Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 07. 06. 10:11
Előzmény: #56113  bigyula
#56120
Pakssal kapcs. a legaggasztóbb (szerintem), hogy Fukushimáig ba..tak beszerezni azokat a platina rekombinátorokat, amik megakadályoznák a H2 gáz berobbanását. (A F.-i katasztrófára elég gyorsan reagáltak, kb. 1 hónap elteltével be is szerezték a rekombinátorokat, de ezek szerint ÉVTIZEDEKIG nyitva hagyták ezt a "kiskaput" a katasztrófának...)

Paks 2 viszont szinte biztos, hogy ráfizetés lesz...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 07. 06. 10:07
Előzmény: #56090  pitcairn2
#56119
Ha már ilyen sok energiát feccölsz ebbe, kigyűjtenéd, hogy melyek a legidiótább EU-s jogszabályok, és hogy mit lehetne helyettük csinálni?
(P.S. a Brexit-pártiak felhasználtak a kampányukban olyan EU-s direktívákat is, amik nem is arra vonatkoztak, amit állítottak. Rágugliztak pl. a "pillow" szóra, és nagy bőszen kijelentették, hogy az EU a párnákról alkot jogszabály-hegyeket. Aztán kiderült, hogy a többségük nem is a párnáról szólt...)
_pampa 2016. 07. 06. 09:05
Előzmény: #56117  _pampa
#56118
24 éves nő gyermekkel rabol.....

"Egy 24 éves mezőtúri nő két fiatalkorú és egy gyermekkorú társával rabolt ki egy másik nőt hétfő éjszaka Szolnokon, a rendőrök elfogták a gyanúsítottakat – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

Szabó Zita tájékoztatása szerint a fiatalok erőszakkal elvették a szolnoki lakótelep parkjának egyik padján ülő nő táskáját, bántalmazták, majd magára hagyták áldozatukat.

A kirabolt nő egyik ismerősének segítségével értesítette a rendőrséget, így rövid időn belül sikerült azonosítani, majd elfogni a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 24 éves nőt és társait, akiket kedden gyanúsítottként kihallgattak – közölte a sajtószóvivő.

A Szolnoki Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást H. Milánné mezőtúri lakos, valamint két fiatalkorú és egy gyermekkorú társa ellen. A nyomozók a 24 éves nőt, valamint a 16 éves és a 14 éves fiút őrizetbe vették és előzetes letartóztatásuk indítványozására tesznek javaslatot – közölte Szabó Zita. Hozzátette: a gyermekkorú fiatal esetében a rendőrség megteszi a szükséges jelzéseket az illetékes hivatalok felé."

_pampa 2016. 07. 06. 08:52
Előzmény: #56116  ts3
#56117
Elítélték jogerősen?

ts3 2016. 07. 06. 08:25
Előzmény: #56114  _pampa
#56116
"egy lakáskiutalásban viszont bűnösnek mondta ki.

Ezért kapott Hunvald 1 év börtönt,"
Ez csak azért van mert nem haverja polt peti mint rogánnak.
Szükség volna egy eu szintű ügyészségre.
ts3 2016. 07. 06. 08:22
Előzmény: #56113  bigyula
#56115
"Azt olvastam, hogy egy generátor romlott el."
Amikor én olvastam akkor még titkolták, hogy mi romlott el.
Még jó, hogy nem a hűtőkör.

"Tudod, ilyen van a gázturbinás és szénerőművekben is. Sőt, a vízerőművekben, és az autódban is."
Tudsz még ilyen okosakat mondani. :))
A biciklin is van turbina?
_pampa 2016. 07. 06. 08:19
#56114
"egy lakáskiutalásban viszont bűnösnek mondta ki.

Ezért kapott Hunvald 1 év börtönt,"

az nem számít,hiszen csak 1 évet kapott.....így ott a helye az MSZP politikusai között.....

"Az MSZP üdvözölte a rég látott ismerőst.

– Minden hasznos embernek örülünk. Nem csodálkozom a visszatérésén, hiszen az MSZP végig biztos volt Hunvald ártatlanságában."

"Hunvald György csaknem 3 évet ült börtönben, most visszatér a politikába

Budapest — Visszatért a politikába Hunvald György, a VII. kerületi MSZP elnökévé választották. Az egykori erzsébetvárosi polgármester csaknem három évet ült börtönben hűtlen kezelés miatt: a vádpontok közt százmilliós csalás és sok más tétel szerepelt. Az ingatlanokkal, magánokirathamisítással és vesztegetéssel kapcsolatos vádak alól a bíróság felmentette, egy lakáskiutalásban viszont bűnösnek mondta ki.

Ezért kapott Hunvald 1 év börtönt, összesen viszont három évet volt előzetesben. Két évre a közügyektől is eltiltották, ez telt le most, ezért várt eddig a politikai szerepvállalással.

– Szükségszerű, hogy visszatérjek a politikába, a jogi felmentés ugyanis nem mossa le rólam az igaztalan vádakat. Erre csak a választópolgárok képesek. Nap mint nap megállítanak az utcán, kérdezgetik, mikor jövök vissza. Engem csak ők tudnak felmenteni a közvélemény előtt – indokolta Hunvald a döntést.



Korainak érzi azon gondolkodni, indulna-e három év múlva a polgármesteri székért, abban viszont biztos, hogy az Országgyűlésbe nem pályázik többé. A kormányoldalról viszont támadásokra számít.

– Egyre többen észreveszik, hogy egymás után mentik fel a 2010 után vád alá vont MSZP-s politikusokat. Nincs más választásom, mint megmutatni, hogy én is tiszta vagyok, nincs miért visszavonulnom.

Hunvald az elnöki teen­dők mellett nem függeszti fel és nem is hanyagolja jogi tanulmányait. Ügyvédnek készül, szep­temberben kezdi a harmadik évet.

Az MSZP üdvözölte a rég látott ismerőst.

– Minden hasznos embernek örülünk. Nem csodálkozom a visszatérésén, hiszen az MSZP végig biztos volt Hunvald ártatlanságában. Most gondolom, újra felépíti magát a koncepciós per után – örvendezett Gőgös Zoltán elnökhelyettes. Kerestük a Fideszt is, de nem véleményezték Hunvald visszatérését."
bigyula 2016. 07. 06. 06:34
Előzmény: #56110  ts3
#56113
"Még több atomot Paksra, még pár százmilliárd üti a markukat."

Azt olvastam, hogy egy generátor romlott el. Tudod, ilyen van a gázturbinás és szénerőművekben is. Sőt, a vízerőművekben, és az autódban is. Valóban baromi veszélyes...
Phylaxa 2016. 07. 05. 21:29
Előzmény: #56111  Törölt felhasználó
#56112
"Nincs is kvóta, még Navracsics Tibor is ezt mondta. Az EU csupán 1.300 ember befogadását várta Magyarországtól, de most már ezt sem."

"Az idén 17K jutott át a kerítésen és még többen kértek menedékjogot Magyarországon."

"Jelenleg 7000-en várnak a magyar befogadóállaomásokon."

Na szóval hagyjuk a propagandát. Hazugsághegyek. Hogy miért csináljátok ti se értitek szerintem.
Törölt felhasználó 2016. 07. 05. 21:17
#56111
Mi nem Orbán Viktornak üzenünk. Mi nektek üzenünk.
Lázár János „csalódott az Európai Unióban” Kovács Zoltán kormányszóvivő pedig „nem nagyon tudna érvet mondani az EU-ban maradás mellett”. Ezek az ő szempontjaik. Az Unió mostantól sokkal szigorúbban ellenőrzi a kifizetett támogatások elköltését. Ez a politikusok szempontjából persze rossz, de a mi érdekünk az, hogy a támogatásokat valósan használjuk fel, és ne az ő zsebükben landoljon.
Kovács Zoltán szerint a szabad utazás, munkavállalás, az emberi jogok védelme nem érv, neki ezek nem fontosak – nekünk viszont igen! Aki ma az EU ellen érvel, az azt szeretné, hogy mi magyarok egy ellenőrzés nélküli, gátlástalan kormány kiszolgáltatottjai legyünk, és semmi se tudjon megvédeni minket a túlkapásoktól. Ha elhagyjuk az Uniót, akkor a ligetvédőktől, a kisegyházakon át, a jogaiktól megfosztott rokkantakig, nyugdíjasokig senki nem tud majd jogorvoslatot találni. Az internetet korlátozhatják, a határokat előttünk is lezárhatják, és ez ellen a továbbiakban senki nem fog tudni tenni semmit.
Nem akartok letelepedési kvótát? Nincs is kvóta, még Navracsics Tibor is ezt mondta. Az EU csupán 1.300 ember befogadását várta Magyarországtól, de most már ezt sem. Ennek a következménye csak annyi, hogy nem kapjuk meg a támogatást, amit a befogadásuk esetén kaptunk volna. Mindeközben Orbán Viktor inkább Putyinnal barátkozik, aki bombáztatja Szíriát, és ezzel azt idézi elő, hogy még többen meneküljenek el onnan. Nem kell üzenni Brüsszelnek, mert ők már régen értik. A britek népszavazását is azonnal megértették, és reagáltak rá. Nagy-Britanniára tekintve látjuk, milyen komoly következményei lehetnek az EU-ellenes ostoba uszításnak. Megszűnhet a vámmentesség, a belső piachoz való hozzáférés így a kilépéssel megtakarított pénz sokszorosát veszíthetik el. Az uszítás hatására nő a gyűlölet, ellenségek lesznek a szomszédokból, az élet kiszámíthatatlanabbá, szomorúbbá válik. És nem csak az ott élő és dolgozó rengeteg magyar számára, hanem a britek számára is. Orbán Viktor politikáját is értik. Minél jobban szorul a hurok a kormány körül, annál jobban akarják a távozást az Unióból, aminek az árát aztán mi fizetnénk meg. A briteké jóléti társadalom, nettó befizetők: jól működő gazdasággal, erős hadsereggel, demokratikus hagyományokkal. Mi lenne velünk, akik mindezzel nem rendelkezünk? Minket sokkal súlyosabban érinthetne a kilépés, mint a briteket.
Mit féltünk az EU-tól? A gazdaságunkat? Ha nem fojtanánk meg a kis- és középvállalkozásokat, akkor lehetnének belőlük később nagyvállalatok, lehetne itt működőképes ipar, mezőgazdaság, szolgáltató cégek. A haveroknak adott megbízásokból sosem lesz versenyképes gazdaság. A nemzeti szuverenitást féltjük? A magyar mindent túlélt sokféle uralom alatt, pedig megszenvedte az évszázadokat. Sokszor a rossz döntések, rossz szövetségesek választása miatt szenvedtünk. Végre egyszer jól döntöttünk – utólag se baltázzuk el! EU-ellenesek mondták: „Legalább nem mennének el a fiataljaink”. És ha itt maradnak, ki ad nekik nem közmunkát, hanem megélhetést, diplomát? A gyerekedet is bezárod a lakásba, ha felnő? Nem inkább az lenne a megoldás, hogy élhetőbb országot teremtsünk, amelyből nem is akar elmenni? Nem az lenne a megoldás, hogy az EU-s támogatásokat tényleg arra használjuk, amire adták, és ne a támogatásokról mondjunk le, hanem azoktól a politikusoktól szabaduljunk meg, akik elherdálják?
Töketlen az EU, nem tudja megvédeni a tagországok érdekeit – mondják a kormánypártiak közül sokan. Az EU töketlennek tűnhet sokszor, mert rengeteg közösen elfogadott törvény szabályozza működését, nem tehet olyanokat, mint az Orbán-kormány, amely egyik napról a másikra államosít iskolákat, vesz el trafikokat, zárat be játéktermeket. AZ EU töketlensége pont abban nyilvánul meg, hogy nem tudta megfékezni Orbán látszatdemokratikus ámokfutását. De legalább ellensúlyozni tudja. Az EU most bekeményít. Erősebben fogja védeni a saját és tagállamai érdekeit, szigorúbban ellenőrizni a kormányokat. Lesz, aki vele tart, lesz, aki kimarad.
Magyarországon ősszel lesz népszavazás. Üzenjük meg Brüsszelnek, hogy elkötelezettek vagyunk az erős és egységes Európa iránt, mert az védi meg a jogainkat és érdekeinket. Üzenjünk azzal, hogy nem dőlünk be a hazug uszításnak, és nem megyünk el arra a népszavazásra!

(gondolkodó)
ts3 2016. 07. 05. 20:12
#56110
"Több mint 100 megawatt kibocsátáscsökkentést okozott, hogy a négy működő blokk közül az egyikben meghibásodott egy elektromos berendezés - írja a Reuters.

Az eset pontos leírását nem közölte az atomerőmű, ami kevéssel dél után történt, és azt sem mondták meg, hogy meddig tartott a csökkentett áramtermelés, vagy hogy érintette-e a biztonságos működést."

Még több atomot Paksra, még pár százmilliárd üti a markukat.
sanka 2016. 07. 05. 19:48
Előzmény: #56108  ------
#56109
Inkább ott van kórság, akik ezeket maffiózókat kormányon tartják.
------ 2016. 07. 05. 18:27
Előzmény: #56106  Törölt felhasználó
#56108
Neked mindenről az Orbán jut az eszedbe?
Nem vagy te kicsit paranoiás?
Orvoshoz kéne menned. Ez már kóros.
_pampa 2016. 07. 05. 18:21
#56107
"A jogvédők felidézték, hogy idén már több mint 17 ezren jutottak át a kerítésen, és még többen (főleg szírek, afgánok és irakiak) kértek menedéket. Szerbia pedig, ami az ENSZ és az Eu-tagállamok szerint nem biztonságos ország a menekülőknek, nem veszi vissza őket."

Hogyan jutottak át a kerítésen? Arról is írhatnának a jogvédők.

A Magyar Parlament szerint Szerbia biztonságos ország és ebben az esetben csak ez számít.

Törölt felhasználó 2016. 07. 05. 17:24
Előzmény: #56103  elemes
#56106
Farage lelépett a nyerése, miután behülyített mindenkit ! zorbán követi végre?!! kétlem
sajnos

NEM lehet elégszer leírni!!!!
A tanulmány szerint a kivételt Magyarország jelentette, ahol a kormányzathoz közeli, illetve közmédia-felületeken számos esetben jól kimutatható módon, lényegében közvetlenül átvették az események egy-egy orosz interpretációját.
Törölt felhasználó 2016. 07. 05. 17:18
Előzmény: #56103  elemes
#56105
Hát pedig most ezt éppen te baltáztad el! De nem kell tudnod róla.Mindössze a te jelenléted objektív!
_pampa 2016. 07. 05. 16:27
Előzmény: #56103  elemes
#56104
az hogy a magyar rádió rendszeresen külpolitikai szakértőként szerepelteti egy pampánál is átlátszóbb orosz propagandistát, az tényleg elég erős."

látod ,ez a személyeskedés,piszkálódást amit rendszeresen csinálsz!
elemes
elemes 2016. 07. 05. 16:09
Előzmény: #56098  Törölt felhasználó
#56103
olvastam, jó írás, pampának való :)))

Hogy Magyarország kivétel? Talán túlzás: a cseheknél is erős az orosz ügynökök jelenléte a sajtóban -- Bár az hogy a magyar rádió rendszeresen külpolitikai szakértőként szerepelteti egy pampánál is átlátszóbb orosz propagandistát, az tényleg elég erős.

Nyikolaj Farage-t meg visszahívták a megbízói, úgy látszik, valamit elbaltázott.
_pampa 2016. 07. 05. 15:38
Előzmény: #56101  szivacs
#56102
miért nem viszik inkább a bevált szakirányú szakközépiskola modellt? aki pedig még bizonytalan mehetne gimibe.
szivacs
szivacs 2016. 07. 05. 15:28
Előzmény: #56096  Törölt felhasználó
#56101
Hogy mit kellene, az egy dolog, csakhogy az emberi természet olyan, hogy a döntéseit érzelmi alapon hozza meg, mint legutóbb a brexites népszavazás esetében is. Aki racionálisan akar gondolkodni,az figyelembe veszi ezt és nem lepődik meg az érzelmi döntéseken.

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek