Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pitcairn2 2015. 08. 16. 13:09
Előzmény: #4697  Törölt felhasználó
#4700
különben magát "Líbiát" egy Italo Balbo nevezetű olasz fasiszta találta ki...

kb. így jönnek létre az efféle "államok"...

pitcairn2 2015. 08. 16. 13:07
Előzmény: #4697  Törölt felhasználó
#4699
és totális káosz maradt utána...

Líbia is egy imperialista gyarmati reliktum __vonalzóval__ meghúzott határokkal...

az un. fejlődő világban sohasem ért véget a __gyarmatosítás__, csak a módszerek változtak...
pitcairn2 2015. 08. 16. 13:04
Előzmény: #4693  Törölt felhasználó
#4698
a terror-támadásokat speciel nem az arabok/mutulmánok kezdték...

Zionist Bombing In Jerusalem 1946
link

bár kétségkívül tanulékonyak voltak...

különösen miután a CIA rengeteg pénzt és szakértelmet invesztált beléjük Afganisztánban...

Operation Cyclone
link

Törölt felhasználó 2015. 08. 16. 13:04
Előzmény: #4695  _pampa
#4697
Ugyanezt csinálta Kadhafi is Líbiában,a törzsi vezetőket kemény kézzel kordában tartotta,mondjuk diktátor volt, de rend is. Végül kegyetlenül meggyilkolták.Mosrót demokrácia van, és az ország egy kupleráj:
pitcairn2 2015. 08. 16. 13:01
Előzmény: #4695  _pampa
#4696
Irak is csak egy imperialista gyarmati reliktum volt, nyugati tervezők által __vonalzóval__ meghúzott határokkal...

szaddamot is csak az imperialista főnekei rakták a hatalomba

aztán meg kirúgták
_pampa 2015. 08. 16. 10:07
Előzmény: #4692  Törölt felhasználó
#4695
Szóba került a mostani bevándorlás kapcsán Szaddam.
Még élt addig kemény kézzel fogta a törzsi vezetőket diktatúravolt a térségbe,de rend és fegyelem. Valamiért elmozdították,hagyjuk most hogy miért...az indok az volt atomfegyvere van amit használni akar Európa ellen.
Likvidálták, és elkezdték keresni a bizonyítékot.Talán 3-4 évig tartott,de nem találtak semmit ami alátámasztotta volna a támadásjogosságát.

Erre jött a következő magyarázat.
Azért kellett elmozdítani, hogy demokratizálják a térséget és jobbá tegyék az ott élő emberek számára!

Mint ismerjük a következményeket, ez sem jött be.....

Nem,hogy az "utólagos" cél nem valósult meg hanem ezzel a hibás lépéssel kapcsoltan Európát is nehéz helyzetbe sodorták.

Nem volna szabad az ENSZ-nak engednie, hogy egyes államok kivonják magukat a nemzetközi jog alól.

szvsz
Törölt felhasználó 2015. 08. 15. 14:09
Előzmény: #4693  Törölt felhasználó
#4694
Tudom, hogy úgyse lesz válasz...
Törölt felhasználó 2015. 08. 15. 13:28
Előzmény: #4692  Törölt felhasználó
#4693
Mióta nem barátaid a terrorista arabok? Eddig, amíg itt zsidó-, meg amcsiellenes kampányt folytattál, valamilyen módon mindig a terroristák jogait védted. Most rájöttél végre, hogy tényleg vannak és ezt a problémát kezelni kell?
Törölt felhasználó 2015. 08. 15. 08:51
Előzmény: #4691  Törölt felhasználó
#4692
Szexrabszolgává tett az Iszlám Állam egy amerikai túszt
link
Törölt felhasználó 2015. 08. 13. 18:30
Előzmény: #4689  Törölt felhasználó
#4691
A törökök pedig hagyományos fegyvereket használnak ellenük.

"Bizonyítékok láttak napvilágot annak kapcsán, hogy néhány napja vegyi fegyverekkel támadták az Észak-Irakban harcoló kurd pesmergákat – írja az Euronews.
Német katonai megfigyelők jelentése szerint Erbiltől 40 kilométerre, Makhmurnál vetettek be klórgázt a kurd fegyveresek ellen. Eddig nem erősített hírek szerint legalább 60 pesmerga szenvedett légúti sérüléseket a vegyi támadás után.
Németország fegyverekkel és katonai kiképzőkkel is segíti a kurdok Iszlám Állam elleni harcát."
atv.hu
Törölt felhasználó 2015. 08. 13. 09:19
Előzmény: #4689  Törölt felhasználó
#4690
Pampi , rövidebbet is írhatnál pampának.
Törölt felhasználó 2015. 08. 13. 08:10
Előzmény: #4688  Törölt felhasználó
#4689
Természetesen a politikusok szemében ez sem számít FIGYELMEZTETÉSNEK!

"Az idén minden eddiginél hamarabb, már augusztus 13-án elérkezett a túlfogyasztás napja: 2015-ben alig több mint hét hónap alatt használta el a Föld lakossága azt az erőforrás-mennyiséget, amelynek egy évre kellett volna elegendőnek lennie ahhoz, hogy a bolygó a jelenlegi állapotában fennmaradhasson.

A Global Footprint Network 2003 óta évről évre összehasonlítja a természeti erőforrások megújulóképességét az emberiség erőforrásigényével, vagyis ökológiai lábnyomával. A nemzetközi túlfogyasztás napja minden évben az a nap, amikor a két érték találkozik, vagyis amikortól már a bolygó megújulóképességén felül fogyasztunk - olvasható a Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezetének közleményében.

Az elmúlt több mint tíz évben a túlfogyasztás világnapja két hónappal előrébb, kora októberről augusztus elejére került. Bolygónk tartalékainak felélése és a természeti rendszerek kizsigerelése miatt egyre súlyosbodó problémákkal kell megküzdenünk, ilyen a talajerózió, a fokozódó szárazság és ivóvízhiány, vagy a fajok sokszínűségének csökkenése. Az éghajlatváltozás - amelyet a légkör egyensúlyának felborításával idézünk elő - pedig csak súlyosbítja és gyorsítja a káros folyamatokat.

Mathis Wackernagel, a Global Footprint Network elnöke elmondta: az emberiség szén-dioxid-lábnyoma megduplázódott 1961 és 1973 között, és ezen idő alatt átléptük a fenntarthatóság határát. Azóta is a szén-dioxid az ökológiai lábnyom leggyorsabban növekvő és legjelentősebb komponense. Nem véletlen, hogy az éghajlati rendszer problémái jelentkeznek a legsúlyosabban.

"A kibocsátások csökkentését szorgalmazó nemzetközi megállapodás jelentősen előre tudná mozdítani az emberiség ökológiai lábnyomának csökkentését célzó folyamatot"

Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója elmondta: Magyarország éves fogyasztásának fedezéséhez 2,5 Földre lenne szükségünk. Ez azt jelenti, hogy ha az egész világon mindenki a magyar fogyasztási szokások szerint élne, akkor a globális túlfogyasztás napját már május 8-án elérnénk. "
Törölt felhasználó 2015. 08. 12. 09:12
Előzmény: #4683  Törölt felhasználó
#4688
Érdekes cikk. Meg sem említik az oroszokat,ők mit szeretnének. Oroszországnak területén kívül egyedül Szíriában van támaszpontja. Az lenne a minimum, hogy ebben az esetben őket is bevonnák a kérdés rendezése végett.

"Az amerikai külügyminisztérium cáfolta kedden egy vezető török diplomata kijelentését, amely szerint a két ország megállapodott volna egy észak-szíriai biztonsági övezet létrehozásának feltételeiről.

Nincs szó arról, hogy megállapodtunk volna valamiféle övezetről" - mondta Mark Toner külügyminisztériumi szóvivő az ankarai kijelentésre reagálva.

Feridun Sinirlioglu, a török külügyi tárca államtitkára kedden a CNN Türk tévécsatornának nyilatkozva közölte, hogy Törökország és az Egyesült Államok megállapodott az Észak-Szíriában létrehozandó biztonsági övezet feltételeiben.
A megállapodás értelmében - fejtette ki Sinirlioglu - Szíria északi határvidékén egy 98 kilométer hosszú és 45 kilométer széles zónát hoznak létre, amelyből kiszorítják az Iszlám Állam (IÁ) iszlamista terrorszervezetet. Az övezetet a szíriai Aszad-rendszer mérsékelt ellenzékének számító Szabad Szíriai Hadsereg fogja ellenőrizni, amelyet Törökország és az Egyesült Államok a levegőből támogat majd.

Toner azt mondta, hogy nem látta a török államtitkár nyilatkozatát, ezért azt nem tudja kommentálni. "Nagyon világosan értésre adtuk már többször is, hogy nincs semmiféle zóna, biztonságos menedék, ez esetben nincs szó ilyesmiről. Amiről tárgyalunk, az az, hogy fokozzuk az erőfeszítéseinket az Iszlám Állam szervezetének a térségből való kiszorítására" - mondta sajtótájékoztatóján Toner.

Törökország és az Egyesült Államok olyan terveken dolgozik, amelyek értelmében légi támogatást biztosítanának szíriai lázadóknak, és kiűznék a dzsihadista fegyveres szervezetet a török határ menti szíriai területekről.

A tervek értelmében a mérsékelt szír lázadók egy csoportja, amely az amerikai hadseregtől kapott kiképzést, a terepen harcol majd az Iszlám Állam ellen, és segíti összehangolni a török légitámaszpontokról induló, az Egyesült Államok vezette koalíció által végrehajtandó légicsapásokat. Az amerikai és a török hadsereg csapást fog mérni az IÁ-ra és a kurd fegyveresekre, ha belépnek a biztonsági övezetbe - idézte Feridun Sinirlioglu szavait a CNN Türk televízió.

A tervet jól ismerő diplomaták azt állítják, hogy ha csak egyet is sikerül elvágni az Iszlám Állam utánpótlási vonalai közül, az sorsfordító lehet a bonyolult szíriai polgárháborús viszonyok kimenetele szempontjából.

Törökország ismét kezdeményezni fogja, hogy létesítsenek repüléstilalmi övezetet Szíria északi része felett, az Iszlám Állam szervezete és a szíriai kormányerők elől menekülő civilek védelmére - mondta erre Ahmet Davutoglu török miniszterelnök kedden a BBC brit közszolgálati médiának.

Davutoglu szerint együtt fognak működni az Egyesült Államokkal annak érdekében, hogy "biztonsági övezetet" hozzanak létre a szíriai konfliktus miatt menekültté vált tömegek számára.

A török kormányfő a BBC-nek adott interjúban azt mondta, hogy Törökország eddig minden más országnál több szíriai menekültet fogadott be, az ENSZ adatai szerint több mint 1,8 milliót.

A terjedelmes interjúban Davutoglu felszólította a nemzetközi közösséget, hogy tegyen többet a több mint négy éve zajló szíriai konfliktus megoldása érdekében, egyúttal visszautasította azt az állítást, hogy országa korábban támogatta az Iszlám Állam dzsihadista szervezetét vagy más szélsőséges csoportokat."
Törölt felhasználó 2015. 08. 11. 12:22
Előzmény: #4685  saru
#4687
Ez nyilvánvaló, csak az adott hatalmi elitnek egyáltalán nem mindegy hogy az alapvető célokon túl egy milyen "egyéb" szándékokkal-tervekkel rendelkező erő veszi kezébe a "globalproject" kezelését.
Ebből a szempontból az oroszok nagyon nem "illenek a képbe", teljesen más ideológiai alapon képzelik el a globális irányítás jellegét.
Ezt vagy feladják a közeljövőben - vagy továbbra is szembeszegülnek - de a globalproject "szellemi atyjai" biztos hogy nem fogják eltűrni az alapiránytól eltérő magatartást.
Csakis az - és csakis úgy történhet ahogyan azt ők terveikben lefektették, senki sem lóghat ki a sorból...
Törölt felhasználó 2015. 08. 11. 11:06
Előzmény: #4681  Törölt felhasználó
#4686
Újra akarják nyitni az aranybányát!
saru 2015. 08. 11. 10:22
Előzmény: #4684  saru
#4685
Mi a tanulság ?, az , hogy az oroszokkal nem konfrontálódni kellene, hanem minden területem mielőbb max együttműködni az atlantiaknak: EU, USA és közösen megoldani a globus problémáit: űrkutatás, környezetvédelem, felmelegedés, gazdaság, katonai, energiai kérdések, stb, hiszen közösek az érdekek hosszútávon is, bár eddig is azok voltak sztem: kultúra, nem volt véletlen a világhábororús szövetség sem, ugye, stb…?!
saru 2015. 08. 11. 10:02
Előzmény: #4683  Törölt felhasználó
#4684
Kína vagy Amerika? Verseny a szuperhatalmi pozícióért
külföld, vélemény, Salát Gergely, Kína, Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Államok, nagyhatalom, közvélemény-kutatás, felmérés, nagyhatalmak, szuperhatalom, Amerika.
2015. augusztus 10. 21:04

Érdekes, hogy Amerika királyságában – persze az oroszok mellett – éppen Washington európai barátai hisznek a legkevésbé: a britek, németek, franciák többsége Kínát teszi az első helyre.

„A legszembetűnőbb változás, hogy visszatérőben van az Egyesült Államok vezető szerepébe vetett hit. A felmérésben részt vevő három tucat országban a megkérdezettek 51 százaléka szerint az USA a világ vezető gazdasági ereje, s csak 26 százalék gondolja úgy, hogy Kína. Két éve az USA csak 41, Kína pedig 34 százalékot kapott – ekkora változás a két ország teljesítményében nem történt, inkább csak a közvélemény érzékelte úgy, hogy Amerika láthatóan maga mögött hagyta a válságot, Kína pedig – bár továbbra is szép szaporán fejlődött – a csodavárók körében csalódást okozott. Maguk a kínaiak is csak a második helyre sorolják országukat, míg az amerikaiak bíznak magukban (hiszen amerikaiak), ők természetesen a sajátjukat érzik a vezető gazdaságnak.

Érdekes, hogy Amerika királyságában – persze az oroszok mellett – éppen Washington európai barátai hisznek a legkevésbé: a britek, németek, franciák többsége Kínát teszi az első helyre. Az USA erejébe vetett bizalom azonban csak a jelenre vonatkozik: a felmérésben részt vevő országok kétharmadában – magában Kínában is – a többség úgy véli, Kína előbb-utóbb a világ vezető gazdasága lesz, vagy már most az. Az amerikaiak megosztottak a kérdésben: körülbelül annyian mondják, hogy Kína sose fogja megelőzni az USA-t, mint ahányan az ellenkezőjét. Érdekesség, hogy Kína felemelkedésében – az európai haverok mellett – éppen azok nem hisznek, akiknek a legjobban tartaniuk kellene tőle: a „Kína soha nem előzi meg Amerikát” opciót a Kínával súlyos területi vitákba bonyolódott három ország, Japán, Vietnam és a Fülöp-szigetek lakói választották a legnagyobb arányban. Rajtuk kívül alig van ország, ahol ennyire hisznek dollárpapában. Mindennek azért is van jelentősége, mert ha valakiről elhiszik, hogy hamarosan a legnagyobb hatalom lesz, akkor azzal igazából már most ő a legnagyobb hatalom.”

Heti Válasz Salát Gergely: Kína vagy Amerika? Verseny a szuperhatalmi pozícióért
Törölt felhasználó 2015. 08. 11. 08:41
Előzmény: #4681  Törölt felhasználó
#4683
Ezt ellehetne magyarázni azon embereknek akik elveszítették a munkájukat életterüket....
Törölt felhasználó 2015. 08. 11. 08:23
Előzmény: #4681  Törölt felhasználó
#4682
újabb halálhír
a halálembertől
Törölt felhasználó 2015. 08. 11. 08:13
Előzmény: #4680  Törölt felhasználó
#4681
"Katasztrófahelyzetet hirdetett ki hétfőn John Hickenlooper coloradói kormányzó, miután Silverton környékén 113 ezer hektoliter mérgező szennyvíz folyt a környékbeli folyóvizekbe egy használaton kívüli aranybányából.


Az intézkedéssel a kormányzó az állami költségvetésből félmillió dollárt szabadított fel a környezeti károk elhárítására. A nehézfémeket - arzént, higanyt és ólmot - tartalmazó szennyvízömlést múlt szerdán a szövetségi Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) alkalmazottjai okozták véletlenül, egy korábban jelentett szivárgás helyszínén.

A környék több lakójától érkezett bejelentés az ivóvíz elszíneződéséről, de az EPA szerint egészségkárosodás egyelőre nem történt, és állatok sem betegedtek meg. A hatóságok mindenesetre nem javasolják, hogy az emberek az érintett kutakból igyanak, vagy az onnan nyert vízben fürödjenek"

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók