Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
elemes
elemes 2016. 06. 27. 15:28
Előzmény: #5399  pampa
#5400
megtették, 2000 március 12-én.

most Putyin jön, bocsánatot kell kérnie a kommunizmus bűneiért.
pampa 2016. 06. 27. 15:19
Előzmény: #5398  Törölt felhasználó
#5399
"Ferenc pápa: Bocsánatot kellene kérni a melegektől"

meg azon emberek leszármazottaitól akiket a Pápa parancsára eretnekség vádjával megöltek!

A Vatikánnak ezt a bocsánatkérést is egyszer meg kellene ejtenie!
Törölt felhasználó 2016. 06. 23. 11:04
Előzmény: #5396  pampa
#5398
A NATO hivatalosan is hadszintérré nyilvánította a kibrteret.

link
Törölt felhasználó 2016. 06. 23. 10:50
Előzmény: #5396  pampa
#5397
A zusában minden 7. ember szegény, az IMF szerint. Lehetséges? 50 millió szegény országa a leggazdagabb!

link
pampa 2016. 06. 23. 09:39
Előzmény: #5395  Törölt felhasználó
#5396
a NATO elkötelezett az együttműködés erősítése iránt, amelynek fontos lépése, hogy Izrael irodát nyit a katonai szervezet brüsszeli központjában."

jó lesz ez! :))))
Törölt felhasználó 2016. 06. 23. 09:37
Előzmény: #5394  pampa
#5395
Oroszok a NATO közelkeleti spájzában!
Végre egy olyan nato pincsi, ahol minden állampolgár hadköteles!
Jó lesz! Bomlik a nato is! Benn a kígyó feje!
pampa 2016. 06. 23. 09:14
Előzmény: #5393  pampa
#5394
Türelemmel? Meddig?

"Reuven Rivlin szerint a felek közötti teljes bizalomhiány miatt átmenetileg nincs esély semmiféle békét elősegítő megegyezésre. Ezért arra kérte az uniót, legyen türelemmel és segítse a jövőbeni tárgyalásokat.

A békefolyamat előmenetelét nehezíti a palesztin hatóságok és a Gázai övezetet irányító Hamász iszlamista palesztin szervezet közötti megosztottság, a helyi villongások és a gazdasági feltételek hiánya okozta bizalomhiány az izraeli és a palesztin felek között."
– mondta az izraeli elnök.

A jelen helyzetet jellemző teljes bizalomhiány miatt arra kérte az uniót, ezekben az időkben összpontosítja erőfeszítéseit a türelmes és módszeres bizalomépítésre.

Az izraeli elnök az európai kezdeményezésű, elhúzódó béketeremtő folyamatok és a jelenlegi megrekedt izraeli-palesztin tárgyalásokkal kapcsolatban hangsúlyozta, ha a nemzetközi közösség valóban őszintén törekszik arra, hogy haladást szolgáló szereplője legyen a békefolyamatoknak, szakítania kell a parttalan tárgyalások sorozatával és arra kell törekednie, hogy bizalmat építsen a felek között.

Reuven Rivlin brüsszeli látogatása során európai uniós és NATO-s vezetőkkel tárgyalt az Izraellel folytatott együttműködés megerősítéséről.

Az izraeli államfő kedden Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével folytatott megbeszélést a terrorellenes együttműködés fokozásáról. A találkozót követően kiadott közleményében Tusk hangsúlyozta, hogy a terrorizmust csak közös erővel lehet legyőzni. Arra is kitért, hogy az unió számára kiemelkedően fontos a Közel-Kelet tartós békéjének megteremtése és az izraeli-palesztin viszályt lezáró "kétállami megoldás" megvalósulása, amelynek érdekében továbbra is együtt fognak dolgozni a felek mindegyikével.

Reuven Rivlin kedden Jens Stoltenberggel, a NATO főtitkárával is találkozott. Az észak-atlanti szövetség vezetője a tanácskozás után tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: a NATO elkötelezett az együttműködés erősítése iránt, amelynek fontos lépése, hogy Izrael irodát nyit a katonai szervezet brüsszeli központjában."

(MTI)
pampa 2016. 06. 22. 08:42
Előzmény: #5392  pampa
#5393
Milyen felhatalmazás alapján támadnak Irakban?
Érdekes, ez nem minősül AGRESSZIÓNAK ?

"A török légierő ismét csapásokat mért szerdára virradó éjjel a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) észak-iraki és délkelet-törökországi állásaira - közölték biztonsági források. A tájékoztatás szerint a támadások megsemmisítették a PKK több búvóhelyét és fegyverraktárát is. A légierő Törökország területén Lice és Semdinli városok közelében csapott le.

A PKK vezetőségének főhadiszállása Észak-Irakban van."
pampa 2016. 06. 21. 08:52
Előzmény: #5390  _pampa
#5392
"
USA
A fegyverlobbi megint gúzsba kötötte a szenátust"

a cikk link
Törölt felhasználó 2016. 06. 21. 08:09
Törölt hozzászólás
#5391
_pampa 2016. 06. 21. 08:02
Előzmény: #5389  _pampa
#5390
most akkor féljenek a britek? megy az USA hadigépezete és büntet? :)

"A 19 éves Michael Steven Sandford ellen hétfőn emeltek vádat egy nevadai szövetségi bíróságon. Sandfordot a szombati nagygyűlésen tartóztatták le, miután meg akarta szerezni egy rendőr fegyverét, hogy - saját bevallása szerint - agyonlője Trumpot.

A férfi a nagygyűlésen azzal szólította meg a rendőrt, hogy autogrammot szeretne kérni a republikánusok várható elnökjelöltjétől. Amikor a rendőr feléje fordult, megragadta és megpróbálta elvenni tőle a szolgálati fegyverét. A támadót azonnal leteperték és átadták a titkosszolgálat jelenlévő embereinek.

Már régóta tervezte

Sandford a hatóságoknak bevallotta, hogy Kaliforniából utazott a szomszédos Nevada államban lévő kaszinóvárosba, kifejezetten azért, hogy meggyilkolja Trumpot. A merényletet egy éve tervezte, és azt mondta a hatóságoknak, hogy ha szabadlábon lenne, újra megpróbálna végezni Trumppal. Letartóztatása után kiderült, hogy brit jogosítványa van és mintegy másfél éve él az Egyesült Államokban, a New Jerseyben lévő Hobokenban. Az ügyészég később közölte, hogy a támadó brit állampolgár.

A brit férfi előzetes meghallgatását július 5-én tartják. Ha bűnösnek találják magánterületen elkövetett erőszakos cselekmény vádjában, akár több mint tíz év börtönbüntetésre és 250 ezer dolláros (69 millió forintos) bírság megfizetésére ítélhetik."
_pampa 2016. 06. 18. 07:52
Előzmény: #5387  _pampa
#5389
nehéz azt megmagyarázni,hogy az emberiség nem felelős a klímaváltozásért....

"Évente 15 milliárd fa tűnik el a Földről!
MTI, 2016. 06. 18. 07:00
Erdő
Az ENSZ Környezetvédelmi Programjának (UNEP) Pekingben pénteken közzétett jelentése szerint évente 15 milliárd fa és 24 milliárd tonna termőterület tűnik el a Földről, világszerte a talaj mintegy 33 százaléka közepesen vagy súlyosan károsodott.

Ennek oka az erózió, a földek túlzott használata, elsavasodása és sóssá válása, vegyi anyagok általi szennyezése – olvasható a sivatagosodás és a szárazság elleni küzdelem június 17-i világnapjához időzített jelentésében."

Termőföld nélkül pedig nem lesz megfizethető élelmiszer.
Törölt felhasználó 2016. 06. 17. 13:57
Előzmény: #5386  _pampa
#5388
Próbálták volna nem aláírni!!!!

Biztos, hogy 51-en fogalmazták? Tanulmányozni kellene!
_pampa 2016. 06. 17. 13:32
Előzmény: #5386  _pampa
#5387
"Oroszország óva intette az Egyesült Államokat a szíriai kormányerők elleni légicsapástól. Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő azt mondta: a Bassár el-Aszad megbuktatására tett kísérlet nem járulna hozzá a terrorellenes küzdelem sikeréhez, sőt, teljes káoszba taszítaná a térséget."
_pampa 2016. 06. 17. 07:54
Előzmény: #5385  _pampa
#5386
Szaddam eltűnik béke lesz.....
Kadhaffi eltűnik béke lesz....
Arafat eltűnik béke lesz....
stb....

"hogy Szíriában csak Aszad eltávolítása és új kormány felállítása hozhat változást, ezért aktív beavatkozásra szólítanak"

"Az amerikai külügyminisztérium 51 tisztviselője írta alá azt a bizalmas dokumentumot, amelyben Barack Obama Szíria-politikája ellen tiltakoznak és Bassár el-Aszad kormányának bombázására szólítják az elnököt.
A bizalmas, belső felhasználásra szánt dokumentumban azt írják, hogy Szíriában csak Aszad eltávolítása és új kormány felállítása hozhat változást, ezért aktív beavatkozásra szólítanak, jelentette a Wall Street Journal. Obama 2013-ban még azzal fenyegette Aszadot, hogy ha vegyi fegyvereket vet be saját népe ellen, beavatkozik. Aztán amikor Aszad vegyi fegyvereket vetett be, nem avatkozott be, és azóta is jellemzően csak az ISIS ellen folytatnak kampányt az amerikai légierő gépei.
Közben Oroszország Aszad oldalán lépett be a háborúba, amivel sikerült is megmenteni a tavaly nyáron már az összeomlás szélére jutott rezsimet. Tavaly szeptember óta a kormányerők konszolidálták pozícióikat, és területeket is szereztek - részben az ISIS, de jellemzően a mérsékelt lázadók rovására, merthogy az oroszok minden állításukkal szemben jellemzően nem az ISIS-t, hanem a többi lázadócsoport állásait bombázták, gyakran közvetlen harctámogatást nyújtva az ezek ellen a szárazföldön előrenyomuló kormányerőknek.
John Kirby, a külügyminisztérium szóvivője megerősítette a Eall Street Journal értesüléseit, de részletekbe nem kívánt bocsátkozni. Mindössze annyit mondott, hogy a külügyi vezetés tud a tiltakozásról, de még nem tanulmányozta a szöveget." (Via MTI)
_pampa 2016. 06. 16. 08:10
Előzmény: #5381  _pampa
#5385
A BT fog erről tárgyalni?

"Dokumentumok kerültek nyilvánosságra arról, hogyan vallatta és kínozta a CIA a 2001. szeptember 11-i terrortámadások után terrorizmus vádjával letartóztatott személyeket.

Az ötven dokumentumot az információszabadságot garantáló törvény értelmében tették közzé, az Amerikai Polgári Szabadságjogok Uniója kezdeményezésére. Ezek részletes feljegyzéseket tartalmaznak azokról a módszerekről, melyeket Barack Obama kínzásnak minősített és betiltatott. Kiderül az is, hogy a CIA-n belül is vita folyt a módszerek jogszerűségéről.

Az egyik dokumentumban a fizikai és lélektani nyomásgyakorlás módszereiről van szó. „A megfélemlítés egyik módja lehet, hogy a fogvatartottnak azt mondjuk, veszélyes rovarokkal teli dobozt helyezünk el a magánzárkájában, de valójában a dobozban ártalmatlan rovarok vannak” – áll a feljegyzésben. Egy másik instrukció arról szól, hogy a fogvatartottat koporsóhoz hasonló ládába teszik, mintha élve el akarnák temetni, a ládán azonban rejtett lyukakat hagynak, nehogy megfulladjon.

Egy feljegyzés szerint még George W. Bush akkori elnök is aggódott a kihallgatási módszerek jogszerűsége miatt. A CIA volt főnöke, Peter Goss arról tájékoztatta kollégáit, hogy az államfő rosszallással vizsgált egy fényképet, amin az látható, hogy pelenkát kötöttek egy fejjel lefelé lógatott rabra, és arra kényszerítették, hogy így végezze el a szükségét.

Egy olyan emlékeztető is nyilvánosságra került, amely leszögezi: minden kihallgatásnál jelen kell lennie orvosnak és pszichológusnak, akinek a javaslatára felfüggeszthetik a kínzást.

De olyan konkrét eseteket is tartalmaznak a dokumentumok, hogy egy afganisztáni fogolytáborban őrzött férfi belehalt a kínzásba, vagy hogy egy német állampolgárságú férfiról hónapokkal megkínzása után derült ki, hogy tévedésből tartóztatták le. (MTI)
atikasz 2016. 06. 15. 21:25
Előzmény: törölt hozzászólás
#5384
"vajon az agy integrálja majd az új testből érkező, az eddigitől eltérő jeleket"

nem fog az agyig eljutni semmilyen jel,hisz a gerincvelőt nem tudják összekötni,nem véletlen nyaktól lefele lebénult csókával kisérleteznek.
Törölt felhasználó 2016. 06. 15. 20:34
Előzmény: törölt hozzászólás
#5383
putyin fejét megkapod vagy matolcsyét ))), vagy egy női fej kell?
mert akkor zrikálhatsz végre !! )))))))))))))
Törölt felhasználó 2016. 06. 15. 20:25
Törölt hozzászólás
#5382
_pampa 2016. 06. 15. 13:20
Előzmény: #5380  _pampa
#5381
Több tízezer palesztin maradt tiszta ivóvíz nélkül a Gázai övezetben Ramadán idején, mert Izrael nemzeti vízszolgáltatója felfüggesztette az ellátást – írja az Al Jazeera.
A döntés miatt állítólag vannak családok, amelyek már negyven napja nem jutnak vezetékes vízhez. Az intézkedés miatt bajba került egyebek közt a negyvenezer lakosú Dzsenín, valamint Szalfít városa mellett jó néhány környékbeli kistelepülés is. A helyiek jelenleg lajtos kocsikkal próbálják megoldani az ivóvízellátást, sokan pedig kutakból és forrásokból igyekeznek pótolni a kiesett mennyiséget.

Tisztviselők elmondása alapján a szerencsétlenül járt gázai családok egy része napi két-három liter vízből kényszerül megélni. Érzékeltetésül: az ENSZ szerint egyetlen személy ideális vízfogyasztása minimum hét és fél liter. A Közel-Keleten viszont sokszor a forróság az úr, az év ezen részében nem ritkán 35 Celsius-fok felé kúszik a hőmérséklet, vagyis a vízigény is jóval nagyobb lehet. Ráadásul jelenleg is tart az idei muszlim böjti hónap, a ramadán, sokan napnyugtáig nem vesznek magukhoz ételt és italt, ami tovább súlyosbíthatja az amúgy sem fényes helyzetet.

Az izraeli állami vízszolgáltató vállalat, a Mekorot nem indokolta meg a döntését.

Az Al Jazeera cikke kitér arra is, hogy Izrael 1967, a terület megszállása óta korlátozza ilyen-olyan mértékben a Gázai övezet vízellátását."

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek