészítve katasztrófahelyzetet idézhet elő nyárig. A téli esőzések előtti hónapban, júniusban jön el a „nulladik nap” néven emlegetett vízválasztó, amikor az önkormányzati vízellátás leáll, helyette pedig már csak a gyűjtőhelyekről lehet vizet szerezni."
.
https://www.hirado.hu/kulfold/kulpolitika/cikk/2018/02/19/mi-tortenik-ha-viz-nelkul-marad-egy-vilagvaros
pampa 2018. 02. 24. 09:00
Előzmény: #5669  pampa
#5670
Újabb olaj a tűzre!  
.
Kína pedig szintén Jeruzsálembe ,Palesztina fővárosába költözteti a követségét?
.
Mi értelme ennek? Növeli a feszültséget és provokálja a palesztinokat!
.
.
"Már májusban Jeruzsálembe költöztetik az Egyesült Államok izraeli nagykövetségét – jelentette az izraeli média pénteken.
Izrael állam kikiáltásának hetvenedik évfordulójára való tekintettel Washington már az idén májusban végrehajtja a követség átköltöztetését Tel-Avivból, miután tavaly december 6-án Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálemet ismerte el Izrael fővárosának – írja az MTI.
A Jediót Ahronót című újság honlapjának, a ynetnek névtelenül nyilatkozó amerikai tisztviselő szerint pénteken értesítik az amerikai kongresszust az eredetileg 2019-re ígért költöztetés időpontjának előrehozásáról.
Izrael a zsidó naptár szerint Ijár hónap ötödik napján, április tizenkilencedikén estétől másnap estig ünnepli a függetlenségi napot, az ország 1948. május tizennegyedikén kikiáltott függetlenségének évfordulóját.
Az új határidő jelentős változást jelent, mert korábban Rex Tillerson amerikai külügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy csak évek múlva hajtják végre a külképviselet áthelyezését, majd Mike Pence elnökhelyettes a múlt hónapban 2019 végére ígérte a költöztetést.
Az új követség Jeruzsálem Arnona negyedében eleinte csak néhány konzuli feladatokat ellátó irodából és David Friedman nagykövet rezidenciájából áll majd, és csak néhány fős személyzet dolgozik majd benne.
Nincs ennél nagyobb ajándék! Ez a legigazságosabb és leghelyesebb lépés. Köszönjük, barátom!"
– írta Twitter-üzenetben a döntést elsőként köszöntő Jiszrael Kac közlekedési miniszter Donald Trump amerikai elnöknek címezve mondandóját.
Péntek délután az amerikai külügyminisztérium hivatalosan is bejelentette, hogy az új nagykövetség májusban költözik át, Izrael megalapításának 70-ik évfordulója alkalmából. A nagykövetség kezdetben az amerikai konzulátus épületében működik majd, de 2019 végéig teljesen új épületbe költözik majd. A State Department (külügyminisztérium) közlése szerint már keresik a végleges helyet."
pampa 2018. 02. 23. 09:19
Előzmény: #5668  pampa
#5669
"A görög parlament tegnap úgy döntött, hogy korrupciós vizsgálatot indít tíz magas rangú egykori kormánytisztviselő ellen, akiket a feltételezések szerint a svájci Novartis gyógyszergyár vesztegetett meg hivatali idejük alatt, üzleti előnyökért cserébe.
A gyanúsítottak között két volt kormányfő is van – Panagiotisz Pikrammenosz és Antonisz Szamarasz –, de szerepel Dimitrisz Avramopulosz jelenlegi uniós bevándorlási biztos neve is, aki a kérdéses időszakban – 2007 és 2009 között – az egészségügyi minisztériumot vezette.
A vizsgálatot Alexisz Ciprasz görög miniszterelnök teljes mellszélességgel támogatja, de az érintett politikusok sem tiltakoztak ellene, már csak nevük tisztázása érdekében sem. Ciprasz szerint mindenki előtt ismert, hogy a Novartis orvosok ezreit vesztegette meg, hogy azok a cég gyógyszereit írják fel, továbbá közrejátszott termékei túlárazásában – amelynek során mintegy hárommilliárd euró kár érte a görög államot –, illetve pénzmosásban is részt vett megkérdőjelezhető hasznosságú gyógyszeripari konferenciák rendezésével. A tíz politikust védett tanúk nevezték meg egy Amerikából kiinduló nyomozás során – írja a The Local médiahálózat svájci szerkesztősége.
A gyanúsítottak természetesen tagadnak, szerintük egyik tanú sem tárt fel perdöntő bizonyítékot ellenük, és vallomásukban ténybeli tévedések is vannak. Avramopulosz pert is indított a tanúk ellen rágalmazás és eskü alatt tett hamis tanúzás miatt.
A tárcavezető állítólag jövedelmező szerződésekhez juttatta a svájci gyártót. Jannisz Szturnaraszt, Szamarasz volt pénzügyminiszterét, jelenlegi jegybankelnököt pedig abban marasztalták el, hogy a Novartis a felesége PR-ügynökségével szerveztette a konferenciá­it.
A Novartisnak egyébként nem ez az első korrupciós ügye, 2014-ben az Egyesült Államokban 390 millió, tavaly Kínában pedig 25 millió dollárra büntették vesztegetés miatt. A görög egészségügyi szektort sújtó korrupció körülbelül 23 milliárd euró kárt okozott a görög államnak 2000 és 2015 között."
pampa 2018. 02. 20. 08:09
Előzmény: #5666  pampa
#5668
"Szíriában eddig csak polgárháború zajlott, valamint az Iszlám Állam elleni küzdelem a nagyhatalmak bevonásával annak legyőzéséig, de a szabályos, országok közti háborút sikerült megúszni. Egészen mostanáig, amikor is Aszad elnök kormányerői a törökök elleni harcba készülnek beszállni. A török elnök még Putyint is figyelmeztette, hogy kemény harc lesz.
Néhány napja még csak arról volt szó, hogy a Szíria északnyugati részén lévő Afrin tartományban, melyet eddig a kurdok ellenőriztek, logisztikai segítséget kapnak a kurdok Aszad kormányától a támadó törökök elleni harchoz. Ezzel még meg lehetett volna úszni, hogy közvetlen, országok közötti háborúvá fajuljon a konfliktus, de most úgy tűnik, Aszad harcoló erőket is küldene a kurdok megsegítésére."
pitcairn2 2018. 02. 19. 23:12
Előzmény: #5666  pampa
#5667
+ azt az időt amikor még csak valóban nyomós ok miatt ment vki börtönbe, egy kissé ciki, hogy még Horthy alatt is sokkal kisebb volt a fajlagosan számított börtönnépesség mint ma
az 1914 előtti időszakról már nem is beszélve
pampa 2018. 02. 19. 17:26
Előzmény: #5665  pitcairn2
#5666
Vissza a láncos golyós,szalmás,száraz kenyeres HOTEL-eket!  :))))
pitcairn2 2018. 02. 19. 17:17
Előzmény: #5664  pampa
#5665
a 6 év "börtönbüntetés", gondolom 6 év wellness kurzus egy "börtön" fedőnéven futó 3 három csillagos hotelben:)
esetleg még ingyen egy egyetemet is el lehet végezni menet közben:)
pampa 2018. 02. 19. 17:08
Előzmény: #5662  pitcairn2
#5664
"Tiltakozást váltott ki Izlandon az a törvényjavaslat, amivel megtiltanák az orvosilag nem indokolt körülmetéléseket, írja a BBC. Izland lenne az első európai ország, ahol ilyen döntést hoznának.
A javaslat hat év börtönbüntetést helyez kilátásba, ha valaki „eltávolítja egy gyerek nemiszerveinek részeit, vagy egészét". Az egyértelmű, hogy ez mire vonatkozik, mert a lánycsecsemők nemi szervének csonkítását már egy 2005-ben hozott törvényben megtiltották.
Az érvelés szerint megsértik a gyerekek jogait. Silja Dögg Gunnarsdóttir szerint „mindenkinek joga van abban hinni, amiben akar, de a gyerekek jogai az elsődlegesek."
pampa 2018. 02. 19. 15:59
Előzmény: #5662  pitcairn2
#5663
Azokat sohasem fogják.
pitcairn2 2018. 02. 19. 15:54
Előzmény: #5661  pampa
#5662
pampa 2018. 02. 19. 15:40
Előzmény: #5660  pitcairn2
#5661
Kárpótolni sok mindenkit lehetne.

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek