Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 12. 04. 12:51
Előzmény: #7299  Törölt felhasználó
#7300
Sztrájk!
2 órás munkabeszüntetést kiröhögte a kormány! Majd az újabb 6 órást is! Az emberek kedve kezd elmenni valószínüleg ez lehet az utólsó sztrájk, de megint 2 órát akarnak . Ez öngól lesz a LIGA-tól. De az is kérdéses, hogy a diákokat miért nem vonják be, s az EÜ dolgozókat.
Sajnos nem látják a fától az erdőt a LIGA vezetői. Egy egységes nagy tömeget megmozgató minden érdekeltséget felvonúltató, idő megkötése nélküli sztrájk segíthet csak! Sajna a kormány lemondásáig!
Törölt felhasználó 2007. 12. 04. 12:38
Előzmény: #7298  moko
#7299
szerintem a sztrájk már megkésett dolog. előbb kellett volna és hatalmas tömegekkel. itt a sztrájk már nem segíthet, csak a csoda vagy az erőszak! álmodozni lehet, csak az ilyen szolíd ütközet nem végződhet győzelemmel. olyan ez is mint a félpályás útlezárás, mint a 2 órás munkabeszüntetés, vagy mint a puncsfagylalt bojkotja. már csak az hiányzik, hogy hírdessenek a haldoklóknak is országos sztrájkot - ami abból állna, hogy 2 órát jobban lesznek.
moko 2007. 12. 04. 12:25
Előzmény: #7297  saru
#7298
Nagyon okos emberek ezek.Azt nondják,hogy fölösleges a sztrájk hiszen ők ugyis megszavazzák tehát minek a nyomásgyakorlás.

Logikus,nem?
saru 2007. 12. 04. 12:16
Előzmény: #7296  saru
#7297
Szanyi, Tóth Károly, stb..., ismét mindenki egyetért, érdekes... ?!
___________________________________

Összezárt a koalíció
A szocialisták megbékéltek az egészségbiztosítási reform tervezetével - Erősödik a sztrájkhangulat
Népszabadság • Munkatársunktól • 2007. december 4.

Egészséges kompromisszumot remélt Kóka János SZDSZ-elnök
Kép: MTI - Beliczay László
A szocialisták megbékéltek a koalíció egészségbiztosítási reformjavaslatával, s ezzel fokozták a Liga és a hozzá csatlakozó szervezetek harckészségét. A jelek szerint meglesz az egészségügyi reformot lezáró és tervezői szerint stabilizáló új társadalombiztosítási törvény, és meglesz az ellene tiltakozó tüntetés (december 15-én) és sztrájk is (december 17-től).

Mindebben katalizátor szerepet játszott Gaskó István Liga-elnök tegnapi, több, általunk megkérdezett közszereplő szerint a politikai jó ízlés határait erősen döngető ajánlata arról, hogy az üzleti biztosítók beengedése ellen szavazó szocialista képviselőket (szerinte) fenyegető százezer forintos büntetést a szakszervezetek sztrájkalapjából kifizetik.

Gaskó ajánlata a jelek szerint a még habozó MSZP-képviselők büszkeségén is akkora sebet ejtett, hogy a párt frakcióülésén ellenszavazat nélkül átment a reformkompromiszszum. Egyedül a vizitdíj ügye lebeg. Tóth Károly visszavonta ugyan az eltörlését célzó javaslatát, de nem azért, mert jónak tartja, hanem mert nem akar szembemenni a frakcióval.

Eközben az SZDSZ kampányba kezdett, immár a tavaszra várható népszavazásra vetve tekintetét. Meg akarják győzni az embereket arról, hogy totális vakság úgy hagyni az egészségügy, illetve a felsőoktatás rendszerét, ahogy van, látszólagos ingyenességgel, valóságos igazságtalanságokkal, igen korlátozott hatékonysággal.

Ők tehát már a májusi nagy mérkőzésre készülnek, az ellenfél viszont - még nem elsősorban a Fidesz, hanem az általa is támogatott tiltakozók - még december közepére. Utóbbiak, ez tegnap óta egyértelmű, maguk mögött tudhatják már mindkét pedagógus-szakszervezetet és a Magyar Orvos Szövetséget is.
saru 2007. 12. 04. 12:09
Előzmény: #7294  Törölt felhasználó
#7296
Örvendetesen alakul a Gripen-ügy
Mottónk: "A reggeli péksütit majszolva nézzük a sajtot"
NOL • Lapzsemle • 2007. december 3.

Örvendetesen alakul a Gripen-ügy

Az Élet és Irodalom címlapján Váncsa István teszi fel a kérdést, hogy a Gripen-beszerzést vizsgáló magyar parlamenti bizottság "mért nem azt vizsgálta, hogy mennyi kenőpénz volt, kinek és mikor?
Természetesen nem arra célozgatunk, hogy azért, mert mindkét oldal vastagon sáros, erre az amerikaiak sem célozgatnak, hanem ők ezt állítják. Azt is pedzegetik továbbá, hogy a BAE felső vezetői nagy valószínűséggel tömlöcbe kerülhetnek, a vállalatot pedig kiakolbólítják az amerikai piacról. Evvel pedig le is fog zárulni az ügy, szerintünk legalábbis, folytatása nyilván nem lesz se Dél-Afrikában, se a cseheknél, se nálunk. Szaúd-Arábiában se lesz, pedig egy bizonyos Bandar bin Szultán hercegnek - Szaúd-Arábia volt washingtoni nagykövetének - a BAE tíz éven át évi százhúszmillió font kenőpénzt utalt át; evvel együtt Bandar herceg, érzésünk szerint, nem fog börtönbe kerülni, és senki más se fog. Nálunk például a legrosszabb esetben is annyi történt, hogy a nemzetközi imperializmus egyik óriása megfinanszírozott egy szocialista pártot, illetve hogy a multinacionális karvalytőke egy nemzeti elkötelezettségű pártot támogatott. Baj ez? Dehogyis baj, sőt, örvendetes.
Mellékesen pedig a jobb- és a baloldal közös munkával kihajított kétszáztíz vagy kétszáznegyven, vagy akárhány milliárd forintot az ablakon.
Állampolgárként sérelmezni szoktuk, ha a politikusok lenyúlnak kisebb, néhányszor tíz- vagy százmilliós összegeket, pedig hát a föntiekhez képest az bakfitty. Az olyan, mint amikor Pistike a játszótérről gyufásdobozban hazavisz némi homokot. Pistikével nem ez a baj, hanem az, hogy közben eladta a szecsuani maffiának az egész játszóteret, és holnaptól már épül rajta a kupleráj."
Váncsa István publicisztikája az ÉS honlapján olvasható>>>>>>
Törölt felhasználó 2007. 12. 03. 20:32
#7295
Igen,valoban rettentoen nagy szuksegunk lenne egy MDF es vezetesre,ugyanis ezeknel a maffiozo gyilkos olajszokito bunozoknel(Boross Peter,Pinter Sandor,Lezsak Sandor es a tobbiek) mar kivalo tapasztalatokkal rendelkeznek,hogy lehet hulyere venni egy orszagot es a szetlpohatatlansagig szetlopni...
Törölt felhasználó 2007. 12. 03. 18:24
Előzmény: #7293  saru
#7294
MDF ébredezik? Lassan itt az ideje. Lehet ráhajtani a szavazókra. Végig támogatták a koaliciót a parlamentben meg a fővárosi közgyűlésben. Remélem eltűnnek a fenébe. Gyalázat volt az eddigi "produkciójuk".
saru 2007. 12. 03. 18:18
Előzmény: #7283  saru
#7293
Az MDF már ébredezik... !
___________________________________
MDF: keserű következményei lesznek a Gripen-ügy elkenésének
2007. december 3. 16:45
Keserű következményei lesznek, ha a kormány megpróbálja elkenni a Gripen-ügyet; az MDF továbbra is várja a pártelnökök nyilatkozatát a kérdésben - mondta Herényi Károly, a párt frakcióvezetője. A legfőbb ügyész szerint egyelőre nincs okuk vizsgálódni a Gripen-beszerzésekről. "Nem szakmai kérdésről, hanem korrupciós ügyről van szó. Ha a kormány sokáig ezt a gyakorlatot folytatja, hogy megpróbálja ezt elkenni, annak nagyon keserű következményei lesznek, hiszen most nem magyar hatóságok vizsgálják ezt az ügyet" - mondta a Magyar Demokrata Fórum frakcióvezetője. Hozzátette: nem arról van szó, hogy ki, milyen szakmai döntést hozott, hanem hogy ki az, aki csúszópénzt kapott.

Az MDF továbbra is várja a pártelnökök nyilatkozatát arról, hogy pártjuk kapott-e csúszópénzt a vadászgép-beszerzéskor. A Fidesz reakciója akkor lesz elfogadható, ha Orbán Viktor nyilatkozik majd, az SZDSZ eddig nem a lényegről beszélt, az MSZP válasza pedig cinikus - értékelte a párt pénteki kezdeményezésére érkezett eddigi reagálásokat Herényi Károly. Kérdésre válaszolva a frakcióvezető elmondta: az MDF-nek nincsenek konkrét információi arról, hogy valóban történt-e korrupció, csak azt ismerik, ami a nemzetközi sajtóban megjelent. Herényi Károly szerint a Gripen-vizsgálóbizottság felállításának a végére is pontot kell tenni. Az is kérdés, hogy a magyar legfőbb ügyészség mikor kezdi el az ügy felderítését.

Kovács Tamás legfőbb ügyész - az MDF azonnali kérdésére válaszolva - az Országgyűlésben elmondta: a feltételezéseken túl eddig senki, semmilyen bűncselekményre utaló adatot, bizonyítékot nem bocsátott az ügyészség rendelkezésére. Más országból sem érkezett semmilyen irat, Magyarország sem adott át semmilyen dokumentumot - tette hozzá.
(MTI)
Törölt felhasználó 2007. 12. 03. 17:46
Előzmény: #7291  Törölt felhasználó
#7292
Ezzel a belinkelt táblázattal talán arra akartál rávilágítani, hogy miközben nőtt a hitelállomány, csakúgy nőtt a betétállomány is, nem igaz?
Törölt felhasználó 2007. 12. 03. 16:27
#7291
Törölt felhasználó 2007. 12. 03. 16:17
Előzmény: #7289  Törölt felhasználó
#7290
LET ez tetszett ;)
Törölt felhasználó 2007. 12. 03. 16:06
Előzmény: #7288  Törölt felhasználó
#7289
Törölt felhasználó 2007. 12. 03. 15:59
Előzmény: #7287  csuloktata
#7288
"Gy. F. a hétvégén Széchenyihez hasonlította magát, megáll az ember esze... !" -Remélem Széchenyi utolsó napjára gondolt, mert akkor holnap mindnekit meghívok egy felesre :))))))))
csuloktata 2007. 12. 03. 15:54
Előzmény: #7286  saru
#7287
Ezt a böszmeséget.

Volt ő már olyan is, mint Deák, vagy az első Miniszterelnökünkhöz is haonlított. Nagy Imre is megigézte már.
Ha tehetségtelen is, de legalább önbizalma az van. új baloldal= régi baloldal.
saru 2007. 12. 03. 15:47
Előzmény: #7285  Törölt felhasználó
#7286
Gy. F. a hétvégén Széchenyihez hasonlította magát, megáll az ember esze... !
Törölt felhasználó 2007. 12. 03. 15:00
Előzmény: #7272  Törölt felhasználó
#7285
Stator!

Ugye ezzel a gigászi baromsággal csak a későbbi állításodat akartad megalapozni, miszerint "ebben a topicban megint vesztésre áll a ráció az emócióval szemben"?
Törölt felhasználó 2007. 12. 03. 14:42
Előzmény: #7283  saru
#7284
saru 2007. 12. 03. 13:49
Előzmény: #7278  saru
#7283
hallgatva a svéd főügyészt érdekes napok elé nézhetünk, mert ahogyan mondta konkrétan fel fogja fedni a magyar szálákat is, ha a vizsgálata megfelelő stádiumba kerül, én mindenesetre figyelni fogok, mert érzésem szerint nem semmi, ami várható... !
Törölt felhasználó 2007. 12. 03. 13:32
Előzmény: #7281  Törölt felhasználó
#7282
Egyébként döbbenet, hogy az előző pár oldalon milyen szövegeket olvasni. Mintha Kiskunmatyibötykén egy kocsmában lennék és nem egy gazdasági újság internetes fórumán.
Na ez az igazán szomorú.
Törölt felhasználó 2007. 12. 03. 13:27
Előzmény: #7264  Törölt felhasználó
#7281
Labandy:
"...Magyarországnak veszteség a multik jelenléte, nem is kicsit."
Csak kíváncsiságból: te hol veszel élelmiszert, és miket, hova jársz vásárolni, milyen ruhákat veszel, hol és milyen műszaki cikkeket veszel és milyen kocsival jársz?
Ezekre légyszíves válaszolj. Meg majd arra is, hogy mennyi lenne meg ezekből multik nélkül...

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók