Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2008. 09. 23. 13:14
Előzmény: #11839  pampa
#11840
Eln. Conqui
pampa 2008. 09. 23. 13:14
Előzmény: #11838  Törölt felhasználó
#11839
Conqzi

Egyet is értenék vele,és veled is,de....

Tudod,ha nem lett volna az a "speciális választási győzelem".Mindenki tudta,hogy manipulálnak,csak nem lehetett bizonyaítani,és akkor jött az öszödi beszéd kiszivárogtatása.

És nyilvánvalóvá vált az hogy miképpen nyertek.
Ezek után bármilyen kostruktív magatartást szánmonkérni az ellenzéken,több mint felháborító.

Cseréld fel a személyeket és rögtön megérted azt amit írtam.

"Orbán hazudik a kampányban,nyer és utána elismeri,hogy hazudtak csaltak,és semmi mással nem foglalkoztak csak a választás megnyerésével.Igaz hogy ezalatt az idő alatt tönkement az ország,de most ha az MSZP beáll mögénk és támogat minket akkor egy pár év alatt helyrehozunk mindent"

Szerinted az MSZP és az SZDSZ konstruktívabban viselkedne mint most a Fidesz?
Törölt felhasználó 2008. 09. 23. 10:31
Előzmény: #11837  Törölt felhasználó
#11838
Magyarország a rossz példa Közép-Európában



Nagyon éretlen a közép-európai országokban a kommunista rendszer bukása utáni politika. A politikai szereplők erősen polarizálódtak. A kormány és az ellenzék kölcsönösen elfogadhatatlan rosszként, a legsötétebb erők melegágyaként jellemzi egymást - írta a közép-európai országokban uralkodó belpolitikai helyzeteket elemző cikkében a Respekt című cseh liberális hetilap legújabb, idei 39. számában.

A Konszenzuskeresés című írás szerzője, Jan Machácek szerint a mai Magyarország példa lehet arra, hogy hová vezethet a kibékíthetetlen polarizáció.
"A (magyarországi) ellenzék - még rendkívüli népszavazások árán is - hajlandó arra, hogy megakadályozzon minden értelmeset csak azért, mert azt a kormány javasolta. Ebben, a társadalmi szempontból nagyon költséges viselkedésben nincs semmiféle ráció. Az ellenzék ahelyett, hogy örülne, hogy a kormány elvégzi helyette a piszkos munkát, és ő tud építkezni majd ezeken az alapokon, elfűrészeli saját maga alatt (és sajnálatosan az egész társadalom alatt is) az ágat" - véli a szerző.

"Magyarország még egy másik dolog miatt is érdekes: nemcsak hogy a tartalom alapján már felismerhetetlen mi van a bal, s mi a jobb oldalon, hanem hogy a gazdasági életben a baloldal jobboldali, míg a jobboldal baloldali politikát folytat. S mindennek tetejébe: az ellenzék hajlandó ígéretei teljesítésére és megszüntetni minden értelmes dolgot, amit a kormány jóváhagyott" - mutat rá Machácek.

A szerző úgy látja, hogy Csehországban is nagy a megosztottság. Szlovákiában észrevehetően jobban alakulnak a dolgok, de ebben az esetben is idő előtti lenne még ünnepelni.

Ezért a helyzetért nagy felelősség terheli a médiát is, mert túlságosan gyakran segít a politikusoknak olyan képet rajzolni, miszerint a politika a jó és a rossz párharca. Ha már a politikusok nem tudnak felülemelkedni ezen a helyzeten, akkor ezt a médiának kellene megtennie. Például a korrupció elleni harcot ez a társadalom sosem fogja megnyerni, ha szüntelenül azt fogjuk állítani, hogy kizárólag a másik oldal a korrupt. Bizonyos konszenzus elérése nélkül lehetetlen megvalósítani az igazi egészségügyi és nyugdíjreformot, s olyan távlati víziót adni a társadalomnak, amely megállná a helyét ebben a globális világban - fejezi be eszmefuttatását a cikk írója.

Egyetértek.
Törölt felhasználó 2008. 09. 23. 09:04
Előzmény: #11836  Törölt felhasználó
#11837
Egyik ritka pillanat, hogy egyetértünk, Conqui.
Törölt felhasználó 2008. 09. 23. 08:54
#11836
" ...kétségbeesetten szaladgál a kormány, hogy a megbízhatóan dráguló energiaköltségeket valakinek a nyakába akassza. És ha merünk baloldaliak lenni – gyakorlatilag mindannyian merünk –, akkor feltétlenül valaki más fizesse a gázt, és ne az, aki fűt vele. A gázfűtés és a távfűtés rendelkezésre állása, annak megfizethető ára alanyi jog.

Médiatörténeti esemény: elérkeztünk végre oda, hogy az energiaárak szétterítését egy híres rablóval próbáljuk eladni. Robin Hood-adó, nagyszerű. Ezt se mi találtuk fel, de legalább a Fidesz volt olyan felelősen hazafias, hogy Robin Hood helyett Rózsa Sándort javasolja. Én meg Kádár Jánost terjesztem fel.

A kormány a rossz hír hozóját, az energiatermelő vállalatokat találta meg magának. Ők mondják a csúnya nagy gázárat, hát viseljék a terhét. Végül is ha drága a fűtés, akkor náluk jelentkezik az extraprofit, nem? Ha valami drága, akkor biztos valaki drágítja, és elissza a pénzt. Adják vissza a kizsákmányolt népnek! A vállalatok meg csak pislognak, hogy hülyék-e ezek, aztán hozzáírják a lakossági számlához a Robin Hood-adót. Ennyivel több az önköltsége, sajnáljuk."

:o)))


A betyár megvágja a földesurat, és a zsákmányt szétosztja a szegények között. Erre a földesúr beszedi a szegénytől, amennyit elvesztett. Mindenki ugyanott tart, valaki mégis nyert. A betyár, mert bekerült a tévébe, és ő a jó fej. Közben erősen reméli, hogy mire összeomlik ez az egész, addigra ő már árkon-bokron túl lesz. Nincs sok ideje hátra.
pampa 2008. 09. 23. 08:39
Előzmény: #11834  Törölt felhasználó
#11835
Könnygáz a templomban: feljelentést tesz az egyházközösség

Feljelenti a szombati tömegoszlatásban részt vevő rendőröket a Szabadság téri református egyházközség a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatalnál. Ifjabb Hegedűs Lóránt lelkész szerint az egyenruhások alkotmányos alapjogokat sértettek, amikor a templomba menekült tüntetőket könnygázzal fújták le.

A történteket a templom biztonsági kamerája rögzítette.

A budapesti rendőr-főkapitány a Hír Televízió Kontraszt című műsorában tagadta, hogy könnygázt fújtak volna a templomba. Tóth Gábor azt viszont elismerte, hogy a korábbiaknál erősebb könnygázt vetettek be a szombat esti budapesti utcai zavargásokban.

Ha tényleg rögzítette a kamera akkor minek tagadni?
Nagyon "oroszos" ez így...
Törölt felhasználó 2008. 09. 22. 22:49
Előzmény: #11829  Törölt felhasználó
#11834
Kuki! menjél haza -köszi
zotya32 2008. 09. 22. 20:13
#11833
2008.09.24. Szerda 21:30
link
pampa 2008. 09. 22. 13:47
Előzmény: #11831  pampa
#11832
Belpolitikai Napló
Lincselés - két évvel a történtek után még mindig nincs ítélet
2008. szeptember 22. 13:27
A nagyításhoz kattintson a képre
Szögi Lajost saját gyermekei szeme láttára vert agyon egy csoport Olaszliszkán, ma még mindig csak a tanúk meghallgatásával folytatódott a per Miskolcon

Tanúk meghallgatásával folytatódott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán 2006. október közepén történt emberölés tárgyalása Miskolcon, a megyei bíróságon.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 2006. október 15-én. A tragédia előzménye az volt, hogy a férfi gépkocsijával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett.

A nagyításhoz kattintson a képre

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével részben társtettesként, részben felbujtóként nyolc embert vádolnak.

A tárgyalás első részében három tanú szembesítésére került sor, amely nem vezetett eredményre. A bíróság meghallgatta azt az orvost is, aki épp ügyeletben volt az olaszliszkai térségében a tragédia időpontjában. Őt értesítették az eseményről, és ő állapította meg Szögi Lajos, tiszavasvári tanár halálának beálltát is.

Szintén tanúként idézték be a balesetben elsodort kislány testvéreit - nővéreit - is, egyikük nem tett vallomást, a másikat átmeneti akadály miatt nem hallgatta meg a bíróság.

A Czibrik Attila vezette bírói tanács a tárgyalás során ismertette a szakértői vizsgálatok eredményeit.
pampa 2008. 09. 22. 11:58
Előzmény: #11830  pampa
#11831
"Fodor erre nem kapott mandátumot az SZDSZ-szavazóktól"
2008-09-22 10:19:16
Dessewffy Tibor szociológus a Népszabadságban megjelenő elemzésében kifejti: az SZDSZ Gyurcsány lemondását követelő nyilatkozataiban nem látja a liberális karaktert. Úgy gondolja, erre Fodor Gábor sem a szavazóktól, sem a küldöttgyűléstől nem kapott mandátumot.
pampa 2008. 09. 22. 09:56
Előzmény: #11822  pampa
#11830
Ha valaki esetleg tegnap nem olvasta a M. E.-k zseniális munkahely teremtő ötletét....

Gyermekfelügyeletet, idősgondozást is vállalniuk kellene a jövőben a szociális segélyből élőknek - ezt tervezi a miniszterelnök, aki a településfenntartás mellett szociális munkára is fogná a közmunkásokat.

Videók:
A szociális segélyből élők helyzete Gyurcsány szemével

Gyurcsány Ferenc terveiről a kapcsolat.hu internetes portálnak adott interjújában beszélt. Annak a 200 ezer munkaképes embernek, aki rendszeresen kap szociális segélyt, az állam vagy az önkormányzat ajánlana munkát. Ez a településrendezés mellett játszótéri gondnokság vagy éppen erőtelepítés is lehet.

„Egy városban nagyon-nagyon sok idős ember él egyedül, akiknek rengeteget lehetne segíteni, hogy jobb legyen az életük. Napi pár órát, bevásárolni, tüzelőt bevinni, begyújtani, ránézni. Ha kell, akkor gyógyszert elhozni. A játszótereinken, ha ott lenne egy-két felnőtt, csakhogy figyeljék gyerekeinket, és ha baj van, akkor legyen ott egy felnőtt is” - nyilatkozta Gyurcsány Ferenc.
Törölt felhasználó 2008. 09. 21. 21:01
Előzmény: #11828  Törölt felhasználó
#11829
Vadállatokkal szemben nincs irgalom és nincs liberális megoldás.
És - félreértés ne essék - a lincselő cigányokkal szemben sincs.
Aki erőszakkal él, erőszakkal haljon.
Törölt felhasználó 2008. 09. 21. 20:07
Előzmény: #11826  Törölt felhasználó
#11828
Kinek az érdeke ez a cirkusz?
Hány embert bánatalmaztak Budaházyék?
Hány magára hagyott embert öltek meg a megélhetési patkányok (akik véletlenül egy etnikumhoz tartoznak). Ez csak ténymegnállapítás, pont.
Kik lincseltek? Tényszerűen! Kik is? A megélhetési bűnőzök (akik véletlnül 98% - ban egy etnikumhoz tartoznak). Ja és mi volt 2006.10.23.- án? Már megint veretnél? Mindegy, hogy kit csak üssék? Ezt élvezed? Monitorodon vastag a váladék? Fletó és bandája kielégíti állati vágyaid te szadista!
pampa 2008. 09. 21. 19:44
Előzmény: #11826  Törölt felhasználó
#11827
Ez egy igazi liberális megoldás.
Törölt felhasználó 2008. 09. 21. 19:11
Előzmény: #11821  Törölt felhasználó
#11826
Nem félünk - kiabálja Budavári bohóc.
Miért?
Hát mert a rendőrség nincs a helyzet magaslatán.
Mit kellene tenni?
Nem szétzavarni a tüntetéseket, hanem összeterelni a tüntetőket.
Aztán amikor ott vannak egy körben, akkor adj nekik! Agyba-főbe. Amíg mozog. Aztán ha már nem mozog, akkor lehet hívni a mentőket. És mindegyiknek odasúgni, hogy ez még csak a kezdet. Mert ha még egyszer itt találkoznak, akkor ennél sokkal rosszabb is lesz.
Majd meglátjuk, utána is ilyen bátrak lennének-e.
pampa 2008. 09. 21. 18:39
Előzmény: #11824  Törölt felhasználó
#11825
csak nem arra gondosz,hogy kecskére káposztát.....
Törölt felhasználó 2008. 09. 21. 18:35
Előzmény: #11823  exley
#11824
Képzeletemben megjelenik egy 3-4 fős fiatal társaság - mint a szüleik, szintén - tartósan munkanélküliek és végig látogatják a faluk időseit : Nappal csak be-beszólnak, éjjel meg vissza-visszanéznek, ha sokat beszélgetnek nekik akkor meg elő a baltát és aprítsd - jó esetben csak a szomszéd fáját, hiszen valamiből meg kell élniük!
Érdekes jövőkép ...
Melyik marha festegeti ezt a horrorikus álmot ?!
exley 2008. 09. 21. 18:12
#11823
Igazi kiszes duma, az úttörö ahol tud segít, mondja ezt egy milliárdos pojáca. Nem tudná letagadni, hogy az ifjúsági mozgalomban "emberesedett" meg, ha le tagadná akkor sem. Ezzel asüket dumával akar megint szavazatokat szerezni, lehet, hogy a nyugisok beveszik, akkor megint szerencséje lesz, a hatalom mániásnak.
pampa 2008. 09. 21. 18:02
Előzmény: #11821  Törölt felhasználó
#11822
Hát,már egyszer-kétszer kétségbe vontam az egészségügyi állapotát...
Lehet,hogy nem tévedtem?

Gyermekfelügyeletet, idősgondozást is vállalniuk kellene a jövőben a szociális segélyből élőknek - ezt tervezi a miniszterelnök, aki a településfenntartás mellett szociális munkára is fogná a közmunkásokat.

Videók:
A szociális segélyből élők helyzete Gyurcsány szemével

Gyurcsány Ferenc terveiről a kapcsolat.hu internetes portálnak adott interjújában beszélt. Annak a 200 ezer munkaképes embernek, aki rendszeresen kap szociális segélyt, az állam vagy az önkormányzat ajánlana munkát. Ez a településrendezés mellett játszótéri gondnokság vagy éppen erőtelepítés is lehet.

„Egy városban nagyon-nagyon sok idős ember él egyedül, akiknek rengeteget lehetne segíteni, hogy jobb legyen az életük. Napi pár órát, bevásárolni, tüzelőt bevinni, begyújtani, ránézni. Ha kell, akkor gyógyszert elhozni. A játszótereinken, ha ott lenne egy-két felnőtt, csakhogy figyeljék gyerekeinket, és ha baj van, akkor legyen ott egy felnőtt is” - nyilatkozta Gyurcsány Ferenc.
Törölt felhasználó 2008. 09. 21. 15:04
Előzmény: #11820  mondoka
#11821
húha, ezek már több, mint 100-an lehettek,
kb. ekkor létszám elérésekor szoktak a résztvevőik egymás torkának ugrani a jobboldalni szervezetekben:

A Jobbik elárulta a Magyar Gárdát?

Lemondott a Magyar Gárda országos főkapitánya. Dósa István azért távozik, mert szerinte a Jobbik és annak vezetői elárulták a mozgalmat. A főkapitány azt mondta: most már tudja, hogy csak illúzió volt az, hogy Magyarországon van tisztességes politizálás.

A pénz és a politikai hatalom megszerzésének lehetősége többet ér a Jobbik vezetőinek, mint a Magyar Gárda, ehhez viszont ő nem akar asszisztálni - nyilatkozta Dósa István a hírTV-nek. Dósa kitart a gárda eredeti célkitűzései mellett, miszerint a mozgalom pártok és határok fölött álló civil szervezet, amely nem lehet a politika eszköze. Dósa István csak a főkapitányi posztról mondott le, a Magyar Gárdából nem lépett ki.

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek