Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
datoja 2014. 12. 09. 22:35
#46760
pampa 2014. 12. 09. 14:12
Előzmény: #46756  Törölt felhasználó
#46759
"amúgy nagyobb eséllyel igen és kisebb arroganciával áll az ügyhöz az EU."

Akkor miért nem olvastunk róla cikket?
Törölt felhasználó 2014. 12. 09. 14:10
Előzmény: #46755  pampa
#46758
... ha akarsz, és ÉRDEMBEN tudsz, akkor persze reagálhatnál posztra... nos?
csendben 2014. 12. 09. 14:09
Előzmény: #46755  pampa
#46757
Ennyi ésszel és itt?
Törölt felhasználó 2014. 12. 09. 14:07
Előzmény: #46755  pampa
#46756
ne terelj, ha már hozzáböfögsz.
amúgy nagyobb eséllyel igen és kisebb arroganciával áll az ügyhöz az EU....
pampa 2014. 12. 09. 13:38
Előzmény: #46754  Törölt felhasználó
#46755
Nehéz bármire is reagálni mert egyből jön a vádaskodás ORBÁN TALPNYALÓJA!

Szerinted az EU végzett számításokat, hogy mennyi EU munkavállaló veszítheti el munkahelyét az oroszok ellen bevezetett szankciók hatására?
Törölt felhasználó 2014. 12. 09. 13:30
#46754
Kovács: Nem a kormány feladata, hogy számításokat végezzen
Index
2014.12.09. 12:10
h i r d e t é s
Legjobb magyar cégek között a HELL!Közép-Magyarország régió legdinamikusabban fejlődő első öt magyar vállalkozása között van a HELL piacvezető kategóriában.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Nem a kormány feladata, hogy számításokat végezzen arról, hogy hány nagy boltnak kell költöznie vagy hogy hány embert fognak kirúgni a szabályozás miatt

- mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatón arról, hogy épp elfogadták a nagy külföldi boltláncokat büntető legújabb törvényeinket.

"Ezt majd az érintettek kiszámolják" - tett frappánsan pontot a kormányzati döntéselőkészítés minőségét és motivációját firtató kérdésre.
D SOS20141204059
Kovács Zoltán kormányszóvivő
Fotó: Soós Lajos
Kinek jön jól?

Az elfogadott értékesítési szankció azokat az üzleteket érinti, amelyek nettó árbevételének több mint fele napi fogyasztási cikk kiskereskedelmi értékesítéséből ered, két egymást követő üzleti évben elért nettó árbevétele pedig eléri az 50-50 milliárd forintot, de a mérleg szerinti eredménye mindkét esetben nulla vagy negatív.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 2012-es és 2013-as eredmények alapján az Aldi, az Auchan, a Metro és a Spar kiesne a versenyből, a Tesco és a Lidl épp hogy túlélne, egyedül a Pennyt nem érintené durván az új szabály. A túlélés érdekében a hipermarketeknek valószínűleg meg kéne emelniük az áraikat, ami a magyar hátterű láncoknak (CBA, Reál és Coop) kedvezne.

Betiltották még a világörökséginek számító területeken a 400 négyzetmétresnél nagyobb botlokat is. A fővárosban például ez jelenleg a Duna-partot és a budai várnegyedet, valamint az Andrássy út körnéykét érinti.
Nem piactorzító, mert "mindenkire egyformán vontakozik"

Kovács tudta fokozani, szerinte a kisebb versenytől nem lesz élelmiszerár növekedés. Ráadásul pedig "nem is csak az ár a legfontosabb szempont", mert "a magyaroknak nem érdeke, hogy alacsony minőségű termékhez jussanak hozzá dömpingáron". Azt is kijelentette hogy nem is piactorzító a szabályozás, "mert mindenkire egyformán vonatkozik".

Ő úgy foglalná össze a szbályozást, hogy "a tisztességesen beruházó élelmiszerláncoknak nem lesz mitől tartania", csak "akiknek most indokolatlan piaci fölényt sikerült kialakítania".
h i r d e t é s

Napról-napra bizonyosodik be, hogy nincs intézményesült korrupció a kormányban, és azt se felejtsük el, hogy a magyar bűnüldöző szervek is teszik a dolgukat, mondta még el a kormányszóvivő a korrupció miatti kitiltási botrányról.

-------------------------------
MEDDIG KELL MÉG ILYENEKET OLVASNUNK???

vérlázító...
pampa 2014. 12. 09. 09:28
Előzmény: #46752  totoro
#46753
Erre a részre gondoltál, hogy "katyvasz"?

"ugyanakkor elfogadja, hogy Csehország és Szlovákia továbbra is törvényben tartsa a II. világháború után megfogalmazott, magyarok és németek kollektív bűnösségét kimondó, fajgyűlölő Benes-dekrétumokat."
totoro
totoro 2014. 12. 09. 08:43
Előzmény: #46750  pampa
#46752
Pampa, ugye ezt az idióta, sőt megkockáztatom, beteg katyvaszt csak poénnak tetted be?
totoro
totoro 2014. 12. 09. 08:41
#46751
pampa 2014. 12. 09. 08:39
#46750
Miért nem szeretik a magyarokat?
Írta:Ultras Liberi

Mélyen rejlő s messze a régmúltba visszanyúló okai vannak, hogy nemzetünket folyamatos támadások érték, s érik napjainkban is.
Szégyenletes az Európai Unió magyarokkal szembeni viselkedése, mondta felháborodottan svájci történész ismerősöm, akivel hajdanán együtt jártam a genfi egyetemre. Ezer év óta a magyarság az európai keresztény műveltség kihagyhatatlan elemét képezi. Magyarország hosszú évszázadokon át Európa védőbástyája volt, ugyanakkor tudósaival és művészeivel jelentős szerepet játszott az európai műveltség kimagasló eredményeinek létrehozásában. Gyűlölik a magyarokat? A miértre keresem a választ.

Ősök Napja: A több mint ezeréves Kárpát-medencei magyar történelemben a hun–magyar rokonság mindig a magyar nemzettudat alapját képezte (Fotó: Csudai Sándor)
Ősök Napja: A több mint ezeréves Kárpát-medencei magyar történelemben a hun–magyar rokonság mindig a magyar nemzettudat alapját képezte (Fotó: Csudai Sándor)
Soha nem értettem meg, hogy az első világháború után a győztes nagyhatalmak, Franciaország, Nagy-Britannia és az Amerikai Egyesült Államok miért éppen azt a népet büntették meg a legjobban, amelynek semmi köze nem volt a háború kirobbantásához. Mindezek ismeretében teljesen érthetetlen az Európai Unió vezető politikusainak hisztérikus magyarellenes viselkedése az ország alkotmánya miatt. Részletesen tanulmányoztam az új magyar alkotmányt, amely minden bizonnyal Európa egyik legdemokratikusabb alaptörvénye, az európai politikusok jelentős hányada mégis antidemokratikusnak találja, ugyanakkor elfogadja, hogy Csehország és Szlovákia továbbra is törvényben tartsa a II. világháború után megfogalmazott, magyarok és németek kollektív bűnösségét kimondó, fajgyűlölő Benes-dekrétumokat. Keleti nép vagytok, mondta barátom, az európaiak mindig rasszisták voltak, soha nem kedvelték a más fajú népeket. A keletieket a legkevésbé, mert féltek tőlük. Ha akarjátok, ha nem, Európa számára keleti nép vagytok!
Kiirtani az őslakosokat
A trianoni diktátum a hazugság és a magyarellenes propaganda diadala volt az igazságukat naivul védő magyarokkal szemben. A kisebbségek elnyomásával vádolták őket. Pedig a magyarság a történelme során Európa legbefogadóbb népe volt, ezért maradtak fenn a szlovákok és a rutének, és ezért fogadták be Erdélyben a tízezrével betelepülő oláhokat (románokat) és Délvidékre a szerb menekülteket. A szlovákok, rutének, románok, szerbek megtarthatták nemzeti sajátosságaikat, hagyományaikat, nyelvüket és vallásukat, iskoláik és templomaik voltak.
Mi történt ugyanakkor Franciaországban a más nyelvű kisebbségekkel? 1850-ben Franciaország lakosságának a fele nem francia anyanyelvű volt: németül beszélő elzásziak, lotaringiaiak, flamandok, bretonok, baszkok, katalánok, provence-iak, olaszok. Ötven évvel később, a 20. század elején a francia kisebbségek nagy többsége elvesztette anyanyelvét, elfranciásodott. Mi történt? A franciák egyszerűen betiltották a kisebbségi nyelvoktatást, a francia nyelv kötelezővé vált. Ugyanezt tették az angolok a szomszédos kelta népekkel, a walesiekkel, a skótokkal, írekkel. Az amerikaiak még radikálisabban oldották meg az Egyesült Államok őslakóinak nyelvhasználatát: egyszerűen kiirtották őket. S akkor még nem is beszéltünk azokról a borzalmakról, amiket az angol és francia gyarmatosítók követtek el Afrikában, illetve a Távol-Keleten s Indokínában.
Persze a 20. században véget ért a klasszikus értelemben vett gyarmatosítás. De a látszólag függetlenné vált afrikai országok továbbra is szenvedik a gyarmatosítás szellemi és anyagi következményeit. Gazdasági függőségük tovább súlyosbodott az angol, francia, amerikai érdeket képviselő multinacionális vállalatok kizsákmányoló tevékenysége következtében.
Magyarországon hasonló folyamat zajlott le: az ország a szovjet gyarmati függőségből a nyugati multinacionális vállalatok függőségébe került. Nincs nagy különbség a függetlenné vált afrikai országok függősége és Magyarország nyugattól való függősége között. Afrikában is, mint Magyarországon, a nyereségéhes nyugati vállalatok gyarmattartóként a kezükben tartják úgy a gazdasági hatalmat, mint a nagy tömegeket befolyásoló médiát. Ha a félrevezetett emberek mégis rájönnek, hogy mi történik velük, és olyan kormányt merészelnek választani, amely a nemzet érdekeinek megfelelően kormányoz, és nem veszi tekintetbe a multinacionális nagyvállalatok nyereségérdekeit, akkor azonnal elindul a lejárató kampány az ország és a kormány ellen.
Az a híres kettős mérce
A 4. és az 5. században a keletről érkezett, lovas kultúrájú hunok mély lelki traumát okoztak ellenfeleiknek. Könnyedén térdre kényszerítették a kor két európai nagyhatalmát, a Keletrómai Birodalmat (Bizáncot) és a Nyugatrómai Birodalmat, de a harcias germán népeket, a gótokat, a gepidákat, a vandálokat, a frankokat és a burgundokat is.
Atilla, a hun uralkodó kegyelmes volt a legyőzött népekkel. Meghagyta a földjüket, politikai és vallási intézményeiket, és a királyaikkal barátsági szerződést kötött. Udvarában több tucat kisebb-nagyobb hatalmú germán király és fejedelem tartózkodott. A rómaiakkal ellentétben a hunok a legyőzött ország lakosságát nem vittél el rabszolgának, hanem meghagyták a szabadságukat. A dekadens Római Birodalom az 5. századi fennmaradását a hunoknak köszönhette. A római császároknak hun testőrségük volt, és a legütőképesebb légiókat hun segédcsapatokból állították össze, amelyeket Atilla bocsátott a császár rendelkezésére. Hun segítség nélkül a Római Birodalom már régen összeomlott volna, a sorozatos germán támadások következtében. A kereszténnyé vált Római Birodalomban azonban a főpapok nagy része – beleértve a pápát – veszélyesnek tekintette a pogány hunok befolyását a növekedésnek induló fiatal keresztény egyház számára. Ekkor kezdődött a hunok démonizálása, nehogy előfordulhasson, hogy az erőszakkal és megfélemlítéssel megkeresztelt, gondolkodásában még félig, pogány tartományok lakossága rokonszenvezzen a Keletről érkezett pogányokkal.
A hungyűlölő római főpap és történetíró, Marcellus Ammianus soha nem látott egyetlen eleven hunt sem, mégis a hunellenes propaganda és a hazug rágalomhadjáratok legismertebb személyisége lett. A kereszténység legnagyobb ellenségeként, az ördög szövetségeseként írta le a hunokat, akik öldöklésből és rablásból élnek, mindent nyersen fogyasztanak. A nyereg alatt puhított hús nevetséges meséjét is Marcellus Ammianus találta ki. A hunok lejáratására bevetett hazug vádakat és félelemkeltő rágalmazásokat később átvették a középkori történészek, majd a modern történetírók is, hivatkozva az Írott forrás mágiaként elfogadtatott dogmájára.
A hunok után, a 6. században keletről érkezett, lovas kultúrájú avarokat és a 9. században szintén keletről érkezett, lovas kultúrájú magyarokat az európaiak hunnak vagy szkítának nevezték, és a hunok leszármazottai-nak tekintették. Nem véletlenül, hiszen az avarok és a magyarok a hunok utódainak tartották magukat, és büszkén vallották hun eredetüket. Atillát és hunjait csak a magyar tudományos kutatás értheti meg – írta Eckhardt Sándor a Magyar Szemlében (1940).
A több mint ezeréves Kárpát-medencei magyar történelem során a hun–magyar rokonság mindig a magyar nemzettudat alapját képezte. Zrínyi Miklós Atillát mint az első magyar királyt méltatja (1651), és Kölcsey Ferenc a Himnuszban megemlékezik a hun ősökről: általad nyert szép hazát Bendegúznak vére (Bendegúz Atilla atyja volt).
A magyarságra visszasugárzó évszázados hun és lovas népekkel szemben érzett európai előítéletek visszaszorítására a magyar politikai és tudományos körök a finnugor nyelvészeti elméletet találták a legmegfelelőbbnek. Feltételezéseik szerint a finnugor nyelvészeti elmélet nagy előnye az, hogy tagadja a hun–magyar rokonságot, és az európaiak számára egy elfogadható, rokonszenves kis északi néppel, a finnekkel hozza rokoni kapcsolatba a magyarokat. A rendszerváltozás után a finnugor rokonság erőszakos, dogmatikus terjesztése még jobban felerősödött. Az egyetemeken, a főiskolákon, a középiskolákban a finnugor rokonságot megmásíthatatlan tényként tanítják. A kilencvenes évek elején a magyar bulvársajtó hosszan beszámolt a magyar köztársasági elnök finnugor rokon népeknél tett látogatásáról, amelynek során az őstörténelmünket kevéssé ismerő elnök meghatódva vett részt egy közös ősöket felidéző medvetoron (!). Azóta Magyarország több finnugor világkongresszust rendezett, és 2013 tavaszán a magyar parlament elfogadta, hogy ezentúl minden év októberében finnugor napot ünnepel majd hazánk.
Szellemi tatárjárás
A finnugor rokonság külföldi terjesztése azonban nem állította meg az európai előítéletek magyarságellenes megnyilvánulásait. A Nyugatot nem érdekli, hogy finnugornak hirdetjük magunkat vagy sem, továbbra is keleti idegenként tekint ránk. A külföldiekre nem volt semmilyen hatással a finnugor rokonság hirdetése, viszont hatalmas károkat okozott a magyar lélekben. Már Gárdonyi Géza megjegyezte, hogy a hamis finnugor rokonság erőszakolása a magyar nemzettudat tatárjárását jelenti, mert lerombolja ősi legendáink, mítoszaink, krónikáink érzelmi értékeit.
Az európai tudatalattiban erőteljesen működő Kelet-ellenesség kisebbségi érzése gátlásokra és atavisztikus félelmekre épül. Az európai Kelet-ellenesség azonban nemcsak a keletről érkezett, ősi lovas kultúrájú népeket érinti, hanem a gazdaságilag megerősödött távol-keleti népeket, a kínaiakat, a japánokat, a koreaiakat és a délkelet-ázsiaiakat is. A 21. század gazdasági háborújában Kelet ismét győzelemre áll. Kína, Japán, Korea, Délkelet-Ázsia, sőt az olaj- és energia-gazdag közép-ázsiai török népek az áruikkal elfoglalják és legyőzik az európai gazdaságot. Európa a Kelettel szembeni gazdasági vereségét beképzelt kulturális és civilizációs magasabbrendűségével igyekszik ellensúlyozni. Szándékosan elhallgatva a keleti civilizációk több ezer éves kulturális és tudományos teljesítményét, amely jóval Európa előtt járt.
Mindezek tudatában eljött az ideje, hogy megüzenjük a magyarokkal ellenségesen viselkedő Európának, büszkék vagyunk keleti gyökereinkre, nincs szükségünk finnugor nyelvészeti feltételezésekkel bizonygatni európaiasságunkat. Elég bizonyítéknak tartjuk, hogy több mint ezer éven át az európai kereszténység keleti védőbástyája voltunk, és hatalmas véráldozatok árán bizonyítottuk hovatartozásunkat."
Törölt felhasználó 2014. 12. 09. 08:36
Előzmény: #46748  Törölt felhasználó
#46749
Pokornira nincs semmi bízva. Vakvágányra tették, mert időnként ellent mert mondani, vagy csak kételyeket fogalmazott meg. Egy a vezér, egy a falka, itt nincs különvélemény, mert mehetsz a sufniba.
Törölt felhasználó 2014. 12. 09. 00:49
Előzmény: #46747  Törölt felhasználó
#46748
Törölt felhasználó 2014. 12. 08. 20:38
Előzmény: #46746  Törölt felhasználó
#46747
Jó írás, jó kis vágyálom, van ennek a végkimenetnek legalább 10% esélye, jó lenne minél hamarább rövidre zárni.
Törölt felhasználó 2014. 12. 08. 19:48
#46746
A páciens neve: Orbán Viktor
link
Törölt felhasználó 2014. 12. 08. 17:54
Előzmény: #46744  pampa
#46745
Ha "értesz" a "gázszereléshez", akkor lehet, hogy van. :DD
pampa 2014. 12. 08. 17:25
#46744
Nincsen felvétel a cégnél? :))))

"836 millió forintos volt a tavaly a NAV-nak bevallott legnagyobb, bérből származó jövedelem, ezt az összeget egy üzletviteli tanácsadással foglalkozó vállalkozás fizette ki. "
Törölt felhasználó 2014. 12. 08. 17:05
Előzmény: #46741  upgrayeddAKS
#46743
Sőt van olyan is, amikor nem is papír. :D
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2014. 12. 08. 16:40
Előzmény: #46729  totoro
#46742
remélem, itt az állami megrendelésekre gondoltál, és nem arra, hogy az állam pénzt tegyen bele... mert akkor lőttek a hatékonyságnak, fejlesztéseknek, bárminek... ha a narancskomcsik valamibe "beszállnak", az többé nem lesz életképes, csak állami dotációval - vagy még úgy sem...
bár biztosan tetszene néhány potentátnak az ötleted így is... lenne nekik zsíros állás, az adófizetők meg le vannak sz..va...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2014. 12. 08. 16:34
Előzmény: #46735  Törölt felhasználó
#46741
"Szerinte ez így nem kutatási jelentés, csak egy fecni."

de ha van rajta dátum, pecsét és aláírás, akkor már nem fecni :)
a hülye vogonnak ez a lényeg, mert ezt még megérti :)
a tartalommal nem foglalkozik, az neki bonyolult (általánosságban írtam bármilyen "papírról")
elhülyült már ebben az országban a fél bürokrácia...

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek