Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2012. 04. 06. 11:18
Előzmény: #2418  szivacs
#2420
nagy fasz ez a kinai manus .. akkor a hüant kezelje az értékén és ne ezer éven át alulértékelten ..

másra kiabál miközben vastagon leszarja a globális gazdaságot annyiban , haamennyiben az kína ellen fordul a trend vagy bármi is a piacon .

mi a túrót tehetne az usa jegybankárjának a feje .. ? netán kína érdekeit nézze és nyilatkozzon ..

a v.gazdaságon át azt kéri rafináltan és pofátlanul a kínai fkalap, hogy
az usán keresztül a kínai poziciókat erősítse az usa gazdasága maga ?

nem globális /?/ lazítást , hanem az usa gazdaságára van befolyással az amit börni mondott vagy tesz ..

hogy másodlagosan kihat a v.gazdaságára is ?

hát persze .. de ezért
álljon el tőle az usa főjbankárja ?

tenne ilyent egy kínai főgeci hasonló helyzetben ?
Törölt felhasználó 2012. 04. 06. 09:19
Törölt hozzászólás
#2419
szivacs
szivacs 2012. 04. 03. 14:15
Előzmény: #2416  pampa
#2418
"pf 2012. április 3. | 12:44

Zhou Xiaochuan, kínai jegybankelnök szerint nem szerencsés, hogy a Fed csak az amerikai gazdasági fejleményeket tartja szem előtt. A tartós monetáris lazításnak globális hatásai lehetnek - figyelmeztetett Zhou.

Zhou Xiaochuan, kínai jegybankelnök egy mai kerekasztal beszélgetésen figyelmeztető jeleket küldött az amerikai jegybanknak. Zhou szerint hiba, hogy a Fed csak az amerikai gazdaságra van tekintettel, és nem mérlegeli, hogy döntéseinek milyen globális hatásai vannak. Tekintettel arra, hogy a dollár a világ elsőszámú tartalékdevizája, a globális hatásokat nem szabadna figyelmen kívül hagyni - tette hozzá.

Zhou valószínűleg Ben Bernanke múlt heti szavaira kívánt reagálni, amelyek szerint az amerikai munkaerőpiac továbbra is súlyos problémákkal küzd, vagyis továbbra is indokolt lehet a laza monetáris politika."
pampa 2012. 04. 03. 09:17
Előzmény: #2416  pampa
#2417
"Oszama bin Laden éveket töltött bujkálással Pakisztánban a 2001. szeptember 11-i terrortámadás után. Egyik megerősített házból a másikba költözött, miközben több feleségétől gyerekei születtek. Közülük ráadásul egy legalább pakisztáni kormányzati kórházban született – közölte pakisztáni nyomozókkal bin Laden egyik özvegye."

" Egy, az özvegyek ügyében jártas informátor a CNN-nek elmondta: ha a három nőt elítélik, 10 év börtönt kaphatnak, mivel illegálisan tartózkodtak Pakisztánban."

és annak a "kommandónak" akik likvidálták milyen vízumuk volt? Turista?
pampa 2012. 04. 01. 08:44
Előzmény: #2411  pampa
#2416
Kína lesz az első "fecske" aki "fityiszt" mutat az USA-nak?

"Peking nem enged az iráni olaj importjára vonatkozó washingtoni akaratnak
2012.04.01. 8:06
Peking visszautasítja az amerikai elnök azon döntését, miszerint szankcionálják az országokat, amelyek olajat vásárolnak Irántól. Kína szerint Washingtonnak nincs joga egyoldalúan más országokat büntetni.

Kína mindig is ellenezte, hogy egy ország egy másik ellen szankciókat alkalmazzon hazai törvényére hivatkozva, továbbá egyoldalú szankciók bevezetését egy harmadik országot érintően - áll a kínai külügyminisztérium szombaton kiadott rövid közleményében.

A külügyi szóvivő korábban azt hangoztatta, hogy Kína "törvényes úton, legális csatornákon, ésszerű és méltányos módon importál olajat Irántól". Álláspontja szerint Kína a vásárlással nem sért érvényes ENSZ biztonsági tanácsi határozatokat, nem veszélyeztet harmadik országot és nem lép fel a nemzetközi közösség érdekei ellen sem."
szivacs
szivacs 2012. 04. 01. 00:37
Előzmény: #2414  pampa
#2415
"A kérdés, hogy képes lenne-e a tanulmányban leleplezett nagyhatalmú szuper-entitás közös politikai nyomásgyakorlással az esetleges, egyelőre még napirenden sem lévő szabályozási törekvések meghiúsítására, valószínűleg a következő évek egyik legizgalmasabb kérdése lesz" - eddig mindenesetre képes volt.
Az a sok szabályozási hiányosság, érthetetlen tévedések, mulasztások ezáltal érthetővé válnak...
pampa 2012. 03. 31. 10:04
#2414
Érdekes cikk.

"Miközben az Occupy Wall Street mozgalom a világ minden táján a pénzügyi szektor túlzott hatalma ellen tiltakozik, egy friss tudományos tanulmány igazolja a tüntetők félelmét, miszerint egy szűk csoport kontrollálja a világ gazdaságának jelentős részét. Az összeesküvéselméletek híveinek rossz hír viszont, hogy a magyarázat tisztán hálózatelméleti, és teljességgel nélkülözi a szabadkőműveseket.
A zürichi székhelyű Swiss Federal Institute of Technology komplex rendszerekkel foglalkozó kutatói, Stefania Vitali, James B. Glattfelder és Stefano Battiston az ideológiákon túllépve empirikus kutatással (PDF) igyekeztek bizonyítani a vélt hatalmi hálózat létét. 43,000 transznacionális vállalat közötti kapcsolatokat vizsgálva megállapították, hogy valóban egy viszonylag kevés cégből álló csoport ellenőrzi a világgazdaság aránytalanul nagy részét. A tanulmányról elsőként a New Scientist tudósított, majd a forbes.com is lehozott egy kritikusabb beszámolót.

Az egyik kutató, James Glattfelder szerint a valóság annyira összetett, hogy megértéséhez el kell szakadni a dogmáktól, legyenek azok valamiféle összeesküvéselméletek vagy éppen a szabad piac “hivatalos” dogmája. Tanulmányuk a kutató szerint a valós képet mutatja. Ezt megelőzően is íródtak már tudományos tanulmányok melyek kimutatták hogy a multinacionális vállalatok nagy szeleteket birtokolnak a világ gazdaságából, de azok csak egyes nemzetgazdaságokat vizsgáltak és nem vették figyelembe a közvetett tulajdonosi kapcsolatokat sem. Ezért nem tudtak a globális gazdaságra vonatkozó megállapításokat tenni, mint például hogy milyen hatással van a jelenség a világgazdaság stabilitására.

A zürichi kutatók a 37 millió céget és befektetőt tartalmazó Orbis 2007 adatbázisból kiválasztott 43,060 transznacionális vállalat közötti részvénytulajdonosi kapcsolatokat vizsgálták. Komplex hálózatelemzéssel készült modelljükben kimutattták a szerteágazó részvényesi kapcsolatokat, amiket aztán a bevételekkel társítottak. Eredményként megkapták a gazdasági hatalom térképét, melynek középpontjában 1,318 egymással szoros kapcsolatban lévő cég helyezkedik el. Mindegyikük legalább két másik, de átlagban 20 másik céghez kapcsolódott részvényesként. Ez az 1,318 cég a világ folyó bevételeinek 20 százaléka felett rendelkezik, de részvényesként a világ “blue chip” és feldolgozóipari cégeinek többségét is birtokolják, ami további 60 százalékát teszi ki a világgazdaság bevételeinek.

Szuper-entitás a keménymagban

Amikor a kutatócsoport tovább fejtette a tulajdonosi szálakat, azok egy 147 még szorosabban összefonódott cégből álló szuper-entitáshoz vezettek, amiben a csoporton belüli cégek részvényeinek háromnegyedét a csoport tagjai tartják kézben. Ez a szuper-entitás, amelyben a cégek háromnegyede pénzügyi közvetítő, kontrollálja az egész hálózat gazdasági értékének 40 százalékát.

A hatalomkoncentráció önmagában sem jó, sem rossz, de a központ szoros összefonódása már veszélyt jelenthet a hálózat stabilitására nézve. Mindezt a világ láthatta is 2008-ban, amikor a Lehmann Brothers csődje az egész pénzügyi rendszert megingatta. A tanulmány szerzői szerint a tulajdonviszonyok bonyolultsága minden valószínűséggel jó mutatatja a pénzügyi összefonódások bonyolultságát is annak ellenére, hogy az egymásnak folyósított hitelek és egyéb ügyletek üzleti titkot képeznek és ezért kutathatatlanok. Nem vitatott ma már viszont, hogy egy szorosan összefonódott pénzügyi hálózat könnyen szenved el rendszerszintű meghibásodást. A jó időkben látszólag ellenálló rendszer rossz időkben egyszerre kerül stresszhelyzetbe és válik instabillá. További kérdés az is, hogy a 147 egymással szoros kapcsolatban lévő cég – melyek tevékenységi körei egymást alaposan átfedik, és mint kiderült egész szektorokat vagy azok nagy részét tartják kézben – vajon milyen hatással van a piaci versenyre?

A tanulmányt természetesen érte kritika is. A New Scientistnek nyilatkozó Yaneer Bar-Yam a New England Complex Systems Institute-tól (NECSI) és a forbes.com is arra hívta fel a figyelmet, hogy a részvénytulajdon nem feltétlenül jelent valódi kontrollt egy cég működése felett. A részvényeket gyakran pénzügyi alapok menedzserei kezelik, akik vagy élnek a részvényesi jogaikkal a cég operatív működtetésével kapcsolatban, vagy nem. A szakértő szerint további elemzést igényelne, hogy megtudjuk, ennek a jelenségnek milyen hatása van a rendszer egészének működésére.

Komplex rendszer, nem szabadkőművesek

A felső tízezer ellen tüntetőket valószínűleg nem dobja fel az a vélemény sem, amely szerint a kivételes hatalommal bíró szuper-entitás minden valószínűség szerint nem egy a világ irányítására törő összeesküvés eredménye. A New Scientistnek nyilatkozó Georg Sughihara, a Scripps Institution of Oceanography komplex rendszerek szakértője szerint az ehhez hasonló struktúrák a természetben is gyakoriak. Cégek üzleti okokból vásárolják egymás részvényeit és nem világhatalmi törekvések miatt, és az is természetes, hogy egy új belépő a hálózat jó összeköttetésekkel rendelkező tagjához kapcsolódik. A szoros kapcsolatoknak számtalan oka lehet. Ilyenek például a tranzakciós költségek minimalizálása, a rizikó megosztása, a bizalom növelése, vagy a nem kívánt felvásárlás elleni stratégia és a közös gazdasági érdek. Dan Braha (NECSI) szerint a világ gazdasági fejlődésének természetes fázisa az, amit az Occupy Wall Street mozgalom reklamál. Nevezetesen az, hogy a népesség 1 százaléka diszponál a világ vagyonának nagy része felett.

Nagy kérdés, hogy mi a következő fázis most, hogy a tanulmány elsőként írja le a globális gazdaság architektúráját és vetett fel égető kérdéseket annak stabilitásával és a piaci versenyre gyakorolt hatásával kapcsolatban. A rendszer sebezhető pontjait felismerve a közgazdászoknak és a szabályozó hatóságoknak új ötletekkel kellene előállniuk, hogy elejét vegyék jövőbeli gazdasági-pénzügyi sokkoknak, összeomlásoknak. A tanulmány szerzői szerint kézenfekvő ötlet lenne egy az egész világra kiterjedő antitröszt hatóság létrehozása, ami a nemzeti vagy európai versenyhivatalokhoz hasonlóan szabályozná a globális piaci versenyt hátrányosan befolyásoló gazdasági-tulajdonosi összefonódásokat.

A kérdés, hogy képes lenne-e a tanulmányban leleplezett nagyhatalmú szuper-entitás közös politikai nyomásgyakorlással az esetleges, egyelőre még napirenden sem lévő szabályozási törekvések meghiúsítására, valószínűleg a következő évek egyik legizgalmasabb kérdése lesz, ami joggal tarthat igényt a szabad piac vagy az összeesküvéselméletek, a demokrácia vagy a közelgő világvége híveinek érdeklődésére egyaránt."link
szivacs
szivacs 2012. 03. 29. 10:41
#2413
"Forrás: MTI, MNO
2012. március 29., csütörtök 07:14

A Kuba elleni kereskedelmi embargó beszüntetésére szólította fel az Egyesült Államokat XVI. Benedek pápa a havannai repülőtéren hazaindulása előtt mondott beszédében.

Az egyházfőnek kubai látogatásán fő üzenete a havannai kommunista vezetésnek szólt, és ezek címszavakban a szabadság és a társadalmi közjó megteremtése volt. Utolsó üzenetét azonban Kuba régi ideológiai ellenfelének, az Egyesült Államoknak címezte, amely ötven év óta kereskedelmi büntetőintézkedésekkel próbálja megdönteni a havannai kommunista kormányt.

Kuba képes volna egy „új, széles látókörű és békés társadalmat” építeni, de ez nehezebb úgy, hogy „az országot és népét kívülről igazságtalan, korlátozó gazdasági intézkedésekkel sújtják… A jelen pillanat azt sürgeti a személyes, a nemzeti és a nemzetközi együttélésben, hogy elutasítsuk az egyoldalú és hajthatatlan álláspontokat” – jelentette ki a pápa.

Raúl Castro kubai elnök ezekkel a szavakkal búcsúztatta a pápát: „Szentséged látogatása a kölcsönös megértés légkörében zajlott le. Sok mindenben mélyen egyetértettünk, és természetes, hogy nem mindenben gondolkodunk azonos módon.”

Mint arról beszámoltunk, félmilliós tömeg előtt kért nagyobb szabadságot a vallásnak Havannában a pápa szerdán, aki találkozott Raúl és Fidel Castróval is.

Pozitív üzenet

Pozitívan értékelte XVI. Benedek és Fidel Castro kubai találkozásának üzenetét a Vatikánra szakosodott olasz sajtó, amely szerint a pápa nem a kubai politikai vezetésnek akart kedveskedni, hanem az egyház érdekét nézte. „A Vatikán jól játszotta ki lapjait. Sort kerítettek XVI. Benedek és Fidel Castro találkozójára, de nem ez volt az egyházfő háromnapos kubai látogatásának központi eseménye. A beszélgetésre nem a pápa ment Castróhoz, hanem fordítva, a lider maximo járult XVI. Benedekhez a havannai apostoli nunciatúrára” – kommentálták a lapok az egyházfő kubai útját lezáró eseményt.

A XVI. Benedek és Castro közötti félórás, négyszemközti találkozóról az újságíróknak Federico Lombardi szentszéki szóvivő számolt be. Elmondta, hogy Castro megkérdezte, mit csinál egy pápa, XVI. Benedek azt válaszolta, hogy az egyetemes egyházat szolgálja, külföldi látogatásokat tesz. A hőség ellenére melegítőruhát és sálat viselő Castro elmondta, hogy a televízióban nézte a pápa kubai miséit, és úgy találta, hogy fiatalkora óta sokat változott a liturgia. (A kubai politikus gyerekkorában ministrált és jezsuita iskolába járt.) Az egyházfő a szabadság és szabadságjogok témakörét hozta fel – mondta a szóvivő.

Könyveket kért Castro

Mivel mindketten 85 évesek, az öregségről is beszéltek. „Igen, öreg vagyok, de még el tudom látni a feladatomat” – jegyezte meg XVI. Benedek a szóvivő szerint. Castro búcsúzáskor azt kérte a pápától, küldjön neki könyveket azokról a témákról, amelyekről beszéltek, valamint egy olyat, amely segít neki az elmélkedésben. Az egyházfő megígérte, hogy küld, de még nem döntötte el, hogy melyeket. Nem volt szó arról, hogy Castro közeledett volna a hithez – mondta Lombardi, aki derűsnek, élénknek és szívélyesnek írta le a találkozót.

Castro szabályosan kikérdezte a pápát a vallásról – számoltak be az olasz tudósítók. A pápa és Castro találkozója nem szolgálta a kubai pártpropagandát, és nem gyengítette az ellenzéket sem. Az alázat és a párbeszéd pillanata volt, írta a Vatican Insider című honlap. A vatikáni tudósítók internetes oldala szerint XVI. Benedek a másfél évszázada üldözött kubai egyház érdekében fogadta Castrót, „az elnyomott hívek miatt, és nem az élete alkonyán lévő despota iránti tiszteletből”.

A sajtókommentárok szerint önmagáért beszélt, hogy a „földi léte végéhez érkező ateista forradalmár a vallásról kérdezte a pápát”. A La Repubblica napilap tudósítója azt hangsúlyozta, hogy a kubai látogatás célját a vallásszabadságról mondott pápai homíliák tartalmazták. Az ismert kubai ellenzéki blogger, Yoani Sánchez bejegyzését idézte a La Stampa: „Nekünk már az is rendkívüli volt, hogy az állami televízió közvetítette a miséket”."
szivacs
szivacs 2012. 03. 27. 12:54
Előzmény: #2411  pampa
#2412
Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

1. cikk
Minden. emberi lény szabadon születik és egyenlő méltósága és joga van. Az emberek, ésszel és lelkiismerettel bírván, egymással szemben testvéri szellemben kell hogy viseltessenek.

2. cikk
Mindenki, bármely megkülönböztetésre, nevezetesen fajra, színre, nemre, nyelvre, vallásra, politikai vagy bármely más véleményre, nemzeti vagy társadalmi eredetre, vagyonra, születésre, vagy bármely más körülményre való tekintet nélkül hivatkozhat a jelen Nyilatkozatban kinyilvánított összes jogokra és szabadságokra.

Ezenfelül nem lehet semmiféle megkülönböztetést tenni annak az országnak, vagy területnek politikai, jogi vagy nemzetközi helyzete alapján sem, amelynek a személy állampolgára, aszerint, hogy az illető ország vagy terület független, gyámság alatt áll, nem autonóm vagy szuverenitása bármely vonatkozásban korlátozott.

3. cikk
Minden személynek joga van az élethez, a szabadsághoz és a személyi biztonsághoz.
pampa 2012. 03. 27. 12:23
Előzmény: #2410  pampa
#2411
Hiába a világ már csak ilyen....az USA-ban pedig védelem alá helyezték az afganisztáni mészárlás hozzátartozóit....

"Alain Juppé egy keddi rádiónyilatkozatban azt üzente a toulouse-i merénylő apjának, hogy jobb, ha csendben marad. „Ha én egy szörnyeteg apja lennék, befognám a számat” – mondta Juppé a Radio Classique-nak Mohamed Benalel Merah hétfő esti bejelentésére reagálva, aki fia kivégzése miatt vádolta Franciaországot.

Henri Guaino, Nicolas Sarkozy francia államfő különleges tanácsadója ezzel összefüggésben úgy fogalmazott, hogy az apának jogában áll vádaskodni, ugyanakkor súlyos arcátlanságnak nevezte a cselekedetét. „Ez a fickó egy szörnyeteg, aki hidegvérrel gyilkolt. Teljesen semmibe veszi a társadalmat” – tette hozzá.

Az algériai származású Merah, aki korábban Pakisztánban és Afganisztánban vált a szélsőséges iszlám tanok követőjévé, és állítása szerint kapcsolatban állt az al-Kaida terrorszervezettel, március 11. és 19. között Montaubanban és Toulouse-ban megölt három ejtőernyőst, három zsidó diákot és egy tanárt."
pampa 2012. 03. 26. 20:07
Előzmény: #2409  pampa
#2410
Egy mások indok ,hogy miért nem lehet büntetni a katonát....

"Kandahári mészárlás: vizsgálják a malária elleni gyógyszert
A Pentagon elrendelte, hogy sürgősséggel vizsgálják felül egy meflokin hatóanyagú, malária elleni gyógyszer alkalmazását a fegyveres erőknél nem sokkal azután, hogy egy katona a vád szerint 17 civilt gyilkolt meg Afganisztánban - közölte a The Huffington Post internetes portál.
TwitterFacebookTumblrStartlap
Betkicsinye
Betnagya
E-mail kde
Nyomtat

r e k l nbsp;m
Freerollok csak magyaroknak. Szerezz ingyen tőkét az exkluzív pókerversenyeken!
A Lariam néven forgalmazott gyógyszer súlyos pszichiátriai zavarokat okozhat, egyebek mellett szorongást, paranoiát, depressziót, hallucinációt. A szert korábban összefüggésbe hozták számos öngyilkossági és gyilkossági esettel.

Arról, hogy a kandahári mészárlás elkövetésével vádolt Robert Bales törzsőrmester szedett-e Lariamot, a hadsereg illetékesei személyiségi okokra hivatkozva nem adtak tájékoztatást.

2009-ben a súlyos mellékhatások miatt az amerikai hadsereg fontolóra vette a Lariam tiltólistára vételét, de végül úgy döntött, hogy korlátozott esetekben, így időnként Afganisztánban is alkalmazható legyen. Azt a fegyvernem mindenesetre megtiltotta, hogy a gyógyszert agyi sérülést elszenvedett katonák szedhessék.(Bales Irakban 2010-ben egy autóbalesetben így járt.)

2002-ben három Afganisztánból hazatért katona megölte a feleségét és aztán öngyilkos lett. Mindhárman meflokint szedtek.

2003-ban a katonai ügyészség gyávaság miatt vádat emelt Georg-Andreas Pogany törzsőrmester ellen, ez volt az első ilyen eset a vietnámi háború óta. Pogany elleni vádakat később ejtették, mert az orvosszakértők megállapították, hogy Lariam-mérgezése volt.

A UPI 2004-ben arról számolt be, hogy az amerikai hadsereg különleges erőinek hat katonája öngyilkosságot követett el. Az elitegységeknél rendkívül ritkán fordul elő a szuicid hajlam, s mind a hat esetben megállapították a meflokin használatát. Ugyanez a hírügynökség közölte, hogy az Irakban megfordult katonák soraiban elkövetett öngyilkosságok felének volt köze a meflokinhoz, és hogy az önpusztítások eseteinek száma 50 százalékkal csökkent azután, hogy a hadseregben megszüntették a gyógyszer kiosztását.

"Hihetetlen számomra, ami történt. Ő szereti a gyerekeket, és nem tenne ilyet" - nyilatkozott az NBC-nek a 17 afgán civil - köztük 9 gyerek - meggyilkolásával vádolt törzsőrmester felesége, Karilyn Bales.

MTI
pampa 2012. 03. 25. 18:17
Előzmény: #2408  Törölt felhasználó
#2409
Itt pedig érdekes videó az izraeli történetről 4 részben:

link

link

link

link
Törölt felhasználó 2012. 03. 25. 17:48
Előzmény: #2407  pampa
#2408
Itt egy érdekes dolgozat ebben a témakörben:
link
pampa 2012. 03. 25. 17:10
Előzmény: #2403  pampa
#2407
"Mintegy 50 ezer dollárnak megfelelő összeget kaptak a hozzátartozók mind a 17 áldozat után, akikkel egy ámokfutó amerikai katona végzett Kandahár tartományban.

A déli tartomány kormányzói hivatalában szombaton lebonyolított magánjellegű ceremónián, amelyen az amerikai hadsereg által adományozott pénzt nyújtottak át, amerikai tisztek, helyi kormányzati illetékesek és törzsfők voltak jelen.

A nemzetközi biztonsági erő szóvivője nem volt hajlandó megerősíteni a kártérítés tényét, mondván, "az ISAF politikája az, hogy nem fizet pénzt a harcok miatti, harcokkal vagy hadműveleti követelményekkel kapcsolatos veszteségekért". Hozzátette azonban, hogy "az egyes hadseregek részt vehetnek a kompenzáció olyan formájában, amely megfelel az Afganisztánban érvényes kulturális normáknak".
link

Kadhafival nem ennyi kártérítést fizettettek a felrobbantott repülő utasai után.
Törölt felhasználó 2012. 03. 25. 12:13
Előzmény: #2404  datoja
#2406
Szerintem már kirpóbálta és ízlett neki, azért mondta.
datoja 2012. 03. 25. 11:32
Előzmény: törölt hozzászólás
#2405
Szeretném megérni azt az időt,amikor Magyarország ellen a vízkészletek tulajdonlásáért indítanak háborút!Az igaz,hogy kútjaink jelentős része jelenleg is külföldiek birtokában van,de hogy ez megváltozzon,elég egy Orbán Chavez nevű miniszterelnök. :-))
datoja 2012. 03. 25. 11:12
Előzmény: #2403  pampa
#2404
Szerintem amit leengedtünk,az már nem iható.De próbáld meg! :-))
pampa 2012. 03. 24. 08:55
Előzmény: törölt hozzászólás
#2403
Mennyi iható tiszta vizet engedünk le naponta a WC-n...
Lassan már itt lenne az ideje átállni a kétvezetékes rendszerre.
Törölt felhasználó 2012. 03. 23. 21:17
Törölt hozzászólás
#2402
Törölt felhasználó 2012. 03. 23. 21:11
Törölt hozzászólás
#2401

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek