Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 19:30
Előzmény: #9677  Törölt felhasználó
#9680
LET

Én még emlékszem azokra az időkre, amikor komoly,
érvekkel tűzdelt vitákat folytattál baloldali vagy ahhoz kötődő fórumozókkal.
Most azt kell tapasztalnom, hogy beálltál azok sorába, akik elé leereszkedett valami vörös köd és mindent azon keresztül képesek csak szemlélni, polemizáló képességed pedig kimerül a másik szavainak kiforgatásában, szándékos félreértelmezésében, saját álláspontod mindenáron való - minden logikát sutba vágó - megvédésében.
Azt gondolod, lehet bármikor is igazad, amikor egy szemét tetű nácit akarsz megvédeni. Bayer mára elmekórtani eset lett és én csak azon csodálkozom, hogy létezik még sajtóorgánum, amelyik hajlandó megjelentetni írásait, létezik média, amelyik teret ad kóros antiszemita megnyilvánulásainak.
Ne te legyél már fogadatlanul az ügyvédje. Mert óhatatlanul is azzá válsz, akit védeni akarsz.
Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 18:38
#9679
HÖHÖHŐ!

link
Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 17:21
Előzmény: #9677  Törölt felhasználó
#9678
Hihetetlen vagy.
Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 17:18
Előzmény: #9676  Törölt felhasználó
#9677
Majd ha ott tartunk, hogy Ungváry állítását, miszerint a vezér követői a Dunába-lövetők, tudod értelmezni, mert erről vitatkozunk, mehetünk tovább arra, hogy a BZS-féle következtetés helytálló-e vagy sem...

De nem lezártad?

Egyébként alább beidéztem azt a részt amit értelmezve eljutsz oda, hogy kik is Ungváry és Fikusz szerint a tüntentők (a vezér által meghatározott személyt (konkrét esetünkben Demszkyt) utálók...

Ja, de lezártad, vagy már magadat sem tudod értelmezni? ;-)
Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 17:11
Előzmény: #9670  Törölt felhasználó
#9676
Akkor egy kis magyar óra, szövegértelmezés:

(a tüntetőkkel összefüggésben csak itt hangzik el a Fidesz)

Ungváry:

""Egy árva szó később nem hangzott el a Fidesz vezérkarából...valójában kiszabadították a szellemet a palackból, Magyarországnak azt a söpredékét, ami egy elenyésző kisebbség, és amely tulajdonképpen csak egy rendőrségi ügy""

Bayer Zsolt szerint:

"Ungváry Rudolf beteg agyában pedig máris összeállt a kép hárommillió-háromszázezer házmesterről, akik hamarosan zsidókat fognak lőni a Dunába."

Szerinted Ungváry ezt mondta?
A két idézetből láthatod, hogy hol a hazugság, csak tedd egymás mellé.

A vezér persze, hogy Orbán, de ettől sem ő, sem hárommillió Fidesz szavazó nem lesz antiszemita, Ungváry szerint sem. Csak egy kis söpredék az antiszemita Ungváry szerint, aki Orbánt nevezi vezérének, mert agyuk nincsen, kell nekik egy vezér is. Mi köze ennek hárommillió emberhez, aki Dunába lő zsidókat?

Az antiszemitizmus csak a tüntetőkkel kapcsolatban kerül elő, Orbánékat kommunistázza végig, következetesen.

Szövegértelmezésből egyes, korrepetáld magad. És a szépszavú bazsarózsát, akit idézgetsz, annak sem megy valami fényesen.

Ezt a részt kifogásoltam az elejétől kezdve (a trágárságokon kívül), a többit ne keverd ide, nem érdekel.

Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 17:11
Előzmény: #9673  Törölt felhasználó
#9675
Látod, hogy benned van a hiba?!

Én nem mondtam, hogy engem minősítesz, azt csak a Te képzeted...

De ha találsz egy olyan mondatot, amiben azt állítom, hogy Te engem minősítesz "ezerszer" is bocsánatot kérek...

Szóval lehet, hogy nekem kellene általad jól értelmezett hozzászólásomat keresni, de sajnos a válaszaidból látom, hogy még ahol félig el is fogadod állításomat (Ungváry Orbán "mocskolása" vonatkozásában), ott is "menekülsz az igazság elől"...!
Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 17:04
Előzmény: #9669  Törölt felhasználó
#9674
Komolyan, tőzsdenyúl!
Ki a vezér az idézetben?
Ez megoldja a kérdést, az értelmezési zavart...
Ki az akinek csak rá kell mutatnia valakire és az antiszemtia követői gyűlölni kezdik?
Kit sugall a cikk erre a szerepre?

(Tudom lezártad részedről, így csak költői marad kérdésem. De ha meg kartad volna válaszolni már megtehetted volna, hiszen e kérdésem már lhangzott és akkor -érdekes módon- kikerülted azt. Talán nem véletlenül...!)

---

Sem az AgroTv riport, sem BZS válasza arra nem öröm számomra, de attól, ha meghagyjuk a célközönség ámítását még nem lesz jobb a helyzet. Ungváry szövegét elmondta akkor is, ha nem akarjuk ezt tudni és a válasz is megszületett, akkor is, ha valakit jobban sért a válasz, mint a vád...

---

A tényeket én idéztem be előbb, kivonatosan és teljesen.
Csak Te nem tudod értelmezni azt. (Vagy tudod ki a szöveg szerinti "vezér", aki...?)

---

Több NOL cikket idéztem, mint MNO-t, de ez ne zavarjon.
De nem azért idézek több NOL-t, mert ennek vagy annak jobban elhiszem, hanem azért, mert ha MNO cikket idézek könnyen lesöprik az MSZP-SZDSZ-esek azzak, hogy MNO cikk, hazugság...

---

Attól, hogy felhívom a figyelmet a mocsokra, még nem én szórom tele azzal!
Mint ahogyan nem a környezetvédők öntik a bőroldót a Rábába, csak ők hívják rá fel a figyelmet! Ne azt támadd, aki felhívja a mocsokra a figyelmet, hanem azt, aki bemocskol másokat... (S ez értelmezhető az Ungváry - Bayer "vita" köráben is!)

Elfordulhatsz és teret engedhetsz az antiszemitázóknak, de attól nem lesz Neked jobb, sőt, idővel rosszabb lesz!

---

Egyébként emlékezz vissza a déli első reakciódra hsz-ra...
Az téged minősít. S volt olyan "kemény" beszólás az idéztmre, mint amilyen "kemény" válasz volt BZS-é UR-éra...
Ha vélt sérelem ér, Te is pont olyan hevesen reagálsz, mint BZS, ha tetszik, ha nem...
Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 17:04
Előzmény: #9669  Törölt felhasználó
#9673
Úgy látom a szövegértelmezés tényleg nehezen megy neked:
a kifogásolt hozzászólásomban nem téged minősítettelek, hanem amit a kalapodba gyűjtesz...

Nagy a különbség (remélem).

Ha találok egy hozzászólásomat, amit pontosan értelmeztél, azonnal szólni fogok.
Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 16:59
Előzmény: #9671  Törölt felhasználó
#9672
Nyakó meg olyan mint a papagáj!!

feri a párt elnöke feri a párt elnöke.......................................

már ő se biztos benne ezért mondogatja magában! :D
Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 16:57
Előzmény: #9670  Törölt felhasználó
#9671
azok az szdsz esek akik nem mondtak le azokat majd feri lemondatja! :DDD

ne félj fodor te is sora kerülsz! :D
Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 16:48
Előzmény: #9669  Törölt felhasználó
#9670
Ungváry Rudolf író.: - Én ott voltam ezúttal - utálok szónokokat hallgatni, és utálok beszédekre menni, mindegy, hogy ki beszél, de elmentem szolidaritásból a Petőfi szoborhoz, mert tudtam, hogy Demszky Gábor jóformán egyedül lesz, és ott álltam szemben a kordon mögött azzal a tömeggel, amelynek fiatalabb tagjai kivörösödött, dühtől eltorzult arccal rázták felém az öklüket. És ezek az emberek még kevésbé zavartak engem, mert ezek valóban annak a "házmester Magyarországnak" a képviselői, akiknek elődei annakidején zsidókat lőttek a Dunába.

Viszont ott álltak tulajdonképpen némán, mert ők inkább viselkedtek, idősebb nyugdíjasok és ezek voltak a többségben ebben a tömegben, akiknek arcáról egy olyan jegek közöny áradt felém, hogy énnekem felmerült az a kép Van egy dokumentumfilm 1944 november végéről, amint a nyilasok valahonnan a Keleti pályaudvar környékén, egy elég hosszú menetoszloptan hajtották a zsidókat a Duna-part felé. Végül akkor ebből nem lett vérengzés, mert a németek visszaparancsolták őket, és a korabeli híradó felvételen lehet látni a járdán álldogáló embereket, amint nevetgélve nézik őket.

Na most ez a közöny, ami ott a járdán álló emberekből áradt annakidején, és az a közöny, amely felém sugárzott ezekből a tulajdonképpen jól öltözött, tisztességes emberek arcából, ez a közöny azt jelentette, hogy énnekem most velük szemben semmiféle esélyem nincs. Én velük szemben jogfosztott vagyok, hiszen egyetértenek azzal, hogy ne legyen kordon köztük és köztem, és Demszky Gábor között, és csak söpörjenek engem el azok, akik ott dobálták kővel a rendőröket.

Friderikusz Sándor.: - Tulajdonképpen ez személynek szól, tehát jól értem?

Ungváry Rudolf író.: - Szerintem nem személynek szól, hát azt se tudják, hogy Demszky Gábor kicsoda. Hát ezek az emberek annakidején, amikor a pártállam volt, mukkanni nem mertek, meg nem is érdekelte őket a pártállam, hiszen számukra valójában - a nyugdíjasaikkal együtt - a pártállam nagyon megfelelő volt, hiszen teljes mértékig a saját történelmi beidegződésüknek felelt meg. Annak, hogy van egy hatalom, és az megmondja, hogy mit kell tenni, és ugyanakkor biztosít nekik valamilyen vackot és egy létminimumot. Erre szocializálódtak.

Friderikusz Sándor.: - Tehát akkor tulajdonképpen annak szól, akire a vezér rámutat.

Ungváry Rudolf író.: - Igen, ez bizonyos mértékig így van, ugyanis az a másik döbbenetes, nemcsak a tömegben álló, jeges arcú nyugdíjasok irányomban megnyilvánuló, az én fenyegetettségem irányában megnyilvánuló közönye, hanem az is, hogy egy árva szó később nem hangzott el a Fidesz vezérkarából, hogy azért az az erőszakhullám, ami este aztán folytatódott és velünk szemben a Petőfi szobornál megnyilvánult, hogy az azért ember és Isten ellen való vétek. És erről, nem hallottam tőlük semmit, mert ezek az emberek valójában kiszabadították a szellemet a palackból, Magyarországnak azt a söpredékét, ami egy elenyésző kisebbség, és amely tulajdonképpen csak egy rendőrségi ügy, de amelynek farvizét most fölhasználják hangulatkeltésre.

---

"Ungváry a következőket mondta: a Fidesz és hívei a házmesterek Magyarországának követői, akiknek elődei zsidókat lőttek a Dunába. S még olyasmit is mondott, hogy Orbán valami fundamentalista, sámánkodó, vajákos szöveget nyom, ami ellentmond a zsidó-keresztény kultúrának. Miközben ezeket mondta, Friderikusz Sándor erőteljesen bólogatott, és adta alá a lovat."

Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 16:34
Előzmény: #9667  Törölt felhasználó
#9669
Innentől lezártam.
Végighallgattam az egész szöveget az ATV-n.
Beidéztem neked, hogy csak olvasnod kelljen.

Te nem tudod sem Ungváry szövegét értelmezni (általános iskola), sem a veled vitatkozók szövegét értelmezni.

Ezzel mindig szembesülök, ha veled vitatkozom, de ígérem most tettem utoljára. Semmi értelme. Szándékosan forgatod ki a szavait bárkinek, és egyetlen egyszer sem vagy hajlandó, egyértelmű helyzetben sem elismerni, hogy bármiben, akár csak a legkisebb mértékig esetleg igaza lehet a másik félnek.

Ungváry kritikáját csak részben fogadom el.
Rád biztos, hogy teljes mértékben igaz.
Képtelen vagy a másik fél véleményét tisztelni, vagy elfogadni. Kizárólagosan a tied az igaz.
Még csak helyesen idézni és értelmezni sem vagy képes.

Pontosítok: nem akarsz. Ez még rosszabb.

Semmi értelme veled vitatkozni. Többször is megpróbáltam, de teljesen értelmetlen.

Idézz be továbbra is bármilyen trágár szennyet, amire büszke vagy. Terjeszd kitartóan, hátha még valakinek maradt annyi magyarsága, hogy kikéri magának ha másokat kalap szarnak neveznek.

Ne zavarjanak a tények. Ne győződj meg saját füleddel semmiről. Ne kételkedj a MN cikkeiben, a NSZ cikkeit olvasás nélkül utasítsd el.
Szórd tele minden mocsokkal az országunkat, azzal a felkiáltással, hogy a tányér csak a tietek, sosem az enyém.

Hajrá Magyarország!

Én viszont engedelmeddel a továbbiakban nem foglalkozom ilyen mocskos tányérral. Egyen róla aki kifőzte, és sajnos mindazok, akiknek muszáj.

Én nem kérek belőle.

Igénytelen lesz sajnos.
Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 16:18
Előzmény: #9666  Törölt felhasználó
#9668
Ezzel az átfogalmazással, mégha nem is tükrözi pontosan az eredeti indulatokat, semmi.

Mint ahogyan az is igaz állítás lehet, hogy gyurcsány alatt jobb élni, mint Rákosi alatt volt, csak az a baj, rövidebb távon (utóbbi 18 év) sajnos most a legrosszabb...
Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 16:11
Előzmény: #9665  Törölt felhasználó
#9667
Ne erőlködj!

Az idézett szövegben utóbb van utalás Orbánra "vezér" elnevezéssel (vagy valaki más lenne ez a "vezér" szerinted?), illetve arra, hogy a "tüntetők", azaz az író szerint "házmester Magyarországnak" a képviselői az ellen vannak, akire a "vezér" rámutat...

Így áll össze a teljes kép, amihez kellett a gumigatyás is! (Esteleg ha a "vezér"-re van alternaítvád...)
De arról szólt a riport, amit BZS idézett is...
(Az igaz, hogy úgy lenne pontos, hogy Orbán és követői, de ez nem változtat a lényegen...)

Szóval, sajnos igaz...
(A második felét meg sem próbálod cáfolni, azaz az, hogy nem igaz a kiindulás már önmagában valótlan állításod, hiszen fele részbe Te is elsőre elfogadtad, hogy igaz BZS idézete, a másodikat meg most majd tudod értelmezni Te is (ha nem, az a Te problémád...).

Talán lehet, hogy igazad van és azért háborodik fel mélységesen BZS, mert ő is része (volt) a Fidesz létrejöttének, azaz valahol őt személy szerint is támadja, leantiszemitázza Ungváry, de ezt én továbbra sem szeretném mentségére felhozni, hiszen nem tiszetem, és ezt a részt már messzemenőkig kiveséztem...

(De még mindig a 13:14-es hsz-ed minősít legjobban téged és nem a vonatkozó félreolvasatod és Ungváry védése...)

Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 15:56
Előzmény: #9665  Törölt felhasználó
#9666
...a legvégén a kommunistákat (és Franco Spanyolországát) hasonlítja össze a várható Fidesz kormányzással (ahogy Ungváry elképzeli az ő kormányzásukat) és megállapítja, hogy a Fidesz korszak lesz a háromból a legjobb.

Mi a probléma? :)
Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 15:45
Előzmény: #9664  Törölt felhasználó
#9665
BZS szerint: "a Fidesz és hívei a házmesterek Magyarországának követői, akiknek elődei zsidókat lőttek a Dunába."
"Ungváry Rudolf beteg agyában pedig máris összeállt a kép hárommillió-háromszázezer házmesterről, akik hamarosan zsidókat fognak lőni a Dunába."

Ungváry egyértelműen azt mondta, hogy a jobboldalon belül a Fidesz elitje a korai kommunisták kizárólagosságára emlékezteti, a házmester Magyarország követői pedig egyértelműen a tüntetésen résztvevőkre vonatkozott.

A két idézett rész nem függ össze, és nem mosható össze. Időben és tartalmilag elkülönülő részek.

Később kritizálja személy szerint Orbánt, a szónokot, amit beidézel.

A Fidesz követőiről pláne egy szó sem esett (sehol nem hangzik el ilyesmi Ungvárytól).

Ezek után a kedves író, abban a stílusban minősít, amilyenben.

A stílus undorító, hogy még nem is igaz, az különösképpen az. Nem kell védeni.

Nos kedves fide_L, ha a jobboldali publicista lépését elfogadod a baloldallal szemben, miközben a baloldal hasonló lépéseit kifogásolod, akkor Ungváryt joggal emlékezteted te is a korai kommunisták kizárólagosságára. ("A cél szentesíti az eszközt")

Nem várom el, hogy bocsánatot kérj bárkitől is (bár lenne miért), de egy kicsit gondolkozz el azon, hogy egy hazug manipulatív cikk írója az MN-ben, és a Fidesz "elitjében" milyen szerepet foglal el.
Mindezt azután, hogy a cikk már ráadásul botrányt kavart.

Ez emlékeztethet-e valakit a korai kommunistákra?
Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 15:44
Előzmény: #9657  Törölt felhasználó
#9664
Vettem a fáradtságot meghallgatni a szöveget:

"én 1947-48-ban 12-13 éves voltam, és nagyon pontosan emlékszem az érzelmeimre, az a kizárólagosság, amivel az induló kommunista párt fokozatosan megragadta a hatalmat, az én számomra semmilyen lehetőséget a politikai egyenjogúságra nem fog nyújtani...és azt kell tudnom majd elviselni, ami következik abból a kizárólagossági igényből, amit a kommunisták képviseltek"

"ez az akkori élményem...az elmúlt években, elmúlt hónapokban egyre erősebb lett a magyar jobboldallal szemben, azzal a jobboldallal szemben,
mert nem az egész jobboldalról van szó,
amelyet a Fidesz elitje képvisel , és ez a jobboldal nekem, aki azt hittem jobboldali vagyok a kommunista uralom idején, most egy ugyanolyan képet nyújt, mint annak idején a kommunisták -
a nagyotmondó, gyűlölködő, semmitmondó hatalomvágyás hangját, noha azt hiszem, hogy nem olyan szörnyű a helyzet, mint 47-48-ban, de ezt is el kell majd viselni, ami következik ránk"

"Én ott voltam ezúttal...ott álltam szemben a kordon mögött, azzal a tömeggel, amelynek fiatalabb tagjai kivörösödött arccal rázták felém az öklüket. És ezek az emberek még kevésbé zavartak engem, mert ezek valóban annak a "házmester Magyarországnak" a képviselői, akiknek elődei annak idején zsidókat lőtetk a Dunába"

"Viszont ott álltak tulajdonképpen némán, mert ők inkább viselkedtek, idősebb nyugdíjasok, és ezek voltak többségben a tömegben, akiknek arcáról egy olyan jeges közöny áradt felém, hogy énnekem felmerült az a kép, egy dokumentumfilm 1944 november végéről, ... végül akkor ebből nem lett vérengzés, mert a németek visszaparancsolták őket, ... a felvételeken lehet látni a járdán álldogáló embereket, akik nevetgélve nézik őket. Na most ez a közöny, ami ott a járdán álló emberekből áradt annak idején, és az a közöny, ami felém sugárzott ezekből a tulajdonképpen jól öltözött, tisztességes emberek arcából, ez a közöny azt jelentette, hogy énnekem most velük szemben semmiféle esélyem nincs. Én velük szemben jogfosztott vagyok, hiszen egyetértenek azzal, hogy ne legyen kordon köztem és köztük és Demszky Gábor között, és csak söpörjenek el engem azok, akik dobálták kővel a rendőröket".

Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 15:41
Előzmény: #9661  Törölt felhasználó
#9663
Gráf József (MSZP) MTI azon kérdésére, hogy mekkora az esély az előrehozott választásokra, a miniszter azt mondta: erről még korai beszélni, de ha a jövő évi költségvetés beterjesztéséig nem sikerül valamilyen konszenzust létrehozni, akkor ez nem kizárható.
-Bíztató a gazdaságnak, és a polgárokra nézve-
Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 15:41
Előzmény: #9661  Törölt felhasználó
#9662
Már megint bizonyítottad, hogy nagyon buta vagy csendes!

Különösen, hogy észre sem vetted, hogy az adott oldal (ATV idézet) már nem él, hanem csak a google archívumából lehet előkaparni...
S ugye azt azért tudtad, hogy vannak keresőprogramok, ahonnal nagyon nagy sikerrel elő lehet szedni régi dolgokat, akkor is, ha azt eredetiben nem is látta az ember... (Elég volt beírnom az író nevét és az ATV szót...)

Azt hiszem, most te mentél bele a saját zsákutcádba, többedszer!

Egyébként Te láttad a "Firderikusz" hivatkozott adását?
Vagy nem is volt ilyen?
Azaz igaz tőzsdenyúl állítása, miszerint hazugságra épül BZS válasza vagy sem?!

(Kezdem megérteni, hogy miért vagy MSZP szavazó, szimpatizáns...)
Törölt felhasználó 2008. 04. 02. 15:35
Előzmény: #9657  Törölt felhasználó
#9661
Szia Tozsdenyuszi!
Megint bementél egy zsákutcába! :-)
Egy igaz mondó embertől tanulhatsz!
"Nem nézem az ATV-t" , majd ezek után linket ad a nem nézett csati oldalára! :-))))
Hát nem tündéri? !

További jó szórakozást!

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek