Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 05. 18. 19:56

Brokernet-(Velemeny-nyilvanitas)  

Szeretnek befektetni a Brokerneten keresztul es szeretnek olyan erveket kapni ami a befektetesi szandekomat megerositi!



Remelem van kozotetek olyan ember aki a brokernet fugg. penzugyi tanacsado ceget valasztotta.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 05. 29. 15:48
Előzmény: #299  Knight Tyris
#300
Senki nem akar védeni senkit!
De azzal tisztában vagy hogy a banki alakalmazottnak is előírják, mennyi jelzághitelt mennyi folyószámlát stb kell egy addott időszakban értékesíteni?

Vajon hány emberrel nyittatnak folyószámlát
csak mert nekik azután jár a bónusz?
Knight Tyris 2007. 05. 29. 15:22
Előzmény: #298  Törölt felhasználó
#299
Iszonyat elfogult vagy és egyúttal továbbra is eltereled a szót a lényegről. Más lehetőség hiányában.

Szegény "mártír" Bnet milyen rendes, hogy felnyitja az emberek szemét = csőbe húzza, jórészüket becsapja, így rábírva az ügyfeleiket, egy az ügyfelek számára korántsem előnyös, meglehetősen drága megtakarításra.

Normális esetben, a kereskedelemben akkor jönnek vissza hozzád vásárolni, ha elégedettek a vevők.

Az elégedettséget pedig:

- Jó minőségű áruval,
- a minőséggel arányos árképzéssel,
- magas szintű KORREKT kiszolgálással érheted el.
(csakhogy néhány fontos dolgot említsek)

Korántsem ugyan az, ha a magas költségek miatt kényszerül visszajárni, mert ha nem tenné, akkor óriásit bukna.
Ez még akkor sem pozitív, ha egyébként nem takarítana meg az adott időszakban, mert meglehetősen előnytelen a csőbe húzott fél számára.
(ennyit bármilyen áru becsületes értékesítéséről)

.
20 évre leköti az erőforrásait (min 10 de ahogy említették az még baromira nem éri meg), és valószínű, hogy idő közben jönne egy sokkal előnyösebb lehetősége, amit nem tud kihasználni, mert már be van "szorítva"...

Ha behúznak a csőbe azt ne tűntesd fel pozitív dologként semmiképp, mert csak a lehető legritkább esetben pozitív az áldozat számára.
UGYANIS, HA ANNYIRA JÓ LENNE, AKKOR NEM KÉNE HOZZÁ SENKIT CSŐBE HÚZNI, MEG KERÜLŐ UTAKAT ALKALMAZNI, FÉLIGAZSÁGOKAT MONDANI...

.
------
A részemről nem vesztegetek erre több időt, úgysem tudjátok érdemben védeni a védhetetlent.
Törölt felhasználó 2007. 05. 29. 14:43
Előzmény: #297  Knight Tyris
#298
"a kifogásolható módszereik, érveik amiket alkalmaznak, a "furfangosan" felépített gondolatmenetük"

dolgoztál már valaha értékesítőként, esetleg eladóként??--nem hiszem, de nem is baj

Tulajdonképpen az egész " furfang " arról szól- hogy felnyitod az emberek szemét hogy a saját jövőjük érdekében tegyenek félre, mert az állam (sajnos) nem fog gondoskodni sem a gyerekről sem a nyugdíjrő! stb..

Persze mint minden szakmát - ezt is -lehet etikusan és etikátlanul művelni!
Sajnos amíg az üzletkötők(ügynökök) tisztán teljesítmény után kapnak fizetést--addig bizonyos érdekek sérülnek-(olyanoknak is eladják akiknek ez nem jó )-ebben látom én a problémát!
Nem kéne ennyi jött-ment ügynök, - orvos se lehet holnaptól mindenki!
Knight Tyris 2007. 05. 29. 14:31
Előzmény: #294  Törölt felhasználó
#297
Már rég nem az UL termékekről volt szó -illetve, hogy ki értékesíti azokat-.

Hiába próbálod más irányba terelni a beszélgetést, amikor már nem védhető a Bnet-es ígérethalmaz,
a kifogásolható módszereik, érveik amiket alkalmaznak, a "furfangosan" felépített gondolatmenetük.

A lenti hozzászólásokban elhangzottak, még ugyanúgy problémát jelentenek attól függetlenül, hogy valaki jónak, vagy rossznak tekinti e az UL konstrukciókat...
Törölt felhasználó 2007. 05. 29. 14:19
Előzmény: #295  jancsika
#296
Ilyen nem lehet, mert amikor aláírod tudnod kell hogy ebből 10 évig nincs kiszálló! Max. kötvénykölcsön!
jancsika 2007. 05. 29. 14:11
Előzmény: #293  Knight Tyris
#295
És ugye, ha az élet úgy alakulna és mondjuk 3 év múlva kell pénz akkor ezt a 100-ast vissza kell kamatokkal növelten fizetni állambácsinak.
Törölt felhasználó 2007. 05. 29. 13:36
Előzmény: #293  Knight Tyris
#294
Teljesen mindegy mennyi érvet és ellenérvet sorolgatunk a UL termékek mellett !

Egy biztos ha nem lenn Bnet akkor is értékesítenék (és értékesítik is) a biztosítók havi 8-10 ezer ft díjakkal. Na és az mivel jobb?????akkor aztán lehet 50 évig is fizetni hogy valamicske összgyűljön !

És valami miatt ott se kisebbek a költségek!

Én azt mondom ha már valaki hosszútávra ilyen megoldást választ( mert nem ért a pénzhez, mert különben elköltené havonta azt a30-40 ezret) akkor jobban jár egy Bnet-es termékkel!
Most lehet mondani hogy inkább rakja bef.alapba a bankba (van több féle), de higyjétek el nem fogja, vagy nem rendszeresen, vagycsak kevesebbet--és ezáltal mi történik ?--ami az első esetben átlagosan havi 10 ezer és kb 50 év mikorra abból venni is lehet valamit!
Knight Tyris 2007. 05. 29. 12:53
Előzmény: #288  Törölt felhasználó
#293
Ez nem átlagemberes számtan, hanem Bnetes... :o)

Mert az átlagembernek lenne elvileg az adókedvezménnyel együtt 500+100=600e Ft "pénze".

Viszont mivel a 100e Ft-os adókedvezmény elmegy a költségekre ezért csak a kiinduló befizetése 500+100-100=500e marad.
(TEHÁT TÖK MINDEGY, HOGY TUDJA E, HOGY JÁR NEKI AZ ADÓKEDVEZMÉNY VAGY SEM, MERT HA ÚGYIS ELSZEDIK TÓLE, akkor ott van, ahol a part szakad.
Mindegy, hogy eleve nem kapja meg vagy elszedik tőle.)

Másrészt 400e-be semmiképp nem "kerül", mert az adókedvezményt max hozzáadhatom a befizetéseihez, az nem csökkenti a befizetett összeget.

Továbbá, ha az említett logika alapján „megyek”, akkor sem jön ki a 400e mert akkor meg 2-szer vonnám le, duplán számolnám el az egyszeri kedvezményt.
Mert 1-szer elszámolnám, hogy fedezi a költségeket plusz még 1-szer adókedvezményként is elszámolnám mint amit megkap.
2-szer ugyanarról az 100e Ft-os összegől a bőrt lehúzni -elvileg- nem lehet.
Törölt felhasználó 2007. 05. 29. 10:31
Előzmény: #291  Törölt felhasználó
#292
Ezek a megtakarítási formák hosszútávra vannak kitalálva(hosszútávú életcélokra-gyerekek jövője stb...) attól még hogy Te töröd a kocsikat(kössél cascot-nekem is van) a gyerek főiskoláját , egyetemét valkinek valamiből még ki kell fizetni!És szerintem a kényszerű megtakarítás ez esetben előny!

Abban viszont egyetértek veled hogy ilyen termékbe ne tegye senki az összes megtakarítását mert csak 10 év után hozzáférhető!
Törölt felhasználó 2007. 05. 29. 10:12
Előzmény: #285  Törölt felhasználó
#291
zuzzo,
becsülöm az erőfeszítésedet és objektivitásodat!
...

egyébként amit írsz (eladástechnikát tanítanak, nem vagyonkezelést), azt mi sem bizonyítja jobban, hogy egy ügynök, aki elmondása szerint 14 portfóliót kezel, nem érti meg egy tőzsde fórumon, hogy mire gondolnak a többiek, amikor trendről beszélnek. Ezt nem kell kommentálni, ez a tőzsdén első osztály első nap 8:00 rögtön becsöngetés után...
Törölt felhasználó 2007. 05. 29. 10:12
#290
Calóban az 500eft jól hangzik, csak kell egy alacsonyabb jövedelmű a családban, viszont az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ebben a konstrukcióban a pénzhez az fér hozzá akit megnevezenek, és ez a mai világban jó is kell is, csakhogy , kiben bízol meg előre 20 évig ? ez már nem az a holtomiglan holtodgilan világ.... Azaz akkor tuti ha papa mama köt egyet egyet ugyanolyan összeggel így ha valaki lelép akkor a másiknak is marad annyia, dehát az k... va sok lenne már akkor ( persze értem én, hogy a bnt nem a kispénzű emberekre hajt) , de akkor hol van a személyes pénzügyi tanácsadás, amivel etetik az embereket- hát az sehol. Megtanítják hogyan kell rávenni az ügyfelelt hogy írja alá a szerződést, és ha szerencséje van olyan ügynököt fogott ki aki néh aránéz a befektetésekre.
Láttam én eredmény táblázatot is amit a bnet adott ki az elmúlt évről , hát ha nem lenne shanghai meg európa ingatlan az avivától elég rosszul festene ilyen bullish időszakban.
Ez a legfőbb bajom. 10-12% os alapokból viszont sok van........
Ráadásul most fellapoztam a jegyzet másolatát - az van benne leírva, hogy az évi félmillió 20 évre évi 14% -os hozam esetén a 20 év múlva 39,4Mft-os álomösszeg elszámolásába belekalkulálták az adókedvezményt is. Azért ez így nem teljesen tisztességes. Az "a4"-esw lapként emlegetett rajzos akármicsodán bal oldalt ott van egy kis oszlop rajta az 500eft és forrásbővítésként megjelölve a 100e ft adókedvezmény.
Az emberek egyébként szerintem tudnak róla, hogy ilyen van, mert ezt más biztosítási ügynökök is szeretik hangoztatni....
Viszont csak ezért senki se kössön ilyet!
Az pedig szerintem tisztességtelen , hogy az adóvisszatérítést lenyúlja a bnet költségként ( az azért fedezi a költségeket)
Alapkezelői díj máshol is van de átváltási jutalék kevés helyen. Ráadásul hiába gyűjtöd ott a pénzt, ha hirtelen kellene nem férsz hozzá, 20 évig akármi is történhet- ( lásd én is törtem a kocsikat egy időben , olyan széria volt) - ekkor vegyen fel az ember hitelt? holott van spórolt pénze???? egy kicsit morbid..
A visszavásárlási táblázat pedig egyszerűen undorítóan alacsony %-kat tartalmaz.
AZ egésszel csak az a bajom, hogy nem pénzügyi tanácsadóként viselkedtek, hiszem arra ösztökélitek az embert, hogy minden megtakarítását ide tegye be, itt is élnie kellene a portfólió terítésnek, ami hosszútávú azt teheti ide, de vannak rövid és középtávú célok, szükségletek is, arra sima bef alapos történet kellene - alacsony költség, jó hozam, full rugalmas- de ilyenről a bnet nem is hallott gondolom, mert onnan az alacosny költség miatt nem kapna csak minimális jutalékot. Nem véletlen, hogy a UL-re kattant rá.
A nyugdíjmegtakarításra - amit külön hangoztatnak- ott a nyesz , pont ugyanazt tudja, nincs kamatadó, de van állami kiegészítés, alacsony költségek, csak ide már szakértelmet is kellene tenni, amit eddig én nem láttam az előadás anyagokban- ilyen az akadémia is????-
Viszont az már csak úgy működne, hogy az ügyfél fizet a tanácsokért, csakhogy rossz tanács esetén az ügyfél kirúghatná a tanácsadót egy idő után, így meg nem, ez nagy különbség .
Lenyúljuk az ügyfél pénzét anélkül , hogy tudná mennyit veszünk el tőle, csak az érem egyik oldalát mutatjuk meg neki ( ez azért tüske, mert hülyének nézitek az ügyfelet, majd én döntök helyette, ide a pénzt)
A megbízottt a józsi bácsi a hozam 2% -át kapom évente, ha infláció + 5%-ot hozok ki a befektetéséből című verziót egyik ilyen sityi sutyi cég sem merné bevállani, ez lenne az igazi pénzügyi tanácsadás. Ehhez még tanulni kell de sokat!
UI: ismételten kérek minden bnetes fórum olvasót, ha fals információt vél felfedezni soraimban kérem javítsa ki.
Törölt felhasználó 2007. 05. 29. 09:45
Előzmény: #288  Törölt felhasználó
#289
Valóban így volt, míg kedves kis kormányunk a évi brutto 6 millió jövedelemig felvehető összeget le nem csökkentette 3.4 millióra. Havi 150 ezer nettó az már rengeteg pénz (szerintük), függetlenül attól hány gyermeket tartasz el.
Törölt felhasználó 2007. 05. 29. 09:30
Előzmény: #287  Törölt felhasználó
#288
Na és akkor egy kis számtan az átlagembernek!
Befizet évi 500 ezret kap 100 adókedvezményt amiről lehet nem is tud hogy jár neki!
Gyakorlatilag így 400 ba kerül neki évente! szerintem eza fix 20% azért fedezi a költségeket:)
Törölt felhasználó 2007. 05. 29. 09:25
Előzmény: #286  Törölt felhasználó
#287
A Brokernetnel legalábba kis rokonodat megtanítják "eladni"- és ha itt nem is lesz sikeres-már akkor is tanult vmi fontosat az életben!
Mert ahogy egyszer már írtam ebben a topicban : nem az számít mit árulsz , hanem HOGYAN?
Törölt felhasználó 2007. 05. 29. 09:22
Előzmény: #285  Törölt felhasználó
#286
Zuzzo! Ez mind így van- de hidd el a biztosítási ügynökök MÉG ROSSZABBAK!
Törölt felhasználó 2007. 05. 29. 09:14
#285
A hétvégén rázizzentem a témára egy kicsit.
Sikerült felhajtani egy - gyenge láncszemet- a rokonságban egy fiatal kislányt behálóztak. Munkanélküli volt, elcsábították a nagy pénzzel.
Beszélgettünk, elmondta mit tanult. Elkértem a jegyzeteit amit az állítólagos nagy szakmai előadásokon írt.
Azt hittem kifekszem. Tiszta PR, eladástechnika, mézes - mázas előretanulandó mondatok, csupa olyan, hogy " folyamatosan a vágy és a félelem érzetet kell változtatni az ügyfélnél a tárgyalás során", " gondolt már a gyerekei jövőjre? , minden ember a gyerekeiben véli látni a személyes életének továbbélését, így van ezzel ön is?"
A szakmáról csak annyit, hogy nincs a jegyzeteiben semmi ami a bef alapok elemzéséről szólna. SEMMI.
Megtanítottak neki egy az egy terméket és adjad el, majd ha sokat eladtál megtanítunk mást.is. ( ez a kvantum vip honlapon megnézhető)
Olyan szöveggel reklámozzák, hogy csupa fantasztikus felfutás előtt álló befektetési lehetőség. Ezek az alapok ( alternatív energia; dél- kelet eu+ kazah, orosz, törrök,;luxus alap - nemrég, kb 2 hónapja indultak) akkor mi a fantasztikus ezekben? - erről nem tud semmit, azt sem ki az alapkezelő, milyen besorolása van semmit csak a szép szöveg.
Költségek:
az első két évben befizetett összeget hívják "kezdeti" egységgyűjtőnek.
Azaz, ha valaki évente betol 500.000 HUF-ot, akkor az első két éven összesen 1.000.000HUF-ot. Amit ebből vásárolnak az a kezdeti egységnek lesz betudható a továbbiakban.
apaszkodás: a kezdeti egységek 7,95%-át vonják le minden évben 15 évig.
Nem, azaz tehát nem forintot , hanem egységet, tehát az elvonás mértéke nem igazán csökken. Plusz van 5% vételi/eladási árrés. Ez valóban kiküszöbölhető, ha valaki évi 1MHUF-ot vállal ( a határok 4K- 2%, 6K 3%, 8K 4% 1M 5% befizetéskor automatikusan jóváíródó bónusz- tehát 1M forintos ügyfél a preferált ügyfél.
KÖSZ.
Van még alapkezelői díj teljes tőkére vetített: 1,75% ill. az új alapoknál már csak 1%.
Javítsatok, ha rosszak az infóim.
Ez nekem eléggé riasztóan magas. Miért kell ekkora elvonás?
A kislány jegyzetében található leírás egyéb juttatásról is: aranykitűző, arany toll, arany óra, tetszőleges értékben választott autó ( ez valami 6-os szintnél már jár), A csúcsosak 7/3, 7/4-esek erre nem tudtam rájönni mit jelent.
Elsétáltam a benczúr utcán a bnet főhadiszállása előtt , tanulságos.
További nyalánkságok: a magasabb (6) vezetők továbbképzése Kenyában volt ( szó szerint)
A jól teljesítők valami 50e ft-ért elmehettek "sejszel" szigeti hajós full extrás kiruccanásra és ez többször ismétlődik egy évben, a következő célpont ausztrália az ősszel.
Vannak "bigday"-ek , ahol ( ha valaki az előző időszakban egy terméket sokszor eladott kapott sorsjegyet) sorsjegeyket sorsolnak autókért. Le volt írva, hogy 1:120 eséllyel.
Nem rossz egy közvetítőtől.
Ezt mind csak a tények miatt írtam, illetve azért, hogy ilyen rózsaszín álmokkal igyekeznek elkápráztatni az ügynököket. A gond csak az, hogy nem találtam értelmes befektetési szakmára utaló leíratot a kislány jegyzetében. ( lehet, nem figyelt jól az órákon, de ezek ismétlődnek folyamatosan).
Hát nem tudom, érdekes.
Egy kicsit hasonlít ahhoz, hogy fektesd be józsi a pénzt rajtunk keresztül, adókedvezmény, kamatadó mi fene hatásos dumával, én úgysem értek hozzá ( tiszt kiv.)
megkapom a jutit és rendben. Garancia a tőkevédelemre és a hozamra semmi, nem érdekelt az ügynök a minél magasabb hozam elérésében, csak a minél magasabb befizetés elérésében. Ez azért nagy különbség.
A bef alapok azért működnek jól. Az ügynöknek van ideje megtanulni a szakmát az ügyfél pénzén....
Egy kicsit döbbenten állok ezen infók birtokában. és az emberek kajálják.
Kérem a tisztelt bnetes olvasóközönséget, tárgyilagosságot tekintve az általam írt adatokat tényeket javítsák ki ha azok tévesek! , de erősítsék meg, ha azok valósak.
Az emberek csakis korrekt adatokat lássanak.
syba2 2007. 05. 29. 07:46
Előzmény: #283  Törölt felhasználó
#284
Akirának tökéletesen igaza van. Titeket erősen megtévesztettek az "akadémián". Csúnya lenne, ha ti "csinálnátok" a trendeket. Eleve banki alapkezelői termékeket forgalmaztok,anélkül, hogy halvány sejtelmetek lenne arról, hogy hogyan működik egy alapkezelő.
Az utóbbi egy évben jól működtek a csomagok, mert jól működő befektetési alapokból állnak. Aki vett belőle, annak már csak 19 évig kell ugyanezeket a hozamokat produkálni. Szerinted ez így lesz? Ha majd mondjuk 3 év múlva valamelyik csomag hozama évi 8 % lesz, és ennek nagy részét elviszik a költségek, majd akkor sokan fognak nálad érdeklődni. Erre mit tanultatok az akadémián? Gondolom nem vagytok felkészítve, persze, ha egyáltalán Bnet-es leszel még ekkor. Én azt tanácsolom, ha volt egy jó éved, addig menekülj, amíg megteheted.
Törölt felhasználó 2007. 05. 29. 05:14
Előzmény: #282  Törölt felhasználó
#283
Bár úgy érzem magam, mint Dániel Zoltán a Tanúban, este megpróbálok válaszolni.
Törölt felhasználó 2007. 05. 29. 04:51
Előzmény: #281  Törölt felhasználó
#282
Elég nehéz vitázni, ha nem vesznek emberszámba. De furcsa módon egyáltalán nem zavar a lekezelő, pökhendi stílus.
Jézus! Atmosták az agyamat!!!
Törölt felhasználó 2007. 05. 29. 01:16
Előzmény: #277  Törölt felhasználó
#281
BnetPecs!

Úgy látom, Te is csak áldozat vagy, veleg is csak elhitetik, hogy Ti vagytok az úttörők.

Azt hiszed, hogy a 100% részvényalappal Ti találtátok föl a spanyolviaszt? Szted az ING-nek eszébe sem jutott '97-ben? Csakhogy Ők nem szaladnak fejjel a falnak, és először csak 30%-ot, majd 50-ot "engedtek" részvényalapba. Tényleg azt hiszed, hogy ehhez képest a 100%-ot kitalálni valami nagy dolog volt?

Milyen bónuszrendszert találtatok ki? Csak nem azt, hogy amit levesztek az ügyfélről csendben (eladási-vételi árrés címén), annak egy részét jó hangosan visszaadjátok, hogy ez bónusz?

Ne nevettesd már ki magad!

Topik gazda

closingbell
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek