Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 03. 31. 07:36
Előzmény: #38575  Törölt felhasználó
#38580
Akár egy mondatban is lehet az ellenkezőjét állítani egy duplagondollal.

Az IMF kérdése a legkönyebb: hitelt nem akarunk felvenni, de azt hittük, hogy, ha készenléti megállapodást kötünk, akkor végetér a direkt gazdaságsorvasztó imperialista hatás, de nem mert nem elég nekik a sammiért fizetni, többet akarnak. De ennek ellenére legyőztük a világot, hisz minden gazdasági paraméterünk javul.

Egy hívőnek ebben semmi csiki-csuki, meg 180 fok nincs.
A kételkedőnek meg kevés a kételkedés, mert a csapból is ehhez hasonló dolgokat hall és, ha nem gondolja végig, mert nem érdekli, akkor "tudat alatt" elhiszi.

Az egyetlen igazi fegyver az lenne, ha az emberek leállnának józan paraszti ésszel gondolkozni, de ez az ami nem lehetséges a politikától való elfordulás miatt és ezt jól kihasználják.

Látod a tandíj is pont ilyen kérdés, ugyanis ők nem tandíjat (ösztöndíjjal együtt) vezetnek be, hanem költségtérítést (mégpedig a népszerű adófizetők pénzének kímélése kártyával). Ennyit hallasz a hírekben és ennyitől pont olyan népszerű lesz, mint a tandíj eltörlése, hisz mindkettő csak a pénztárcádat kíméli.
Nem említik meg - rutinosan - (és te végiggondoltad a legtöbben meg nem), hogy a költségtérítés több, mint a tandíj (sőt előzetes tervek szerint a világon arányában a legtöbb), továbbá a tandíj eltörlésével gyak. eltörölték az ösztöndíjrendszert, ami jótanulás ösztönzését szüntette meg. Így egy jó tanuló rosszabbul járt.

Tehát hozzá kell tenni, hogy egy átlag embernek se ideje, se kedve, sőt lehet, hogy még megfelelő ismerete sincs ahhoz, hogy a dolgokat végiggondolja.
Ezt sajnos be kell látni.
Törölt felhasználó 2013. 03. 31. 07:17
Előzmény: #38578  Törölt felhasználó
#38579
Emlékszel az Állatfarmra? Mindig vannak egyenlőbbek. ;(
Ez a kommunizmus egyik vastörvénye. :D
Törölt felhasználó 2013. 03. 30. 23:00
Előzmény: #38569  _pampa
#38578
Erre pl. te emlékszel pampa?

"Magyarország olyan ország, ahol az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelezőek. Nincs kibúvó, kiskapu, ez a magyar demokrácia egyik vastörvénye."
Törölt felhasználó 2013. 03. 30. 22:13
Előzmény: #38576  mondoka
#38577
Én. Majd meglátod, ha olvasol. Megmondtam: nincs szükségem mindenféle klón nevekre. Ez az egy volt, most ezzel jöttem vissza.
mondoka 2013. 03. 30. 22:10
Előzmény: #38575  Törölt felhasználó
#38576
Friss ropogós a "pénznyelő" , csak tessék, csak tessék!
-Vajon te vagy az? A régi?
Törölt felhasználó 2013. 03. 30. 21:26
Előzmény: #38552  pampa
#38575
Pampa, szerintem a Fidesz hívekben durvább a feledékenység. A 2006-2010-es időszak lehet, hogy ciki a szociknak, mert sokat hibáztak, de sokkal cikibb a Fidesznek, mert bármilyen témakörben könnyen találni olyat, aminek most éppen az ellenkezőjét mondják/teszik.

A Fidesz gyakorlatilag a saját híveit szivatja a legjobban a 180 fokot forduló véleményeivel (lásd még szeretlek is meg nem is IMF csiki-csuki). A durva, hogy az elvakultabbak észre sem veszik, hogy belőlük csinálnak folyamatosan hülyét. Az okosabbja a véleményfordulásokkor legalább kussol. Mondjuk azt el kell ismerni, hogy Orbánék kiválóan felismerték és ki is használják azt, hogy a hívek jó része képes egyik nap az ellenkezőjének tapsikolni, mint az előző napon. Ahogy népszavazásra is rá lehetett venni a tandíj ellen, most meg békemenetben szídja a diákokat, akik csak ugyanazt teszik, mint ő 4 éve...
Törölt felhasználó 2013. 03. 30. 21:14
Előzmény: #38572  mondoka
#38574
Soha nem tudnánk meg semmit ha a FIDMSZMP-én múlna...
Törölt felhasználó 2013. 03. 30. 21:04
#38573
Gondoltam, beköszönök.
mondoka 2013. 03. 30. 19:41
#38572
Véreskezű román kommunista pribék menedéke volt Magyarország

2012. 04. 25. szerda. - 21:09
A rendszerváltás utáni Magyarország haláláig bújtatta a román kommunista rezsim egyik legkegyetlenebb alakját, "a román Péter Gábort". Alexandru Draghici Antall Józsefnek és Boross Péternek köszönhetően halhatott meg ágyban, párnák közt - a román kormány 1992-ben hiába kérte Budapesttől a kiadatását. Jakab Attila írása.

Boross Péter volt miniszterelnök szerint az állampárti titkosszolgálatok ügynökeit ma bolygatni nem más, mint "sérült lelkek" ambícióinak a megnyilvánulása. Ő ezt a kérdést különösen bonyolultnak látja. Igaza van. Tényleg bonyolult. A kommunista állambiztonsági szervek ugyanis hatalmas információmennyiséget gyűjtöttek össze; és együttműködtek egymással (pl. a román Securitate és magyar ÁVH 1956-ban). Hálózato(ka)t építettek és működtettek. Még ma is érdemes a mozaik darabjait apródonként összerakni, habár elborzasztó képet kapunk. Ebben az esetben is kiderült ugyanis, hogy a de facto Boross Péter irányította magyar kormány annak idején egy prominens, véreskezű román kommunista pribéknek nyújtott menedéket, megmentve őt a román igazságszolgáltatás karmaiból.

Alexandru Draghici (1913. szeptember 27. - 1993. december 12., Budapest) Gheorghe Gheorghiu-Dej román kommunista pártvezető bizalmi embere és közvetlen munkatársa volt. 1952 és 1965 között belügyminiszterként - és az állambiztonsági erők (Securitate) irányítójaként - irányította a lakosság bestiális terrorizálását és a Román Kommunista Párt teljhatalmának megszilárdítását. Szerepe volt a vezető román kommunista, Lucretiu Patrascanu halálra ítéltetésében (1954).

Gheorghiu-Dej halála után és Ceausescu hatalomra kerülésével azonban háttérbe szorult. Gyakorlatilag azonnal leváltották a BM éléről (1965). A Központi Bizottság titkára, majd a minisztertanács alelnöke lett. Amikor a Párt Patrascanut rehabilitálta (1968. áprilisában), Draghici-ot minden funkciójától és rangjától megfosztották, kizárták a Pártból, és egyszerű közkatonaként helyezték tartalékba (1968. november 14.). 1969-ben egy állami gazdaság élére került, majd 1972-ben nyugdíjazták. Nyugdíjából, mondhatni, fényűzően élt, pazar villában. 1989-ben elutasította, hogy visszavételét kérje a Pártba.

1991-ben, amikor volt politikai foglyok a felelősségre vonását kezdeményezték, Draghici a feleségével, Czikó Mártával, családegyesítés címén, a lányához menekült Magyarországra - miközben fia Romániában maradt.

1992-ben a román kormány kérte a kiadatását. A kérelmet az Antall-kormány azzal utasította el, hogy a magyar jog szerint Draghici - többek között az erdélyi magyarság tagjai, intézményei, egyházai ellen is elkövetett - bűntettei elévültek.

A magyar nemzeti-keresztény kormány jóvoltából Alexandru Draghici ágyban és párnák között halt meg Budapesten, 1993-ban, morbid módon ugyanazon a napon, mint Antall József. Tetteiért soha nem kellett felelnie. Halála után a felesége valamikor visszatért Romániába a fiához. Draghici Magyarországon minden interjútól elzárkózott, és soha semmiféle jelét nem adta annak, hogy bármit is megbánt volna egykori tetteiből.

Ami Romániában közismert tény, arról a magyarországi közvélemény gyakorlatilag semmit nem tud. Talán ideje lenne, hogy az újságírók kicsikét behatóbban érdeklődjenek.

Elképzelhető, hogy Alexandru Draghici olyan titkok tudója volt, ami nem tartozik a pórnépre? Márpedig, aki idős korában joggal számíthat életfogytiglanra egy bíróság előtt, könnyen válhat bőbeszédűvé. Egy politikailag érzékeny tárgyalás - különösképpen, ha nyilvános - mindig kiszámíthatatlan. Jobb tehát nem kockáztatni.

Ki volt ebben az időszakban a magyar belügyminiszter? Boross Péter (1990. december 21. - 1993. december 12). Külügyminiszter: Jeszenszky Géza (1990. május 23 - 1993. dec. 12). Igazságügyminiszter: Balsai István (1990. május 23. - 1993. december 12.).

Azt sem lenne érdektelen kideríteni, hogy Alexandru Draghici lánya (Alexandra) mikor és miért költözött Magyarországra a Kádár-korszakban. Érdemes lenne tudni, hogy itt vajon milyen életpályát/karriert sikerült befutnia.

Érthető, hogy Boross Péter nem híve annak, hogy a kommunista közelmúlt aktáit turkálják. Ki tudja? Lehet, hogy a Draghici-ügyön kívül (amely gyakorlatilag a webről összeállítható) még más csontvázak is kiborulnának a szekrényből. Esetleg maga az egész szekrény a magyar nemzeti-keresztény politikai elitre borulhat.

(hvg)
Törölt felhasználó 2013. 03. 30. 14:55
Előzmény: #38567  Törölt felhasználó
#38571
Az se rossz, de speciel arra gondoltam, hogy a (köz)média azt állítja, hogy nem mondhat bármit.

Tiszta sor, ezt elmondhatják (egyszer), aztán röpülnének pont úgy, ahogy a Commandante mondta.
De arra a németek rögtön rájöttek, hogy a Commandante ezzel a kirúgásos gondolatával pont az eredeti állítást igazolta... persze az állításának nem ez a része a lényeg, hanem persze :), hogy sz az, hogy ezzel megóvja a gyermekeinket. :DDD

A történet egyik fele ez, a másik fele meg az, hogy jogállamban van bíróság (és egyéb hatóság), aki szakmai alapon megállapítja a jogsértés vagy egyéb sérelmek meglétét, ami alapján akár ki is lehet rúgni valakit.

De ugye nálunk a Commandante (vagy a Párt) el tud mindent dönteni és nem kell a bíróság... minek, hogy aljas módon kihasználja, hogy mondjuk a demokratikus látszat kedvéért "pontatlanul" fogalmazta meg a Párt a jogszabályokat, amit aztán a látszatot is félredobva kell megváltoztatni, magaslabdát adva az imperialistáknak a magyar nemzet elnyomása segítségében?
Ugyan már! :D
Törölt felhasználó 2013. 03. 30. 14:36
Előzmény: #38568  Törölt felhasználó
#38570
Te örmény vagy?
Hagyd már békén azt a baltást. Kidobott pénz lett volna az adófizetőknek kosztolni, fűteni rá, őriztetni, orvosi ellátásban részesíteni. Azon kívül, hogy Magyarországon történt, semmi közünk hozzá. Az örményeknek, ha nincs lezárva ez az ügy, adjanak ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot, és lesz ami lesz.
Két lehetőséged van:
Kiállni az Azeri követség elé táblával, hogy adják vissza.
Vagy mint Eichmannt elrabolni, és átadni az örményeknek.
_pampa 2013. 03. 30. 13:45
Előzmény: #38567  Törölt felhasználó
#38569
Esetleg arra is gondolhatott,hogy Magyarországon diktatúra van a kormány maga alá gyűrte az igazságszolgáltatást meg az AB is.Csak olyan ítéletek születhetnek ami a kormány érdekének megfelelő...
Olvashatjuk nap mint nap a sajtóban a példákat...

Magyarországon agymosás nem volt...nincsen...és nem is lesz....
Aki ezt állítja a médiáról mármint,hogy ezen tevékenykedik az nem tud reálisan gondolkodni mert "mosott" az agya... :)))

szvsz
Törölt felhasználó 2013. 03. 30. 13:38
Előzmény: #38467  Törölt felhasználó
#38568
link

A baltás is leüli majd a büntetését?
A Fidesz nyomást fog gyakorolni az azeriekre?
Ugye nem fogok most sem kellemesen meglepődni?
Törölt felhasználó 2013. 03. 30. 13:34
Előzmény: #38566  Törölt felhasználó
#38567
Itt arra gondolsz, hogy a Commandante szerint nálunk elképzelhetetlen az agymosás és hírhamisítás mert röpülnének azonnal az emberek?

(Röpülnek is ugye, magasabb pozíciókba)
Törölt felhasználó 2013. 03. 30. 12:28
Előzmény: #38565  rockmaster
#38566
Ugye mennyivel másabb az, ha jogállami úton van valami intézve?
A Commandante szerint először ki kell rugdosni mindenkit és nem a bírósághoz fordulni. (Más kérdés, hogy pl. egy HírTV-ből azért nehezebb kirugdosni mindenkit, mint pl. a Királyi TV-ből.)
rockmaster 2013. 03. 30. 10:55
#38565
Gyurcsány jogerősen pert nyert a Hír TV ellen:

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtöki döntésével helyben hagyta az elsőfokú bíróság döntését, amely helyreigazításra kötelezte a Hír TV-t a Gyurcsány Ferenc ellen hazug módon állított plágiumvád ügyében – közölte a Demokratikus Koalíció.
Eszerint a Hír Tv a 2012. május 4-ei Célpont című műsorában, annak Fekete Lovag című blokkjában azt a hamis látszatot keltette, hogy Gyurcsány Ferenc a tanítási gyakorlatot elmulasztotta, emiatt jogszerűtlenül szerzett diplomát.

Az ítélet jogerős.
_pampa 2013. 03. 30. 10:50
#38564
"Hogy a helyzetet megédesítse a polgárok számára és kézben tartsa az inflációt, Orbán kétes eszközökhöz folyamodik. Lásd a rezsicsökkentést, amelynek veszteségeit a szolgáltatók viselik. A Német-Magyar Kereskedelmi Kamara adatai szerint a cégek 87 %-a kifogásolja az orbáni politika kiszámíthatóságát. A miniszterelnök veszélyes játszmát folytat: „reformjait” a választók jól fogadják, az ország – végső erejének megfeszítésével – még életben van. De Orbán már nem avatkozhat be a gazdaságba, mert az túlságosan is függ a jól működő, exportképes vállalatok teljesítményétől. Márpedig a Germany Trade & Invest német állami kereskedelemfejlesztő társaság azt tapasztalja, hogy a cégek körében egyre rosszabb a hangulat. Beruházni már csak kevesen mernek, és az sem segít, ha új alkalmazottakat vesznek fel.

Ráadásul az országot újabb baj fenyegeti: magas rangú brüsszeli politikusok sürgetik, hogy lépjenek fel keményen Orbánnal szemben, és arról egyeztetnek, hogy vonják meg a szavazati jogot, vagy a támogatások egy részét a magyar féltől. Márpedig a szubvenciók kiesése igen sok infrastrukturális beruházást veszélyeztetne. Hogy a hatalom meddig tudja fizetni az esedékes számlákat, az kérdéses. Minden ellenkező budapesti állítás dacára, Magyarország a falnak szorult.

Az aduk az unió kezében vannak és Brüsszelnek fokoznia kellene a nyomást. Ha a kormány még jobban elszigeteli az országot, akkor az államcsőd már csak idő kérdése."
"Lásd a rezsicsökkentést, amelynek veszteségeit a szolgáltatók viselik."

Hiába van az a pénz amitől "korpásodik" a színésznő haja és az újságíró olyan cikket ír amit "elvárnak" tőle...

szvsz
Törölt felhasználó 2013. 03. 30. 09:39
Előzmény: #38559  Törölt felhasználó
#38563
"El tudok képzelni egy amis mintára épült jóval nagyobb közösséget, abban az esetben, ha létezik ennek egy "ellenpólusa" valahol, akik viszont csúcstechnológiával, tudománnyal, stb... foglalkoznak."
Természetesen nem arra gondoltam hogy a jelenlegi amis szinten kellene élni, hanem arra hogy a jelenlegi "amis technikai" fejlődést folytatni. Gondolj pl a passzív házakra, a passzív égésű fűtésre stb.
Egyszerűen teljesen más irányú lenne a fejlődés.
Nálunk is van "technikai ????" fejlődés, csak ott más irányú.
Törölt felhasználó 2013. 03. 30. 09:37
Előzmény: #38560  Törölt felhasználó
#38562
" túl nagy a kockázata egy teljes pusztulásnak"
Az erkölcsi-fizikai-genetikai megteszi majd háború nélkül is. Nincs már sok hátra, lehet vagy 2-3 emberöltő.
Törölt felhasználó 2013. 03. 30. 09:35
Előzmény: #38522  S52Raptor
#38561
Köszi, csak próbálkozok valami utat találni.

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek