Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pitcairn2 2018. 02. 19. 13:54
Előzmény: #5657  pampa
#5660
én már csak a II. világháború után kirabolt és elűzött 15 millió német erkölcsi és anyagi kárpótlásáról szeretnék hallani
és természetesen mindebbe a leszármazottaikat is beleértem
de persze a többi nép is jöhet, pl. a délvidéki vérengzések magyar áldozatainak a leszármazottai az Isztriáról elűzött olaszok és még hosszan sorolhatnánk...
pampa 2018. 02. 19. 12:44
Előzmény: #5658  pampa
#5659
"Horogkeresztet rajzoltak a tel-avivi lengyel nagykövetségre
szerző:hvg.hu
A horogkereszt mellett trágár üzenetekkel is elcsúfították a lengyel konzulátus kapuját Tel-Avivban.
.
Megírtuk korábban, hogy egyre durvul a holokausztvita Izrael és Lengyelország között, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök korábban botrányosnak nevezte Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő azon kijelentését, amely szerint zsidók is voltak a holokauszt elkövetői között.
Netanjahu azt mondta, a müncheni nemzetközi biztonsági konferencián nyilatkozó lengyel vezető mondatai azt mutatják, a politikus képtelen megérteni a történelmet. A vita azt követően durvult el, hogy Izrael már azt a lengyel törvényt is elítélte, amely büntethetővé teszi azokat, akik azzal vádolják a lengyel államot, vagy a nemzetet, hogy részt vett a második világháborús náci bűncselekmények elkövetésében.
Most horogkereszttel és trágár üzenetekkel festették össze a lengyel konzulátus kapuját Tel-Avivban, a tettesek feltehetően a lengyel kormányfő holokauszttal kapcsolatos nyilatkozta ellen tiltakoztak."
(BBC)
pampa 2018. 02. 19. 12:13
Előzmény: #5657  pampa
#5658
"Izrael nagy hatótávolságú rakéták elleni védelmi rendszert tesztelt
Az izraeli védelmi minisztérium kísérletet hajtott végre a "Nyíl-3" nevű, nagy hatótávolságú rakéták megsemmisítésére szolgáló rakétarendszerrel, amelynek célja az Iránban jelenleg fejlesztés alatt álló precíziós rakéták elleni védelem - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet hétfőn.A kísérlet eredményeit egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Az izraeli védelmi minisztérium és az amerikai rakétavédelmi hivatal közösen végezte a tesztet az éjszaka folyamán."
pampa 2018. 02. 19. 11:19
Előzmény: #5656  pitcairn2
#5657
"Több francia nagyváros peremkerületeiben a mindennapok részévé vált az antiszemitizmus, ami miatt az ott élő zsidók sokszor a költözés mellett döntenek - mutatott rá a franciaországi zsidó szervezeteket tömörítő Crif hétfőn.
“Ez egy nagyon komoly téma, és egy olyan jelenség, amelyet egyre gyakrabban tapasztalunk” – mondta a Crifet vezető Francis Kalifat a dpa német hírügynökségek. “Becsléseink szerint 50-60 ezer ember tapasztalta meg a 2000-es évek eleje óta az általam kényszerű belső száműzetésnek nevezett jelenséget” – tette hozzá.
“A nagyobb városok peremén található, úgynevezett problémás negyedekben az antiszemitizmus a mindennapok része” – magyarázta Kalifat. “Graffitik az autókon, leszakított postaládák, szándékos lökdösődés a liftben. Mindez olyan légkört teremt, amely a bizonytalanság érzését kelti az érintettekben, és arra ösztönzi őket, hogy elhagyják ezeket a környékeket” – fűzte hozzá a férfi.Kalifat szerint az jelenthetné a megoldást, ha az igazságszolgáltatás elrettentési céllal különösen keményen lépne fel az antiszemita tettek elkövetőivel szemben."
pitcairn2 2018. 02. 18. 15:43
Előzmény: #5652  pampa
#5656
mivel a kontroll teljes mértékben ki van kapcsolva ezért a drámai fordulat már csak idő kérdése... 
pampa 2018. 02. 18. 12:33
Előzmény: #5654  pampa
#5655
"Netanjahu: Irán a legnagyobb fenyegetés a világra
.
 A zsidó állam meg fogja akadályozni az ország állandó katonai jelenlétét Szíriában – jelentette ki vasárnap Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a müncheni biztonságpolitikai konferencián.
Nyomatékosította azt is, hogy nem csak Teherán szövetségeseivel, hanem közvetlenül Iránnal szemben is kész lépéseket tenni.
“Ne tegyék próbára Izrael elszántságát” – húzta alá Netanjahu."
pampa 2018. 02. 18. 08:23
Előzmény: #5653  pampa
#5654
Macinak:
.
"Izraeli katonák agyonlőttek két palesztint 
A két férfival Rafahtól keletre, a Gázai övezet déli részén végeztek, szemtanúk szerint az izraeli határ közelében – tudatták vasárnap palesztin egészségügyi források.
Az izraeli hadsereg annyit közölt, hogy a katonák figyelmeztető lövéseket adtak le palesztinok egy csoportja miatt, akik “gyanúsan közeledtek” a határhoz."
.
Nálad csak akkor emberiség elleni bűntett egy ilyen esemény ha pl. a magyar határnál történne?
pampa 2018. 02. 18. 08:21
Előzmény: #5652  pampa
#5653
Így kell egy gyilkosságot "szalonképesen" felvezetni:
.
"A támadás az ország középső részén, az Arab-félsziget al-Kaidája nevű (AQAP) terrorszervezet két feltételezett fegyverese ellen irányult – közölte szombaton egy biztonsági tisztviselő.A két dzsihadista egyike a helyi AQAP szervezet vezetője. A beszámoló szerint a két férfi motorkerékpárral haladt el-Bajdá tartományban pénteken éjfélkor, amikor a pilóta nélküli repülőgépről célba vették őket. "
pampa 2018. 02. 09. 08:09
Előzmény: #5651  Törölt felhasználó
#5652
"Újra leállt az amerikai kormányzat munkája, miután a törvényhozás nem tudott megegyezni a szövetségi költségvetésről.
.
Leállt az amerikai kormány, a szenátus nem szavazta meg a finanszírozástA szenátus eredetileg két éves költségvetést akart elfogadni, de ehhez mindkét párt támogatására szükség lett volna. A demokraták állítólag a bevándorlási reformokban kapott kedvezményekkel elégedetlenek. A folyamatos viták miatt az amerikai kormányzat jelenleg havi költségvetéssel üzemel, legutóbb a múlt hónapban volt hasonló, háromnapos leállás a költségvetési vita miatt. Azt megelőzően 2013-ban több, mint két hétig volt szünet a kormányzati szerveknél."
.
A hitelminősítők ugyan lépnek e?  :)))))
Törölt felhasználó 2017. 12. 29. 18:48
#5651
Habony és Vajna a Hit Gyülekezete vezetőjével ebédelt
jo étvábyat kivánok megjött a 3 napkeleti hamis bölcs
Törölt felhasználó 2017. 12. 29. 17:00
#5650
Törölt felhasználó 2017. 12. 23. 15:12
#5648
bukott angyal lucifer önök f ezt az angyalt szolgáljátok,ezért ti is megbuktok
wjani 2017. 12. 20. 11:04
Előzmény: #5646  wjani
#5647
Ugyan legális csak jövőre lesz, a kanadaiak már most olyan mennyiségben fogyasztanak füvet, mint bort, derült ki egy most nyilvánosságra hozott tanulmányból. Justin Trudeau miniszterelnök ugyan csak idén áprilisban terjesztette be törvényjavaslatát a marihuánafogyasztás teljes legalizálására, a kanadaiak már 2015-ben 6,2 milliárd dollár értékben vásároltak 698 tonnányi füvet személyes fogyasztásra.
Hogy arányaiban is érzékeltessük a dolgot: borra ugyanabban az évben 7 milliárd dollárt költöttek. Igaz, Kanadában alkoholhoz jutni nem olyan egyszerű, Ontario államban például csak 2015 óta árulhatnak sört és bort a vegyesboltokban, előtte csak állami tulajdonú szaküzletekben lehetett alkoholhoz jutni.
A "Kísérleti becslések a kanadai kannabiszfogyasztásról 1960-2015" című tanulmány legérdekesebb megállapítása viszont nem is ez. Hanem az, hogy a fűfogyasztás egyáltalán nem a fiatalokra jellemző. A kutatás szerint a mostani 15-17 éveseknek csak a hat százaléka fogyaszt füvet. A 60-70-es években még főként a fiatalok szívtak, és a jelek szerint még most is a 60-70-es évek fiataljai szívnak, mert a felmérés szerint a 25 évesnél idősebb kanadaiak kétharmada szív. (Via Jezebel)
wjani 2017. 12. 20. 11:04
Előzmény: #5645  wjani
#5646

wjani 2017. 12. 20. 08:06
#5645
Trumpnak sikerült összehoznia egy ENSZ rendkívüli ülést2017. december 19., kedd  Európán kívül
Ritkaságszámba menő, rendkívüli ülést tart az ENSZ 193 tagállamot számláló Közgyűlése csütörtökön, hogy szavazzon egy határozattervezetről, amely felszólítaná Donald Trump amerikai elnököt a Jeruzsálem státuszára vonatkozó döntésének visszavonására.
A közgyűlés rendkívüli ülésének összehívására azután került sor, hogy az Egyesült Államok hétfőn megvétózta az ENSZ Biztonsági Tanácsában (BT) az egyiptomi határozattervezetet, amely semmisnek és bármiféle jogi vonzatot nélkülözőnek nyilvánította volna a Jeruzsálem státuszára vonatkozó egyoldalú döntéseket. A megvétózott határozattervezet azt követelte volna Donald Trump amerikai elnöktől, hogy vonja vissza a Jeruzsálem státuszára vonatkozó döntését, mellyel elismerte a várost Izrael fővárosának. Trump december 6-i döntése nyomán mindennaposak a tüntetések a palesztin területeken, és nemcsak az Egyesült Államokkal szemben ellenséges országok, de Washington számos szövetségese is elítélte az amerikai elnök határozatát. A dokumentumot a 15 tagú BT 14 tagja támogatta.
Rijád Manszúr palesztin ENSZ-küldött közölte: reméli, hogy a közgyűlés elé terjesztett határozattervezet “elsöprő támogatottságot” fog élvezni. Az ENSZ-közgyűlés döntése jogilag nem kötelező, de komoly politikai súlya van.
Egy 1950-ben elfogadott ENSZ-határozat értelmében össze lehet hívni az ENSZ Közgyűlésének rendkívüli ülését, hogy javaslatokat tegyenek tagországoknak kollektív fellépés céljából, ha az ENSZ BT ebben kudarcot vallott. A világszervezet fennállása óta az ENSZ-közgyűlés mindössze 10 rendkívüli ülését hívták össze, legutóbb 2009-ben Kelet-Jeruzsálem és a palesztin területek ügyében. A csütörtöki ülés ennek a lassan nyolc évvel ezelőtti gyűlésnek a folytatása lesz – jegyezte meg a Reuters hírügynökség.Szakértők, sőt, ENSZ-diplomaták szerint is nyilvánvaló volt, hogy az Egyesült Államok élni fog vétójogával a BT-ben, az AP amerikai hírügynökség értékelése szerint a határozat arab és muszlim támogatóinak a célja inkább az volt, hogy megmutassák: Trump döntését globális szinten ellenzik.
Az amerikai ENSZ-nagykövet “sértésnek” minősítette a határozattervezetet, amit szerinte Washington nem fog elfelejteni. Nikki Haley szerint az ENSZ rákényszerítette az Egyesült Államokat a vétóra, mindössze azért, mert élt döntési jogával arról, hogy hova helyezi nagykövetségét.
Izrael Jeruzsálem keleti, arabok lakta részét az 1967-es hatnapos háborúban elfoglalta, majd annektálta, és egész Jeruzsálemet saját fővárosának tekinti. Ezt azonban a nemzetközi közösség nem ismeri el. A palesztinok pedig jövendő államuk fővárosaként tekintenek Kelet-Jeruzsálemre.
A jordániai uralkodó és Ferenc pápa is veszélyesnek tartja Trump döntését
Ferenc pápa kedden fogadta II. Abdalláh jordániai királyt. A találkozón a katolikus egyházfő és a hasemita királyság uralkodója egyetértett abban, Donald Trump amerikai elnök döntése, hogy Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának, veszélyes a közel-keleti békefolyamatra nézve.
A mintegy 20 perces magánbeszélgetésük során a Vatikán közlése szerint szót ejtettek “a béke és stabilitás elősegítéséről a Közel-Keleten, különös tekintettel a jeruzsálemi kérdésre, illetve a hasemita uralkodónak a kegyhelyekkel kapcsolatos védnöki szerepére”. A jordániai uralkodóház ugyanis az egyik legfontosabb muszlim szentély, a Mecsetek tere védnöke az Izrael által 1967-ben elfoglalt Kelet-Jeruzsálemben.
Forrás: MTI/Reuters
madxa 2017. 12. 11. 14:14
Előzmény: #5642  Vazsmegyei
#5644
beszerzésekor pedig előnyt biztosítottak bizonyos cégeknek."
.
ugyan mely cégekről lehet szó?
mi lehetett az amivel elérték az előnyt?
:)
Vazsmegyei 2017. 12. 11. 14:13
Előzmény: #5642  Vazsmegyei
#5643
Ilyen  a  nyugaton elterjedt demokráciában a tisztesség! Előnyt kellett biztosítani maguknak?
Vazsmegyei 2017. 12. 11. 14:11
#5642
//A szóvivő ezzel nyilvánvalóan kisebbíteni igyekezett a La Nación című argentin napilapnak azt az értesülését, amely szerint szabálytalanságok, visszaélések történtek a 2008 és 2013 között átfogó felújításon átesett dízel-elektromos meghajtású tengeralattjáró akkumulátorainak beszerzése körül.
-
A La Nación egy 2015-16-os védelmi minisztériumi jelentést idézett, amely szerint a Németországban épített és 1985-ben szolgálatba lépett merülőhajó átfogó felújításakor nem tartották be az előírásokat és a megfelelő szabványokat, az akkumulátorok beszerzésekor pedig előnyt biztosítottak bizonyos cégeknek.//
Vazsmegyei 2017. 12. 06. 18:13
Előzmény: #5639  madxa
#5641
Nézd már valamelyik "majom" lemínuszolt! Betanított "majmokat" is alkalmaznak már, akik csak mínuszolni tudnak!

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek