Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
saru 2007. 11. 28. 17:56
Előzmény: #7219  pampa
#7220
nagyon érdekesek számomra Cetas és Vadlaci gondolatai... !
pampa 2007. 11. 28. 14:24
Előzmény: #7218  Törölt felhasználó
#7219
Az OVB a törvény szabta határidőig hitelesíti az aláírásokat. ( dec.07 )
Nos a Fidesz cca.300000 db aláírást adott le,de ha vár vele és az összegyült 1300000 db-ot adja le akkor hogyan hitelesítették volna 45 nap alatt?
Hiszen most csak kérdésenként 300000 kell elbírálni és ehhez kell a 45 nap.
Törölt felhasználó 2007. 11. 28. 08:49
Előzmény: #7217  Törölt felhasználó
#7218
Elismerem, hogy e tekintetben kényszeres vagyok, de eljön a pillanat, amikor már nem bírom cérnával a sok hülyeséget.
Igazából azt nem értem, hogy belépve az Európai Úniónak hívott integrációba még mindig az ország lezüllesztésének tekintik egyesek, ha valamely állami vagyontárgy külföldi kézbe kerül. Ezenközben természetesnek veszik a MOL, OTP, RICHTER és egyéb külföldi akvizíciókat, amelynek során más úniós vagy únión kívüli országok hasonló "nemzeti" vagyontárgyait szerzik meg honi cégek.
Miért él még ennyi ember a múltban és nem tud elszakadni provinciális gondolkodásától.
Értsétek már meg végre: aki nem száll fel a vonatra (még ha külföldi is a mozdonyvezető), az végleg lemarad.
Törölt felhasználó 2007. 11. 28. 07:24
Előzmény: #7215  Törölt felhasználó
#7217
pénznyelő, conqui!

Ez nálatok valami lelki kényszer, hogy idiótákhoz szóljatok hozzá?

Én halálosan élvezem a beírásaikat. Világos látleletet ad arról, miért van sz@rban ez az ország. Amelyik országban ez a szinvonal, ráadásul értelmiségi szinvonal, az csak sz@rban lehet.
0 tárgyi tudás.
0 ismeret a világról.
-100 gazdasági ismeret
-100 tények ismerete.
Csak és kizárólag árvalányhajas délibábok (de ez is csak a "jobbak"-nál)
Törölt felhasználó 2007. 11. 28. 01:17
Előzmény: #7215  Törölt felhasználó
#7216
Tudod mikor szocializmusnak vége lett a MOL 100% ban magyar volt! De jött egy ugynevezett Kupa M. úr(jelenleg igazgatói tag) akkor érdekes ő volt a pénzügyminiszter, szóval a 100% tulajdonban lévő MOL-t privatizálták! Illetve megmaradt 28% -a az államnak! (Jé ő egyből tulajdonos lett és egyből nem akart miniszter lenni! Érdekes!) Node eljött egy ismert miniszter korszaka "IGEN IGEN" (ő az) aki azt mondta hogy adjuk el az oroszoknak a maradék 25%-ot is, mert hát ugye "Pu***n" olyan jó cimborám. Hát eladta 7000ft/részvény áron (volt ugye 29is, de most is 23, na nem baj az adófizetők pénze úgy is) Szóval maradt 3% állami tulajdonba, mikor jött egy osztrák cég! Az OMV! Persze abban is orosz (a töbségi tulaj) de a konkurencia (mármint aki megvette a MOL-t az) nem akarta, hogy szert tegyen az Ő olajtársaságára! (Ekkor rácsörögtek Fer***re hogy csináljon már valamit, mert ez így nem lesz jó! Erre tett is valamit! Szóval te még mindig azt hiszed hogy van közünk a MOL-hoz? ááááá Még a vasuthoz igen!! Ahoz van! Illetve volt! tegnapig
Ugyhogy jó éjszakát és jó vonatozást! (bár az nem máv cargo de mind1)
Törölt felhasználó 2007. 11. 28. 00:19
Előzmény: #7214  Törölt felhasználó
#7215
Most akkor jó, hogy megvédte az állam a MOL-t, vagy nem? Mert ahogy látom, ebben a kérdésben nem csak egy-egy nick között, hanem sokszor ugyanazon ember más-más hozzászólása között is ellentmondás van:)
Törölt felhasználó 2007. 11. 27. 23:49
#7214
Teljes mértékben egyetértek Cetas, Vadlaci,és a hasonloan gondolkodokkal.

Megvédte az állam a MOL-t mer stratégiai fontosságu. / Mert mutyi országban élünk /

Ugyanakkor eladja a MÁV-ot ami szintén stratégiai fontosságu.
De kérdem én hogy miért , pedig a cargo nem is veszteséges.
Ez igazi Magyar ellenes cselekedet
Törölt felhasználó 2007. 11. 27. 23:35
Előzmény: #7205  Törölt felhasználó
#7213
cetas
Te biztos vallásos vagy, méghozzá a rosszabbik fajtából: akit az észérvek nemhogy meggyőznek, de még meg is erősítenek a hitükben, hiszen azok bizonyára csak az ördög mesterkedései a jámbor hívő eltántorítására istentől.
Hát persze így is lehet élni és gondolkodni, de enged meg nekünk többieknek, hogy ragaszkodjunk a józan eszünkhöz.

""Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm.
Füves legelőkön nyugtat engem,
és csendes vizekhez terelget engem.
Még ha a halál árnyékának völgyében járok is,
nem félek a gonosztól, mert te velem vagy;
a te vessződ és botod, azok vigasztalnak
engem"
Ámen
Törölt felhasználó 2007. 11. 27. 22:26
Előzmény: #7210  Törölt felhasználó
#7212
Költői kérdést teszek fel!

Miért van egy állam és miért kell adót fizetni?

Széchényi és Kosuth korszakában ez nem volt kérdés! De sajna eljutottunk -e költői kérdéshez e nagy magyar demokrációban. Az állam elsődleges feladata
- "Az állam elsődleges feladata a belső rend és igazságosság fenntartása ..." (okt 23.-a,Zsanett ügy, politikusok miliárdos csalása, olajszőkités, MÓRI mészárlás..stb.) !

"...Az állam feladataihoz tartozik még a mindenkori történelmi nemzetállam képviselete nemzetközi viszonylatban,(egy már rég lejárt szerződés miatt ->TRIANON nem tesz semmit, megjegyezném érdekes Németrszág visszakapott minden tertületet, sőt a kintrekett magyarok 2-ős állampolgárságát is elutasitotta)

..."a külpolitikai diplomácia és az önálló hadsereg fenntartása...." (Magyarországon az MÁR nincs működő SorKatonaság, de már megfelelő "zsoldos" se, a Nató többszöri felszólítása ellenére se tesz eleget a Nato tagságban foglalt minimális Katonai fentartásokra-Jelzem Vízágyukra 500miliókért van pénz!)

"...Az állam tevékenységének nem célja a gazdasági, piaci életbe való aktív beavatkozás..."(LEXMOL, 32.000Ft os OMV vételi ajánlatnál beavatkozott az állam az Osztrákok esetleges MOL vásárlása ellen, jelzem az Oroszoknak 7.000ft részvényáron meg elherdálta a MOL-t azaz az adófizetők pénzéből létrehozott nemzeti olajtársaságot)

"... hanem a társadalom, gazdaság működésében stratégiailag jelentőségű állami cégek fentartása, működtetése, a hétköznapok nyugodt, megbízható intézményi hátterének biztosítása." (MAgyarországon a mindenkori kormány ezen feladata ellen cselekedett a priivatizációkkal,ezzel egy megélhetési válságot idézett elő)

..."az állam feladata, hogy megteremtse a gazdasági rend azon keretét, amely meggátolja az önkényt és a hatalommal való visszaélés lehetőségét.." (Korrupció mindenhól, na ebben idézni se akarok mert akkor ez a fórum 10000oldalas lenne egyből)

..."a polgárok egészségének megóvása,..." (Korházbezárások, pénzkivonások, leépítések, a betegek elátása csak akkor ha fizetnek, ez nonszensz)

..."a társadalmi mobilitási tényezőinek megtarása, az alanyi jogon járó oktatás mindenkori legmagasabb szinvonalának megőrzésével..." (Ott járunk, hogy a hátrányos helyzuetű családoknak nincs pénzük gyerekeiket jobb iskolába járatni, nincs pénzük nyelvet tanítani, s felső intézményekbe oktatni, ezáltal kettészakad a társadalom a szegények kirekesztődnek és tovább nő a szociális válság)

STB...

Egy kis tény:
Magyarország 1% alatt a GDP
USA 4% (pedig gazdasági válságról beszélnek)
Lengyelország 6% felett
Románia 7% feletti
Szlovákia 10% feletti
Kína 11 % felett
stb..

Munkanélküliség 2002 : 5.6%-volt ,míg 2007 -ben 400.000 rel több munkanélküli, mindez úgy hogy Észak-Magyarországon és Zala déli részén 17-19 százalék, a kistelepüléseken pedig 22-24 százalék az állástalanok aránya!

Összességében elmondható, hogy az adófizetők pénzéből létrehozott és működtetett magyar állam minden téren kivonja magát a közfeladatok elátása alól, épp azok alól ami a feladata lenne! Egy ésszerű gazdaságpolitika nekik már nem érdekük! Ezért kérdezem én mennyire alkotmányos ez mennyire hazafias tett az állam ekkora leépírése és a polgárok létének, mindenapi életének válságba sodrása! Mindenkori állami vasutat Kosuth , Deák ,Széchényi (Most most Veres, Gyurcsány, s sajna utóbbira senkit nem tudok említeni)
Tisztelt Solyom Úr én hiszek abban hogy aki magyarország köztársasági elnökének nevezi magát, nem csak azt nézi, hogy az adott jogállamban mi helyes meg mi nem, hanem azt amit anno elődje is mondott
"...mit kíván a magyar nemzet?"

Függessze fel a jelenkori magyr kormány "legitim" működését és új választásokat írjon ki!
Inditson független (esetleg uniós) vizsgáltokat Politikusok ellen a korupciógyanus ügyekben(érintettek politikai mentelmi jogának felfugesztésével)
Törölt felhasználó 2007. 11. 27. 21:07
Előzmény: #7209  Törölt felhasználó
#7211
Emlékezzetek arra is, hogy az MSZP választási propagandájában azt hangoztatta, hogy a privatizáció már lezárult.

Ha a választási programba beírták volna, hogy a gyalázatos terveikben az szerepel, hogy a magyar nemzeti vagyon maradékát is el akarják adni, akkor nem ezek a gazemberek lennének hatalmon...

Titokban tartották a magyar nemzet elleni terveiket, és most a hatalmukkal visszaélve a választópolgárok elemi érdekei ellen cselekszenek.

Bitang, hazaáruló, antimagyar a Gyurcsány-kormány...
Törölt felhasználó 2007. 11. 27. 21:04
Előzmény: #7209  Törölt felhasználó
#7210
Cetasz, 1000000% ban igazad van! De van még egy fő probléma! Illetve 2 ő! Egy nem tehetné ezt meg ha az előző illetve az ellenzék se igy akarná! Továbbmenve a Köztársasági elnöknek is van még vétójoga! Secku jednu! 2. tatárjárás de most Gyurcsányjárás
Törölt felhasználó 2007. 11. 27. 20:59
Előzmény: #7208  Törölt felhasználó
#7209
A Gyurcsány-kormány a magyar nemzettel szemben bűnt követ el a Magyar államvasutak külföldi befektetők részére történő eladásával.
Minden érv hamis ami a nemzeti vagyon kiárusításának hasznosságát igyekszik bizonygatni.
Ez a nemzeti vagyon elherdálása, a MÁV-ot a magyar nép több generációja hozta létre, áldozatos munkával.
A Gyurcsány-kormány pedig ezt gyakorlatilag megsemmisíti.
A MÁV eladása gyengíti az országot, és az országot felvásárlók dolgát könnyíti, egyengeti az országunkat meghódítók útját.
Magyarul, hazaárulás....
Törölt felhasználó 2007. 11. 27. 17:08
#7208
Az osztrák Rail Cargo Austria és a GYSEV Zrt. konzorciuma ajánlotta a legtöbbet a MÁV Cargo részvényeiért, így az értékesítésről vele kezdődnek meg a tárgyalások. A konzorcium 102.5 milliárd forintos ajánlatot tett a MÁV Cargo részvényeire - írja az MTIEco.

Rail Cargo Austria - ÖBB
link

ÖBB
link
link
link
Törölt felhasználó 2007. 11. 27. 17:04
Előzmény: #7205  Törölt felhasználó
#7207
Szia Cetas!
Ha egyszer lesz egy kis időd, ugyan számóld ki, mennyibe kerül Neked (is), ha Mariska néni a szomszéd faluba vonattal megy.. (megsúgom: a taxi olcsóbb!! Csak azt nem Te meg mindenki más fizatné az adó forintokon keresztül......)
Törölt felhasználó 2007. 11. 27. 16:43
Előzmény: #7205  Törölt felhasználó
#7206
Miért Te szívesen kifizetnéd saját pénzedből a máv 1 éves veszteségét(bár így is fizeted) de konkrétan? Vagy gondolom van autód és azzal jársz ahelyett, hogy nap mint nap vasúton utaznál.
Én általában attól megszabadulok ami veszteséges, de ha Te csak pl olyan részvényekbe szeretsz befektetni ami bukik én támogatom.
Törölt felhasználó 2007. 11. 27. 16:28
Előzmény: #7204  Törölt felhasználó
#7205
"Vagy bele kell ölni egy csomó pénzt vagy eladni."

Ármány és cselszövés....
Ez a magyar nemzet kifosztásának fő ideológiája. :(
Törölt felhasználó 2007. 11. 27. 16:24
Előzmény: #7202  Törölt felhasználó
#7204
"A MÁV-val és néhány "társával" az államnak a dolga az lenne,..."

Az állam dolga lenne, hogy biztosítsa a normális élet feltételeit vidéken, kistelepüléseken.

Az Orbán-kormánynak volt pénze a vasutak üzelemtetésére, a kisposták működtetésére, a kisiskolák fenntartására vidéken.

A Gyurcsány-féle bűnbanda tönkretette az országot, azért nincs pénz semmire. :(((
Törölt felhasználó 2007. 11. 27. 16:22
Előzmény: #7201  Törölt felhasználó
#7203
Lehet vitatkozni ,hogy mi lenne a jó de lássuk már be a MÁV már csak évek óta csak veszteségesen működik és csupán csak átalakításokkal nem lehet gazdaságossá tenni. Vagy bele kell ölni egy csomó pénzt vagy eladni. Ha költenének rá egy bizonyos időn belül biztosan megtérülne de ez lehet 10-20 év is, de ezt a kormány nem támogatná mivel nem fér bele a kitűzött célokba. Szerintem ez lenne a barátibb de jelen körülmények között lehetetlen és értelmetlen is lenne. Ami viszont megérte volna ha a Bp - osztrák vonalat a máv újítja fel és nem eladják a gyesevnek. Az új felújított pálya és közlekedés elég jó mutatókat hoz így.
Stratégiailag meg teljesen különböző, hogy ki mit birtokol máv személy,cargo, vagy sínpályák ezek különbözőek. Ebből amit az államnak meg kell tartania a pályákat ezek a stratégiai fontosságúak de .
Sajnos bele kell törődnünk de előbb utóbb minket is utolérnek az Usaban lévő állapotok, vagyis a távolsági személyszállítás egyenlő lesz a nullával. Van de mégsincs. Az autóeladások továbbra is csak nőnek. Ez miatt értelmetlen az államnak a veszteséges társaságok birtoklása.(lásd máv aminél már jelentkeznek a kihasználatlanság jelei)
Ez persze az én véleményem és lehet, hogy máshogy alakul.

A grippen ügyben meg annyit,hogy már anno a vételkor lehetett sejteni a pénzt a háttérben. Az USA sokkal olcsóbban kínálta az f-16 os okat(sztem jobb vétel is lett volna) és mégse azt választottuk hanem a drágábbat. A felröppent hírnek meg annyira nem kell hinni mivel cia jelentés ami pont a beszerzésen alulmaradt ország egyik szerve vagyis elfogult a témában.
Törölt felhasználó 2007. 11. 27. 15:47
Előzmény: #7199  Törölt felhasználó
#7202
A MÁV-val és néhány "társával" az államnak a dolga az lenne, hogy egy olyan árstrutúrát dolgoz ki, amiből látható, hogy VÁLTOZATLTAN FELTÉTELEK mellett mennyibe kerül a vasútjegy.
(Persze nem külön a személyszállítás és külön az áruszállítás, hanem együtt, ami ma törvényi akadályokba ütközik, bár ez irracionális piaci szempontból...)
Szóval ezt az árat rá kell irni a vonatjegyre és nagyobb betűkkel azt is, hogy ebből mennyit kell fizetnie az utasnak és mennyit áll a közösség, azaz az állam.
...az első lépés, de enélkül nem juthatunk sehova!
Törölt felhasználó 2007. 11. 27. 15:22
Előzmény: #7200  Törölt felhasználó
#7201
"Szerintem ez már unalmas. Nincs más témád? Conqui"

Amit te írsz az pedig antimagyar szellemű...

A MÁV eladásához még annyit, hogy a Fidesznek is tiltakoznia kellene, mivel ez a magyar nemzet hosszú távú érdekeit sérti, és egy kis lépés a magyar nemzet vagyonának megsemmisítéséhez.
A Gyurcsány-kormány apránként eladja a magyar állampolgárok közös tulajdonnát, az állami vagyont.
Erre NINCS FELHATALMAZÁSA.
Gyurcsány egy antimagyar hazug diktátor.
Börtönben lenne a helye.

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek