Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2010. 04. 24. 12:40
#1400
Emberségünk megőrzése érdekében el kell ítélnünk a pusztító gyilkos eszméket, a faji és vallási megkülönböztetést, mert az egymástól való különbözőség senkit nem tesz különbbé - hívja fel a figyelmet a kisebbségi ombudsman az örmények ellen 1915-17-ben elkövetett mészárlások évfordulója alkalmából.

Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa közleményében emlékezetett: 95 évvel ezelőtt, 1915. április 24-én mintegy 600 értelmiségi örmény férfit mészároltak le származása, hite miatt, majd 1917-ig mintegy két és fél millióra nőtt az áldozatok száma.

Ez a nap olyan szégyenfoltja a világ történelmének, amelyet soha nem felejthetünk még akkor sem, ha a világ sokáig nem tudott, vagy nem akart tudomást szerezni róla – fogalmazott az ombudsman, megjegyezve: Törökország még ma sem ismerik el hivatalosan népirtásként az Oszmán Birodalomban élő örmények nagy részének 1915-ben történt lemészárlását.

A Nagy Rossz

Ezért kell évről-évre emlékeznünk az örmény nyelven "Metz Yeghern", a "Nagy Rossz" elnevezésű genocídiumra, hiszen a történelem égette sebek nem múlhatnak az emberek lelkéből, emlékezetéből.

Kállai Ernő szerint a 95 évvel ezelőtt, ezen a napon kezdődött tragédia is figyelmeztet minket felelősségünkre és emberségünk megőrzése érdekében arra, hogy ítéljük el a pusztító, gyilkos eszméket, a faji és vallási megkülönböztetést.

„Gondolatainkban, szívünkben el kell végre jutnunk a felismerésig, hogy az egymástól való különbözőség senkit nem tesz különbbé” – írta az örmény népirtás áldozatainak emléknapjára emlékezve a kisebbségi ombudsman. A világban mintegy öt és fél millió örmény él, ebből három és fél millióan a Szovjetuniótól 1991-ben függetlenné vált anyaországban. Az örményeket Magyarországon csak 1991-ben ismerték el hivatalosan nemzetiségként. A néhány ezer fős közösség nagy része a fővárosban él, kisebb részük pedig az ország egyéb térségeiben szórványosan.

(MTI)
Törölt felhasználó 2010. 04. 18. 23:16
Előzmény: #1398  Törölt felhasználó
#1399
"Ma már persze nem így látom, de te azóta sem tudsz elszakadni e témától."

Tulajdonképpen ez sem igaz, hiszen akkor sem gondoltam komolyan, csak elragadott a vita heve. Én alapvetően pacifista vagyok. Még egy legyet sem tudok lecsapni....
Törölt felhasználó 2010. 04. 18. 23:14
Előzmény: #1397  Törölt felhasználó
#1398
Ezt nehezen hiszem. Ugyanis abban az időben még nem működött a portfolión a moderálás, az csak jóval később jött "divatba". Bár ezt már másodízben sütöd el, ezt betudom öregkori szenilitásodnak, pusztán a tények kedvéért pontosítottam.
Először gazdagodót tiltották ki csúnya beszédért. Ma már egyébként szinte bármiért kitiltják az embert. A moderátor is elfáradt kissé és csökkent a toleranciaszintje.

Az is a szenilitás kategóriába tartozik, hogy sohasem akartam az arabokat legéppuskázni. Én akkor pusztán megjegyeztem, hogy az iszlám terrorizmus legmegfelelőbb végső megoldása (endlösung) a totális likvidálás, hiszen ott már gyerekkorban arra tanítják őket, hogy öljenek.
Ma már persze nem így látom, de te azóta sem tudsz elszakadni e témától. Bármikor sértegetni szeretnél, előhozod. Ebből vontam le azt a következtetést, hogy bizonyára te magad is arab vagy, hogy ilyen érzékenyen érintett, miközben sem a zsidó sem pedig a cigánykérdés hasonló megoldását javasoló hozzászólások kapcsán nem cuppansz így a témára.
Mindegy haver. Te már úgysem változol. Ha a szüleid máshogy fogtak volna nevelésedhez, tán még lenne remény, de így ...

Végezetül, kizárólag te tudtad, hogy a Kaczinsky beszólásom miatt tiltottak ki, holott ezt nem említettem, amikor visszatértem. Úgyhogy szerintem kár mosakodnod, ez már rajtad marad.
Törölt felhasználó 2010. 04. 18. 22:39
Előzmény: #1396  Törölt felhasználó
#1397
Tudod, amikor az arabokat akartad legéppuskázni (2,5 éve?) , akkkor nyomtam rád egyszer, először és utoljára.
Tudod? Tudod hát...

Csak akkor tudnám, miért sugallod itt mindig, hogy miattam tiltanak ki állandóan....mert olyan korrekt ember vagy. Biztosan azért.
Törölt felhasználó 2010. 04. 18. 22:24
Előzmény: #1395  Törölt felhasználó
#1396
Tudod, ha erre válaszolnék, kitiltatnál. Így inkább gondolom magamban.
Törölt felhasználó 2010. 04. 18. 21:05
Előzmény: #1394  Törölt felhasználó
#1395
konki már megint magaddal beszélgetsz?
bakker...sztem te nem vagy ép....
na mindegy
Törölt felhasználó 2010. 04. 18. 19:05
Előzmény: #1393  Törölt felhasználó
#1394
Nos ha téged az egyház nem véd meg, majd megvédi a világot Amerika!

Amerikai kegyetlenkedések Afganisztánban is

A NATO néhány napja ismerte el, hogy két hónappal ezelőtt, az afganisztáni Khataba helységben amerikai különleges erők egy akciójuk során ártatlanokkal, kötük két várandós anyával is végeztek. A történteket súlyosbítja, hogy az amerikaiak az akciót követóen több órára lezárták a helyszínt és megpróbálták eltüntetni a bűncselekmény nyomait. Először megpróbálták eltussolni az esetet és családi drámának feltüntetni. A későbbi vizsgálatok és szemtanúk vallomásai azonban fényt derítettek a valóságra.
Törölt felhasználó 2010. 04. 18. 17:29
Előzmény: #1385  Törölt felhasználó
#1393
"Pápa: Az egyház megvédi a fiatalokat

XVI. Benedek pápa Máltán találkozott a papi szexuális visszaélések tucatnyi áldozatával, és ígéretet tett nekik arra, hogy az egyház mindent megtesz a bűnösök megbüntetésére, és a fiatalok megóvására a jövőben. A Vatikán vasárnapi közleménye szerint a pápát "mélyen megindította a történetük, s szégyenkezéséről és bánatáról biztosította őket" a fájdalom miatt, amit elszenvedtek, és együtt imádkozott velük a Vatikán máltai nagykövetségén. Ez a harmadik alkalom, hogy a pápa a visszaélések áldozataival találkozik; korábban ausztráliai és amerikai látogatásain volt ilyen meghallgatás."

.
Erre mondják, hogy ehhez már pofa kell...
pampa 2010. 04. 15. 08:53
Előzmény: #1391  Törölt felhasználó
#1392
Valószínűleg sejtem. De így hitelteleníti a politikáját ezen a területen. Hogyan fogja így megakadályozni Iránt abban,hogy tömegpusztító fegyverre tegyeb szert?
Esetleg életbe lép az I. szabály miszerint a törvények csak a szegényekre vonatkoznak...

És csak mellesleg,ha kitiltanak akkor miért nem ugyanazon néven csak számmal jelölve regelsz vissza?
Törölt felhasználó 2010. 04. 15. 08:44
Előzmény: #1390  pampa
#1391
Már megint egy költői kérdés.
De a választ magad is tudod, nem igaz?
pampa 2010. 04. 15. 07:47
#1390
Ehelyett Szaúd-Arábia adott hangot aggályának, mi szerint, ha Izrael nem csatlakozik az Atomsorompó-egyezményhez, a közel-keleti békefolyamat további akadályokba ütközik.

Izrael még nem reagált Obama felszólítására, azonban a tavaly májusi és szeptemberi heves visszautasítások után, várhatóan most is negatívan fogadja majd az Egyesült Államok kezdeményezését. A csatlakozással ugyanis a Netanjahu-kormány elismerné, hogy rendelkezik atomfegyverekkel. Eddig ugyanis a közel-keleti állam sohasem cáfolta, de nem is erősítette meg, a biztonsági szakértők véleményét, miszerint Izrael több száz (100-300) nukleáris robbanófejjel rendelkezik.

Felvetődik egy kérdés miszerint az USA Irakot azért bombázta rommá mert az volt a gyanú,hogy rendelkezik tömegpusztító fegyverrel.
Akkor itt miért nem veti be katonai erejét?

link
Törölt felhasználó 2010. 04. 11. 09:39
Előzmény: #1374  Törölt felhasználó
#1389
kell is,hogy lehessen.
..az emberekben folyamatosan termelődik a feszültség, ezért jobb,ha itt az interneten élik ki ill. vezetik le, mint a való világban...
..feltételezem, ha nem lenne internet, akkor a rengeteg elégedetlen ember már rég leverte volna a port valakin...
ezek a fórumok, chat, blog lehetőségek úgy működnek, mint a fedél a fazék tetején..időnként levezeti a feszültséget..akár pozitív, akár negatív
pampa 2010. 04. 11. 08:16
Előzmény: #1385  Törölt felhasználó
#1388
És esetleg azoknak a politikusoknak akiknek a döntésük alapján rommá bombázták Irakot a nemlétező tömegpuszító fegyverzete miatt ami ráadásul ki tudja hány ártatlan civil életét okozta.....
Igaz nekik nem lemondani kellene hanem önként utazni Hágába az ott lévő politikusok mellé.....
mondoka 2010. 04. 10. 20:14
Előzmény: #1386  mondoka
#1387
És úgy itéld meg a mait. Ha méltónak érzed magad hogy ítélkezz...
mondoka 2010. 04. 10. 20:10
Előzmény: #1385  Törölt felhasználó
#1386
Nézd vissza a középkorig milyen pápák voltak.
Hogy teljesebb legyen a kép(ed) erről.
Törölt felhasználó 2010. 04. 10. 17:21
Előzmény: #1384  Törölt felhasználó
#1385
Jut eszembe... nem kéne lemondania?
Csak úgy kérdezem...
Törölt felhasználó 2010. 04. 10. 17:20
#1384
Pedofil papnak falazott a pápa

Bár a Vatikán makacsul ragaszkodik álláspontjához, miszerint XVI. Benedek pápa bíborosként nem hátráltatta a pedofíliával vádolt papok elleni eljárásokat, egy most előkerült levélből kiderül: Ratzingernek fontosabb volt "az egyház érdeke", mint a gyermekeket molesztáló Stephen Kiesle elbocsátása a papi szolgálatból.

Stephen Kiesle tiszteletes Kaliforniában, az oaklandi püspökségben teljesített szolgálatot. 1978-ban három év próbaidőre bocsátották, mert két fiút megkötözött, majd fajtalankodott velük. 1981-ben az oaklandi püspökség - a pap kezdeményezésére - Kiesle elbocsátását indítványozta a Ratzinger vezette Hittani Kongregációnál. A Kongregáció később, 2001-ben - a De delictis gravioribus című belső utasítás alapján - minden szexuális vétséggel kapcsolatos ügyet magához vont.
"Az egyetemes egyház érdekei"

Ratzinger azonban nem értett egyet a molesztáló pap elbocsátásával. Mint az AP hírügynökséghez eljutott, 1985-ös keltezésű levelében írja, ez a lépés nagyon komolyan megfontolandó, mert súlyos következményekkel járhat. A későbbi pápa egyben arra kérte a püspököt, hogy adjanak meg a papnak minden atyai segítséget.

A bíboros azt is írta, hogy a döntés előtt számításba kell venni "az egyetemes egyház érdekeit" és azt, hogy a pap elbocsátása milyen hullámokat vetne a közösségben, valamint megemlíti Kiesle fiatal korát (38 éves volt ekkor). A kaliforniai elöljárók még legalább három alkalommal sürgették a molesztáló pap felmentését Ratzingernél. Kiesle közben visszatért a pinole-i St. Joseph-templomba, ahol főleg fiatalokkal foglalkozott.

A papi szolgálatból végül 1987-ben fosztották meg, de arról nincs feljegyzés, hogy pontosan mikor, hol és miért, sem arról, hogy a döntéshez köze volt-e Ratzingernek.

Stephen Kiesle-t 2004-ben hat év börtönre ítélték , miután bevallotta, hogy 1995-ben molesztált egy kislányt. Jelenleg a kaliforniai szexuális bűnözők listáján tartják nyilván.

A Vatikán első reakciói szerint a híradások eltorzítják a tényeket. Azt azonban elismerték, hogy a latin nyelvű levélen valóban Ratzinger bíboros aláírása látható."

Hát ez meglehetősen kellemetlen. Ej de kellemetlen!
Ejnye-bejnye pápapabácsi...
pampa 2010. 04. 10. 12:49
Előzmény: #1382  Törölt felhasználó
#1383
Nem kell hogy beismerjék. Megtette azt Vanunu helyettük.
Törölt felhasználó 2010. 04. 10. 11:10
Előzmény: #1381  pampa
#1382
Izrael az Egyesült Államok támogatásával fenntartja a “homály” politikáját atomfegyverprogramjával kapcsolatban – közölte szerdán Danni Ajalon izraeli külügyminiszter-helyettes. Eddig egyetlen izraeli vezető sem merte megtörni a tabut annak beismerésével, hogy Izraelnek van atomfegyver-arzenálja. link
pampa 2010. 04. 10. 10:58
Előzmény: #1380  pampa
#1381
Lezuhant szombaton a Lech Kaczynski lengyel elnököt szállító repülőgép Oroszországban - közölte a lengyel külügyi szóvivő. A gép leszállás közben szenvedett balesetet Szmolenszk városában. Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség közlése szerint 87 halott van, arról nem érkezett hír, hogy lenne túlélő.

A lengyel vészhelyzetek minisztériumának szóvivője, Irina Andrianova elmondta, hogy az elnököt szállító gép Moszkvából tartott Szmolenszkbe, de azt nem részletezte, hogy kik az áldozatok. A lengyel külügyi szóvivő azt nyilatkozta, hogy az elnök és felesége a repülőgép fedélzetén voltak- írja az AP hírügynökség. A külügyminisztérium szóvivője arról számolt be, hogy a repülőgép letarolta a fákat, összetört, majd kigyulladt. A gép egy Tupolev Tu-154-es volt, mely 90 ember szállítására alkalmas. A szóvivő hozzátette, hogy a fedélzeten volt a lengyel hadsereg vezérkari főnöke, valamint a külügyminiszter helyettese is. A Reuters értesülései szerint az áldozatok között van Slawomir Skrzypek, a lengyel központi bank kormányzója is.

Útjuk célja Szmolenszk volt, ahol a szovjet titkosszolgálat által 70 évvel ezelőtt meggyilkolt lengyel katonákra emlékeztek volna. Vlagyimir Putyin, orosz államfő szerdán látogatta meg az emlékhelyet. Sztálin 1940 áprilisában és májusában négyezer lengyel tisztet, egyházi személyt, hivatalnokot és más, "ellenforradalmár elemet" végeztetett ki tarkólövéssel.

atv.hu / FH / BBC / Sky News / Reuters / Spiegel

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek