Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 11. 27. 12:57
Előzmény: #7199  Törölt felhasználó
#7200
Szerintem ez már unalmas. Nincs más témád?
Törölt felhasználó 2007. 11. 27. 12:26
Előzmény: #7198  saru
#7199
A MÁV eladása külföldieknek felmérhetetlen károkat okoz az országnak.

A külföldi tulajdonosnak nem a magyar szállítási igények kielégítése lesz a célja, hanem a profit.
A MÁV eladása a hazai gazdaság egyes ágazatit tönkre fogja tenni...
Vajon, tudták-e az OTP, a MOL privatizátorai, hogy ezek a cégek mekkora profitot fognak termelni a befektetőknek?
Bizonyára nem tudták...
A MÁV-val hasonló a helyzet, felmérhetetlen, hogy mekkora Profittól esik el az ország a cég eladásával.

A LIGÁNAK A MÁV MAGYAR TULAJDONBAN TARTÁSÁÉRT IS SÍKRA KELLENE SZÁLLNIA.

A MÁV stratégiai cég, és az, hogy az eladása "nemzeti érdek" az egy ármány és cselszövés Magyarország ellen.

Akik kiagyalták a MÁV eladását, azok antimagyarsága nem ismer határokat.
saru 2007. 11. 27. 12:06
Előzmény: #7197  saru
#7198
Társadalmi Szolidaritás Napja: Ilyen még nem volt!
kajnerpeter - 2007. November 25. Sunday, 20:56

Ilyen még nem volt – röviden így értékelte a Társadalmi Szolidaritás Napját Gaskó István. A mintegy tízezer résztvevővel lebonyolított tüntetés után honlapunknak nyilatkozó LIGA elnök szerint a - november 21-i - Kossuth téri demonstráció, nagygyűlés valószínűleg a magyar érdekvédelmi mozgalom egyik legjelesebb napjaként kerülhet be a történelembe, hiszen hosszú idő után először voltak képesek összefogni a civil és érdekvédelmi szervezetek...

Beszámoló a LIGA Szakszervezetek honlapján.

forrás: www.elolanc.hu
saru 2007. 11. 27. 12:03
Előzmény: #7196  saru
#7197
Az én hetem - a kisiskolákról
kajnerpeter - 2007. November 25. Sunday, 11:16

Az MR-1 Kossuth adón, 2007. november 24-én Lányi András és Porogi András beszélgetett az Élőlánc a kisiskolákért akcióról. A műsor meghallgatható itt (17.04-től).

forrás: www.elolanc.hu
saru 2007. 11. 27. 12:01
Előzmény: #7195  saru
#7196
A pusztulás nem áll meg a város szélén
kajnerpeter - 2007. November 20. Tuesday, 10:54

A felhívás a kisiskolák megmentéséért önmagáért beszél. De hadd tegyek hozzá néhány szót.

1. Gyakran bedőltünk a hergeléseknek, gyakran mi is hergeltük magunkat. Azért nincs járda, mert a tanárokra költik az összes pénzt! Az én adóforintjaimból csak ne támogassák ezt meg azt! Bezzeg ők meg ők mennyi segélyt kapnak! Azért kevés a nyugdíj, mert minden pénzt a nagycsaládosoknak adnak. Mit akarnak már a sokmilliós traktoraikkal! És így tovább.

Csak hát mostanra talán már mindannyian érezzük, micsoda zuhanáshoz vezetett ez a szemléletmód. Egymásra irigykedő emberek szétesett halmaza nem működőképes. Egymásra irigykedő emberek széteset halmazával bármit meg lehet tenni. Működni csakis egy TÁRSADALOM tud. Az a társadalom, amely a szolidaritásra épül. Az a társadalom, amely képes az önvédelemre. Az a társadalom, amely akkor is felszisszen, ha nem a közvetlen közelében van a baj.

2. Márpedig a baj a közvetlen közelünkben van! Nehogy elhiggye valaki, hogy a kistelepülések gondjai csak a kistelepüléseknek fájnak. Egyrészt nekünk is a húsunkba vág, ha nem indul több vonat Csabacsűdre, Nagyszénásra. Nekünk is a húsunkba vág, ha elmaradoznak a falusi gyerekek középiskoláinkból. Nekünk is hátrányunkra válik, ha megszűnik központi szerepünk a körzetben. A pusztulás nem áll meg! Ha hagyjuk a falvakat elpusztulni, akkor a következő lépésben pont azok a városok fognak elsüllyedni, amekkora Mezőtúr is.

3. Meghökkentő lehet a kért összeg: a karácsonyra szánt pénz 10%-a. De ha belegondolunk, hány fölösleges kacatot veszünk meg még az utolsó nap is, akkor rájöhetünk, hogy nem is sok!!

Az akcióhoz kapcsolódó Szolnok és Békés megyei rendezvényre december 14-én Mezőtúron, a Közösségi Házban kerül sor. Kora délután szakmai tanácskozást szervezünk, majd jótékonysági műsort rendezünk kisiskolai színjátszócsoportokkal és ismert művészekkel. Mindenkit várunk! És minden szívből jövő segítséget (a színjátszógyerekek utaztatásától, kísérgetésétől, pogácsával kínálásától az esemény híreszteléséig) megköszönünk!
Achs Károly

forrás: www.elolanc.hu
saru 2007. 11. 27. 11:50
Előzmény: #7194  Knight Tyris
#7195
Hallom, hogy a Gripenek ügyében több millió dollár volt a kenőpénz;

persze itthon síri csend van... !;

üvegzseb, vagyonosodás, stb. óh
Knight Tyris 2007. 11. 26. 22:03
Előzmény: #7184  Törölt felhasználó
#7194
Buxer, látom megint rossz napod van, legközelebb hasonló esetben csak idézd fel magadban, hogy csak vörös bundát kell beszerezned és máris párttitkár lehetsz :o) :

Állati ügyek
Az elefánt egy rohanó csigával találkozik. Megkérdi:
– Hová olyan sietve?
– Futok a kommunizmus elől. Tudod, nekem is van házam, a feleségemnek is, a gyerekeimnek is, és ezek mindent elvesznek. Jobb, ha te is futsz!
Erre az elefánt is elkezd futni és találkozik a medvével.
Kérdezi a medve:
– Hová futsz, elefánt?
– Futok a kommunizmus elől. Tudod, én is nagy lábon élek, a feleségem is és a gyerekeim is, és ezek mindenből ügyet csinálnak. Jobb, ha te is futsz!
Erre a medve is futni kezd.
Találkozik a róka komával, aki kérdezi tőle:
– Hová futsz, medve?
– Futok a kommunizmus elől. Tudod, nekem is van bundám, a feleségemnek is, a gyerekeimnek is, és ezek mindent elvesznek tőlünk. Jobb, ha te is futsz!
A róka gondolkodni kezd: "Mién fussak? Vörös is vagyok, ravasz is, belőlem még párttitkár is lehet!"

.

De, hogy ne legyen kolbászból a kerítés, e sorok zárómondának a tanulságát se felejtsd:

Zsíros kenyér
Brezsnyev meghal, és felkerül a mennyországba, de ott már szabad választás van, a páciensek eldönthetik, melyik részlegbe akartak menni, a szocialistába vagy a kapitalistába.
Leonyid természetesen a szocialistát választja, ám napokig csak zsíros kenyeret kap a beköltözés után. Egy hét múlva megunja, és megkérdezi Szent Pétert:

– Elnézést, Péter elvtárs, nem tudnának más ételt is adni, mint zsíros kenyeret?
Péter morózusan válaszol:

– Egy emberre nem főzünk!
Törölt felhasználó 2007. 11. 26. 15:35
#7193
" A köz érdeke számára előnyös alkotó tevékenységek egyszerűen nem kifizetődőek. Miért teremtsen valódi versenyelőnyt a vállalkozó, ha legalább annyit kereshet túlárazott állami beszerzésekből vagy „alternatív csatornákon” kompenzált állami támogatásokból? Miért gyötörje magát a politikus távlatos problémákkal, ha a média és a médiából tájékozódó szavazók nem ezt kérik számon? Miért próbáljon valódi művészi vagy tudományos értéket teremteni valaki, ha az állami pénzt politikailag motivált látszattevékenységért ugyanúgy megkapja? Miért foglalkozzanak a magyar elit tagjai az európai gazdasági térbe való integrálódásunk vagy a kulturális globalizáció lehetőségeivel és veszélyeivel, ha enélkül is pozícióban maradnak? "

link
pampa 2007. 11. 26. 14:17
Előzmény: #7191  saru
#7192
Javaslat: "a legsúlyosabb eszköz bevetése"

FH
2007-11-26 14:03

Cikk továbbküldése e-mailben:

Ön neve:
Ön e-mail címe:
Címzett neve:
Címzett e-mail címe:


Általános sztrájkot hirdet december 17-ére, az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló törvény parlamenti végszavazásának napjára a LIGA Szakszervezetek.
hirdetés


December 15-én pedig újabb tiltakozó nagygyűlést tartanak a fővárosi Kossuth tér környékén - mondta Gaskó István, az érdekképviseleti szövetség elnöke. A szakszervezetek csak akkor állnak el az országos sztrájktól, ha a kormány visszavonja az egészségügyi reformmal kapcsolatban beterjesztett jogszabályt - közölte a LIGA elnöke.

Azt még nem lehet tudni, hogy a különböző ágazatokban, például a vasútnál, a légi közlekedésben, vagy a pedagógusoknál mennyi ideig tart majd a munkabeszüntetés, mert erről a tagszervezetek döntenek. Gaskó István azonban a "legsúlyosabb eszköz" bevetését javasolja számukra.
saru 2007. 11. 26. 13:44
Előzmény: #7190  saru
#7191
És mit mond Suchman Tamás?,

azt, hogy egy-két vasútvonalat meg lehet szüntetni, de általánosságban elemzéseknek és részletes gazdasági számításoknak kell majdan dönteni... !
saru 2007. 11. 26. 13:37
Előzmény: #7189  saru
#7190
Az MTI jelentés:

NY Times: Fizettek a magyar pártoknak, hogy a Gripen gépek mellett döntsenek
2007. november 26. 13:00

Amerikai lapértesülés szerint több millió dollárt fizetett a BAE Systems brit hadiipari csoport hat évvel ezelőtt magyarországi pártoknak azért, hogy Budapest a brit céggel kössön szerződést vadászgépek beszerzéséről. Az egyik legtekintélyesebb amerikai napilap, a The New York Times hét végi számában megjelent - a brit óriással szembeni amerikai hivatalos vizsgálat közelmúltbeli megindulása okán közölt - terjedelmes cikkben közelebbről nem megnevezett amerikai illetékesekre hivatkozva írt a brit cég szaúd-arábiai és közép-európai megvesztegetés gyanús ügyeiről. Az újság idézi Tome H. Walters altábornagyot, aki akkoriban a washingtoni védelmi minisztérium tengeren túli eladásait felügyelte.

Az azóta nyugállományba vonult Walters tábornok 2001-ben levelet írt a Cseh Köztársaság külügyminiszterének, nehezményezve, hogy nem "átláthatók" a vadászgépbeszerzést célzó tárgyalások. A tábornok azt mondta, az amerikai kormányzat Magyarországon is hasonló gondokkal szembesült, amikor amerikai vadászgépeket próbált eladni. Amerikai tisztségviselők azt mondták, úgy vélik, a magyar és a cseh kormányt befolyásolták a pénzösszegegek.

A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) egyik tájékoztatóján elhangzottakat idézték, amelyek szerint a BAE Systems dollármilliókat fizetett a magyarországi fő politikai pártoknak a szerződések elnyerése érdekében. A BAE Systems és a svéd SAAB AB ipari csoport közös tulajdona a Gripen International, amely a Gripen harci repülőgépeket értékesíti. Svédországban idén február óta ügyészségi vizsgálat folyik a gépek csehországi eladását, majd lízingelését kísérő állítólagos korrupció miatt.

A BAE-nél a The New York Times cikke szerint közölték: a cégnek nincs tudomása arról, hogy bármilyen vizsgálat folyna ellene Magyarországon.
(MTI)
saru 2007. 11. 26. 12:24
Előzmény: #7188  saru
#7189
Hofi: " Van gond elég az hozzá ! "
saru 2007. 11. 26. 12:23
Előzmény: #7187  saru
#7188
Vadai
saru 2007. 11. 26. 12:20
Előzmény: #7183  saru
#7187
"A reggeli hírek szerint ( Kossuth-adó ) érintett a FIDESZ és az MSZP... !
_________________________________

Gripen: a CIA korrupciót gyanít
Dollármilliók magyar pártoknak? – Amerikai vizsgálat alatt a brit BAE Systems
Népszabadság • Horváth Gábor • 2007. november 26."

Megállapítható, hogy a parlamenti vizsgálóbizottság csupán azzal nem foglalkozott, amiért létrehozták... !

A déli krónikában hallom, hogy Vagai Ágnes ( MSZP ) szerint a vizsgálatnak még nincs vége... !

Megjegyzés: ezekután ugyan mi mást mondhatott volna... ?!
Törölt felhasználó 2007. 11. 26. 11:14
Előzmény: #7184  Törölt felhasználó
#7186
A sajtó számára összeállított háttéranyag szerint a MiG-ek rendszerben tartása 2014-ig 80 milliárd forintba került volna, míg az eredeti, 2001-es Gripen program költsége 123 milliárd forint volt.

A svéd Gripen-gépek beszerzéséről az Orbán-kormány nemzetbiztonsági kabinetje 2001. szeptember 10-én döntött. A szerződést 2003-ban az MSZP-SZDSZ kormány idején módosították. A megállapodás értelmében Magyarország több mint 210 milliárd forintért lízingel Svédországtól 14 vadászgépet, amelyek tíz év után magyar tulajdonba kerülnek.

link
Törölt felhasználó 2007. 11. 26. 11:08
Előzmény: #7182  Törölt felhasználó
#7185
Ingatlanadóból járulékcsökkentés

A tanulmány az ingatlanadó bevezetését javasolja új adónemként. Két variációval számoltak a szerzők: negyedszázalékos adókulcs a lakásokra, félszázalékos adókulcs az egyéb ingatlanokra; félszázalékos adókulcs a lakásokra, egy százalékos adókulcs az egyéb ingatlanokra. Az alacsonyabb adókulcsok mellett maximálisan 280, a magasabb kulcsok mellett 561 milliárd forint lenne az ingatlanadóból származó bevétel. A bevételt a vállalati járulékterhek csökkentésére lehetne fordítani. A kisebb kulcsok alkalmazása esetén 3, a nagyobbakkal számolva 7,5 százalékpontos járulékcsökkentés lenne lehetséges.
link
Törölt felhasználó 2007. 11. 26. 09:59
Előzmény: #7183  saru
#7184
A rohadt fiszőv.... Gyanusak voltak nekem már 90ben is a boos öltönyeikkel.
saru 2007. 11. 26. 09:57
Előzmény: #7182  Törölt felhasználó
#7183
A reggeli hírek szerint ( Kossuth-adó ) érintett a FIDESZ és az MSZP... !
_________________________________

Gripen: a CIA korrupciót gyanít
Dollármilliók magyar pártoknak? – Amerikai vizsgálat alatt a brit BAE Systems
Népszabadság • Horváth Gábor • 2007. november 26.

Az amerikai kormány már 2002 nyarán felpanaszolta a brit hatóságoknak, hogy korrupciót gyanít a BAE Systems nevű hadiipari óriás középeurópai, öböl-térségbeli és dél-afrikai üzletei mögött. A Washingtonban megtartott konzultáción a britek mindent tagadtak.

Az esetről annak kapcsán számolt be most a New York Times, hogy az Egyesült Államokban vizsgálat folyik a BAE Systems ellen. A brit cég forgalmának több mint a felét Amerikában bonyolítja, ahol megvásárolta a páncélozott katonai terepjárók legnagyobb gyártóját. Ezért vonatkozik rá a harmadik országban folytatott korrupciót tiltó amerikai törvény. Elmarasztaló bírósági ítélet esetén a céget sok millió dollárra bírságolhatják, kizárhatják az Egyesült Államok piacáról. A BAE-val szembeni legsúlyosabb vádpont a szaúd-arábiai kapcsolat.

Állítólag több milliárd dollárral vesztegették meg a királyi család tagjait, köztük Bandar bin Szultánt, aki sokáig volt washingtoni nagykövet. A herceg – akárcsak a britek – elismeri a kifizetéseket, de tagadja, hogy azok törvénytelenek lettek volna. A történet egyik mellékszála a Gripenek közép-európai értékesítése. Az amerikaiak az üzlet átláthatatlanságára, a háttérben zajló manipulációkra hivatkozva már 2001-ben visszavonták Csehországnak tett ajánlatukat vadászgépek eladására. Az üzletet a svéd Saabbal közösen induló BAE nyerte a Gripen gépekkel. A New York Times megszólaltatja a Pentagonban akkoriban a külföldi fegyvereladásokkal foglalkozó tábornokot, aki azt mondta, hogy a csehországi problémákat megelőzően Magyarországon is hasonlókba ütköztek.

A lap szerint amerikai hivatalos személyek úgy vélik, hogy a cseh és a magyar kormányt pénzzel befolyásolták. A CIA egyik tájékoztatójára hivatkoznak, ahol azt mondták nekik, hogy a BAE dollármilliókat fizetett nagy magyar politikai pártoknak, hogy elnyerjék az ottani megrendelést. A britek a New York Timesnak azt mondták: nem tudnak róla, hogy Magyarországon vizsgálat folyna ellenük. Az amerikai írást vasárnap este ismertette a svéd köztelevízió is.

Ajánlott cikkek: A korrupciót nem vizsgálta a Gripen-bizottság
Törölt felhasználó 2007. 11. 26. 08:56
Előzmény: #7181  Törölt felhasználó
#7182
A bolgár parlament pénteken nagy többséggel megszavazta a kormány javaslatát az egykulcsos, 10 százalékos személyi jövedelemadó jövő évi (2008. január) bevezetéséről. Bulgáriában két éve törvény írja elő, hogy a személyi és a társasági adó azonos szintű kell legyen, így az eddigi progresszív adórendszert az egykulcsos váltja fel.

A lépés célja az indoklás szerint a jelentős, a különböző vélemények szerint a GDP 25-40 százalékára becsült szürkegazdaság kifehérítése, illetve a bolgár oligarchák megadóztatása. Többen viszont aggodalmukat fejezték a lépéssel kapcsolatban , mivel az új adórendszer mélyítheti a bolgár társadalom szociális egyenlőtlenségeit.
Törölt felhasználó 2007. 11. 25. 15:34
#7181
Az USA nem tud meglenni a KGB nélkül, mi nem tudunk meglenni a VÖRÖS HADSEREG nélkül! Az Oroszok távozása óta teljesen lezűlőtt a gazdaság, a köz állapotokról nem beszélve. "vezetőink" mindezt tudják és kiépítették a totális politikai elnyomást, mielőtt TŐKÉS LÁSZLÓ az EP tagja lesz a Romániai választások után. Csau megbuktatása után az anya országi politikai elit leszerelése gyerekjáték lesz az egyetlen igaz magyarszívű honfitársunk számára.

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek