Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2016. 08. 17. 13:12
Előzmény: #5458  Törölt felhasználó
#5460
A ZUSA Kurdisztánra hajt! 3 országban oszt és uralkodik!

Az igazi kérdés az, hogy mit kezdenek a helyi erők és a nagyhatalmak az Iszlám Állam legyőzése után. Feltehetőleg senki nem szeretné, ha a polgárháború folytatódna, ugyanakkor Szíriában teljesen reménytelennek tűnik, hogy a különböző erők szót értsenek egymással. Aszad nem szokott hozzá a hatalom megosztásához, ellenfelei pedig látni sem akarják őt, ezért harcolnak 5 éve. A két oldalt ugyanakkor a két nagyhatalom támogatja, akik mostanában nincsenek jóban egymással, így jó esély van rá, hogy az történjen, ami Németországban 1945-ben: ahol a két erő találkozik, ott lesz két jövőbeni állam határa.
_pampa 2016. 08. 17. 08:00
Előzmény: #5458  Törölt felhasználó
#5459
"ÁLCÁNAK HASZNÁLT JOGVÉDŐK
SZAKÉRTŐK SZERINT PÉNZBŐL PRÓBÁL POLITIKAI TŐKÉT KOVÁCSOLNI SOROS GYÖRGY
Gabay, Vincze
A külföldi pénzügyi forrásokból működő szervezeteket amerikai mintára kellene felügyelni – erről beszélt lapunknak ifj. Lomnici Zoltán. A Civil Összefogás Fórum szóvivője arra a hírre reagált, hogy több százezernyi dollár támogatást kapott számos európai, köztük több magyar civil szervezet is a Soroshoz köthető alapítványtól. Kiszelly Zoltán politológus azt hangsúlyozta, hogy egyre többen ellenzik azt az irányt, amelyet a modern kapitalizmus képvisel, az elit ezért pénzzel próbálja befolyásolni a politikát.

Bizonyítottá váltak azok a korábbi állítások, amelyek szerint pénzért politikai tőkét vásárolt magának Soros György Magyarországon – mondta lapunknak Ifj. Lomnici Zoltán, reagálva a frissen kiszivárogtatott információkra. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivője szerint az amerikai pénzember egy olyan hazai szervezeti és médiahálózatot épített ki, amelynek tagjai önállóan nem lennének képesek fenntartani magukat a tagdíjaikból vagy az adóforintokból felajánlott egy százalékokból.
A Transparency International sátra a Sziget Fesztiválon. A szervezet a Soros Györgyhöz köthető alapítványtól 26 millió forintnak megfelelő támogatást kapott – hozta nyilvánosságra a DC Leaks
Forrás: Bach Máté
A Transparency International sátra a Sziget Fesztiválon. A szervezet a Soros Györgyhöz köthető alapítványtól 26 millió
forintnak megfelelő támogatást kapott – hozta nyilvánosságra a DC Leaks
Lomnici úgy látja, a Soros pénzelte civilekkel kapcsolatos internetes adatközlés még aktuálisabbá tette azt a javaslatukat, hogy a nemzetközi mintának megfelelően kiemelten kellene kezelni a nagyrészt külföldről finanszírozott szervezeteket. Biztosítani kellene a valódi átláthatóságot, mert jelenleg sokak előtt nem világos, ki az, aki a jogvédelmet csak álcának használva tör valójában belpolitikai befolyásszerzésre – mondta a CÖF szóvivője. A szervezetük az amerikai szabályozást tekinti követendő példának. Az Egyesült Államokban a külföldről finanszírozott lobbitevékenységet végző civil szervezeteket idegen ügynöknek tekintik, s az ilyen társaságokat az Igazságügyi Minisztérium felügyeli.
Soros György pénzzel szerzett befolyása nem meglepő, a felháborító az, hogy egy igazságtalan cél érdekében, spekulánsok érdekeit védve károsítja meg az európai emberek 99 százalékát – fogalmazott lapunknak Kiszelly Zoltán. A politológus szerint ugyanis a mai modern kapitalizmussal Európa egy százaléka jár jól. – Egyre többen ellenzik azt az irányt, amit ez az elit képvisel, ezért pénzzel befolyásolják a politikát. Igaz, hogy erről eddig is tudtunk, most azonban bizonyítékot is kaptunk – fejtette ki a politológus. Kiszelly hozzátette: mindez nem nyitja fel az emberek szemét, hiszen az amerikai politika ilyen, az adomány pedig legális.
Galló Béla politológus a köztévén tegnap azt mondta: Soros György gyakran beavatkozik a politikai folyamatokba anélkül, hogy annak társadalmi következményeit logikusan kiszámítaná. – A milliárdos üzletember fő ideológiai üzenete a nyitott társadalom, s ezen elv mentén értelmezi a migránsügyet is. Azt képviseli, hogy jöjjenek Európa felé a migránsok, és kritizálja is az Európai Uniót amiatt, hogy nem fordít elegendő forrást a migránsok befogadásához szükséges intézkedésekre – vélte a szakember.
Lapunk tegnapi számában írtunk arról, hogy több százezernyi dollár támogatást kapott számos európai, köztük több magyar civil szervezet is a Soroshoz köthető alapítványtól. Ehhez képest újdonság, hogy a magyar LMBT (Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű) szervezet is részesült a „pénzesőből”, mintegy nyolcmillió forintot kaptak a Nyílt Társadalom Alapítványtól azért, hogy a 2014-es választásokon megfelelően képviseljék az emberek jogait. Dombos Tamás, a szervezet vezetője elmondta: a pályázati összeg fejében politikai vitákat rendeztek, videokampányt folytattak, valamint sajtófigyelésre koncentráltak. Az LMBT pénzügyi beszámolójából kiderül, további kétmillió forintot kaptak az IGLA–Europe nevű szervezettől, amelyet többek közt Soros is támogat."
Törölt felhasználó 2016. 08. 16. 22:52
Előzmény: #5457  Törölt felhasználó
#5458
KINA szerepet vállal Szíriában?

link
Törölt felhasználó 2016. 08. 16. 19:07
Előzmény: #5456  _pampa
#5457
Ennek az országnak, már 1/5-e bevándorló!

link
_pampa 2016. 08. 16. 08:47
Előzmény: #5455  _pampa
#5456
Ennek keretében az Egyesült Államok 15 terroristagyanús fogvatartottak szállít az Arab Emirátusokba.

Az Egyesült Államok szabadon engedte az Obama-éra legnagyobb létszámú csoportját Guantanamóról. Az 15 fogoly közül 12 jemeni volt, három pedig afgán állampolgár. A hírhedten kemény börtönben általában ítélet nélkül raboskodó, terroristagyanús személyeket tartottak fogva, akikről gyakran a későbbiekben bebizonyosodott, hogy nem álltak kapcsolatban terrorszervezetekkel.

Az intézményben korábban volt, hogy egyszerre nyolcszáz embert tartottak fogva embertelen körülmények között, mára már csak 61-en élvezik az amerikaiak "vendégszeretetét".

A 2002-ben felhúzott komplexumban az Egyesült Államok elleni fegyveres harccal, egyúttal terrorszervezethez tartozással gyanúsított embereket helyeztek el, mindenféle bírósági ítélet nélkül.
A Bush-kabinet 532 túszt engedett el korábban, legtöbbjüket Afganisztánba és Szaúd-Arábiában. Obama a 2008-as választási kampányában azt ígérte, hogy a rendszeres kínzások és az embertelen körülmények, valamint a nemzetközi kritikák miatt bezáratja a börtönt."
_pampa 2016. 08. 12. 11:30
Előzmény: #5454  _pampa
#5455
Szaúd-Arábia az összeomlás szélén áll
Káncz Csaba, 2016. augusztus 12., 08:57
Privátbankár

A radikális államreform fölerősíti a törzsi és vallási ellentéteket és megroppanthatja a feudális királyságot. Washington szerint az államreform esetleges bukása egy szaúdi politikai káoszhoz vezethet, amelyből végül az Iszlám Állam húzna hasznot. A stagnáló gazdaság miatt megkezdődött a vendégmunkások ezreinek az evakuálása, ennek ellenére a királyság folytatja fegyverkezését és eredménytelen külföldi intervenciókra szórja el a pénzt.

Szaúd-Arábia a pénzügyi után a politikai bizonytalanság időszakába lépett, amint a királyság az áprilisban bejelentett "Vision 2030" elnevezésű államreform-csomag megvalósításához fogott. Az egyébként üdvözlendő lépések közé tartozik a vízfejű állami bürokrácia visszavágása és a magánszektor befektetéseinek növelése azzal a céllal, hogy csökkentsék az ország ráutaltságát az olaj-jövedelmekre. Igen ám, de a hedonista királyság eddig a bürokratikus kinevezéseket arra használta, hogy az egymással vetélkedő törzsi és családi frakciók támogatását megnyerje.

Ha ezeket a léha vattaembereket most utcára teszik és helyettük technokratákat hoznak be az államigazgatásba, azzal eltűnik az ösztönző, hogy a mögöttük álló csoportok támogassák a kormányt egy veszélyhelyzet esetén. Egy átfogóbb társadalmi reform ráadásul elidegeníti a nagy hatalmú vallási intézményrendszert is, amely pedig dominálja a szaúdi társadalmat. Ez az az ország ugyanis, ahol a mai napig vallásrendőrség működik, nyilvános lefejezés jár keresztény hittérítésért, de már Biblia birtoklásáért is korbácsolás. A nők még a kocsi volánja mögé sem ülhetnek, nem folytathatnak hivatali ügyintézést és gyermeklányokat kényszerítenek házasságokba.

Recseg a feudális királyság támasza

A királyság 1932-es egyesülése óta a szaúdi nemzeti identitás nagyon gyenge lábakon áll. Washington politikai köreiben tehát nem alaptalanul nő az aggodalom, hogy az államreform esetleges bukása egy szaúdi politikai káoszhoz vezethet, amelyből végül az Iszlám Állam húzna hasznot. Az Egyesült Arab Emirátusok már egy vészforgatókönyvet is kidolgozott a szaúdi állam összeomlása esetére.

A 25,000 hercegből, hercegnőből és udvartartásából álló (!) szaúdi uralkodó ház szinte kizárólag az olaj-jövedelmekre van utalva és a pozíciója egyre labilisabb lábakon áll. Az államot eddig főként a vahhabita vallási ideológia tartotta össze, amely bár népszerű a központi területeken (Nejd), de elutasításra talál a siíta kisebbség részéről az ország keleti tartományaiban. A szaúdi lakosság 15 százalékát kitevő siíták napjainkban is a szegények számát gyarapítják. Ők 2011-ben már fellázadtak a szunnita diszkrimináció és elnyomás ellen, amelynek során legalább 20-an életüket vesztették.

A július 4-i támadások három szaúdi városban nem csak a szalafista-iszlamista veszélyre mutattak rá, hanem a szent helyek őrzőjeként a szaúdi uralkodó osztály legitimációjának törékenységére is,. Ha a felfordulás erősödne, akkor egy kétoldalú megállapodás szerint a pakisztáni katonaság vonulna be a királyságba, hogy megvédje Mekkát és Medinát és megőrizze a szaúdi területi integritást. Egy esetleges szaúdi összeomlás esetén pedig Irán várhatóan tovább erősítené pozícióit Jemenben, Irakban, Szíriában, Szaúd-Arábia siíták lakta területein és a siíta-többségű Bahreinben.

Leálló gazdaság, dübörgő fegyverkezés

A 19 millió szaúdi polgár 60 százaléka 20 év alatti fiatal, növekvő munkanélküliséggel. A legtöbb munkát a 8.5 millió migráns dolgozó végzi el, akik többsége Dél-Kelet Ázsiából érkezik évekre és szolgai körülményeket biztosítanak számukra, de az utóbbi időben egyre kevesebb a munkalehetőség. A napokban az indiai kormány kezdte el a hirtelen ezrével munkanélkülivé vált honfitársai evakuálását a királyságból.

S noha agyaglábakon áll az ország gazdasága, a királyság a hét elején egy újabb nagyszabású tüzérségi eszközvásárlási szándékát jelentette Washingtonnak, 1.15 milliárd dollár értékben. Az ország katonai költségvetése már így is a világon a negyedik legnagyobb, csaknem 60 milliárd dollárral, ráadásul tavaly Indiát megelőzve a világ legnagyobb fegyverimportőre lett. Egyre szűkülő pénzügyi forrásait intervenciókra szórja el, így Rijád szunnita harcosokat támogat a szír elnök megdöntésére és Irak siíta kormányának aláásására, hogy visszaszorítsa Irán regionális befolyását. A vahhabita királyság szponzorálta az al-Sziszi által vezetett puccsot is az egyiptomi Muszlim Testvériség által vezetett kormány ellen 2013-ban, tavaly óta pedig aktívan és eddig eredménytelenül avatkozik be a véres jemeni polgárháborúba."

Káncz Csaba jegyzete
_pampa 2016. 08. 11. 07:33
Előzmény: #5452  _pampa
#5454
ezt nem árt megjegyezni.

"lehetővé vált a "csak parancsokat követő" tettesek elleni jogi fellépés."

"Az életkoruk 89 és 98 között szóródik, és mind a Gdanskhoz közeli Stutthof koncentrációs táborban dolgoztak. Négyen férfiak, ők mind őrök voltak, négyen pedig nők, akik főleg irodisták. További csavar, hogy páron közülük csak 17 évesek voltak a cselekmények elkövetése idején.
A német nácivadász hivatal azért ássa elő mostanában a nagyon-nagyon öreg koncentrációstábor-őröket, mert egy 2011-es ítélet (az ukrán hadifogolyból lett kegyetlen treblinkai táborőrből lett amerikai autógyári munkássá vált John Demjanjuk ügyében) új precedenst teremtett: lehetővé vált a "csak parancsokat követő" tettesek elleni jogi fellépés.
Emiatt egy sor auschwitzi őr ellen indult eljárás, a 95 éves Oskar Gröninget például 300 ezer ember gyilkosságában való bűnrészességgel vádolták meg. Azóta a kisebb táborok egykori őrei közül keresik azokat, akik még élnek. (Deutsche Welle)"
Törölt felhasználó 2016. 08. 10. 10:07
Előzmény: #5452  _pampa
#5453
Szomorú vagyok, hogy ott nem az oroszok veszélyeztetik a civil lakosságot!

Ahol a zusa van, ott nemsokára az orosz befolyás is erősödni fog! Attól kezdve jaj a zusa által támogatott civileknek!
_pampa 2016. 08. 10. 08:00
Előzmény: #5451  _pampa
#5452
"Hivatalos: Amerika bevonul Líbiába

Oláh Gellért


TRIPOLI, 7:28
Először nyújtanak közvetlen szárazföldi támogatást az Iszlám Állam elleni offenzívához. Összehangolják az amerikai légicsapásokat és hírszerzési információkat szolgáltatnak.

Névtelenül nyilatkozó amerikai és líbiai illetékesekre hivatkozva azt írta internetes kiadásában a Washington Post, hogy a kis létszámú elitegység jelenléte ˜– a helyszínen tartózkodó brit katonák mellett – a tengerparti Szirt városánál elmélyíti a Nyugat szerepvállalását az Iszlám Állam ottani, legerősebb szárnya elleni harcban.

Robyn Mack, az amerikai hadsereg afrikai hadműveleti erőinek szóvivője azt mondta a lapértesülésre reagálva, hogy amerikai katonai tisztségviselők kis számban folytatják a ki-be járást" Líbiába."

A szélsőséges iszlamisták líbiai fellegvárának számító Szírt város Tripolitól, a fővárostól 450 kilométerre keletre fekszik. Az amerikai hadsereg augusztus elseje óta mér légicsapásokat az Iszlám Állam ottani állásaira, hogy támogatást nyújtson a líbiai egységkormány katonáinak a dzsihadisták elleni harcban.Azóta amerikai gépek mintegy harminc célpontot támadtak.

Líbia mély káoszba süllyedt Moammer Kadhafi diktátor hatalmának 2011-es megdöntése után. A kialakult hatalmi és biztonsági űr betöltésére hatalmi harc kezdődött a rivális milíciák között, megvetette a lábát az országban az Iszlám Állam is, az al-Kaidával szövetséges szervezetekhez hasonlóan. 2014 óta az országban két kormány és két parlament működött - az egyik a nyugati, a másik a keleti régiókban. Az ENSZ közvetítésével decemberben született megállapodás az elnöki tanács és az egységkormány létrehozásáról."
(Washington Post, MTI)
_pampa 2016. 08. 09. 08:21
#5451
"Ragaszkodnak az atomfegyverekhez a nagyhatalmak"

amennyiben nem történik meg a teljes leszerelésük minden országnak fel kell mondani az atomsorompó, atomcsend egyezményt!

szabadon kell építeni,fejleszteni,vásárolni atomfegyvert! más megoldás nincsen arra,hogy ráébredjenek azok az államok akik birtokolják:

ŐK SINCSENEK BIZTONSÁGBAN!
link
Törölt felhasználó 2016. 08. 08. 21:12
Előzmény: #5449  Törölt felhasználó
#5450
Veszélyben a "hagyományos" amerikai (USA) demokrácia!

link
Törölt felhasználó 2016. 08. 06. 09:40
Előzmény: #5447  szivacs
#5449
+++
_pampa 2016. 08. 06. 08:32
Előzmény: #5447  szivacs
#5448
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

csak bővíteni lehetne a listát!
szivacs
szivacs 2016. 08. 06. 00:08
#5447
"Búcsúbeszéd a Józan Ész halálára. Nyugodjék békében!

Ma egy szeretett barátunk elvesztését siratjuk: Józan Ész, aki sok éven át volt közöttünk.

Senki sem tudja biztosan, hány éves volt, mivel születési adatai már régen elvesztek a bürokrácia útvesztőiben.

Emlékezni fogunk rá, mert olyan értékes leckéket adott nekünk, mint “dolgozni kell, hogy tető legyen a fejünk felett” és “mindennap kell olvasni egy keveset”; hogy tudjuk, miért lel aranyat, aki korán kel, és hogy felismerjük olyan mondatok érvényességét, mint “az élet nem mindig igazságos” és “lehet, hogy én vagyok a hibás”.

Józan Ész egyszerű és hatásos parancsok (“addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér”) és megbízható szülői stratégiák (“nem a gyerek, hanem a felnőtt dirigál”) szerint élt.

Egészsége akkor kezdett gyorsan romlani, amikor fura szabályokat kezdtek alkalmazni: jelentéseket egy hatéves kisfiúról, akit szexuális zaklatással vádoltak, mert megpuszilta egy osztálytársát; kamaszokról, akiknek iskolát kellett változtatniuk, mert feljelentették drogot áruló társukat, és a fegyelmezetlen diákját megdorgáló tanítónő elbocsátása csak rontott az állapotán.

Józan Ész akkor kezdett háttérbe szorulni, amikor szülők csak azért támadtak a tanárokra, mert azok végezték el azt a munkát, amelyben a szülők csődöt mondtak: fegyelmezetlen gyermekeik fegyelmezését.

Még tovább hanyatlott, amikor az iskoláknak szülői engedélyt kellett beszerezniük ahhoz, hogy beadjanak egy aszpirint, bekenjenek egy gyereket naptejjel, de tilos volt tájékoztatniuk a szülőket, ha egy diák drogozott, egy diáklány teherbe esett, (pláne ha abortuszt akart csináltatni).

Józan Észnek elment a kedve az élettől, amikor a tízparancsolat nevetség tárgyává vált, némely “egyház” üzletté aljasult, és amikor a bűnözők kezdtek különb elbánásban részesülni, mint áldozataik.

Józan Ész számára kemény csapás volt arról értesülni, hogy az ember már nem védheti meg magát egy tolvajtól a saját házában, ellenben a tolvaj beperelheti őt, ha kezet emel rá, és ha egy rendőr megöl egy bűnözőt, (még akkor is, ha ez utóbbinál fegyver volt,) azonnal eljárás indul ellene aránytalan védekezés miatt.

Józan Ész halálát megelőzte szüleié: az Igazságé és a Bizalomé, a feleségéé: a Bölcsességé, a lányaiké: a Felelősségé és a Törvényességé, a fiúké: az Ésszerűségé.

De élnek szörnyű mostohatestvérei: Hívják az ügyvédemet, Nem én voltam, Ne szólj bele, és a Társadalom áldozata vagyok.

Nem vagyunk sokan a temetésén, mivel nagyon kevesen fogták fel, hogy elment." link
_pampa 2016. 08. 05. 12:10
Előzmény: #5443  _pampa
#5446
" A Közel-Kelet már a harmadik világháború hadszíntere – Bese Hozat, a KCK társelnöke



És akkor volt az a pont, amikor az út úgy indult el felfelé, mintha egy elfuserált és túlságosan meredekre épített autófeljárón kellene továbbmenni. Pillanatok alatt fogyott el a sebesség és már abban sem voltam egészen biztos, hogy egyesben felmegy a retro Nissan pickup. A Kandil völgy déli bejárata volt ez, az első PKK-s ellenőrző pontot már magunk mögött hagytuk, néhány kilométerrel korábban. Négyen álltak az út mellett az árnyékban, a szokásos Kalasnyikovokkal a vállukon, terepzöld bőnadrágos egyenruhában, virágos kendőkkel a vállukon. A sofőr, aki korán reggel a Szulejmanijában a szállodába jött értem bemondta, amit ilyenkor be kell mondani és a fiúk csak biccentettek – mehettünk tovább a Kandil felé. Kakuk György riportja.





A völgy, ami észak-déli irányban fut a Kandil hegységen keresztül, egy egészen elképesztő természeti képződmény. Két természetesen szűk bejárata van, aminek ellenőrzéséhez nem kellenek komoly erők. Ezen a völgyön fut keresztül az országút, amit kevesen használnak.

Itt Irak északi részén, úgy húsz kilométerre az Iráni határtól, csak az jön ide akinek itt akad dolga, vagy itt él. És igazából, ha egy külföldi újságíró bemondja Szulejmanijában, hogy a Kandilba menne, akkor mindenki tudja mi dolga van ott.

A Kandil hegység 1997. óta a PKK a Kurd Munkáspárt észak iraki központja. Itt van a szervezet katonai parancsnoksága innen irányítják a PPK-t. A területi mélység, a viszonylagos távolság a török határtól és hely természetes erőd jellege adta magát, amikor arról kellett dönteni, hogy a török hadsereg folyamatos támadásai elől az északabbra, a török határ mellett lévő hegyekből ide helyezik át a szervezet parancsnokságát.

Persze Törökország határától való jelentős távolság nem írja felül a biztonság különleges intézkedéseit. Reggel hét előtt még fogalmam nem volt arról, hogy ki jön értem a szállodába. Meg, hogy egyáltalán értem jönnek-e? És Szulejmanijától a három órás autóúton, végig azon gondolkodtam, aki értem jött az valóban oda visz-e amit a PKK sajtósával megbeszéltünk.

Miután végigküzdöttük magunkat ezen az elfuserált autókiállóra hajazó szerpentinen és felértünk magába a völgybe pesze egy kicsit közelebb kerültem dilemmáim megoldásához. Az első hosszú elnyújtott kanyarban, ahol kiér az út egy kanyonból, már messziről látszik a hegyoldalba kirakott arckép.

Ott fenn a magasban Abdullah „Apo” Öcalan képmása néz vissza a hegyoldalból. A PKK alapítója és mind a mai napig vezetője, akit 1997 fogtak el a törökök és egy nemzetközileg felügyelt tárgyaláson ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre. Öcalan jelenleg is a Nyugat Törökország partjaihoz közeli Imrali szigetén ül egy börtönben teljes elszigeteltségben. A szigeten rajta kívül nincs más fogvatartott."
Törölt felhasználó 2016. 08. 03. 16:21
Előzmény: #5444  Törölt felhasználó
#5445
Lvov vagy Lemberg!Amire érdemtelen Ukrajna!

link
Törölt felhasználó 2016. 08. 03. 15:34
#5444
Ideje lenne már a parazita rom ániát felszabadítani!

link
_pampa 2016. 08. 03. 09:27
Előzmény: #5442  _pampa
#5443
"közbiztonság érdekében foglalnak le állatokat" :)))))

"Negyven szamarat hirdetnek eladásra a palesztin újságokban. Ebben eddig nincs semmi rendkívüli, a hirdető viszont nem más, mint az izraeli hadsereg.

A palesztinok szerint ugyanazokat az állatokat akarják nekik eladni, amit Ciszjordániában, a Jordán folyó völgyében foglaltak le tőlük.

Az izraeli hatóságok szerint a közbiztonság érdekében foglalnak le állatokat, főleg azért, hogy megakadályozzák a közúti baleseteket. A palesztinok viszont úgy vélik, ezek az intézkedések is arra irányulnak, hogy kiszorítsák őket a völgyből, ahol értékes termőterületek vannak.

A hirdetés szövege szerint azokat a szamarakat árverezik el, amelyekért nem jelentkezett a gazdájuk. Ugyanakkor egy 26 falut tömörítő palesztin tanács vezetője azt mondta: nagyon sokba kerül visszaszerezni a lefoglalt állatokat, 150 ezer forintnyi összeget is kifizettetnének a palesztinokkal egyetlen szamárért.

Egy ciszjordániai gazdálkodó elmondta: Izrael gyakorlótérré nyilvánította lakhelyüket, bármikor megjelenhet a hadsereg, hogy kiutasítsa őket, az állatokat pedig teherautókra tereljék, mondván, zárt katonai zónában vannak. A Jordán folyó partjától kicsit távolabb azonban a palesztinok legnagyobb része már nem jut vízhez, csak jelentős összegekért cserébe. Van, ahol egy embernek naponta húsz liter jut, ami egyötöde az Egészségügyi Világszervezet által ajánlott napi minimumnak.

Onnan, ahol egykor a gazdálkodó itathatta a teheneit, most vezetéken viszik el a vizet egy izraeli telepre. „Régen itt ittuk a vizet, amiben most a telepesek fürdenek” – mondta. (AFP)"
_pampa 2016. 08. 03. 08:15
Előzmény: #5441  _pampa
#5442
Öngyilkos merénylő robbantott a líbiai Bengáziban.
Katonák közé vezette bombákkal megrakott autóját a kikötővárosban. Huszonhárman haltak meg.

Líbiában az Egyesült Államok hétfőn kezdte bombázni az Iszlám Állam és az Al-Kaida állásait, s a líbiai hadsereg is offenzívát indított. A szélsőséges iszlamisták ezt akarták megbosszulni a támadással."
_pampa 2016. 07. 30. 08:35
#5441
"emiatt a száraz területek még szárazabbak"

"Mika János éghajlatkutató szerint Magyarországon csökkenő tendenciát mutat a vízbevétel, amelynek fő okozója az éghajlatváltozás.
A szakértő az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában azt mondta, az éghajlatváltozás nem csak a hőmérséklet, hanem a felhőzet változásával is jár, ez Magyarországon és attól délre csökken, ami melegedést és hiányt okoz a csapadékban.
Hozzátette: az északi területen ennek pont az ellenkezője igaz, emiatt a száraz területek még szárazabbak, a csapadékosak még csapadékosabbak lesznek. Emiatt ahol vízhiány volt, ott még nagyobb hiány lesz, ahol pedig vízbőség volt, ott még több víz lesz.
Perger László, az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezető tanácsadója a hírműsorban azt mondta, a föld teljes vízkészletének 2,8 százaléka édesvíz, ennek 75 százaléka nem hozzáférhető, a fennmaradó kevesebb mint 1 százalék fogyasztható."

Ezért fognak megindulni tömegesen a klímamenekültek!

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek