Topikgazda: matgab 2007. 02. 20. 11:30

Mit akarnak az SZDSZ elnökjelöltjei?  

Ugrás a cikkhez
Két elnökjelöltje van az SZDSZ-nek, és valami programfélét Fodor Gábor és Kóka János egyaránt letett az asztalra. Mivel minket a pártpolitikai részek kevésbé érdekeltek, csak a gazdaságpolitikai célokra, tervekre koncentráltunk. Nem lettünk sokkal okosabbak, hiszen a jelöltek inkább az általános liberális elvek hangsúlyozására helyezték a hangsúlyt, így gyakran elő kellett vennünk a nagyítót.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=79730
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 04. 02. 09:55
Előzmény: #139  tokos.
#140
tokos

Nem foglalkoztat jobban, mint más. Ha olvasod a beírásaimat, ezt nem cáfolhatod.
Az antiszemitizmusban elsősorban annak gyökerei foglalkoztatnak. A miérteket keresem itt is, akárcsak másban. És eddig még nem kaptam sehonan, senkitől adekvát választ. Így én keresek.

A magyar néppel kapcsolatban meg annyit, hogy nem tudom, sokan miért érzik azt, hogy minket külső erők folyton meg akartak és akarnak semmisíteni. Bár kétségtelen, hogy viharos történelmünk volt, de gondoljunk a lengyelekre, akiknek az egész országát tolták el pl. a múlt században arrébb.
A történelmet meg folyamatában kell szemlélni. Mi most egy olyan korszakban élünk, amikor az ország területileg kicsi, a nezzetközi politikában játszott szerepe csekély. De volt ez máshogy is, és bizonyára a következő évszázadok vagy évezredek újabb változásokat hoznak.
Kölcsey pl az 1800-as évek elején írta a Himnuszt, amikor az ország területileg és geopoilitikailag is sokkal jelentősebb volt. Ennek ellenére lett olyan a Himnusz, amilyen.
Szóval én nem féltem magunkat, csak mindig meg kell találnunk azt az utat, amely a felzárkózáshoz (Európához) és ezen túl a felemelkedéshez vezet.
tokos. 2007. 04. 02. 09:29
Előzmény: #138  Törölt felhasználó
#139
"Tévedsz, ha azt hiszed, hogy zsidó vagyok."

Áruld már akkor el, miért foglalkoztat ennyire a zsidóság, meg az antiszemitizmus kérdése.

Én magyar vagyok, legalábbis félig, mégsem foglalkoztam ennyit összességében a magyarellenesség kérdésével, mint te itt.

Pedig írhatnám, hogy kész csoda, hogy ez a nemzet xxx éven

"Életben tudott maradni olyan fajok környezetében, amelyek kizárólagos célja a [b] magyar [/b] nép elpusztítása. "

Törölt felhasználó 2007. 04. 02. 09:00
Előzmény: #137  csuloktata
#138
DLPH

Örülök, hogy kellemes éjszakát szereztem neked. Az általad kiollózott idézet egyébként Mihail Bulgakov: Mester és Margarita c. könyvéből való, az egyik kedvenc olvasmányom volt.

Tévedsz, ha azt hiszed, hogy zsidó vagyok. Nagymamám mélyen vallásos, templombajáró katolikus volt, aki azt szerette volna, hogy pap legyek. Erre azonban nem került sor.
Tudod az ember hülyének születik, de aztán felvilágosul, tanul és tapasztal.
Te sajna hülye maradtál és már így is halsz meg.

Azzal a süket dumával meg ne etess, hogy neked zsidó barátaid vannak. Ha lennének, már régen felakasztották volna magukat csak azért, mert egyáltalán szóba álltak veled. Vagy téged lőtt volna le a Moszad.

Mellesleg te is kifejtetted számtalanszor szélsőséges nézeteidet és én ezen esetekben nem szoktalak olyan jelzőkkel illetni, amilyeneket te használsz velem szemben. Honnan veszed a bátorságot és a jogot haver?
Neked tán küldetésed van arra, hogy megmond ki a jó fiú és ki a rossz?
Szüleid szégyenkezhetnének, ha látnák, milyen förtelmeket irogatsz és milyen kinyilatkoztatásokat teszel. Te egy kis piti barom vagy, aki kisebbrendűségi érzését próbálja erőszakos megnyilatkozásokkal kompenzálni.

Mindig mosolyognom kell azon, hogy azt gondolod, meg egy páűran még azt gondoljátok, hogy véleményetek bárhol is számít valamit. Engem egy kicsit felb@sz ugyan, de össz-egészében partvonalon kívül vagy/tok ebben az országban. Ezért aztán nagylelkűen megemgedem, hogy ordibáljatok. Hangotok úgyse hallatszik túl messzire. De hát demokrácia van és szólásszabadság és én liberális vagyok
csuloktata 2007. 04. 02. 07:27
Előzmény: #135  Törölt felhasználó
#137
DLPH!
Provokál, ne üljél már fel neki.
Engedd el a füled mellett, az ilyen félkegyelmüekkel csak ezt lehet tenni.
Törölt felhasználó 2007. 04. 02. 05:23
Előzmény: #110  Törölt felhasználó
#136
buxer,
megint nemfigyelsz oda és összevissza írogatsz
ibolyka, herényi.. na ők az igazi megélhetési politikusok
maradnak neked
figyelj oda legközelebb
mindig nemfoglak kijavítani
nekem is van más dolgom
Törölt felhasználó 2007. 04. 02. 04:11
Előzmény: #134  Törölt felhasználó
#135
SieGeorge vagy a többiek hsz-ei helyett, akik nálam sokkal konkrétabban fogalmazva hajtottak el a büdös francba, hadd áljon itt egy érdekesség nem a számodra:
----------------------------------------------------------
Mihail Alexandrovics Berlioz a lenyugvó nap fényében a hűs hársfák árnyékban, meleg kajszibarackszörpöt kortyolgatva erőnek erejével győzködte a Sátánt (aki inkognitóban érkezett Moszkvába, megtudni mivé változtak a moszkvaiak) arról, hogy Isten nem létezik.
Segítségére volt eme roppant fontos munkájában Hontalan Iván, a fiatal költő is.
Végül hogy-hogynem , munkája nem járt igazán sikerrel, ráadásul még aznap este nem sokkal e beszélgetés után, egy Komszol-tag fiatal lány levágta a fejét. (Egy villamos segítségével, melyet ő vezetett).

E baleset okán és elhalálozását követően lehetővé vált számára a Sátán bálján résztvennie. No nem önszántából ,de mégis ő lett az est fénypontja.

Éjfélkor, mikor is lehullt a lepel mindenről mi homályos és mindenkiről ki nem valóságos,
így szólt a Sátán Mihail Alexandrovics Berliozhoz (illetve annak levágott fejéhez, melyben furcsa módon a létezés minden jele tapasztalható volt ):

- Mihail Alexandrovics Berlioz ! Ön mindíg lelkes terjesztője volt annak a nézetnek, miszerint a fő levágásával az élet megszűnik, és a lét a nemlétbe távozik.
Most itt vendégeim előtt (noha jelenlétük éppen nem igazolja az Ön állítását), kijelentem, hogy elmélete szellemes, mi több, helytálló. .....Van egy mondás, miszerint mindenkinek az ő hite szerint adatik.........
Hadd legyen így! Ön a nemlétbe távozik, én pedig örömmel iszom abból a serlegből, amivé az ön koponyája változik.
---------------------------------------------------------
Ne izgulj , ez nem horrorfilm forgatókönyv, nem is egy ilyen alaknak írtam mint te, no para, teljesen normális, hogy fogalmad sincs mi a fene ez.

Azoknak szól, akik ezt a hsz-t olvassák.
Törölt felhasználó 2007. 04. 02. 03:48
Előzmény: #133  Törölt felhasználó
#134
Conquistator most értem a végére a "topicodnak". Velejéig romlott förtelem vagy.
Törölt felhasználó 2007. 04. 02. 03:39
Előzmény: #132  Törölt felhasználó
#133
Konki förmedvényei:

"6. tézis
Jézus létező zsidó származású személy volt, de – az 1. tézisből következően is - nem volt isten fia. Halála az adott kor társadalmi-politikai körülményei által determinált „természetes” halál volt. Halálában így nem lehet felelőst találni, ergo a zsidók sem azok. Az antiszemitizmus tehát vallási szempontból teljesen megalapozatlan.

7. tézis
Az antiszemitizmus egyetlen kiváltó és azt fenntartó oka az emberi irigység. A zsidó nép tehetséges, „életrevaló” nép, eredményei megkérdőjelezhetetlenek, fennmaradása az elmúlt 2000 év ismeretében etnikai csoda.
A nemlétező isten kiválasztott népe. Életben tudott maradni olyan fajok környezetében, amelyek kizárólagos célja a zsidó nép elpusztítása. Az antiszemitizmus a tehetségtelen - mondhatnám - életképtelen, és ezen életképtelenségének tudatától szabadulni igyekvő, gyáva és önző ember saját tehetetlenségéből fakadó gyűlölettel vegyes, szélsőséges és irracionális reakciója. "

Tudod kis táska, az antiszemitizmus csak
az olyan "emberek" miatt létezik mint te.
Törölt felhasználó 2007. 04. 02. 00:14
Előzmény: #131  Törölt felhasználó
#132
Konki !

Hát kösz, elolvastam ajánlóidat, és nem csak én, mert ez igazán FIGYELEMRE MÉLTÓ !!!

Nekem nem újdonság a származásod,
az első másodperc óta tisztában vagyok mindennel ami veled kapcsolatos.

Ha nem lennél zsoldos hazátlan elvtelen gerinctelen ember, biztosan nagyon szeretnélek, függetlenül attól, hogy muszlim, keresztény vagy amish vagy.

A helyzet az, hogy a felsőbbrendűségi tudatot
rosszul viselem. Akár náci, akár zsidó az illető. Capise?

Még mielőtt a mennyekbe repítenéd magad,
közlöm, hogy amit művelsz, roppant visszataszító.

Namost sietve és nyomatékkal leszögezem, ismerek zsidó származású becsületes, tizstességes, a jelenlegi náci Izralei rezsimet mélységesen elítélő, más népekkel , vallásokkal messzemenően toleráns
embereket, két barátom is akad köztük.

Csak tudd te nagy zsidó : labdába sem rúgsz mellettük.

Egyikük most ebben a pillanatban is szégyenli magát HELYETTED, miután elolvasta nagybecsű, a zsidóság felsőbbrendűségéről és Isten nemlétéről produkált véleményeidet.

Inkább náci szöveggel kompattibilis néhány hsz-ed, el vagyok képedve, mi több szörnyülködve.

Nem csak én.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 21:21
Előzmény: #130  Törölt felhasználó
#131
Csá Konki blokkoltál? :)

sajnos a blokkologépet átalakítoták vizitdíjas gépnek!
blokkolni ott már csak 300 ft ellenében lehet!!

amugy ha ti összetalálkoznátok az biztos hogy a fokuszban is benne lenn! :))
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 21:10
Előzmény: #129  Törölt felhasználó
#130
A keresztény inkvizíció, a vallásháborúk csak azért nem öltek meg ennyi embert, mert akkor még nem éltek ennyien.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 20:24
Előzmény: #128  Törölt felhasználó
#129
Világnézete Leninnek és Sztálinnak is volt. De még milyen! Csupán 100 millió ember halt meg ártatlanul e dicső ideológia nevében!
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 20:18
Előzmény: #126  Törölt felhasználó
#128
link

DLPH
Ezen lehet meditálni...::-)
tokos. 2007. 04. 01. 20:18
#127
Mármint azt, hogy Fodor kikapott.

Arra mondjuk kíváncsi lennék, került-e az a pár szavazat valamibe Kókának, és ha igen, mennyibe - mondjuk biztos jó befektetés volt.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 20:11
Előzmény: #125  Törölt felhasználó
#126
link

Ez még nem az a link, de számodra ez is biztos érdekes lesz...:))
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 20:04
Előzmény: #124  Törölt felhasználó
#125
Már eddig is nagyon visszafogtam magam. Ennél joban nem megy.

Ha megtalálom, majd belinkelem neked azt a topicot, ahol világnézetemet ecseteltem.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 20:01
Előzmény: #123  Törölt felhasználó
#124
Konki most olvasom : te már kifejtetted hogy Isten nem létezik?
Barátilag (bármily furcsa ez a számból feléd) , nem gondolod hogy egy csöppet visszafogottabb lehetnél?
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 19:59
Előzmény: #122  Törölt felhasználó
#123
Konki szerinted szélsőséges vagyok?
Remélem nem mindenben ennyire éles a látásod.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 19:47
Előzmény: #120  Törölt felhasználó
#122
Trapista

Mint más kifejtettem:
1./ Isten nem létezik.
2/ A vallás csupán egy ideológia, amire hatalmat lehet építeni.
3./ Aki vallásos pártot alapít, abban részt vesz vagy annak vezére lesz, az csupán azért teszi,mert semmi jobb nem jutott az eszébe.
4./ A keresztény erkölcsiségről meg ne papoljon senki, akiben nem él a megbocsátás jézusi kritériuma.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 19:44
Előzmény: #119  Törölt felhasználó
#121
DLPH
Téged nem tudtalak megelőzni a blokkolásban...

Anno dacuma mit kérdeztél?

Szélsőségesnek itt vagytok ti, nekem más nem is kell. A Szili meg a Fodor csupán nem elég karakteres, akárcsak a Pokorni, ezért ezeket az embereket könnyen bevihetik a málnásba a másik oldalon. Csupán ezt akartam mondani.

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek