Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 12. 28. 08:26
Előzmény: #20917  jumbo2
#20940
drop, ha figyeltél a matematika órán az általános iskolában, akkor tudnod kell, hogy a semmi tagadása nem a mindig, hanem a legalább egy (ez esetben alkalommal). ez pedig azt jelenti, hogy vagy nem figyeltél, vagy pedig hazudsz. az utóbbi esetében nem segíthetek, az előbbi esetében szívesen magyarázom neked (igény szerint) az alapokat.
Törölt felhasználó 2009. 12. 27. 21:36
Előzmény: #20938  Törölt felhasználó
#20939
Mindenkinek ajánlom figyelmébe bármilyen szöveg értelmezésekor (választások közeledtével ez különösen érdekes tud lenni):

"Le style, c'est l'homme "
Avagy, a stílus maga az ember.

Törölt felhasználó 2009. 12. 27. 09:48
#20938
"Mindenekelőtt szeressük! Nekem ugyanis Papp László Tamás szerdától a kedvenc balliberális újságíróm. Igen, nekem olyan is van. Mielőtt, árulót, vagy különlegesen perverz mazochistát látna bennem a nyájas olvasó, elárulom: én a Jóistennek e minden bizonnyal fejfájós kedvében életre hívott teremtményei közül csak egy fajtát szeretek, de azt nagyon: a hülyét. És Laci bizony azon a szép napon széles e haza egyik legidiótább tollforgatójává lépett elő.

Történt ugyanis, hogy e derék kolléga közzétett egy dolgozatot "Mit kezdjünk a Jobbikkal?" címmel a Hírszerző.hu-n. Az írásban azt taglalja, hogyan is kellene taccsra vágni a veszedelmesen erősödő neonáci hordákat. Laci szerint semmi mást nem nem kell tenni, mint felhívni a tudatlan ecceri nép figyelmét a reá leselkedő fasiszta veszedelemre.

Idáig persze semmi nóvummal nem is szolgálna az alkotás. E nemes küldetésen már számos hű elvtársa gőzerővel dolgozik a balliberális médiabirodalom különböző őrposztjain. Munkásságuknak köszönhetően az új erő hétről hétre erősödik is, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Laci - mint azt már előrebocsátottam volt - hülye, ám jó megfigyelő. Ráébredt, hogy a régi technikák már nem működnek, sajnos már Virág elvtársék sem tudják, mi kell a dolgozóknak.

Papp kolléga azonban tudja - legalábbis nyilván ez a kényszerképzete, ha már klaviatúrát ragadott e témában. Először is jól megdicséri Bokrost, amiért a kiérdemesült globális pénzbehajtó vitára hívta Vona Gábort, meggyőzendő híveit, hogy "téveszmékben hisznek". A kolléga lelkesen örömködik azon, hogy Vona Gábor "elkövette a legelső hibát": tudnillik "önmagát jelölte miniszterelnöknek". Laci itt megcsillogtatja előttünk matematikai zsenialitását, és jól kiszámolja, hogy a jelenleg mért népszerűségi mutatók szerint a Jobbik elnökének nincs reális esélye a poszt megszerzésére. Most hagyjuk azt, hogy pár sorral feljebb még a parlamenti küszöb alatt tanyázó MDF kormányfő-jelöltjét fényezte. Elég, ha csak azt jegyezzük meg: egy félmondattal arrébb már "belátja": Vona az "ideális pályázó".

No, de a lényeg, ami miatt olyannyira szívembe zártam ezt a fiút, ezután jön. Szerzőnk ugyanis bizalmasan közel hajol az olvasóhoz, és megsúgja neki, hogyan is lehet végleg megálljt parancsolni annak, hogy gárdista bakancsok csattogása verje fel a népi demokratikus magyar ugar csendjét.

Lászlónk alaposan áttanulmányozta a Jobbik programját, s zseniális stratégaként, Ron Werber és Szigetvári Viktor legjobb magyar tanítványaként azonnal beugrott neki, hol is lehetne léket ütni a fasizmus bárkáján. Mivel a Jobbik életvédő állásponton van, ezért hecceljük fel a saját "önrendelkezésüket" védő nőket, riogassunk azzal, hogy az elvakult "keresztény fundamentalisták" még az óvszert is lerángatnák a magyarról.

Patológikus kereszténygyűlölőként persze kiszúrja a program kötelező hit-és erkölcstan oktatást követelő pontját, s közös harcra szólítja az ország összes ateista, "a maguk individualista, egyházon kívüli módján hívő", és "vallásilag közömbös" polgárát a Jobbik "nemzeti fundamentalista autokráciája" ellen.

Nos, a helyzet az, hogy jelen pillanatban Magyarországon minden kétséget kizáróan többségben vannak azok, akik eltávolodva a történelmi keresztény egyházaktól, egyéb ösvényeken keresik - ha keresik egyáltalán - a gyarló emberi lélek, s a világ harmóniáját. Ettől azonban Papp kolléga még szeretni valóan hülye marad, hiszen egy egész bekezdést képes szánni egy egyszerű szövegértési hibára. A Jobbik elképzelése szerint ugyanis a hit- és az erkölcstan vagylagos tantárgyak lennének. Gyengébbek, és Papp kolléga kedvéért: aki nem képes azonosulni egyik intézményes egyház tanításával sem, az kérheti, hogy gyermekét a Szentírás helyett általános erkölcsi szabályokra, a társadalmi együttélés és kölcsönös tisztelet törvényeire okítsák. Aki pedig úgy érzi, hogy ezekre neki és utódainak nincs szüksége, az menjen élni az emberevő pápuák közé...vagy épp az avasi lakótelepre, s szemlélje meg, hová is jutunk ennek híján.

A legmókásabb azonban az, ahogyan "kedvenc műsoraik" védelmére szólítja az embereket, amelyeket a Jobbik drákói médiapolitikájának jegyében el akarnak orozni tőlük. Nos, ami azt illeti, a nemzeti párt már jó néhányszor kifejtette: ha hatalomra kerülnek, bizony nem lesz Maunika, meg Józsibarát, de még RTL KLUB, meg TV2 sem. Kereskedelmi tévé, meg "esti film" persze lesz - legfeljebb Karácsony másnapján nem Mózes kalandjain izgulhatnak gyermekeink, mint idén.

Íme, a nagyívű kampánystratégia, melynek bevallott célja, hogy "jóval 10% alá szorítsa" a Jobbikot. Ez a kis írás két úton juthatott el a világhálóig. Az egyik az, hogy Papp kolléga komoly, aprólékos munkával, minden intellektuális készletét szénné égetve összerakta a nagy demokratikus kereszteshadjárat vázlatát, elküldözgette a józan, szalonképes, "ajróper" erőknek - akik aztán szépen papírkosárba hajították az opust. Laci várt egy ideig, aztán úgy döntött, közkinccsé teszi a politikai marketing e korszakalkotó remekművét. A másik opció az, hogy valamelyik ballib potentát a Spinozában, vagy a Szódában ülve néhány kóser pálesz elfogyasztása után jólértesültségét fitogtatva megosztotta hősünkkel a Jobbik partvonalra szorításának grandiózus tervét. Nos, ez esetben elégedetten dőlhetnek hátra a Villányi úton: ha csak ennyi telik a " demokratikus erők népfrontjától", akkor ez a kampány jóval könnyebb lesz, mint amit remélni merünk.

Papp László Tamás írásában nem az az igazán tanulságos, hogy gyűlöli a keresztény-nemzeti gondolkodás minden formáját - ezt már tudtuk eddig is. Ami igazán fontos kordokumentummá teszi ezt az agymenést, az az, hogy minden eddiginél élesebb fénnyel világít rá, hogyan is látják a magyarságot, ha úgy tetszik, az "embereket" a belpesti, takonyliberális elit kávéházi filozófusai. Ostoba, suttyó, élveteg masszának, amelynek minden vágya, hogy ipari méretekben hajtsa el saját magzatait, amely retteg az alapvető erkölcsi normáktól, de ölni tudna a mindennapi médiahulladék-dózisáért. Ez volna a "nép", melynek hatalmát oly féltékenyen őrzik a mi "autokráciánktól"?

Nos, a lecke fel van adva! Jövőre bebizonyíthatjuk, és hiszem, hogy be is fogjuk bizonyítani ennek az ellenkezőjét. Papp kollégának pedig köszönjük meg, hogy aberrációinak és komplexusainak írásba foglalásával ehhez még több erőt, és ötletet adott!"

Balogh Gábor
barikad.hu

ajánlom az írást az itt tevékenykedő neoliberál megmondó társaság figyelmébe, talán ők is hasonló forrásokból merítik közlendőik alapjait
pampa 2009. 12. 27. 08:51
Előzmény: #20936  zotya32
#20937
"- Az elmúlt időszakban sok egyéni elképzelés született a szegénység kezelésére. Elfogadhatónak tartja-e azokat a megoldásokat, amelyek nem központilag, törvényalkotási szinten vezényeltek, hanem mondjuk helyi, település szintű szabályok születnek a probléma rendezésére?

- Rengeteg a kiskirály, a legkisebb falu polgármestere is szabadon hozhat jogszabályt, miközben szakmai kontroll és segítség gyakorlatilag nincs. Ebből adódóan mérhetetlen sok törvénysértés születik, mint például a szociális kártya. A szegénygyűlölet azt jelenti, hogy először azt mondják, hogy minél kevesebb embernek adjunk segélyt, aztán minél kevesebb segélyt adjunk, segélyt csak munka ellenében adjunk, és ha mindez már megtörtént, akkor azt mondjuk, hogy de ezt a segélyt is rosszul költi el. Egyszerűen arról van szó, hogy jó érzés a szegényt földbetaposni, mert ez mutatja, hogy "én becsülettel helytállok". Én mindent megtettem, ő nem tett meg mindent, ő nem ásta fel a kertjét, ő nem keres munkát. A szegények ez a fajta gyűlölete és jogfosztása az intoleráns világnak és a rasszizmusnak a szörnyű fejleménye.
link

A "gazdag" fel tudja ásni a kertjét,rendbe tudja tartani a környezetét...akkor miért nem várható ez el a "szegénytől" ?

Mert ez a Ferge nyilatkozat nagyon "érdekes" megközelítése a problémának. Azt érezni belőle,hogy a többségi társadalom a hibás a jelenlegi helyzetért.

"Nehogy már megszabják mire költse a segélyt....
lop a gyerek mert éhes,és ez nem a gyerek bűne csak védekezik az éhség ellen....
a papa meg a segélyt elgépezi,elissza. elcigizi.... a maradék meg megy az uzsorásoknak....
és a társadalom a hibás....
zotya32 2009. 12. 26. 15:58
Előzmény: #20935  Phylaxa
#20936
Országunk egy teljesen más dimenzióban leledzik.....
link
Phylaxa 2009. 12. 24. 09:18
Előzmény: #20934  pampa
#20935
Nagyon kellemes ünnepeket és sok-sok boldogságot kívánok az egész országnak!
pampa 2009. 12. 24. 07:44
#20934

Nekem az e rész tetszik,hogy 7 éve is akarták csak mostanra sikerült... :)

2010-től jogszabály védi a háziállatokat

A kormány a házi kedvencek tartását szabályozó tervezetről tárgyalt. A jövőre hatályba lépő jogszabály a háziállatok tartási körülményeiről, és bizonyos tilalmakról rendelkezik.

Magyarország a háztartásokban lévő kedvelt háziállatok számát tekintve az egyik legfejlettebb ország a világon – hangzott el a kormányszóvivő tájékoztatóján. Szollár Domokos egyszersmind ezzel is indokolta a házi kedvencek tartásáról szóló új rendeletet. Bár erről hét évvel ezelőtt is próbáltak jogszabályt alkotni, csak mostanra sikerült. Szollár Domokos az új kormányrendeletről azt mondta, ennek egyik szerepe az, hogy jobb életkörülményeket teremtsenek a jószágoknak, a másik, hogy védje a Kárpát-medence növény- és állatvilágát.

Halakat a jogszabály életbe lépése után például nem tarthatnak majd gömb alakú akváriumban a tulajdonosaik, madarakat sem gömb alakú kalitkában. Ugyanis a gömb akváriumban nincs tájékozódási pont, nincs búvóhely sem, és állandóan körbe-körbe kell úszkálniuk, vagy éppen repkedniük a kalitkában a jószágoknak. A kormányszóvivő külön kitért a sziámi harcos halakra is. Újdonság az is, hogy patás állat és eb kivételével kedvtelésből tartott állatot kikötni tilos, vagy hogy az állatokat úgy kell tartani, hogy egymás és az emberek egészségét, biztonságát ne tudják veszélyeztetni. A kormányszóvivő érdekes példát említett: a hím sziámi harcos halakat úgy kell tartani, hogy ne láthassák egymás, vagy önmaguk tükörképét, hiszen akkor akár egymásra, akár önmagukra veszélyesek lehetnek.

Mosómedvét és halcsontfarkú récét és prérikutyát sem lehet tartani Magyarországon. Ugyanis ezek is fogva tartást nem tűrő fajoknak számítanak. A kormányrendelet szerint a kutyát ugyan láncra lehet kötni, de akkor is minimum 10 négyzetméternyi helyet kell fenntartani a számára. Rodics Katalin a Környezetvédelmi Minisztérium főtisztviselője azt mondja, bár a rendelet alapján bírságolni és akár állatokat is el lehet kobozni a gazdáiktól, ha nem tartják azokat megfelelően, de az új szabályozás inkább egy használati utasításként működik majd, vagyis, hogy hogyan kell otthon és az állatkereskedésben tartani a kedvenceket. A szakember szerint nem kell attól tartani, hogy bírságolni kezdenek a hatóságok, sokkal inkább olyan értelme van a rendelkezésnek, hogy ha valaki állatot tart, meg tudja nézni, hogy mi is az a minimális igény, amit az állat számára biztosítani kell.

A rendelet várhatóan 2010. március elsején lép hatályba.
Törölt felhasználó 2009. 12. 23. 23:17
Előzmény: #20918  jumbo2
#20933
Drop ezek nem szocialisták.Kérlek ne hívd őket annak. Még ha saját magukat annak is nevezik.
Törölt felhasználó 2009. 12. 23. 23:11
Előzmény: #20926  Törölt felhasználó
#20932
Konki (Conquistator, , Conqui , Liberális, Mozes és ki tudja még hány klónnick)

Te nélkülem állás nélkül maradnál.

A feltételes mód rossz,Állás nélkül maradsz. Velem is. Nélkülem is. Szégyenszemre vén fejjel el kell menned dolgozni.Konki konki...mi a túrót fogsz te csinálni, ha hirtelen csinálni is kell valamit? (másképp nincs pénz...)
Törölt felhasználó 2009. 12. 23. 23:07
Előzmény: #20930  jumbo2
#20931
de mi a felvetés?
nem értem mit nem értek
lehet azért nem értem, mert nem tudom, hogy nem értem, és azt hiszem értem

de mit hiszek hogy értem és közben meg nem?
jumbo2 2009. 12. 23. 22:58
Előzmény: #20924  mondoka
#20930
És mi a megoldás?
Törölt felhasználó 2009. 12. 23. 22:56
Előzmény: #20919  Törölt felhasználó
#20929
AMEN, köszönet érte...
Törölt felhasználó 2009. 12. 23. 22:28
#20928


"Orbán megmondta, ki lesz a nyerő KDNP-s

A Fidesz-elnök által levezényelt képviselő-jelölés nem a függetlenség alapélményét erősítette a kereszténydemokratákban. A december 14-én nyilvánosságra hozott névsorban külön még csak meg sem jelölték a szövetség kisebbik pártjához tartozókat, a KDNP választmánya pedig alkalmazkodva a lehetőségekhez, előre lemondott jelöltállítási jogáról.

A Kereszténydemokrata Néppárt legutóbbi, november 28-án tartott országos választmányi ülésén kiosztottak több emlékérmet. Az egyiket - méltató beszéd kíséretében - éppen Kövér Lászlónak adományozták. A Fidesz országos választmányi elnöke akkor már hetek óta vizsgáztatta Orbán Viktor Fidesz-elnök és Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató oldalán Felcsúton a jobboldali, köztük a KDNP-s jelölteket.

Kövér jelenlétében a testület ülésén nyíltan nem is esett szó a jelöltállítással kapcsolatos személyi kérdésekről. Az egyetlen döntés, amit a választmány a 2010-es előkészület jegyében hozott, az volt, hogy átadta a jelöléssel kapcsolatos jogosítványait a pártelnökségnek.

Informátoraink szerint a testület ezzel az önkorlátozó lépéssel lényegében alkalmazkodott a pártszövetségben kialakult és köztudomású játékszabályhoz, azaz hogy Orbán Viktor szava nemcsak a Fideszben döntő, hanem a KDNP-ben is. Orbán végül Semjén Zsolt KDNP-elnökkel láttamoztatta a Felcsúton született döntéseket. Mint később kiderült, a KDNP az egyéni körzetekben a négy évvel ezelőtti húsz körüli jelöltnél néhánnyal többet kap most, a várható totális jobboldali győzelmet figyelembe véve persze ez várhatóan lényegesen több befutót jelent a 2006-osnál.

December 14-én [1], egy közös választmányi ülésen Orbán és Kubatov közösen ismertették a 176 egyéni körzet kiválasztott indulóit. A névsorban azonban külön nem is jelölték a KDNP-seket. Ilyen kimutatás azóta sem készült.

A kereszténydemokrata körökben a legnagyobb veszteségnek [2] Nógrádi László lenti polgármester leváltását tartják. A 2002-es és a 2006-os választásokon jó eredményeket, első körös győzelmeket hozó Nógrádi lecserélése egy több választási kudarcot felhalmozó korábbi kisgazdára meglepetést okozott a pártban, ahol nem érzékelték, hogy a Szentkirályi utcai Fidesz-körpontban már nem számolnak a volt közlekedési miniszterrel. Néhányan úgy vélték, hogy Nógrádinak épp a 2006-os parlamenti külön frakció alapítását nem tudták megbocsátani, aminek ő volt az egyik motorja. Mások szerint inkább a lenti fideszesek aknamunkája fúrta meg a KDNP nyerőemberét. Kereszténydemokrata szempontból ellentételezésnek számít Eger várható megszerzése, ahol Habis László a párt színeiben szerezhet jövőre mandátumot.

Az általunk megkérdezett kereszténydemokraták szerint nincs értelme lázadozni a másik párt vezetése által diktált jelöltlista ellen: „Orbánék ugyanis nem azt nézték, hogy az adott körzetre kiszemelt politikus melyik szervezetbe, adott esetben a Lungo Dromba, a Kisgazda Szövetségbe vagy a KDNP-be tartozik-e, hanem azt, hogy biztosan meg tudja-e nyerni a választást”. A KDNP-sek még bíznak abban, hogy a márciusra várt listaállításokon további befutó helyeket kaphat a párt, és a végén a jelenlegi 23 fősnél nagyobb frakcióval vághatnak neki az új ciklusnak.

A KDNP felduzzasztását Orbán 2006-ban több helyen fideszes jelöltek rovására támogatta. Akkor éppen a Fideszben nehezményezték, hogy túl nagyvonalú húzás volt 25 egyéni körzet és 15 listás [3] hely átadása, hogy ezzel lényegében mesterségesen élessze fel a KDNP-t."
Törölt felhasználó 2009. 12. 23. 22:12
#20927
Kurva ANYÁT a BENEDEKNEK ! :)
Törölt felhasználó 2009. 12. 23. 22:10
Előzmény: #20912  Törölt felhasználó
#20926
Ne idegesítsd magad, mert még karácsony előtt agyvérzést kapsz.
Mit csinálunk akkor nélküled?
mondoka 2009. 12. 23. 21:43
Előzmény: #20924  mondoka
#20925
boltokban
mondoka 2009. 12. 23. 21:43
Előzmény: #20922  jumbo2
#20924
Látom a lényeget nem, vagy direkt nem akarjátok érteni. Ha csak a botokban és csak hülye termékekkel csapnák be az embereket és a társadalmakat az még mindig egy sokkal idillibb állapot lenne.
A valójában köztörvényes bűnesetek garmadája fúrja meg az ország hajóját. Túlnyomórészt rejtve vannak ezek. És bizonyíthatalanok, utólérhetetlenek. És ha most minden tisztán működne egycsapásra, a múlt bűnei és elveszett lehetőségei mintegy kamatos kamattal húzzák le vállunkat. És söprik le a lehetőségeinket a láthatárról is.
Törölt felhasználó 2009. 12. 23. 21:26
Előzmény: #20922  jumbo2
#20923
igen több windows 7 fog fogyni a bótokban
jumbo2 2009. 12. 23. 21:19
Előzmény: #20921  mondoka
#20922
Egy felemelt nemzet többet fogyaszt mindenből, így amerikai termékből is.
mondoka 2009. 12. 23. 21:14
Előzmény: #20913  exley
#20921
Sajnos ebben nagyon egyet értek veled!

Jobb nekik ide az ördög is ha az az ők üzleteiket űzelmeiket köti űzi,
mint egy szent, vagy egy lángész aki leveri a piócákat és felemeli tisztességgel ezt a nemzetet.

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek