Topikgazda: matgab 2007. 02. 20. 11:30

Mit akarnak az SZDSZ elnökjelöltjei?  

Ugrás a cikkhez
Két elnökjelöltje van az SZDSZ-nek, és valami programfélét Fodor Gábor és Kóka János egyaránt letett az asztalra. Mivel minket a pártpolitikai részek kevésbé érdekeltek, csak a gazdaságpolitikai célokra, tervekre koncentráltunk. Nem lettünk sokkal okosabbak, hiszen a jelöltek inkább az általános liberális elvek hangsúlyozására helyezték a hangsúlyt, így gyakran elő kellett vennünk a nagyítót.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=79730
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 19:24
Előzmény: #118  Törölt felhasználó
#120
Conqui !
Tudod-e, hogy miről beszélsz?
Szerinted a kereszténydemokrata vagy pl. a bajor keresztény -szocialista párt KZÁRÓLAG VALLÁSOS? Ez önmagában nem is lenne baj, csakhogy ezek a pártok erkölcsi alapról a szociális esélyegyenlőség és erkölcs mentén politizálnak....................ha nem így van, nem így látja a világ és nem a "világtalan", akkor baj van............
17 év kevés volt a tájékozódásra - neked?

Egyébként azért kritizáltam őket magam is, mert a mai liberalizmus és a szabadelvűség nem szinonimák............Fodort nem szeretem, nem is utálom...de valami elképzelése a liberalizmusról mégis van, azért ült át a fideszből, amikor nemzeti rányba indult,,,,,,,,,,,

Hogy az egyházi iskolából indult Kóka, hogyan viszonylik a (neo)liberalizmushoz, majd kiderül...........(ebből látod, hogy politika nem az "ájtatosságról" szól DDD)
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 18:59
Előzmény: #118  Törölt felhasználó
#119
Csá Konki blokkoltál? :)

Anno dacum-nál kérdeztem tőled valamit, még ebben az évezredben válaszolsz nekem?
Amúgy nem gondolod, hogy ezt a se nem bal se nem liberális tábort szélsőségesen képviselő magatartásodhoz hasonló hozzáállások az okai annak hogy ilyen erősen szétszakadt legalább két részre hazánk?
Az én olvasatomban nem hangzik ám ez másképp, mint hogy számodra pld. Fodor vagy Szili nem elég szélsőséges.
Pokorni szintén nem az.

Őszintén : ha a se nem bal se nem lib-nél ez gáz, akkor egy Fidesznél miért nem az?

Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 18:25
Előzmény: #117  Törölt felhasználó
#118
Halász Zsuzsa KDNP szóvivő:
"A jelöltek közül a KDNP Fodor Gábort tartja az autentikus, rendszerváltó liberalizmus letéteményesének, akivel vitás kérdésekben éles, ám minden esetben korrekt polémiát folytatott, míg Kóka Jánosról ez nem mondható el. Kóka János megválasztásával a nemzetért felelős politizálás helyett Magyarország lízingszerződések keretében történő irányítása nyert teret, úgy tűnik fel, hogy az új elnök az épülő villája és helikoptere mellé most vett magának egy pártot is. Csak remélni lehet, hogy pártelnökként saját üzleti érdekein túl az ország valódi állapotával is szembesül majd, és visszafordul arról az útról, amin politikusként elindult, ami az ország számára a teljes széteséshez vezet, ezért járhatatlan. A kereszténydemokrata frakció ehhez kíván neki erőt, egészséget és bölcs belátást."

Akkor ásnám el magamat, ha ennek az Ájtatos Manón Pártnak hagynám, hogy ők döntsék el ki a jó főnök az Szdsz számára. Fodor persze jó lett volna nekik, meg a Viktornak is, mert nem lett volna ellenfél. Azért szeretnék egyesek itt a Szilit megcsípni a szociknak. Én is szeretném, ha mondjuk a Pokorni lenne a pártelnök és a főfőnök a Fidesznél. Akkor ő lesz?
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 17:05
Előzmény: #116  Törölt felhasználó
#117
Buxi ! ezt ki kellene érdemelni..........nálunk a megörökítés feltétele:
"béke poraidra"!
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 14:38
Előzmény: #115  Törölt felhasználó
#116
Nyisatok egy anti buxer topikot vitézkéim.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 12:30
Előzmény: #108  Törölt felhasználó
#115
A KDNP egyben tévedett: a szabadelvűség és a mai "liberalizmus" nincs köszönőviszonyban, sőt, ha élnének (?)
szvsz a szabedelvűek sem !
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 12:27
Előzmény: #113  Törölt felhasználó
#114
Se nem tudatos népbutító, mint ahogy megváltó sem. Ember, akinek van véleménye, ami történetesen eltér a tiédtől. Ennyi, nem olyan bonyolult ez.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 12:23
Előzmény: #112  Törölt felhasználó
#113
"A következő mi lesz, öljük meg az ilyeneket?"
Nem. Abban hiszek, hogy mindenki ártatlanul születik és a környezete teszi "gonosszá", ezért mind az ölést, mind a halálbüntetést ellenzem, ha módom van rá. Buxer egy tudatos népbutító. De az is lehet, hogy én vagyok tudatlan, és ő a magyar nemzet megváltója.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 11:50
Előzmény: #111  Törölt felhasználó
#112
Cetas, azért idáig ne jussunk el, oké? Ne akard már te megmondani, hogy ki maradhat az országban és ki nem. Komolyan. A következő mi lesz, öljük meg az ilyeneket?

Csak ezért, mert más a véleménye, mint neked. Döbbenet.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 11:41
Előzmény: #110  Törölt felhasználó
#111
Buxer! Véleményeiddel az országpusztító politikát támogatod. Nem ér5demled meg, hogy ebben az országban élj.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 10:52
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
#110
10%-os mdf, 8-9%-os szdsz. A viktornak meg marad a sok megélhetési genyó fazon. Lezsákon, Semjénen, Farkas Floriánon át. Imádkozom, hogy a viktor ne adja fel...
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 10:15
Előzmény: #108  Törölt felhasználó
#109
Majd' kifelejtettem, hogy a cukorbetegek is fizetnek az inzulinért, amelyet még a fasiszták is ingyen adtak... a sportolók egészségügyi ellátását sem támogatja az egészségbiztosító úgy mint korábban...
Molnár Setét Lajos megcsinálta...
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 09:51
Előzmény: #106  Törölt felhasználó
#108
Kóka Molnár Lajost pozitív példaként állította a küldöttek elé. Nem tudom, hol élnek ezek.
Molnár "reformjának" következménye a forráscsökkentés, a várólisták növekedése, a betegek anyagi terheinek növelése, a betegek egyre távolabbra utazva érik el a kórházat, vizit- és receptdíjat vezettek be, ezer orvos állása szűnik meg... Be akarják vezetni a több biztosítós rendszert, ami tovább sarcolja majd a betegeket és lehetővé teszi, hogy üzleti alapon a szegény rétegeket kizárja az eü. szolgáltatásból. A nemzeti kincseket jelentő kórházi épületeket el akarják venni a magyar néptől. A tüdőbetegek rosszabb levegőjű környezetbe kerülnek, az idegbetegeket barátságtalan, sivár körülmények várják az eddigi arborétumszerű parkos kórház helyett. Ez a pozitív példa? A sátánnak igen.

Halász Zsuzsa KDNP szóvivő:
"A jelöltek közül a KDNP Fodor Gábort tartja az autentikus, rendszerváltó liberalizmus letéteményesének, akivel vitás kérdésekben éles, ám minden esetben korrekt polémiát folytatott, míg Kóka Jánosról ez nem mondható el. Kóka János megválasztásával a nemzetért felelős politizálás helyett Magyarország lízingszerződések keretében történő irányítása nyert teret, úgy tűnik fel, hogy az új elnök az épülő villája és helikoptere mellé most vett magának egy pártot is. Csak remélni lehet, hogy pártelnökként saját üzleti érdekein túl az ország valódi állapotával is szembesül majd, és visszafordul arról az útról, amin politikusként elindult, ami az ország számára a teljes széteséshez vezet, ezért járhatatlan. A kereszténydemokrata frakció ehhez kíván neki erőt, egészséget és bölcs belátást."
pampa 2007. 04. 01. 09:43
Előzmény: #106  Törölt felhasználó
#107
Csak mint kívülálló.

Van egy redszerválltó politikai párt felépített rendszerrel ,aktívan meggyőződésből politizáló pártemberekkel.
Erre jön valahonnét egy milliárdos,és 2006-ban belép a pártba megkap egy fontos minisztériumot és ez még nem elég 2007-ben ő ül a pártelnöki székbe.
Ezekután milyen esélyel indulnak a fiatal vagyontalan liberális gondolkodású politikusok ebben a pártban?Majd nekik marad a kuli munka ,plakátragasztás kopogtató cédula gyüjtés,rendezvények megszervezése ,stb.A KOMOLYAK meg Pesten elosztják maguk között a székeket.
Ha másképpen nincs esély akkor a szocialistákkal közös listáról.

Nagy lehetőség előtt állnak a vidéki induló liberális politikusok.
Én kívülállóként javasolom nekik: Jobban járnak,ha már most elkezdenek maguknak építeni egy másik liberális pártot, mert a Kóka ezt magának kiprivatizálta.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 09:14
Előzmény: #105  Törölt felhasználó
#106
Örülök, hogy Kóka nyert, mert ezzel végleg megásta a sírját az szdsz, a rendszerváltás utáni legkártékonyabb magyar politikai formáció. Fodorral még lett volna egy csekély esély, hogy visszatérnek a demokratikus alapokhoz, a liberális elvekhez, a jogállamiság normáinak tiszteletben tartásához, de Kóka megválasztásával már csak egy kis elvtelen, mutyizós-seftelős törpe pártocska marad, ahol a pártvezetés legfelső vezetése még pazarul teletömheti a zsebeit a végső szétesés előtt.

Nem hiszem, hogy csak én vélekedem így, hanem azok is, akik valaha is szimpatizáltak a szadival. Legközelebb Budapestet is elbukják, s ez lesz a végső szög az szdsz koporsójába. Ostobák, mert valójában lenne igény egy igazi nemzeti liberális pártra. De egyre fokozódó mohóságuk, elvtelenségük, jellemtelenségük és bizonyított tehetségtelenségük kizárja, hogy a politikai élet alakítói maradhassanak. Előbb-utóbb mindenkiről lehull a lepel, csak idő kérdése.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 02:41
Előzmény: #104  Törölt felhasználó
#105
"Fodor még nem lopott " - ha te mondod ....
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 01:24
Előzmény: #103  Törölt felhasználó
#104
Fodor még nem lopott és van benne egy szikra hazafiság. Ez nem nyerő az SZDSZ-nél. Az egészségügyből kétszázötven-milliárdot kivonó Molnár-Titanic példa tetszett nekik. Gratula.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 01:07
Előzmény: #102  Törölt felhasználó
#103
Kóka kortesbeszédében Molnár Lajos egészségügyi minisztert állította példaként a szabad demokrata küldöttek elé. Szavai szerint ha Molnár lett volna a Titanic, akkor a jéghegy süllyed el.
Törölt felhasználó 2007. 03. 31. 23:54
Előzmény: #101  Törölt felhasználó
#102
ja mint a siemens is
Törölt felhasználó 2007. 03. 31. 23:46
Előzmény: #100  Törölt felhasználó
#101
Josip Tot és Kaja Ibrahim jól van cetas?

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek