Topikgazda: matgab 2007. 02. 20. 11:30

Mit akarnak az SZDSZ elnökjelöltjei?  

Ugrás a cikkhez
Két elnökjelöltje van az SZDSZ-nek, és valami programfélét Fodor Gábor és Kóka János egyaránt letett az asztalra. Mivel minket a pártpolitikai részek kevésbé érdekeltek, csak a gazdaságpolitikai célokra, tervekre koncentráltunk. Nem lettünk sokkal okosabbak, hiszen a jelöltek inkább az általános liberális elvek hangsúlyozására helyezték a hangsúlyt, így gyakran elő kellett vennünk a nagyítót.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=79730
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 02. 17. 22:08
Előzmény: #166  zotya32
#167
KókaKóka nagy politikai sakkjátszmás vagy!
zotya32 2008. 02. 17. 21:47
Előzmény: #165  Törölt felhasználó
#166
Törölt felhasználó 2008. 02. 17. 20:47
Előzmény: #157  Törölt felhasználó
#165
Újabb és részletesebb belső vizsgálatot kért Kóka János, amelynek eredményétől függ a rendkívüli elnökválasztás elrendelése. Az SZDSZ elnöke előre menekül, hogy a tisztújítást ne a bíróság kényszerítse ki.

Az SZDSZ elnöke hétfőn még perrel fenyegette meg az elnökválasztási csalást leleplező Hír Televíziót. Két nappal később előhúztuk a bizonyítékot. Bemutattuk annak a jelenléti ívnek a másolatát, amelyen az egyik aláírás igazolhatóan hamis. A Magyar Nemzet még aznap kikérte az eredeti példányt a Fővárosi Bíróságról. A két dokumentum megegyezett.

Közben több jogi szakértő utalt arra, bűncselekménnyel, okirat-hamisítással gyanúsítható az, aki benyújtotta az elcsalt tavalyi elnökválasztás után a bíróságra a küldöttek listáját és a szavazás végeredményét. Bár az SZDSZ vezetői nem fordultak a rendőrséghez, a hatóságnak mégis vizsgálódnia kell. A feljelentést egy civil szervezet, a Deport '56 tette meg pénteken magánokirat-hamisítás vétsége miatt. A büntetőeljárás esetleges elrendelése alapvető fordulatot hozott Kóka János nyilatkozataiban.

A pártelnök belső vizsgálatot rendelt el a csalásban érintett Borsod megyei szervezetnél. Az eljárás 30 napig tart, tehát a népszavazás után zárul. Eredményétől függ egy rendkívüli elnökválasztás, amelyen Kóka János kész újra megmérettetni magát.

Kóka János ezúttal a hírTV minden kérdésére válaszolt. Arra is, hogy rendőrségi feljelentést továbbra sem tesz. A pártelnök egyébként előre menekül, miután a rendkívüli tisztújítást egy tőle független szervezet, a bíróság is kikényszerítheti, ha az ügyészség indítványára megsemmisíti a tavalyi választás eredményét.

link
Törölt felhasználó 2007. 05. 11. 21:43
Előzmény: #163  Törölt felhasználó
#164

ja. tata. nincs meg ez a cikk eletronikusan neked? hálás lennék.
Törölt felhasználó 2007. 05. 11. 21:42
Előzmény: #162  csuloktata
#163

"A Heti Válasz Szervezett felvilág címmel közöl összeállítást. A lap a februárban feltárt Dataplex ügy után újabb bizonyítékot talált arra, hogy létezik egy üzleti kör, amely tudatosan rájár a gazdasági tárca által felügyelt cégek büdzséire. A stáb Kóka János volt beosztottjaiból és partnereiből áll. Ezúttal a Cardnet-ügyről ír az újság, amiben ismét nagy szerep jut néhány állami cégnek is. Például az Állami Autópálya Kezelő Zrt-nek. A Heti Válasz összeállításában bemutatja a Dataplex és a Cardnet ügy részleteit, valamint az ügyekben érintett Kóka Jánoshoz közel álló szereplőket."

már mondtam, mint liberál-bolsevik, hogy ha kókadzsonit elnöknek választják, akkor többet nem adom nekik - az amúgy - tutti voksomat. és szerintem ezzel meglepően sokan így vannak. azt is mondtam már, hogy egyetlen eszme sem felel a követőiért. így a liberalizmus sem felel tolvajdzsoniért és a szadeszért sem. azt szeretném, ha ezt megértenétek és nem a liberalizmust csesztetnétek (vagy akik amúgy abban hisznek). na?
csuloktata 2007. 05. 11. 21:15
Előzmény: #161  csuloktata
#162
Na, ott a "Fodor" a helyén. Gondolom 2 év múlva meg tudjátok magyarázni a bizonyítványt!
csuloktata 2007. 04. 13. 07:20
Előzmény: #160  Törölt felhasználó
#161
Aba Botond benyögte a liberális város vezetsének: "Ha éb egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni!"

Egyébként mi indokolja ilyen teljsítmény után a pozícióba ültetését?
Törölt felhasználó 2007. 04. 10. 11:02
Előzmény: #159  tokos.
#160
vitaindítónak:
"Fodor Gábor elvesztette az SZDSZ elnökségéért vívott küzdelmet, mert pártja elvi politizálásáért és hagyományos értékeiért szállt síkra. Most azonban, hasonlóan az SZDSZ más vezetőihez, feladni készül elveit a kormánytagságért"
"A kormány ámokfutásának az szabhat gátat, ha a koalíción belül lesznek bátor emberek, akik megálljt parancsolnak a reformkapkodásnak és arra ösztönzik a koalíciót, hogy végre kezdjen el kormányozni. Most Fodor Gáboron a sor, hogy éljen a lehetőséggel"
áll az mdf közleményében
tokos. 2007. 04. 06. 10:09
Előzmény: #157  Törölt felhasználó
#159
Fodort hasonlóan látom, ami azért nehéz nála, szerintem hiányzik belőle egy kis jó értelemben vett törtetés. Valszeg ezért is lesz mindig második. Az, hogy talán az utolsó liberális, hát sajna tényleg ez van.

Egyébként érdekes, hogy voltak az SzDSz-nek sarokpontjai, egykulcsos adó, olcsóbb állam, többiztosítós egészségügy. Mi lett belőlük? A többségből semmi. Az utolsó, ami maradt a többiztosítós egészségügy, még öklendeznek rajta egy-két hetet, és lassan az is sűllyesztőbe kerül.

Azt nem értem, hogy egyesek miért hisznek még bennük, persze tudiom, hisz a hit vak, csak nem értem.
csuloktata 2007. 04. 06. 08:44
Előzmény: #154  Törölt felhasználó
#158
A Heti Válasz Szervezett felvilág címmel közöl összeállítást. A lap a februárban feltárt Dataplex ügy után újabb bizonyítékot talált arra, hogy létezik egy üzleti kör, amely tudatosan rájár a gazdasági tárca által felügyelt cégek büdzséire. A stáb Kóka János volt beosztottjaiból és partnereiből áll. Ezúttal a Cardnet-ügyről ír az újság, amiben ismét nagy szerep jut néhány állami cégnek is. Például az Állami Autópálya Kezelő Zrt-nek. A Heti Válasz összeállításában bemutatja a Dataplex és a Cardnet ügy részleteit, valamint az ügyekben érintett Kóka Jánoshoz közel álló szereplőket.
Törölt felhasználó 2007. 04. 03. 14:16
#157
Szegény ( " " ) Fodornak nem nyílik tér az SZDSZ-ben.

Kiugrott a Fideszből 1993-ban, hogy győzelemre vigye az SZDSZ-t (sikerrel!) és talán liberális eszméi (másság elfogadása, szeretete, stb.) miatt, de ezt nem hálálja meg neki pártjának tagsága. Nem terem neki babér ott.
Még egy egyéves párttag is megelőzi őt, aki lassan az egyetlen liberális gondolkodású SZDSZ-es.

Persze még fiatal, és amennyiben Kóka megbukik, még van esélye a pártelnöki székre és talán majd tud egy valóban liberális pártot csinálni, aki nem szükségből, hanem elvből lehet majd kormányon és talán majd a liberális kormányzási(!) elveket (kisebb állam, alacsonyabb adóteher - kisebb újraelosztás) valamilyen mértékben be tudja majd csempészni a korányzatba.

Ha ezek után egyáltalán bejutnak majd a Parlementbe a legközelebbi választások során.
csuloktata 2007. 04. 03. 10:45
Előzmény: #155  Törölt felhasználó
#156
Buksuzapárt.
Tolvaj, hazaárulók gyülekezete.
Becstelenek és arcátlanok.
Törölt felhasználó 2007. 04. 03. 10:06
Előzmény: #154  Törölt felhasználó
#155
Az érintett cégek többek között a MOL, a Paksi Atomerőmű, és a Mavir, amelynek ügyében vita támadt a koalíciós partnerek között. Az SZDSZ szerette volna fenntartani az aranyrészvényt a villamos-energia ellátásban kulcsszerepet betöltő cégben, míg a szocialisták nem.

A kompromisszum szerint az állam nem rendelkezhet a társaságban aranyrészvénnyel, azonban a cég tulajdonosai dönthetnek úgy, hogy szavazatelsőbbségi részvényt adnak neki. Az energetikai cégek felügyelőbizottságában és igazgatóságában szavazati jog nélkül, tájékozódási jelleggel továbbra is jelen lehet az állam.

A büntető törvénykönyv módosításának tegnapi elfogadásával új bűncselekmény a könyvvizsgálói kötelezettségszegés. Hatékonyan kíván fellépni a fantomcégek ellen, szabadságvesztéssel fenyegetve azokat, akik közreműködnek cég "eltüntetésében".

Törölt felhasználó 2007. 04. 03. 09:55
Előzmény: #153  Törölt felhasználó
#154
itt tart a topik ! Hurrá !

józanságot kérnék és érdemi vitát !

(Egy kérdés zárójelben: hol tartanak a liberálisok 88-89-hez képest? A harcos antikommunisták most együtt hajtanak az ultra-konzervetív vagy neo-liberális vonalon, vagyis>>> "egy a jelszónk" "tiéd a gyár" - vidd haza....tégy zsebre minél többet, ahol a pénz ott a hatalom, vegyél önkormányzatot a diszkontban...........most ez van műsoron, mint Ambrus Hevesen, v OCÖ cő-cö!!)
Törölt felhasználó 2007. 04. 03. 09:42
Előzmény: #151  pampa
#153
Már kb ezerszer leírtam, hogy a Fidesz világnézetváltása (liberálisból konzervatív) miatt léptem ki 1994-ben.
Tudom páratok szerint ez a váltás volt a megvilágosodás Orbán számára, pedig csupán annyi történt, hogy belátta a liberális olalon nem kerül a hatalom közelébe. S elég pragmatista volt ahoz, hogy szögre akassza a liberalizmust a konzervativizmus kedvéért. Ugyanezt tette az elmúlt években a konzervativizmussal is a populizmus kedvéért.

Most meg éppen a Fidesz Magyar Konzerv-Kommunista Párt-ot építi nagy elánnal. Hát én ere már nem lennék büszke. Még a helyetekben sem.
saru 2007. 04. 03. 09:15
Előzmény: #151  pampa
#152
Csupa szélhámos, "tolvaj banda", a cipőmet nem engedném, hogy kipucolják !
pampa 2007. 04. 03. 08:46
Előzmény: #150  matgab
#151
Szerintem csak Fidesz-es, valamiért csalódott és akkor ment át az SZDSZ-hez.
matgab 2007. 04. 03. 08:41
Előzmény: #149  Törölt felhasználó
#150
ja,bocs, akkor biztos mszmp és mdf tag is volt a megfelelő időkben...
csak ezekkel már nem dicsekszik...
Törölt felhasználó 2007. 04. 03. 08:25
Előzmény: #148  matgab
#149
ő írta, hogy volt!!
matgab 2007. 04. 03. 08:22
Előzmény: #147  Törölt felhasználó
#148
szerintem conqui nem volt fideszes , még a Fidesz hőskorában sem...Akkor még talán csak az általános iskola padjait koptatta...

A szellemi tőkét nagyban emelte az a néhány délvidéki falu, aki mostanában lett SZDSZ tag...
Láttam a bácsikat meg a néniket nyilatkozni, bár inkább felirattal közölték, hogy mit mondanak...

Hát igen a Coca Jancsi egy übermanus -hozzájuk képes...Tud összefüggőnek tűnő mondatokban beszélni is ám!
Törölt felhasználó 2007. 04. 03. 08:16
Előzmény: #144  Törölt felhasználó
#147
voltál te már büszke fideszes is igaz?
hogy az szdsz alkalmatlanok tömege fényesen mutatja az a tény, hogy még párt elnököt is kívülről kellett hozni!!!!!!!!
amikor büszke fideszes voltál akkor meg ez nem így volt ugye?
szóljatok ha kell még egy két értelmes ember, majd mi elvezetünk titeket!!

(az mszp anno csak a miniszterelnököt hozta kívülröl)

matgab 2007. 04. 03. 08:07
Előzmény: #145  Törölt felhasználó
#146
fúú, wazzeg, de jó, hogy nekem nem ír ilyeneket!

Jól van nyalja a Kóka szőrös seggét olyan mélyen ahogy akarja, csak a Kóka nyelvére vigyázzon nehogy összeakadjon az alulról érkező nyelv a fentivel, mert akkor nem lesz nagy beszéd, csak egy ksi liberális puszedli...

Jaj de jó néha kicsit alpárinak lenni...
Törölt felhasználó 2007. 04. 02. 22:46
Előzmény: #144  Törölt felhasználó
#145
Ezt kaptam Fodortól

"Kedves Liberális Barátaim!

Most, hogy túl vagyunk az SZDSZ Tisztújító Küldöttgyűlésén, érdemes visszatekinteni
az elmúlt hetekre és hónapokra. Úgy érzem, valami más lett, valami elkezdődött az
SZDSZ-ben.

Elnökjelölti kampányomban azt mondtam: a mai SZDSZ a kihasználatlan lehetőségek
pártja. Számomra hatalmas élmény volt újból megtapasztalni, hogy ez a hihetetlenül
erős szellemi energia, aktivitás hogyan tud pillanatok alatt aktivizálódni a
tagságban.

A különböző stábok által kidolgozott politikai-, és szakmai programok,
szervezetfejlesztési, pártépítési elképzelések reményeim szerint mind az SZDSZ
megújulását, felfrissülését, megerősödését szolgálhatják. Én azt szeretném, hogy ez
így legyen! Komoly munkával komoly anyagok születtek, amelyek alapjai lehetnek a
liberálisok jövőbeli sikereinek.

Köszönettel tartozom azoknak, akik szavazatukkal támogattak. Köszönöm mindazok
munkáját és biztatását, akik ebben a kampányban mellettem álltak. Köszönet jár
azoknak is, akik a megválasztott elnököt támogatták, hiszen ők is meggyőződésből
álltak Kóka János mögé, mert tőle várják az SZDSZ megerősítését. Hiszem, hogy
mindannyian kellettünk ahhoz, hogy az SZDSZ ismét ennyi élettel és alkotókedvvel
teljen meg. Soha az SZDSZ történetében nem volt még ilyen aktív belső kampány. Ez
mindenképpen előnyünkre vált.
Éppen ezért nem tehetjük meg, hogy magára hagyjuk a vezetést, hogy kivonulunk.
Nem, ott kell lennünk a helyi tisztújításokon, az SZDSZ különböző fórumain, és
értékeinket képviselve erősítenünk kell a magyar liberálisok képviseletét az
SZDSZ-en belül.

Az SZDSZ most sok tekintetben komoly lehetőségek előtt áll. A tisztújításon elért
nagyon szoros eredmények megmutatták, hogy mostantól nem folytatható párton belül a
kiszorítás politikája, csak a különböző áramlatok, és azok képviselőinek integrálása
vezetheti sikerre az SZDSZ-t. Ennek személyekben és politikai tartalomban is meg
kell nyilvánulnia. Azt gondolom, amennyiben János ebben partner lesz, akkor
bebizonyítjuk, hogy képesek vagyunk liberális középpártként megerősödni.

Számíthattok rám, ahogyan én is számítok rátok.

Barátsággal,

Fodor Gábor
Törölt felhasználó 2007. 04. 02. 22:39
Előzmény: #143  Törölt felhasználó
#144
A magam részéről büszke vagyok, hogy olyan pártnak lehetek a tagja, ahol a pártelnökségért valódi versengés van a jelöltek között, nem pedig kijelölés alapján dőlnek el a pozíciók, mint a Fideszben. Ott Orbánnal szemben még indulni sem mer senki, nehogy megkérdőjelezze ezzel a pártelnök alkalmasságát a vezetésre.

Az MSZP-ben majdnem hasonló a helyzet, bár még mindig liberálisabbnak tekintjhető,mint a Fidesz, hiszen sok un. platform létezik, amelyek legalább ellenvéleményt fogalmaznak meg időnként a vezetéssel szemben és ha a pártelnöki posztra nem is, de egyéb vezető pozíciókba állítanak jelöltet.

Nem is értem igazán, hogy miért pont onnan kérik sokszor számon a demokráciát Gyurcsányon, amelyik pártban a demokrácia csírái sem léteznek már. Azt inkább autokráciának nevezném.
Törölt felhasználó 2007. 04. 02. 13:01
Előzmény: #142  Törölt felhasználó
#143
conqui, DLPH!
bocs fiúk hogy közbeszólok, de kicsit eltértetek a topic címétől. ezt a vitátokat miért nem a conqui szerint a világban folytattátok le?

fretek!

"az biztos, hogy egy tutti szavazójukat elveszítették:(( "
a pártnál azért megmaradsz? s mi lesz a párttal? megmarad ez a megosztottság, vagy lecsillapul és folytatódik a "munka"
Törölt felhasználó 2007. 04. 02. 10:15
Előzmény: #141  Törölt felhasználó
#142
Te emberiség szégyene te!

Ezeket ki írta pofátlan hazudozó?

Az antiszemiták gondolkodása éppen azért elfogadhatatlan, mert azt mondják, hogy bárki, csak a zsidók ne.
2006.10.17

Amit a zsidókról írtam, az nemcsupán vélemény; az tény.
Nézz körül a világban: a pénzvilág nagy részét, a kereskedelmet ők alakítják illetve befolyásolják, a művészetben és a kultúrában meghatározó szerepet játszanak.
2006.10.17

Már készül az új topic Konki összes művei címmel.
Törölt felhasználó 2007. 04. 02. 10:13
Előzmény: #140  Törölt felhasználó
#141
Görény mással sem foglalkozol.

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek