Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 09. 11. 10:31
Előzmény: #4078  Törölt felhasználó
#4080
Jogos lehet a szemet szemért, de akkor sem tartom helyesnek. Ahogy Jézus sem.

Bizonyos esetekben jogosnak tartom a dühös érzelmeket, az irigység pedig nagyon is emberi.

Most eltekintve attól, hogy a holocaust jött elő burkoltan, te pedig a mára értelmezed a hozzászólásom:

mi lenne a szemet szemért? Mi lenne a megfelelő válasza a dühös érzelműnek? Mari néni helyett igazságot szolgáltathat-e valaki más? Hol lenne az elég, és vajon ott meg tud-e állni?
És ha nem tud megállni, a vesztes vajon nem lesz-e sokkal rosszabb, mint a "rabló"?

A hsz-em eredeti tartalmához (holocaust): a vesztes örüljön hogy életben maradt, és nem alkalmazták a szemet szemért elvet. És magasztalja azt aki megkönyörült nyomorúságán.

A mához: nem értek egyet a a szemet szemért elvvel, mert az igazság jóval bonyolultabb ennél.
Ha valaki azt hiszi hogy bizonyosan tudja hol az igazság, vegye el mások szemét, fogát. De ha esetleg tévedne, ne lepődjön meg ha ő is vakon végzi.
Ismered-e olyan jól az igazságot, bizonyos vagy-e a magad igazában annyira, hogy a lelki üdvösséged is kockára teszed? Csak akkor tégy igazságot.
Én így gondolom.
vesztes 2007. 09. 11. 10:24
#4079
Törölt felhasználó 2007. 09. 11. 10:10
Előzmény: #4077  Törölt felhasználó
#4078
tőzsdenyúl!
azt írod: "Úgy tűnik valóban a kisebbrendűség és irigység az alapja az ilyen aljas gondolatoknak... A szélsőséghez a vesztesek csatlakoznak..."
gondolod, hogy a veszteseknek, ha életben hagyták őket, az lenne a dolguk, hogy vesztesként örüljenek és magasztalják az őket legyőzőket? nem tartod jogosultnak akár az irigységet, akár a dühös érzést, a visszavágást, a bosszú vágyát? nem tartod elfogadhatónak a szemet szemért, fogat fogért elvet? a buzik és a cigók esetében is hasonló a helyzet, csak nem gyárakat, földeket, bankokat, (ma : állami vagyont) kaparintottak meg, hanem a gyermekek lekét, a marinéni nyugdíját, stb. tehát jogos vagy nem jogos a visszavágás?
nem lehet azzal érvelni, hogy a jobbik vagy a magyar gárda kezdte! vagy a radikális nemzeti oldal kezdte! hogy a magyarok a hibásak! vagy lehet? a legyőzött dalolva akassza föl magát, hogy a rablókat ezzel a mozzanattal már ne fárssza? hogy van ez szerinted?
Törölt felhasználó 2007. 09. 11. 09:59
Előzmény: #4075  Törölt felhasználó
#4077
"Csak emlékeztetni szeretnék, hogy a holokauszt előtt is az volt a fő probléma, hogy a vagyont megkaparintották a későbbi szenvedők."

Úgy tűnik valóban a kisebbrendűség és irigység az alapja az ilyen aljas gondolatoknak...
A szélsőséghez a vesztesek csatlakoznak, akik szeretik másban keresni a hibát. És utána a feloldozást...

Ugye tudod, hogy nem csak "ők" voltak a szenvedők?
A melegek, cigányok, ellenzékiek is azért haltak, mert vagyonosak voltak?

A melegeket, cigányokat azért nem szereti a Jobbik, mert megkaparintották a vagyont?

Gondolja át mindenki jobban az indulatok forrását, a sajátját is.
Törölt felhasználó 2007. 09. 11. 09:47
Előzmény: #4075  Törölt felhasználó
#4076
Shit!
Törölt felhasználó 2007. 09. 11. 09:45
Előzmény: #4074  saru
#4075
Valóban, a hazudós-hazaárulót egyáltalán nem zavarják a tüntetések, tiltakozások abban hogy elvágja a nemzet torkát, mint valami sakter.

Csak emlékeztetni szeretnék, hogy a holokauszt előtt is az volt a fő probléma, hogy a vagyont megkaparintották a későbbi szenvedők.
saru 2007. 09. 11. 09:39
Előzmény: #4073  Törölt felhasználó
#4074
"semmiféle békés tiltakozásnak nincs eredménye. sokkal radikálisabb módszer kellene a legcsekélyebb eredményhez is. a békés tiltakozó, a félpályás útlezáró tk. kollaboráns a jelenlegi hatalommal, miként a parlamenti ellenzék is az!";

talán egy kicsit nehéz ezt kijelenteni, éppenezért több kvalifikált hozzászóló azt vallotta, hogy nem tudja, hogy mi a megoldás ?!;

ám 17 éve ezt nem tudni és a végtelenségig nem tudni, nos ez sem fog menni... !

Illés együttes: " Nehéz az út "...
Törölt felhasználó 2007. 09. 11. 09:10
Előzmény: #4072  saru
#4073
a tegnap esti események is mutatják, hogy semmiféle békés tiltakozásnak nincs eredménye. sokkal radikálisabb módszer kellene a legcsekélyebb eredményhez is. a békés tiltakozó, a félpályás útlezáró tk. kollaboráns a jelenlegi hatalommal, miként a parlamenti ellenzék is az! sajnálom a megtéveszett, hiszékeny néptesteket.
saru 2007. 09. 11. 08:50
Előzmény: #4071  saru
#4072
Az Élőlánc Magyarországért elítéli a Kossuth téri rendbontókat
2007. szeptember 11. 08:34
Az Élőlánc Magyarországért elítéli a Kossuth téren megjelent "szélsőséges és garázda elemeket", akik rátámadtak a Parlamentből távozó országgyűlési képviselőkre az Élőlánc gyűlése után - tudatta közleményében a szervezet kedden az MTI-vel. Mint az Élőlánc Magyarországért elnöksége közleményében írja, rendezvényük befejezése után hétfőn este garázda elemek támadtak az ország házából távozó képviselőkre. "Mélységesen fájlaljuk ezt, és vállaljuk a ránk háruló felelősséget azért, amit fellépésünk, minden igyekezetünk dacára, közvetve előidézett. Megkövetjük a képviselőket, és elítéljük a rendbontókat" - fogalmaz az elnökség.

Hétfőn délután az Élőlánc Magyarországért mozgalom a nemzeti vagyon eladása, az országgyűlési képviselők asztalán fekvő úgynevezett vagyontörvény elfogadása ellen tiltakozott a Parlament épülete előtt. A szervezők este mintegy 2-3 ezerre becsülték a tömeget. A felszólalók arról beszéltek: azért jöttek el, hogy jelenlétükkel megakadályozzák a vagyontörvény elfogadását az alkotmányos rend megőrzése érdekében.

Kajner Péter, a mozgalom elnökségi tagja arra kérte a megjelenteket, hogy csak a piros-fehér-zöld, nemzeti színű zászlók alatt gyülekezzenek, mert mint mondta, ma csak a vagyontörvény megakadályozása miatt jöttek el. A kérést füttyök és bekiabálások követték. A rendezvényt biztosítók többször szóváltásba keveredtek az árpádsávos zászlókkal megjelenő csoportokkal, akik többször a "Gyurcsány takarodj" és az "elkúrtad" rigmusokat skandálták. A mozgalom gyűlése hétfő este tíz óra után véget ért, azonban a helyszínen maradt több tüntető, akik a "vesszen a kormány" és "fegyverbe!" skandálták. A tüntetők a Parlamentből távozó képviselők felé köpködtek, a virágágyásból kitépték a növényeket és annak földjével próbálták megdobálni a szocialista honatyákat.

Az Élőlánc Magyarországért mozgalom célja - mint keddi közleményükben írják - a társadalmi párbeszéd kiszélesítése, az állampolgári részvétel bátorítása. A hétfői gyűlés résztvevői bebizonyították, hogy a békés szándékú többség képes elszigetelni a közéjük vegyülő szélsőséges elemeket - tették hozzá. "Nem tűrhetjük, hogy erőszakos, elvakult csoportok sajátítsák ki a Kossuth teret! Szónokaink kemény szavakkal ítélték el, és szólították távozásra őket" - fogalmaznak közleményükben.

(MTI)
saru 2007. 09. 11. 08:47
Előzmény: #4070  Törölt felhasználó
#4071
Hivatalosan véget ért az Élőlánc demonstrációja, megdobálták a képviselőket
2007. szeptember 10. 22:31
Hivatalosan véget ért az Élőlánc Magyarországért mozgalom demonstrációja, azonban a Parlament előtt este 10 után még mintegy ötszázan demonstrálnak a kormány lemondását követelve, többen a távozó képviselőket dobálják - jelentették az MTI helyszínen tartózkodó tudósítói.Az állami vagyonról szóló szavazás után - de még annak hivatalos kihirdetése előtt - Molnár Oszkár, a Fidesz országgyűlési képviselője a tüntetőknek beszámolt a szavazás eredményéről, és úgy fogalmazott: Magyarországot Gyurcsány Zrt-nek fogják hívni. Ezt követően bejelentették hogy véget ért az Élőlánc demonstrációja.

Lányi András az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulnak a döntés kapcsán. A helyszínen maradtak - köztük korábbi Kossuth téri tüntetők - egyebek között azt skandálták, hogy "vesszen a kormány" és hogy "fegyverbe!".

A tüntetők közül többen azt mondták, hogy megvárják, míg a képviselők kijönnek a parlamentből, hogy megdobálhassák őket. Az MTI tudósítói többeknél köveket, sörösflakonokat, tojásokat is láttak. A tüntetők közül többen megpróbálták szétszedni a kordont, de az erősen össze van fogatva. Ezután a kordon mögött összesen mintegy 40-50 rendőr sorakozott fel.

A rendőrök nem rohamfelszerelésben, hanem egyenruhában vannak. Vannak akik a Parlamentből távozó képviselők felé köpködnek, a virágágyásból kitépték a növényeket és annak földjével próbálják megdobálni a szocialista honatyákat.

( MTI )
Törölt felhasználó 2007. 09. 11. 08:31
Előzmény: #4069  Törölt felhasználó
#4070
Mv.: - Ön tart szeptember 17-étől, amikor is az őszödi beszéd nyilvánosságra került és anna most lesz az évfordulója?
Gy.F.: - Abban az értelemben nem tartok, hogy megismétlődhetnének a korábbi események. Világosan beszélt a köztársasági elnök, jól látjuk, hogy nem kapott társadalmi támogatást ez a fajta szélsőséges, brutális radikalizmus, mindegyik, túlnyomó nagy többségünk azt gondolja, hogy ez nem a demokratikus vélemény kifejezés, hanem sokkal inkább közel volt a köztörvényes bűnözéshez. Az, hogy az emberek meg elmondják a véleményüket, a szobákban, vagy demokratikus jogok alapján gyülekezve, az meg teljesen normális. Oda kell rá figyelni, nekünk meg bizosítani kell ezeknek a jogoknak az érvényesítését.
link
Törölt felhasználó 2007. 09. 11. 07:58
#4069
Az MTV 1-es , ESTE című műsor vendége volt GYF. Riporter kérdései normális hangnemben a jelenlegi oktatási, egészségügyi helyzet, gazdaság témakörben kezdődtek. GyF válaszai egyszerüek voltak: " Nem tudok róla hogy a diákok tüntetnétek",
- " a gazdaság dinamikus jól fejlődik " stb,stb.
Komolyan olyan érzésem volt a műsor útán, mintha nem is egy országban élnék GYF-el.
Szomorú hogy miniszterelnökünk úgy tesz mint aki süket, nem lát és nem hall !!!
Totál hülyének nézte GyF a műsor nézőit !!
Hát?....... Lehet így is.
Törölt felhasználó 2007. 09. 11. 07:50
Előzmény: #4064  Törölt felhasználó
#4068
A Fidesz elnöke megköszönte a köztársasági elnök Parlamentben elhangzott szavait. Orbán Viktor kifejtette: a Fidesz-KDNP frakciószövetséget két erő alkotja. Az egyik a Kereszténydemokrata Néppárt, amely egy történelmi magyar párt örököse, amelynek akkori képviselői megszenvedték a nyilasok és a kommunisták rémtetteit és börtönbüntetéseit is. A frakciószövetség másik ereje a Fidesz, amely 1988-ban azért jött létre, hogy véget vessen a kommunista diktatúrának és létrejöhessen Magyarországon a demokrácia - tette hozzá. "Ezért mi továbbra is a törvényesség, a rend és a demokrácia erőit gyarapítjuk Magyarországon. Biztosítani szeretném a köztársasági elnök urat, hogy a demokráciáért és az emberi méltóságért folytatott küzdelmében a mi frakciószövetségünkre, és annak minden tagjára mindig számíthat" - szögezte le Orbán Viktor.

link
Törölt felhasználó 2007. 09. 11. 07:46
Előzmény: #4064  Törölt felhasználó
#4067
Az SZDSZ történésszé avanzsált politikusának a figyelmét, úgy tűnik, elkerülte, hogy a nyilasok Árpád-sávos karszalagjának közepén egy nyilaskereszt trónolt, hasonlóan a náci párt jelképéhez, ahol is a vörös lobogó közepére helyeztek horogkeresztet - tehát a fodori logikát követve eszerint a vörös lobogó, a vörös szín náci jelkép. Tovább haladva - bár nem szívesen - a fodori gondolat mentén, ugyanilyen alapon például a "szocialista" jelzőt is örökre száműznünk kéne szótárunkból, hiszen ilyen név alatt majdnem 50 éven át működött véres, népelnyomó diktatúra illetve párt Magyarországon, amire - a nyilasok rövid regnálásával ellentétben - még Fodor Gábor is élénken emlékezhet. Illetve emlékezhetne...

Az Árpád-sávos lobogó ősi magyar szimbólum, a magyar nemzet jelképe, mely egyébként megtalálható a Magyar Köztársaság címerének jobb oldali mezőjében. Állami ünnepek esetében, a történelmi zászlók között szintén megjelenik az Árpád-sávos lobogó, mint állami jelkép. Ezt a jelképet akarták aljas módon kisajátítani a hungaristák - és ezt akarja most lejáratni saját, önző politikai érdekei védelmében a kormánypárti elit.

link
Törölt felhasználó 2007. 09. 11. 07:43
Előzmény: #4064  Törölt felhasználó
#4066
A hétvégén három parlamenti párt is aktívan foglalkozott az október 15-re tervezett nyilas felvonulással. A Magyar Jövő Csoport nevű, magát hungaristának valló szervezet az 1944-es Szálasi-féle puccs évfordulóját akarja megünnepelni. A tüntetés megtartását a rendőrség tudomásul vette. A nyilas felvonulás ellen már korábban tiltakozott az MSZP, a Fidesz és az SZDSZ is.

link

Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője szerint a szocialistáknak az a legfontosabb programja, hogy a nyilas tüntetésről beszéljenek, és ezzel eltereljék a figyelmet a válságos gazdasági helyzetről. Révész az MTI-nek adott válaszában kifejtette, hogy a kormány tudatosan nem akadályozza meg a tüntetést. "Ha nem egy színjátékról lenne szó, Lendvai Ildikónak Lamperth Mónika belügyminisztertől, az MSZP elnökjelöltjétől kellene magyarázatot kérnie a tüntetés engedélyezése miatt." Révész arra is emlékeztetett, hogy a Fidesz-kormány idején nem engedték felvonulni a Vér és Becsület nevű neonáci csoportot, mely 2002 óta már két tüntetést is tartott.
Törölt felhasználó 2007. 09. 11. 07:41
Előzmény: #4017  Törölt felhasználó
#4065
Törölt felhasználó 2007. 09. 11. 07:36
Előzmény: #4063  Törölt felhasználó
#4064
Solyom a kukaba dobta tegnap az piros feher nyilas textilt. Fidesz meg sunyit.
Törölt felhasználó 2007. 09. 11. 07:30
Előzmény: #4013  Törölt felhasználó
#4063
Pénznyelő, bámennyire is reklámozza gyurcsány a www.kuruc.info-t, nem vagyok annak olvasója.

De ettől függetlenül, én azért biztos vagyok abban, hogy vannak Izraelben "normálisabb zsidók" is.
Sajnos valóban a fajgyűlölet hatalmas arrafelé, talán még a német nemzeti szocialista hatalom sem volt annyira gyűlöletteli, mint a zsidó többség, de én bizakodom...
Mint ahogyan abban is, hogy a nemzeti szocializmusba hajló gyurcsányizmus nem eredményez akkora gyűlöletet magyar és magyar között, mint amilyen Izraelben és az Izrael által törvénytelenül megszállt területeken van.
vesztes 2007. 09. 11. 00:13
#4062
A kormányfő azt kiáltotta a tüntetők felé: "ez lenne a polgári jobboldal?
vesztes 2007. 09. 10. 23:42
#4061
Belpolitikai Napló
Tüntetők várták az MTV-székháznál Gyurcsány Ferencet
2007. szeptember 10. 23:07

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek