Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 11. 20. 13:33
Előzmény: #7119  saru
#7120
Tóth Károly szocialista képviselő január elsejétől eltörölné a vizitdíjat és a kórházi napidíjat - írja az Index. Az SZDSZ nem támogat olyan javaslatot, amely az egészségügyi reforr eddigi intézkedéseihez képest visszalépést jelent
saru 2007. 11. 20. 13:14
Előzmény: #7118  saru
#7119
és én ezt akkor is így láttam, ehelyett az MTV-sek bújkálztak az épületben... !
saru 2007. 11. 20. 13:11
Előzmény: #7117  Törölt felhasználó
#7118
"Mert beolvasták volna."

ráadásul akkor ha jól emlékszem Baló Gy. vezetett egy szokásos vitaműsort, vagy beszélgetést, milyen jó húzás lett volna a küldötteket fogadni, beolvasták volna az anyagot és mindjárt vitázni róla 10-15 percet, mindenki csettintett volna, hogy ez eredeti megoldás volt...;

és ezért van a közszolgálati média, nem ?;

ehelyett lett a balhé... !!!!
Törölt felhasználó 2007. 11. 20. 12:48
#7117
Adósságfizetési gond a KrasAirnél

Gondok vannak a KrasAir adósságfizetéseivel. A moszkvai bíróság előtt az év eleje óta 50 kereset gyűlt össze: a benyújtók 1,1 milliárd rubelt és 5,13 millió dollárt követelnek a társaságtól. Tartozásai a harmadik negyedévi jelentése szerint 4,9 milliárd rubelt tesznek ki. A cég három más légitársasággal együtt alkotja az AirUniont, a Malév 49 százalékos tulajdonosát. (MTI-Eco)
Törölt felhasználó 2007. 11. 20. 12:46
Előzmény: #7115  Törölt felhasználó
#7116
Koi
Mert beolvasták volna. Na ja.
Törölt felhasználó 2007. 11. 20. 12:34
Előzmény: #7114  Törölt felhasználó
#7115
ha fridi lett volna a TV elnöke anno akkor tuti beolvassák a peticiót!
Törölt felhasználó 2007. 11. 20. 12:33
Előzmény: #7113  Törölt felhasználó
#7114
Rudi újra ringbe száll az MTV-elnöki posztért
07.11.20 12:15

A négyéves elnöki időszakának végéhez közeledő Rudi Zoltán újra pályázni kíván a Magyar Televízió elnöki posztjára - jelentette be a köztévé vezetője mai tájékoztatóján. A pályázat eredményhirdetése jövő márciusban esedékes.

:DDDDDDDDDD
Törölt felhasználó 2007. 11. 20. 12:30
#7113
Túladóztat a magyar állam

2007. november 20. , 08:53 FigyelőNet-összeállítás
link

Világviszonylatban is rendkívül magasak a hazai béreket terhelő adók és járulékok – derül ki a Mercel személyzeti cég 32 országot érintő felméréséből.


A vállalati felső- és középvezetők körében végzett felmérés szerint az egyedülállók esetében csak Dániában és Belgiumban nagyobbak az adóterhek, míg a családosok körében a hazai adóterhelés a legmagasabb.

Az OECD 30 országot vizsgáló tanulmánya során hasonló eredményre jutott: az átlagfizetéssel rendelkező, egyedülálló, gyermektelenek bérét nézve – a munkaadó és a munkavállaló által fizetendő adókat és járulékokat együttesen vizsgálva – Magyarországon a munkaerőköltség 50,5 százaléka ment az államkasszába 2005-ben.

Ez az arány a szervezet által vizsgált harminc országban átlagosan 37,3 százalékot tettek ki. Az európai országok átlagát tekintve már ennyire nem kiugórak a magyarországi bérterhek, hiszen a munkaerőköltségre vetített bérterhek átlagosan 42,5 százalékot tettek ki a vizsgált 15 európai országban.

A magyaroknál a Belgiumban élőknek (55,4 százalék), de a németeknek is többet (51,8) kellett adózniuk.

Legutoljára 2007. januárjában nőttek a itthon a bért terhelő adók: az egészségbiztosítási járulékot 1 százalékponttal emelték. Előző év szeptemberében azonban jelentősebb adónövekedést szenvedtek el a munkavállalók: az egyéni egészségbiztosítási járulék mértéke 2, a munkavállalói járulék 0,5 százalékponttal emelkedett.

saru 2007. 11. 20. 11:10
Előzmény: #7110  pampa
#7112
Mélyponton a kormánypártok támogatottsága
2007. november 19. 17:20

Az eddig mért legalacsonyabb szintet mutatja a kormánypártok támogatottsága a Századvég és a Forsense legújabb közvélemény-kutatása szerint: az MSZP 14, míg az SZDSZ 1 százalékon áll, míg a megkérdezettek 28 százaléka szavazna a Fideszre - olvasható a cég MTI-hez hétfőn eljuttatott kutatásában. A Századvég és a Forsense november 6-a és 15-e között végzett telefonos közvélemény-kutatása szerint a lakosság általános közérzet indexe az elmúlt hónapok 30 pont körüli értéke után november első felében még tovább, egészen 25 pontra süllyedt, ami az eddig is meglehetősen negatív közhangulat további romlására utal. A megkérdezettek mindössze négy százaléka gondolja úgy, hogy jól vagy kifejezetten jól mennek a dolgok az országban.

Ugyanakkor immár több mint kétharmaduk közepesnél rosszabb osztályzattal illeti a közállapotokat. A romló közhangulat tükrében megállapítható, hogy a kormány nem tudta számára kedvező hírekkel tematizálni a közbeszédet. A biztos szavazók aránya nem változott - jelenleg a megkérdezettek 63 százaléka menne el saját állítása szerint biztosan szavazni, ha most vasárnap lennének a választások. Viszont tovább csökkent a pártot választók köre, jelenleg mindössze 48 százalék azok aránya, akik a politikai paletta valamely pártjára adnák voksukat, s ezen választásukat el is árulják.

Az ősz elején még közel 10 százalékponttal magasabb volt ez az arány. Az októberben mérthez hasonlóan ebben a hónapban is mindkét nagy párt támogatottsága hibahatáron belül, egyforma mértékben csökkent (1 százalék). Jelenleg a megkérdezettek 28 százaléka szavazna a Fideszre, 14 százalékuk pedig az MSZP-re. Az MDF-re az összes megkérdezett három, a SZDSZ-re egy százaléka szavazna. Az MSZP-hez hasonlóan a kisebbik kormánypárt támogatottsága is az eddig mért legalacsonyabb szinten áll. A KDNP, a MIÉP, a Jobbik és a Munkáspárt támogatottsága együttesen alig éri el a két százalékot.
(MTI)


Törölt felhasználó 2007. 11. 20. 09:30
Előzmény: #7099  Törölt felhasználó
#7111
a pontosság kedvéért:

valóban nem kell bejelenteni az adott demonstrációt (békességtől függetlenül, azaz nem az dönti el a kérdést), ha a tüntetők olyan információhoz jutottak, amely elleni tüntetésük a 3 napos határidőt betartva okafogyottá válik (érdekmúlás következik be).

Például: Megyó és román kollégájának koccintását 1 nappal az aktus előtt jelentette be Megyó, így a koccintás ellen tüntetőknek joguk volt tüntetni bejelentés nélkül (mert ugyebár 2 nappal a koccintás után nehezen lehet azt megakadályozni a valóságban).

a fenti logika mentén ha valaki évfordulót akar ünnepelni, azt be kell jelenteni. mivel évforduló.

szóval: értem én, hogy a HÍRTV olyan, amilyen. de kedves cetas, minek egymást hülyíteni ebben a viszonylag zárt közösségben?
pampa 2007. 11. 20. 09:00
Előzmény: törölt hozzászólás
#7110
Hivatalosan ez volna az a pillanat, amikor a baloldali pártnak össze kellene pisilnie magát a gyönyörűségtől, hiszen élednek az övéi, végre szerveződik a társadalom, úgy, ahogyan azt a szocialisták tankönyv szerint szeretni szokták.

Azt mondja: kibújt a szög a zsákból, a Fidesz áll az országosnak hazudott sztrájk mögött. Gyönyörű mondat, Demcsák Zsuzsa egészen biztosan nem tudott volna ilyet szóvinni, ezért jobb is, hogy kiblogozta magát a történelemből. Daróczi Dávidnak pedig melegen gratulálok, mert ha netalán eddig valaki még őrizgette volna lelke mélyén az ábrándot, miszerint a Magyar Szocialista Párt baloldali szerveződés, most végre megszabadulhat a kínzó ellentmondástól.

Jó, tudom, hogy a legjobb védekezés a támadás, de jelen helyzetben a kormányszóvivőnek talán illene némi szerénységet mutatnia. A reláció ugyanis első fokozatban tényleg az, hogy ő a kormányt képviseli, csakhogy nem itt van az egyenlet vége, az egészen pontosan úgy néz ki: a kormány a népet képviseli. Sőt, szolgálja, de ez most eléggé nevetségesen hangozna, szóval hagyjuk. Vagyis egy minden eddiginél szélesebb körű szakszervezeti tiltakozásra lehet azt mondani, hogy országosnak hazudott, hiszen például Bükkábrányban mindenki fölveszi majd a munkát, ám ez a nagymellény még egy sikere teljében pompázó kabinetnek sem állna jól. 14 százaléknál meg egyenes nevetséges.

Ám ez csak a hatalmi arrogancia kisülése, amihez a Gyurcsány Ferencektől, Kóka Jánosoktól zűrzavaros időkben már teljes mértékben hozzászokhattunk. Sokkal izgalmasabb a Nyakó István-féle „mármegintafideszkavarja" megnyilvánulás. Mert ne felejtsük, az MSZP egyelőre baloldalinak állítja magát. Vagyis úgy van ez most, hogy a legnehezebb helyzetben lévők, a legkiszolgáltatottabbak, a legnyomorúságosabb körülmények között tengődök, a legkilátástalanabb helyzetbe kerültek, a melósok, na, egyszerre felemelik a fejüket, és azt mondják: most már elég! Hivatalosan ez volna az a pillanat, amikor a baloldali pártnak össze kellene pisilnie magát a gyönyörűségtől, hiszen élednek az övéi, végre szerveződik a nép alulról, úgy, ahogyan azt a szocialisták tankönyv szerint szeretni szokták.

Magyarországon azonban minden másképpen van, minálunk Nyakó István nyafog, és beárulja a csúnya ellenzéket az óvó néninek. Az sem érdekli, hogy ezzel arcul köpi mindazokat, akik a szerdai civil összefogást kőkemény munkával szervezik, azokat meg pláne, akik esetleg az állásukat kockáztatják a leállással. Hiszen Magyarországról van szó, ugyebár. Nyakó István ugyanis azt képzeli, hogy még eladható a régi recept, a vágj világvége arcot, a mondandódba keverd bele az ellenzéket, s ez elegendő az üdvösséghez.

Óriási tévedés. A magyar társadalom kezd felnőni. Ideje volt már, és nem úgy képzeltük, hogy holmi balatonőszödi kitárulkozással indul majd a társadalmasiasodás, de ha így, hát így. Addig is örüljünk a sztrájknak, higgyék el, ennél jobb dolog mostanában nem történt velünk. Még ha egyesek az ellenkezőjét is próbálják elhitetni.
kissherceg 2007. 11. 19. 14:11
Törölt hozzászólás
#7109
siemens 2007. 11. 19. 14:07
Előzmény: #7104  siemens
#7108
Tőkés László az egyetlen olyan ember, aki hitelesen tudja képviselni majd Brüsszelben a kárpát-medencei magyarság egységét - ezt maga a Fidesz elnöke mondta hétfőn Baróton.

Gratulálok, szép volt.........................
kissherceg 2007. 11. 19. 13:57
Törölt hozzászólás
#7107
Törölt felhasználó 2007. 11. 19. 08:47
#7106
Napokban jutottam el a kanadai magyarok honlapjára. Kérlek Benneteket, hogy olvassátok el az alábbi hozzászólásokat:

link
pampa 2007. 11. 18. 13:31
Előzmény: #7104  siemens
#7105
Jelenleg a politikusok 80%-a megélhetési politikus.
Erre nagyon sok konkrét adat van.
siemens 2007. 11. 18. 13:00
Előzmény: #7103  Törölt felhasználó
#7104
Sajnos, azt kell mondanom, hogy teljesen mindegy ki kerül a politikában vezető szerepbe. Ma Magyarországon csak az ment, (megy) el politikusnak, aki "semmihez" nem ért. Arról van szó, hogy a tehetséges emberek, akik kellően képzettek multiknál, bankoknál, vállalatok vezető pozíciójában ülnek. El kell telnie, jó pár évnek (évtizednek), amíg egy új politikus generáció meg nem jelenik, akik már nyelveket beszélnek, több diplomások, és az adott területen nagy szaktudással, valamint kellő alázattal rendelkeznek és feladatnak érzik a politikusi pályát. De mindenekelőtt perspektívát kell nyújtani!

Ma Magyarországon ilyen politikus NINCS !

Elnézést mindenkitől, elragadott a hév!!
Törölt felhasználó 2007. 11. 18. 11:56
Előzmény: #7102  pampa
#7103
Szervusz Pampa!

De számít nekik az a pár forint.
Nézd csak meg, ahogy a kistérségi támogatási rendszer kerül kialakításra...
Célpontban volt ma egy jó riport erről. Szisztematikusan ráépültek az EU-s kistérségi támogatásokra.

pampa 2007. 11. 18. 11:27
Előzmény: #7101  pampa
#7102
És azt lehetne e forintosítani,hogy ezidáig mennyi adóforintbe került az a munka amit elvégeztek az illetékes Minisztériumokban és az egészet Alkotmány ellenesnek minősítette az Alkotmánybíróság?
Lesz felelőse ennek a pazarlásnak?
Mert mint ezekből az itéletekből kiderült alkalmatlan emberek végzik a törvényalkotás előkészítő munkáit.
Felelős?
Vagy itt sincs felelős?

Ez nem pazarlás?
Itt nem számít minden forint?
Itt nem kell rendet teremteni?
pampa 2007. 11. 18. 10:03
Előzmény: #7100  Törölt felhasználó
#7101
Magyarországon jelenleg akkor van sajtószabadság,ha a rendőrség megengedi.

Érdekes megközelítése a problémának.

Csak úgy a rend kedvéért,a helyszínen lévő munkát végző rendőri tevékenység be lett e előre jelentve?
Mert ha nem, akkor magukat miért nem oszlatták fel?

A Hírszerző információi szerint két újságírót is előállítottak a rendőrök, köztük az Index internetes portál munkatársát is. Az Index azt írja: kollegájukat először igazoltatták, majd arra hivatkozva állították elő, hogy korábban az újságírókat is felszólították a helyszín elhagyására, az újságíró mégis maradt, hogy tudósítsa lapját. A kollégát a VII. kerületi rendőrkapitányságra szállították - írja az Index.

Bogád Zoltán kollégánk, az Index előállított munkatársa a Hírszerzőnek elmondta: előállítása után 25-30 percet töltött a fogdában, majd szabálysértés miatt eljárást indítottak ellene. A Hírszerző úgy tudja: kollégánk édesapja is az előállítottak között van.

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek